Punctele intermediare

Un punct intermediar este acela care se gaseste la jumatatea distantei dintre doua planete. El se determina adunand pozitia zodiacala a celor doua planete si impartind rezultatul la doi. Pozitia zodiacala se determina in raport cu 0° Berbec.

Punctul intermediar Soare – Luna: reprezinta vitalitatea de baza si echilibrul general. O planeta situata la o distanta maxima de ¾ grade fata de acest punct intermediar semnifica vitalitatea individului, pe care poate sa o slabeasca. In absenta planetei, se situeaza simbolul sabian sau gradul simbolic al punctului intermediar. Tranzitele sensibilizeaza acest punct (ca si pe cel opus).

Punctul intermediar Marte – Saturn: reprezinta structura de baza a corpului si, in special, a scheletului. Planeta care se afla in imediata sa vecinantate poate semnifica tipul de dezechilibru structural al individului.

Punctul intermediar Marte – Uranus: reprezinta accidentele, spasmele, problemele nervoase, arsurile si operatiile chirurgicale, mai ales daca se gaseste o planeta aici. Este preferabil ca Luna sa nu tranziteze acest punct intermediar in cazul unei operatii.

Punctul intermediar Marte – Neptun: reprezinta substantele toxice, tutun, alcool, droguri si otravuri (naturale sau medicamentoase) si infectiile.

Punctul intermediar Marte – Pluton: accidente grave, chiar mortale, distrugerea celulelor, avorturi, autodistrugere (sinucidere), violenta.

Punctul intermediar Saturn – Neptun: reprezinta un punct fragil al sanatatii, mai ales in prezenta unei planete. Poate indica o boala cronica cauzata de o karma ce trebuie arsa.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin