Vindecarea spirituala

Dupa stabilirea unui diagnostic, prin astrologie si dupa determinarea cauzei spirituale a bolii subiectului, se impune si vindecarea sa. Vindecarea presupune atat depasirea simptomelor bolii, cat si eliminarea cauzelor acesteia. Daca doar se elimina cauzele, atunci simptomele pot persista vreme indelungata; daca doar se trateaza simptomele, atunci boala poate reveni, cauzele nefiind eliminate.

A nu se confunda vindecarea spirituala cu magnetismul. In magnetism, vindecatorul da din propria sa energie, ceea ce il oboseste mult si creste riscul transferului bolii de la pacient la vindecator (preluare de karma). In vindecarea spirituala, vindecatorul nu da din propria sa energie, ci face ca energia de vindecare sa coboare in el si sa o transmita pacientului; astfel, el nu mai este obosit, ci chiar starea i se va imbunatati, si nu va exista reculul vindecarii, caci el va sti sa se protejeze, neimplicand problema egoului sau.

Darul de a vindeca depinde de deschiderea si puritatea chakrelor. Cu cat acestea sunt mai deschise, cu atat mai mult energia vitala curge prin ele mai usor si se transmite pacientului. Cu cat chakrele sunt mai pure, cu atat calitatea energiei transmise va fi mai buna.

Este imperios necesar sa se lucreze pentru purificarea chakrelor si a aurei pentru a deveni un canal curat pentru vindecare. Nu intamplator semnul vindecarii spirituale este cel al Pestilor in axa cu Fecioara. Un vindecator spiritual va trebui sa practice meditatia pentru a atinge acest stadiu de puritate, de armonie si de pace interioara necesara vindecarii.

Vindecatorul joaca rolul unui canal de transmisie, bransandu-se la sursa de viata si lasand sa curga energia prin el. Deci, nu el este acela care vindeca, ci insasi forta vietii care il traverseaza. O persoana care ar dori sa fie un vindecator numai pentru a-si satisfice ego-ul, nu va putea fi niciodata operational.

Modalitate de pregatire a vindecarii spiritual:

  1. Meditatie constituita printr-o respiratie profunda, o ancorare la Terra, o circulatie a energiei in sine, o conexiune la sursa vietii, o purificare a aurei si a chakrelor, apoi crearea unei sfere de lumina protectoare.
  2. Practica de tipul “do-in” de baza, constituita din unele miscari executate cu mainile, pentru a le purifica si a le incarca cu energie.
  3. Contactul cu ghidul spiritual personal pentru a-i cere ajutorul.
  4. Proiectie in sanctuarul psihic personal, in locul rezervat vindecarii, sanctuarul fiind in cel de-al patrulea plan de constiinta.
  5. Pronuntarea si resimtirea unor afirmatii pozitive precum: “Sunt un canal curat pentru energiile de iubire infinita si de vindecare!”
  6. Efortul si lucrul de sine pentru a deveni neutru si transparent, uitandu-si ego-ul si lasand gandurile sa circule fara a le se acorda importanta.
  7. Vizualizarea ecranului sau mental.
  8. Inceperea vindecarii cu pacientul ramanand in ascultarea intuitiei sale si cerandu-i orice informatie necesara vindecarii.
  9. Utilizarea diferitelor forme de energie necesare vindecarii, dupa cazul pacientului.

Din aceasta prezentare a metodei reiese ca vindecarea spirituala nu este o improvizatie, ci un act responsabil care presupune o mare stapanire de sine si un travaliu intens asupra propriei persoane.

Pe masura ce intram in Era Varsatorului, era marilor sinteze, este capital sa se asocieze diverse tehnici de cunoastere de sine si de vindecare pentru a veni in ajutorul aproapelui nostru si pentru a-l conduce la intalnirea cu Eul sau interior. In dorinta adevarata de a-l ajuta pe celalalt nu ne vom limita la astrologie. Astrologia este, desigur, una dintre cele mai bune tehnici de cunoastere de sine si de diagnosticare, dar ea nu este decat un mijloc, si nu un scop in sine. Astrologia este unul dintre mijloacele privilegiate de a-l ajuta pe celalalt, dar nu si singurul. Daca astrologul le va cunoaste, se va simplifica si viata individului, caci el nu va mai alerga la diferiti terapeuti, daca astrologul ii va explica scopul vietii sale, apoi il vindeca si il determina sa lucreze pe sine pentru a-si descoperi propriul adevar interior. Astfel, astrologul va deveni un adevarat cautator de lumina.

Astropsihismul

Ceea ce se vede in exterior nu este decat o reflexie a ce se petrece in interior. Pozitiile planetelor nu sunt altceva decat o reflexie a ceea ce se petrece in interiorul fiintei. Cum nu este usor de vazut ce se petrece in interior, studiul planetelor este un excelent mijloc de a intelege interiorul fiintei, de a se intelege pe sine.

Astropsihismul reprezinta un ansamblu de tehnici de lucru pe sine cu scopul de a trai propria harta natala in interior si de a o utiliza ca pe un suport pentru transformarea de sine.

In loc de a studia intr-un mod intelectual harta natala proprie, individul va intra in interiorul ei, o va resimti si va lucra direct asupra energiilor care sunt reprezentate pe harta natala a cerului.

Astropsihismul asociaza cunostintele sale cele mai avansate ale astrologiei holistice cu intuitia, meditatia si vizualizarea creatoare. In astropsihism se considera ca individul dispune in el de toate atuurile necesare pentru a-si debloca karma si de a-si exprima pe deplin potentialul creativ.

Astropsihismul reprezinta o experienta in care individul devine propria sa harta a cerului, un veritabil laborator viu in care el va testa diferitele energii care circula mai mult sau mai putin corect.

De asemenea, se considera ca cele douasprezece semne ale zodiacului reprezinta cele douasprezece etape de evolutie pe care individul trebuie sa le stapaneasca pentru a atinge cel mai inalt nivel de constiinta posibil. Plecand de la aceste douasprezece etape de evolutie, este posibila existenta a douasprezece meditatii creatoare care permit integrarea valorilor spirituale favorabile cresterii personale.

Berbec: “Ma afirm, actionez constient si iau decizii singur. Imi asum individuatia si independenta mea.”

Taur: “Gasesc securitatea in interiorul meu si dezvolt propriul meu simt al valorilor. Ma ancorez de Terra si imi exprim in mod firesc senzualitatea.”

Gemeni: “Comunic cu o mare deschidere de spirit si ascult parerea altuia. Imi exprim din plin ideile si dezvolt spiritul de discernamant.”

Rac: “Ma detasez de trecutul meu si de cei din jurul meu spre a-i iubi pentru ceea ce sunt si nu pentru ceea ce imi aduc. Imi exprim emotiile cu siguranta deplina.”

Leu: “Ma individualizez si gasesc sursa iubirii in mine. Devin constient ca sunt creator.”

Fecioara: “Obtin increderea si relaxarea. Dezvolt simtul discriminarii si al umilintei. Depasesc orice forma de limitare.”

Balanta: “Imi deschid inima, impartasesc experiente agreabile cu altul si tin seama de nevoile lui, fara a deveni dependent de el.”

Scorpion: “Ma deschid schimbarii si transform in mine tot ceea ce trebuie sa existe pentru a descoperi adevarul fiintei mele interioare. Sacralizez sexualitatea.”

Sagetator: “Ma centrez asupra telului cel mai elevat posibil, fara a ma limita. Dezvolt o mare incredere in univers si, mai curand, experimentez, decat cred.”

Capricorn: “Concretizez material toate gandurile creatoare utile revelatiei functiei mele interioare si mi le asum cu toata libertatea.”

Varsator: “Devin din ce in ce mai clar si spontan in orice domeniu si ma dedic din ce in ce mai mult nevoilor fiintei mele interioare.”

Pesti: “Ma eliberez de orice forma de limitare, dezvoltand o incredere nelimitata in mine si in potentialul meu intuitiv, inspirat si creator.”

Plecand de la aceste afirmatii, exista o meditatie-tip pentru fiecare semn. Se va lucra intai cu semnul solar si apoi cu cel al AS. In final, se va lucra cu un semn dominant in tema sau cu cel lunar.

De exemplu, pentru semnul Berbecului:

  • Asezat, cu coloana vertebrala dreapta, relaxat, se respira abdominal lent si profund, cu ochii inchisi.
  • Se plaseaza constiinta mai intai in interiorul capului, imaginandu-se respiratia ca fiind facuta prin cap. Apoi se deplaseaza atentia, succesiv, pe locul corespunzator celorlalte semne zodiacale: Taur – gat, Gemeni – maini, Rac – piept, Leu – spate, Fecioara – abdomen, Balanta – rinichi, Scorpion – abdomen inferior, Sagetator – coapse, Capricorn – genunchi, Varsator – gambe, Pesti – picioare.
  • Se vizualizeaza un ecran alb; pe acest ecran apare prima fraza: “Ma afirm.” Vor aparea imagini si simboluri in analogie cu aceasta fraza; ele reprezinta lipsa de afirmare de sine. Aceste simboluri si imagini sunt apoi scoase din cap si sunt arse; se va resimti o eliberare.
  • Apoi se cere intuitiei sa arate un simbol sau o imagine pozitiva de afirmare de sine convenabila; aceasta se va resimti, ramanand deschis, fara a incerca o analiza a ei; se prinde apoi mental aceasta imagine pozitiva intre degetele mari si aratatoarele de la fiecare mana, pronuntand cu voce tare si convinatoare: “Ma afirm.”
  • Se trece apoi la a doua, la a treia fraza, etc, repetandu-se procedeul.
  • Se respira profund, se multumeste universului, exprimand gratitudinea pentru aceasta meditatie.
  • Se noteaza experienta.

Momentul propice pentru meditatie este dimineata in zori, cu o muzica placuta pe fundal si culori reci in spatiul respectiv (bleumarin, violet, purpuriu).

Daca meditatia a fost eficienta (evacuarea imaginilor negative si aparitia imaginilor pozitive), aceasta se va sista, asteptand cateva saptamani pentru ca efectul a ceea ce s-a lucrat pe plan psihic sa coboare in materie spre a putea obtine, ulterior, beneficii.

Este esential ca fiecare faza sa fie resimtita profund.

De asemenea, este posibil sa se creeze o meditatie ideala asupra temei natale a individului. De exemplu, un subiect cu Soarele in Taur, AS in Capricorn si cu un stelium in Sagetator, care prezinta probleme financiare si nu ajunge sa isi atinga scopurile, esuand, intotdeauna, in ultimul moment si avand tendinta de a se dispersa. Pentru semnul Taurului se potrivesc afirmatiile “Ma afirm”, “Gasesc securitatea in interiorul meu” si “Ma ancorez pe pamant”. Pentru Capricorn “Concretizez in plan material toate gandurile creatoare utile revelatiei eului meu interior”, iar pentru Sagetator “Ma concentrez asupra scopului cel mai elevat posibil”. Astrologul, bazandu-se pe intuitia sa, va observa daca acestea sunt juste sau nu pentru aceasta persoana. Ea va putea lucra cu una din cele patru fraze care constituie baza de lucru asupra sa pentru ca, prin autocunoastere, sa isi depaseasca problemele actuale.

Aceste meditatii nu reprezinta vindecarea individului, ci doar lucrul de baza de realizat de catre acesta pentru a putea depasi problemele pe care le are. A stabili o meditatie-tip pentru un individ nu este un lucru usor, deoarece va trebui folosita intuitia cu foarte multa incredere. Acest lucru permite sa se individualizeze, sa evolueze spiritual si sa elimine anumite blocaje. Reusita acestui tip de meditatie depinde, in mod esential, de calitatea intuitiei astrologului, dar si de calitatea trairii acesteia de catre subiect.

Trairea aspectelor

Reprezinta un exercitiu foarte eficace al astropsihismului, in care se lucreaza doi cate doi, fiecare jucand, pe rand, rolul celui care indruma, apoi al celui care are nevoie de indrumare. Procesul este oarecum analog meditatiei pe semne, in sensul ca indrumatorul cere individului sa se interiorizeze, sa isi vizualizeze harta natala, sa gaseasca locul in care se gaseste aspectul problematic pe care doreste sa il lucreze, sa il vizualizeze sub forma de imagini sau simboluri, sa il scoata din interiorul sau, apoi sa il arda, inlocuindu-l cu o imagine pozitiva pe care sa o ancoreze cu degetele si sa o resimta intens spre a deveni apoi mai liber, mai clar si mai centrat. Tehnica de traire a aspectelor se aseamana cu tehnicile imaginative.

Meditatiile de Luna Plina

La fiecare Luna plina planeta noastra primeste energii foarte puternice, care pot fi utilizate intr-un mod judicious si acest lucru este cunoscut de catre cei initiati inca de acum mii si mii de ani. Se cunoaste influenta Lunii pline si asupra pacientilor cu un echilibru psihologic fragil.

Se poate practica o meditatie in ziua cu Luna plina a fiecarei luni pentru a beneficia la maxim de energia ei.

Fiecare Luna plina (adica atunci cand Soarele si Luna sunt in opozitie) se realizeaza pe un ax al zodiacului si are o semnificatie deosebita. Cele mai importante Luni pline sunt cele de primavara (in Berbec, Taur si Gemeni, ca pozitie a Soarelui).

Fiecare Luna plina are o semnificatie ezoterica, acordandu-se cu un anumit tip de meditatie.

Luna plina in Berbec: este legata de karma de agresivitate si de notiunea de cuplu, de afirmarea de sine si de independenta.

Meditatie: cu ochii inchisi, cu o respiratie profunda in prealabil, o relaxare suficienta, atentia se va concentra asupra plexului solar (a treia chakra), incercand sa se resimta agresivitatea ce se gaseste in interiorul sau. Se vizualizeaza apoi sub forma unui simbol sau imagine, determinand-o sa treaca in inima (a patra chakra). Agresivitatea se va modifica automat in iubire, caci inima are facultatea de a tranforma totul in iubire. Se trece apoi la chakra gatului, unde ea va deveni creativa.

Luna plina in Taur: este legata de atasament posesiv, de simtul valorilor si de sexualitate.

Meditatie: dupa pregatirile necesare, se plaseaza atentia la nivelul chakrei sacrale (a doua) pe o credinta, o limitare, o idee, un bun material sua o persoana iubita prea posesiv, in vederea detasarii. Se vizualizeaza acest lucru, precum si firul de atasament ce il leaga. Apoi se vizualizeaza acest lucru la nivelul chakrei inimii, resimtind ridicolul si inutilitatea acestui atasament si intelegand ca iubirea nu are nevoie de acest atasament. Se va realiza detasarea, arzand sau indepartand firul de atasament. Apoi se va infasura acest lucru intr-o sfera de lumina si se va trimite in spatiu. Aceasta bula de lumina va straluci in univers, resimtind eliberarea de atasamentul vechi. Se multumeste universului.

Luna plina in Gemeni: este legata de karma de ignoranta, de sistemul de credinta si de acumulare de cunostinte.

Meditatie: dupa pregatirile necesare, se plaseaza atentia in interiorul capului si se cere intuitiei sa vizualizeze toate cunostintele inutile, ipoteze fara interes in evolutia personala. Acestea vor cadea intr-un cuptor subteran, unde vor fi distruse. Apoi trapa cuptorului se inchide si se vizualizeaza un arc cu o sageata gata sa traga spre o tinta: scopul vietii personale. Tragerea cu arcul se repeta pana cand va exista o suficienta concentrare pe scopul vietii pentru a atinge tinta in centru. Se multumeste universului.

Luna plina in Rac: este legata de realizarea sociala, de maternitate (paternitate), de responsabilitate si de stapanirea emotiilor.

          Meditatie: dupa pregatirile necesare, se plaseaza atentia in abdomen si se cere vizualizarea copilului ce il reprezinta pe individ; el se hraneste cu energiile Terrei; acestea, intrand prin picioare, il hranesc, il cresc, copilul devine adult, continuand sa fie hranit de catre energia verde a Terrei; se va resimti o forta interioara si o totala siguranta ce vor permite realizarea in viata. Aceasta forta interioara alimenteaza toate componentele fiintei. Se multumeste Terrei si universului.

Luna plina in Leu: este legata de procesul de individuatie, de imaginea de sine, de creativitate si de fraternitate.

          Meditatie: dupa pregatirile prealabile, se plaseaza constiinta in abdomen si se vizualizeaza omenirea ca fiind un ansamblu de barbati si femei, asemanatori, actionand ca niste automate. Se va vizualiza apoi propria persoana in mijlocul acestei multimi, incercand sa se detaseze printr-un efort constient, pentru a deveni aparte fata de ceilalti, asa cum este, unica, fericita si surazatoare; se va resimti profund autenticitatea, individualitatea si originalitatea intregii fiinte. Se multumeste universului.

Luna plina in Fecioara: este legata de notiunea de serviciu si de purificare, de angoase si de orice forma de limitare.

          Meditatie: dupa pregatirile necesare, se plaseaza constiinta in abdomen si se cere vizualizarea tuturor limitelor si angoaselor proprii sub forma de simboluri si imagini; se vizualizeaza apoi un dus de lumina purificatoare ce curge in special peste abdomen si antreneaza toate limitarile si angoasele pana in pamant, unde sunt arse. Se constientizeaza eliberarea de aceste limitari si angoase, simtind din ce in ce mai multa pace interioara. Pentru cateva momente, se imagineaza un soare ce straluceste in abdomen. Se multumeste universului.

Luna plina in Balanta: este legata de armonia in relatii si de karma relationala.

          Meditatie: dupa pregatirile prealabile, se plaseaza constiinta in inima (chakra a patra). Se vizualizeaza persoana de care este legat printr-o karma relationala si se practica iertarea reciproca. Se multumeste universului.

Luna plina in Scorpion: este legata de sexualitate si de detasarea suprema (moartea).

          Meditatie: dupa pregatirile prealabile, se plaseaza constiinta in partea de jos a abdomenului (chakra radacina) si se cere intuitiei sa dezvaluie semnificatia sexualitatii; vor aparea imagini sau simboluri ce reprezinta raportul personal cu sexualitatea; se va intelege ca nu intotdeauna a existat un raport clar cu sexualitatea. Se vizualizeaza o raza laser purificatoare ce distruge toate aceste imagini negative referitoare la sexualitate si purifica, aducand cu sine o conceptie sacra si spirituala a sexualitatii. Se va resimti ca sexualitatea si moartea sunt parte integranta a evolutiei individuale si, deci, sunt necesare si se vor accepta ca atare. Se multumeste universului.

Luna plina in Sagetator: este legata de gandirea abstracta si simbolica, de concentrare si de evolutia spirituala.

          Meditatie: dupa pregatirile prealabile, cu atentia concentrate in interiorul capului, se vizualizeaza un ecran alb, cerand intuitiei sa furnizeze un simbol pentru scopul personal al vietii, un simbol reprezentativ pentru evolutia spirituala. Odata obtinut, se va realiza concentrarea asupra acestuia, trimitandu-i iubire, marindu-l si intarindu-l; pentru aceasta, simbolul va fi coborat in inima. Apoi simbolul va fi proiectat in univers, cerand universului ajutor in realizarea acestui scop aici si acum. Apoi se va face un spatiu mare in inima pentru a primi scopul. Se multumeste universului.

Luna plina in Capricorn: este legata de manifestare, de concretizare, de intelegerea legilor karmice, in special a celor de incarnare si de responsabilitate.

          Meditatie: dupa pregatirile necesare, se plaseaza constiinta in chakra radacina si se cere vizualizarea a ceea ce impiedica realizarea in mod concret a scopurilor personale. Se va scoate aceasta imagine-simbol si se va arde. In locul ei, se construieste o imagine-simbol de concretizare si se va prinde in maini (intre degete), resimtind-o cu bucurie. Se multumeste universului.

Luna plina in Varsator: este legata de libertate, notiunea de spatiu, deschiderea de spirit si spontaneitate.

          Meditatie: dupa pregatirile necesare, se plaseaza constiinta in interiorul capului si se vizualizeaza o mare palnie deasupra capului, umpluta fiind cu tot felul de lucruri inutile; se vizualizeaza apoi cum acestea se scurg in pamant, unde sunt arse; astfel, palnia a ramas curate si goala. Se cere universului sa umple aceasta palnie cu cel mai pur dintre nectare si cea mai frumoasa dintre lumini. Se resimte o stare de usurare, de iubire si de bucurie, primind toate bogatiile universului. Acesta va trimite imagini si simboluri ce vor fi primate cu totala incredere si gratitudine. Se multumeste universului.

Luna plina in Pesti: creatie inspirata de expresia de compasiune, de depasirea oricarei limite si de purificare.

          Meditatie: dupa pregatirile prealabile, atentia este concentrata asupra chakrei inimii (a patra) si se vor vizualiza toate limitele proprii ca fiind aspirate in inima, unde vor fi purificate si transformate in iubire neconditionata. Inima poate purifica toata Terra si se va vizualiza iubirea trimisa pentru a purifica. Se va resimti o eliberare, o claritate si o centrare. Se multumeste universului.

Aceste meditatii se pot realiza cand individul simte ca are nevoie. Se repeta meditatie pana cand se va simti in profunzime. Repetarea mecanica este ineficienta.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin