Ce este astrologia?

Astrologia este un sistem de cunoastere empirica, bazat mai degraba pe observatie si experienta, decat pe teorie sau concluzii logice.

             Astrologia este, de asemenea, un instrument util de analiza, care ajuta la intelegerea naturii unor evenimente, unor oameni sau unor situatii. Aceasta analiza ajuta la crearea previziunilor bazate pe probabilitatea anumitor directii in care se va dezvolta situatia. Cu toate acestea, este important sa intelegeti ca, similar cu orice alt tip de prognoza, acuratetea depinde foarte mult de competenta persoanei care o face.

             Exista o alta conceptie gresita populara conform careia planetele ar trebui sa aiba o influenta directa asupra unui individ, care este adesea folosita ca argument pentru a descalifica astrologia. De fapt, mecanica acestui lucru este destul de diferita. Miscarile planetelor si evenimentele si actiunile oamenilor nu sunt intr-o relatie cauzala, ci intr-o relatie concomitenta, sincronica.

De exemplu, sa presupunem ca exista un magazin care se deschide la 8:30 dimineața. Dacă stii acest lucru si te uiti la ceas, poti spune cu siguranta daca usile magazinului vor fi incuiate sau nu, in ciuda locatiei tale actuale. Pe de alta parte, daca treci dimineata pe langa magazin si vezi un vanzator deschizand usile, poti spune ca este 8:30 am fara sa te uiti la ceas. Miscarile acelui ceasului nu influenteaza direct incuietoarea usilor bancii, ci cele doua evenimente petrecandu-se concomitent.

Author: admin