Demnitatile planetelor

Domiciliul: calitate pozitiva pentru o planeta, cand aceasta are putere maxima; cand o planeta se afla in domiciliu, ea are o actiune pozitiva pentru sine; reprezinta o achizitie in favoarea sa; planeta este intarita in activitate si ofera sansa de a controla potentialul si evenimentele pe care le reprezinta; planeta in domiciliu arata valorile realizate in mod constient pe calea evolutiei proprii.

Exilul (detriment): cand o planeta se afla in semnul opus domiciliului sau; are o calitate negativa, incetinita sau perturbata; se prezinta ca o forta indreptata spre altul, ca o actiune catre altii, pentru altii; aceasta inseamna ca potentialul si evenimentele pe care le reprezinta astrul in discutie actioneaza de o maniera mai favorabila pentru altul decat pentru persoana a carei harta natala o citim. Pentru a surmonta aceasta pozitie, este necesara detasarea fata de potentialul indicat de catre planeta; va trebui sa ne conformam opiniei altuia sau evenimentelor pe care nu le putem controla, facand, in acelasi timp, dovada altruismului.

Exaltarea: calitate pozitiva, cand o planeta se afla intr-un semn cu care are un acord particular si in care ea este puternica; apare ca o actiune ascendenta, o progresie, o elevare, o evolutie favorabila a potentialului de baza al astrului astfel pozitionat; planeta respectiva este armonios plasata si ea actioneaza mai bine in interesul individului, proiectandu-l pe calea evolutiei sale spirituale. Cuvantul sau cheie poate fi “crestere”; exaltarea se constituie intr-un ansamblu de valori menite sa ajute potentialul propriu al planetei si care va ajuta la progresul in casa (domeniul) in care se situeaza astrul.

Caderea: calitate negativa, cand planeta semnul opus exaltarii sale reprezinta o forta intoarsa in jos; contrar exaltarii, care este sinonimul spiritualitatii, caderea este sinonimul materialitatii; este o actiune ce nu poate fi dusa la indeplinire, caci ea se naruie pe parcurs; reprezinta o pozitie de ruptura, de involutie, de regresie, de disolutie; astrul respectiv nu-si poate exprima potentialul in bune conditii, de unde riscul deceptiei, al deziluziei sau al proiectelor ce se impotmolesc.

Trigonocratia: calitate pozitiva, cand o planeta se afla intr-un semn de acelasi element cu cel al domiciliului sau; ne apare ca o actiune pozitiva in sensul unei expresii personale si evolutive; un astru avand aceasta pozitie reprezinta un potential creativ care aduce calitati complementare in raport cu domiciliul sau si permitand o expansiune de constiinta.

O planeta care nu are niciuna din calitatile descries se numeste peregrina.

AstreDomiciliuExaltareExilCadereTrigonocratie
SoareLeuBerbecVarsatorBalantaSagetator
LunaRacTaurCapricornScorpionPesti
MercurGemeni FecioaraVarsatorSagetator PestiLeuBalanta
VenusBalanta TaurPestiBerbec ScorpionFecioaraGemeni Varsator
MarteBerbec ScorpionCapricornBalanta TaurRacLeu Sagetator
JupiterSagetatorPesti RacGemeniFecioara CapricornBerbec Leu Scorpion
SaturnCapricornVarsator BalantaRacLeu BerbecTaur Gemeni Fecioara
UranusVarsatorScorpionLeuTaurGemeni Balanta
NeptunPestiSagetator LeuFecioaraGemeni VarsatorRac Scorpion
PlutonScorpionLeu BerbecTaurVarsator BalantaRac Pesti

Fiecare planeta reprezinta o functie de baza, iar fiecare semn reprezinta un principiu. Impletirea semnificatiilor lor furnizeaza cheile unei personalitati si dezvaluie marile tendinte ale existentei sale, caci functia planetei se manifesta in complementaritate cu principiul figurat prin semnul in care aceasta se afla. Fiecare planeta prezinta douasprezece manifestari de baza corespunzand pozitiei sale posibile in cele douasprezece semne.

Planetele in Berbec actioneaza cu putere si in scopul afirmarii.

Planetele in Taur devin puternice si stabile.

Planetele in Gemeni devin mobile si intelectuale.

Planetele in Rac devin mai emotive si mai receptive.

Planetele in Leu devin mai indraznete si mai expresive.

Planetele in Fecioara devin mai materialiste si mai expresive.

Planetele in Balanta se preocupa mai mult de relatiile umane si de aparentele sociale.

Planetele in Scorpion devin mai sensibile, mai hotarate si mai emotive.

Planetele in Sagetator devin mai instabile si mai preocupate de expresia propriei lor libertati.

Planetele in Capricorn devin mai practice si mai receptive.

Planetel in Varsator devin mai boeme si au nevoie de independenta.

Planetele in Pesti devin senzitive si emotive.

Copyright Armand Constantinescu, Dan Ciuperca.

Author: admin