Casele derivate

Casele derivate reprezinta un sistem cu ajutorul caruia putem deslusi destinul persoanelor apropiate, dar si al acelora care activeaza intr-o zona mai indepartata, dar totusi in contingenta cu interesele noastre (prieteni, protectori, rude mai indepartate).

Metoda de lucru:

Pentru a cunoaste destinul fratelui, luam ca punct de plecare casa III a Cerului din harta nativului pentru primul frate, casa V – pentru al doilea frate, etc, socotina casa III a nativului drept casa I a fratelui, casa IV a nativului – casa II (averea) a fratelui, etc.

Pentru a cunoaste destinul copilului, com lua ca punct de plecare casa V a nativului pentru primul copil, casa VII pentru al doilea, casa IX pentru al treilea, etc. pe ideea ca a III a casa de la casa V a nativului va inchipui pe fratele copilului, respective pe copilul tatalui.

Judecata noului horoscop o vom face prin elementele horoscopului radical, respectand asezarea planetara, aspectele si toate celelalte elemente de judecata astrologica.

O alta chestiune de interpretare va presupune observarea casei horoscopice care contine plane; e ava fi un centru de gravitatie pentru domificatia derivata.

Ex. Daca avem casa X ocupata de planete, vor trebui evaluate toate datele subcapitolului Semnificatiile derivate ale casei X: va putea sa se iveasca (daca nativul are frati sau surori) moartea lor; daca e scriitor, sa-si piarda manuscrisul; daca mama sa traieste, sa aiba griji sau bucurii cu dansa; daca are copii, acestia sa fie frecvent bolnavi, etc.

Judecata o vom face, in bine sau in rau, dupa cum vor fi elementele de interpretare astrologica rezultate, din natura planetelor, aspectarea lor sau private din punct de vedere al stapanilor planetari respectivi.

Casele astrologice care nu contin planete sunt, in general, fara relief pentru studiul domificatiei derivate.

Author: admin