Semnificatiile derivate ale casei X

Casa X este:

  • Casa X radicala
  • Casa IX de la casa II: schimbari in finante de pe urma lungilor calatorii. Influenta tainica a banului. Deplasarile de capital.
  • Casa VIII de la casa III: moartea fratilor sau a surorilor. Incoronarea unei opera literare. Ereditatea cerebrala, amnezia sau nebunia. Obiceiuri familiale respectate de frati si de surori.
  • Casa VII de la casa IV: sotia tatalui (mama buna sau vitrega). “Perechea” unui oras, un oras inrudit printr-un pod. Raclele celor doi soti suprapuse. Asociatiile agricole. Contractile parintelui si cele incheiate de municipia. Procesele tatalui si dusmanii sai fatisi. Furturile comise de parinte. Hotii de tezaure ascunse. Violatorii de morminte. Divortul tatalui si procesele de succesiune in legatura cu averea lasata de el. Razboaiele civile. Co-mostenitorii. Asociatiile pentru exploatarea minelor si a produselor agricole. Procedeele de epurare.
  • Casa VI de la casa V: bolile copiilor si acelea pricinuite de excesul placerilor sexuale. Bolile contractate la teatru sau de pe urma jocurilor de noroc. Idem, cele ivite de pe urma practicarii sporturilor violente. Epidemiile in scoli. Guvernantele. Proxenetele. Chelnerii de cafenea si garderobieriele de la teatru. Animalele mici cu care se joaca copiii. Dresorii de caini si de pisici. Alimentatia copiilor si a sportivilor. Bufetele de teatru.
  • Casa V de la casa VI: verii din partea tatalui. Copiii servitorilor. Puii animalelor mici. Mahalagiii. Iahturile si salupele. Placerile slugilor si misiunile lor. Cainii de lux. Teatrele populare si facultatea de medicina. Loteriile de la balciuri. Boli si infirmitati asupra carora se speculeaza. Imbracamintea bolnavilor si cea a muncitorilor.
  • Casa IV de la casa VII: strabunicul din partea tatalui. Socrul. Tatal unui contract: avocatul. Tatal asasinului sau al hotului.. patrimonial consortului. Resedinta si proprietatile consortului, ale dusmanilor fatisi , ale hotilor, asasinilor, asociatiile. Monumentele funerare ridicate in cinstea eroilor. Cauzele unui razboi sau ale unei invoieli, eventual ale divortului dintre soti. Campul de batalie.
  • Casa III de la casa VIII: fratele mortii: somnul. Copia unui testament. Scrisorile de “faire-part”, telegramele care anunta o moarte. Dubele mortuare. Ideea directoare intr-un testament (conceptia testatatorului).
  • Casa II de la casa IX: pomenile preotilor si diurnele magistratilor. Bancile colonial. Banii castigati in urma calatoriilor lungi si de pe urma ocultismului.
  • Casa XII de la casa XI: dusmanii ascunsi ai prietenilor si protectorilor. Incercarile lor in timpul vietii. Binele si raul care se ivesc de la femeile prietenilor sau ale protectorilor. Crizele morale care incearca prieteniile. Caderile profesionale ale amicilor oi ale sprijinitorilor. Ocultistii care se afla in serviciul persoanelor mai sus amintite.
  • Casa XI de la casa XII: prietenii dusmanilor ascunsi. Aceia care frecventeaza cu interes filantropic puscariile, spitalele, uzinele si azilele. Medicii mamosi si moasele. Voluptatea suferintei. Rezistenta unei boli cronice. Amintirea cumpenelor trecute.
Author: admin