Interaspectele lui Mercur

Mercur conjunctie/ sextil/ trigon Venus: buna intelegere si interese culturale, intelectuale sau artistice comune. Creatie comuna. Interaspecte favorabile oricarei relatii.

Mercur cuadratura/ opozitie Venus: interaspecte putin favorabile ce pot sa aduca unele iritari si gusturi diferite (in cazul cuadraturii) si complementare (opozitie).

Mercur conjunctie Marte: interaspect foarte stimulant intelectual, excelent pentru actiuni, initiative sau decizii comune. Comunicare buna si intelegere rapida a nevoilor si ideilor altuia. Favorabil relatiilor profesionale.

Mercur sextil/ trigon Marte: interaspecte favorabile intelectual. Mai putin stimulante decat conjunctia, dar mai suple. Asociaza ideile cu actiunea sau initiativa cu reflexia.

Mercur cuadratura/ opozitie Marte: mare tensiune nervoasa si iritare. Neintelegere reciproca, conflicte. A se evita.

Mercur conjunctie/ sextil/ trigon Jupiter: interaspecte optimiste. Incredere reciproca si schimbari excelente intelectuale, ezoterice si spiritual.

Mercur cuadratura/ opozitie Jupiter: creeaza o anumita tensiune nervoasa si provoaca numeroase diferente. Ideile si idealurile diverg. Aspecte deceptionante.

Mercur conjunctie Saturn: suficient de delicat, caci Saturn are tendinta de a-l controla pe Mercur si de a-l structura impotriva vointei sale, de unde rezulta dificultati (in special in relatia cu tatal/ copilul). Uneori, Mercur accepta invatatura lui Saturn. Pozitie favorabila pentru o relatie profesor – elev.

Mercur sextil/ trigon Saturn: interaspecte mai usoare decat conjunctia. Saturn aduce un invatamant lui Mercur si il ajuta sa isi puna in practica ideile. Interesat.

Mercur cuadratura/ opozitie Saturn: interaspecte foarte frustrante in care Saturn este descurajant si hipercritic. Mercur nu il suporta. A se evita.

Mercur sextil/ conjunctie/ trigon Uranus: stimulare mentala. Bun schimb de idei si excelenta comunicare pe baza de intuitie. Intraspect favorabil oricarei relatii.

Mercur cuadratura/ opozitie Uranus: mare tensiune nervoasa si neintelegere intelectuala. Confuzie. A se evita.

Mercur conjunctie/ sextil/ trigon Neptun: legatura psihica, chiar telepatica. Excelent pentru studii ezoterice sau spirituale comune. Inspiratie reciproca. Conjunctia este mai putin sterila.

Mercur cuadratura/ opozitie Neptun: multe deceptii si iluzii. Neintelegeri. Mercur nu il intelege pe Neptun.

Mercur conjunctie/ sextil/ trigon Pluton: favorabil pentru domeniile specifice de cercetare si de analiza care cer reformulari si schimbari. Pluton incearca sa il controleze pe Mercur.

Mercur cuadratura/ opozitie Pluton: interaspecte nefaste si uneori foarte nesanatoase. Distructive si perturbatoare. A se evita.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin