Interaspecte karmice

Cand cele doua Luni sunt in acelasi semn, se produce un fel de comuniune emotionala si afectiva care poate fi rezultatul unei relatii sentimentale dintr-o viata anterioara (mai ales in Taur, Leu, Balanta; in Scorpion, ea indica o pasiune anterioara distructiva; in Gemeni, o relatie frate – sora; in Varsator, o relatie amicala; in Rac, o relatie de familie).

Acest tip de superpozitie creeaza o legatura puternica si durabila, caci cele doua persoane iubesc acelasi tip de ambianta si acelasi tip de camin.

Superpozitia Soare – Saturn: Saturn invata Soarele si ii aduce securitate, ajutandu-l sa isi inteleaga viata. Soarele are adesea o datorie fata de Saturn. Aceasta relatie este profitabila si durabila pentru persoanele cu deschidere catre spiritualitate. In caz contrar, Soarele se simte frustrat. Acest interaspect este un indiciu frecvent pentru intalnirea sufletelor surori.

Superpozitia Luna – Saturn: aspect frecvent in sinastria sufletelor surori. Saturn are lectii spirituale de dat Lunii. Se releva o karma nerezolvata dintr-o alta viata in care cele doua persoane au fost casatorite. Ele trebuie sa se maturizeze. Luna are o datorie fata de Saturn.

Superpozitia Luna – Pluton: arata o puternica legatura psihica si indica o atractie puternica sexuala hipnotica. Relatie intensa. Indica o reconstituire a unui camin din alta existenta (mai ales daca ea se produce in Rac, Leu sau Balanta).

Superpozitia Venus – Saturn: interaspect tipic pentru suflete surori, subliniind o iubire ce sfideaza timpul, in care Saturn trebuie sa o stabilizeze pe Venus. Relatia este, in general, stabila si armonioasa. Ea conduce adesea la uniune.

Superpozitia Venus – Pluton: aduce o puternica atractie sentimentala si sexuala care reconstituie o iubire din alta viata, iubire care s-a terminat intr-un mod dramatic. Forta de regenerare.

Superpozitia Marte – Saturn: Saturn aduce o oarecare stapanire, o oarecare intelepciune lui Marte, ajutandu-l sa se controleze si sa isi utilizeze mai bine energiile. In general, Marte are o datorie fata de Saturn.

Superpozitia Marte – Pluton: regasire karmica pasionala. Cele doua fiinte au trait altadata o pasiune intensa ce renaste in noi forme astazi. Puternica mobilizare reciproca, sursa de actiune, de creativitate si de regenerare. Cele doua planete se combina foarte bine si creeaza un mare potential de crestere.

Superpozitia Saturn – Pluton: interaspect semnificativ in intalnirile karmice. Releva un potential mai degraba negativ, Saturn venind sa il serveasca pe Pluton. Acest interaspect pare sa se produca atunci cand un ciclu karmic se incheie in relatiile dintre cele doua persoane. Exista, deci sansa ca o veche datorie sa fie, in sfarsit, reglata si lectia respectiva inteleasa. Saturn il invata pe partenerul sau plutonian sa nu isi risipeasca energiile, care sunt de natura sexuala, pentru a nu se autodistruge si pentru a se transforma intr-un canal creator ce se pune in serviciul omenirii.

Superpozitia Saturn – AS: acest aspect se regaseste in sinastria sufletelor surori si arata ca AS are o datorie fata de Saturn. Saturn il invata pe AS, oferindu-i securitate, stabilitate si ajutandu-l in evolutie. Intr-o relatie sentimentala, acest interaspect duce la casatorie. Legatura, in general, durabila.

Superpozitia Pluton – AS: totul sau nimic, in functie de interaspectele si aspectele lui Pluton. Indica o pasiune sentimentala din trecut (mai ales pentru generatia cu Pluton in Leu). Legatura karmica rezultata poate fi pozitiva sau negativa. Pluton il magnetizeaza pe AS. El poate juca rolul de initiator. Pluton il poate ajuta pe AS sa se transforme.

Interpozitia Pluton – casa V: indica o legatura karmica intre doi indragostiti (reconstituire a unei povesti de dragoste), dar poate arata, de asemenea, o legatura karmica parinte – copil, in care Pluton reprezinta copilul, iar casa V apartine parintelui. Calitatea regasirii se judeca dupa aspectele lui Pluton.

Interpozitie Soare – casa VIII: puternica legatura karmica. Soarele pare sa aiba o datorie fata de casa VIII. Plata acestei datorii este facilitata sau nu, dupa aspectele Soarelui. Aceasta relatie este foarte atractiva, magnetica si purtatoare de evolutie. Soarele este o iubire dintr-o alta viata pentru casa VIII.

Interpozitie Venus – casa VIII: mare atractie sexuala. Adesea, o continuare a unei legaturi sentimentale trecute.

Interpozitie Saturn, Pluton sau Lilith – casa VII: regasiri karmice mai curand negative, patenerii avand vechi datorii de platit. In general, partenerul casa VII are de platit o datorie fata de partenerul Saturn/ Pluton/ Lilith. Daca aspectele lui Saturn/ Pluton/ Lilith sunt stresante, relatia risca sa fie conflictuala.

Interaspectele lui Neptun cu o planeta individuala: superpozitiile lui Neptun imping persoana Neptun sa aduca un serviciu partenerului sau. Legatura karmica mai curand pozitiva, in care cei doi se servesc reciproc. In aceasta viata, Neptun va actiona. Mare complicitate intre cei doi.

In general, sufletele surori prezinta cinci sau sase elemente dintre cele indicate.

Concluzii:

  • In orice intalnire karmica, niciun partener nu este nici alb, nici negru, doar ca sinastria pune accentul uneori pe o datorie karmica pe care unul dintre parteneri trebuie sa o regleze in profilul celuilalt. In interpretari, astrologul va trebui sa ramana prudent si sa nu il judece niciodata pe subiect, daca doreste sa nu fie judecat. Toti suntem aici, pe Pamant, pentru ca avem de invatat si de asimilat.
  • Interpretarea unei sinastrii este un act complex ce necesita un studiu prealabil complex al interaspectelor si interpozitiilor.
  • Raporturile umane sunt complicate si, de aceea, o sinastrie va prezenta si contradictii. Orice sinastrie se studiaza doar dupa o examinare atenta a temelor natale.
  • Nu se realizeaza o sinastrie pentru doua persoane necunoscute astrologului. Este nevoie de un minimum de informatie in ceea ce le priveste. Astrologia nu este clarviziune, chiar daca intuitia ajuta mult.
  • Un astrolog va trebui sa fie un informator sau sfatuitor, dar niciodata nu va lua hotarari in locul persoanelor implicate. El va pune accent pe punctele pozitive care permit inflorirea relatiei si va indica punctele slabe, subliniind ceea ce s-ar putea face pentru a le intari, dar pastrand o cuvenita rezerva, pentru ca el nu este acolo pentru a judeca, ci pentru a evalua impartial sansele si potentialul unei relatii. Uneori, o relatie foarte negativa contine cel mai mare potential de transformare si de evolutie posibila pentru cei doi parteneri. Astrologia nu trebuie niciodata sa serveasca pentru a da solutii de-a gata celor slabi, ci pentru a revela individului problemele in scopul rezolvarii lor prin acceptarea responsabilitatii si utilizarea din plin a potentialului sau de crestere si a liberului sa arbitru.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin