Teme compuse pentru suflete surori

  1. Un barbat si o femeie care se dovedesc a fi suflete surori: se remarca conjunctia Soare – Venus in casa III, caracteristica sufletelor surori si care determina o comunicare intelectuala si sentimentala. ASC in Varsator, favorabil spiritualitatii si relatiilor amicale si intelectuale, primeste trei trigoane si doua sextile si arata ca aceste doua persoane sunt pe aceeasi lungime de unda.

Venus in trigon cu Pluton, Luna in casa VIII, axa nodurilor lunare in casele II si VIII si guvernatorul ASC (Saturn) in casa VIII subliniaza extrema pasiune a acestei relatii si confirma regasirea karmica. Jupiter si Neptun in casa IX, Chiron in casa XI (in al noualea semn) si ASC in Varsator favorizeaza o evolutie spirituala si ezoterica comuna. Marte si PF in casa V confirma o relatie intensa si releva scopuri creatoare comune.

  • Doi prieteni care se cunosc de mai multe existente si a caror relatie este in special intelectuala si spirituala. Soarele in casa III cu o conjunctie Mercur – Marte, ca si PF in casa III, accentueaza comunicarea, afinitatile intelectuale si, eventual, studiile in comun. ASC in Varsator confirma o relatie karmica si mentala. Chiron in casa I in Varsator arata o cercetare spirituala de era noua. Uranus, guvernatorul AS, in conjunctie cu Luna pe DS, confirma toate acestea si arata un schimb foarte sensibil si intuitiv. Soarele in trigon cu Jupiter si cu vertexul, NN in Sagetator pe MC si Neptun in casa IX confirma o cercetare spirituala comuna care nu a fost inceputa in aceasta viata.
  • Tema compusa Richard Burton – Elizabeth Taylor prezinta un sextil care leaga ASC de Luna in casa III (unde se afla Jupiter), ceea ce creste comunicarea intre doua suflete surori). Se remarca, de asemenea, Venus in conjunctie cu DSC favorizand casatoria (in sextil cu Saturn, desemnand o iubire din trecut, din alte vieti), dar opusa lui Neptun, ceea ce aduce iluzii, dar si romantism (Neptun in casa I simbolizeaza imaginile si vraja acestui cuplu). Chiron, PF si NN in casa X arata ca acest cuplu avea sete de reusita sociala si ca aceasta ii apropie.

Mediumul american Ruth Montgomery, in cartea sa “The World Before”, in contact cu ghizii sai spirituali, da unele informatii asupra vietilor anterioare commune ale lui R.B. si E.T. ei s-au intalnit in secolul XX din pricina legaturilor karmice care dateaza din Atlantida. Atunci rolurile erau inversate, Liz era barbat, iar Richard femeie. In acea epoca, ei se interesau de gradinarit. Legatura lor sentimentala era puternica si au facut juramantul de a se regasi in incarnarile lor ulterioare. Dupa Atlantida, ei au trait impreuna de multe ori, in diferite vieti, in vechiul Egipt, in Palestina, la Atenas, la Roma, in Franta sec XVII. De fiecare data, ei s-au iubit si au intrat in conflict, fara a putea rezolva problemele lor comune, din pricina exacerbarii egoului fiecaruia si a refuzului de a se modela unul dupa celalalt, facand dovada umilintei si a tolerantei. Karmele lor sunt inlantuite. Aceasta relatie iubire – ura a fost condamnata sa fie jucata si pe scenele lumii viitoare.

Indici de regasire karmica de tipul suflete – surori:

  • Soarele si Saturn ale lui R.B. sunt suprapuse peste Luna lui E.T.
  • Luna lui R.B. suprapunsa peste Neptun al lui E.T.
  • Venus al lui E.T. suprapusapeste Chiron al lui R.B.
  • NN in trigon
  • Axa nodurilor lunare al lui R.B. suprapusa peste axa MC – FC al lui E.T.
  • Vertexul lui R.B. se suprapune peste Luna lui E.T.

Punctul comun

Punctul comun reprezinta media aritmetica a celor zece planete ale unei teme.

Acest punct sensibil reactioneaza la tranzite si la progresii; ca toate planetele compuse, se aseamana in actiunea sa cu vertexul si, in sinastrie, el se suprapune adesea cu Soarele, Luna si Venus, in cazul intalnirilor de suflete surori.

In tema compusa, el subliniaza sectorul in care o mare cantitate de energie va fi pusa in serviciul unui scop comun. Semnul sau releva tipul de relatie. In general, pozitia sa in Balanta sau in Leu este favorabila bunelor relatii, in timp ce pozitia sa in Fecioara sau in Scorpion pare a fi mai delicata.

Punctul compus se afla aproape intotdeauna in unul dintre cele patru semne amintite mai sus.

Dinamica unei relatii

O relatie va evolua pozitiv daca planetele usoare ale unuia se indreapta in progresie (sau tranzit) spre planetele grele ale celuilalt. Daca ele se vor indeparta, ea va evolua intr-un sens negativ.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin