Semnul Balantei

Latitudine cereasca 180° – 210°

23 septembrie – 23 octombrie

Influenteaza in mod egal atat pe cei care au Ascendentul in semnul Balantei, cat si pe cei care au acest semn puternic ocupat de planete in harta natala.

Guvernat de planeta Venus.

Guverneaza casa a VII a a Cerului.

Verb caracteristic: “a echilibra”

Cuvinte cheie: echilibru, justitie, armonie, alegere, sociabilitate, diplomatie, arbitraj, conciliere, ezitare, uniune, casatorie, opozitie, estetism, pace, seductie, complementaritate, colaborare, echitate, conventional, snob, artistic, gust, placere, inconstanta, prevenire.

Culoare: bleu- verde; element: aer; metal: cupru

Boli: rinichi, solduri, vertebre lombare, glande suprarenale.

Profesii: toate meseriile unde este important echilibrul (dansator, gimnast), profesiuni de justitie (avocat, procuror, judecator), meserii legate de frumusete (pictor, stilist), medicina (urolog, nefrolog, diabetician).

Semn de aer, masculin, cardinal, care indica angajamentele, promisiunile, semnaturile, uniunile, legaturile, intelegerile, procesele si afacerile ce au legatura cu legea.

Nativul se va stradui sa ajunga la echilibru, statornicind intre semenii sai reguli si legi. Persoana va fi in cautarea armoniei si a fortelor opuse, pe care se va stradui sa le impace. Isi va executa planul prin diplomatie si persuasiune.

Nativul va fi sensibil, rafinat, simpatic, artist si delicat. Adeseori se va afla intre cel mai viu entuziasm si descurajarea cea mai adanca. De multe ori se intampla sa fie nehotarat, tocmai din teama de a nu face vreo greseala. Ii place tot ce este frumos si armonios. Este sovaitor si adeseori nu poti conta pe el.

La o aspectare armonica, cei insemnati de Balanta au toate calitatile mentionate, iar la o aspectare dizarmonica, vor arata o neseriozitate si o totala lipsa de simt moral, unite cu un gust extravagant si o purtare imorala.

Copiii: parintii unui copil nascut in Balanta vor trebui sa intareasca in odrasla lor o atitudine transanta, ori curat afirmativa, ori curat negativa, pentru a-i da un teren solid in manifestarile sale de mai tarziu. Vor trebui sa puna frau tendintei de lingusire pe care o au adeseori copiii respectivi. Pedepsele vor fi date cu masura si numai in cazul greselilor manifestate, fiindca o observatie sau o pedeapsa injusta creeaza un climat dramatic in tanarul suflet in care vibreaza sentimentul de justitie, care nu trebuie jignit in niciun fel. Educatia copiilor trebuie indreptata catre artele frumoase, pentru care poseda aptitudini innascute: muzica, pictura, dans.

Sentimental, atat barbatii, cat si femeile, sunt indragostiti innascuti si tind sa se comporte ca atare. Femeile sunt gratioase, au un gust si o curiozitate insinuanta si sunt foarte cochete.

Destin: viata este mai fericita pe plan social decat pe cel intim, familial. Risc in relatiile cu cei apropiati, despartiri durerose, pierderi de afectiuni si procese cu rezultate detestabile.

Sugerand o balanta cu cele doua brate ale sale, ideograma semnului simbolizeaza, prin linia de jos, fizicul, iar prin cea de sus, metafizicul. Semiluna metafizicului este indreptata in sus, simbolizand Justitia pura si divina. Natura inalta a Balantei este obiectiva si intangibila pentru materie. Cele doua linii nu se ating niciodata, aratand detasarea, insa ideograma nu este alcatuita numai din linii drepte. Simbolul poate sugera, de asemenea, apusul soarelui, astrul zilei scurgandu-se dupa orizont: noaptea va domina in curand, astfel Balanta aratand echilibrul intre noapte si zi.

Balanta este semnul inceputului toamnei, atunci cand zilele sunt egale cu noptile (echinoctiul de toamna), timpul culesului roadelor.

In mitologie, Balanta este reprezentata de Themis, sinonim justitiei (Justitia divina, in timp ce Dike reprezinta Justitia oamenilor), legii si ordinii. Ea este pusa in analogie si cu mitul zeitei Hera (Junona), protectoarea casatoriei si a femeilor casatorite. Simbolic, Balanta arata pe omul judecat pentru actele sale. Omul, intocmai ca balanta, are doua talere, doua tendinte: de a se apleca catre nevoile materiale si sexuale (semnul Scorpionului) sau de a se apleca spre lumea spirituala, spre evolutie si purificare (semnul Fecioarei). In aceasta situatie, Omul va trebui sa se foloseasca de propriul liber arbitru pentru a obtine echilibrul intre cele doua tendinte.

In tema natala, Balanta reprezinta semnul armoniei in relatiile umane sau sectorul unde sunt alegeri de facut.

Semn pozitiv, de aer (precum Gemenii si Varsatorul), corespunde fizic caracterului cald si umed. Este in stransa legatura cu temperamental sangvin, cu reactia rapida si vioaie, insa putin puternica si adeseori neperseverenta.

In influenta sa asupra formelor psihologice ale vietii omenesti, trigonul de aer favorizeaza perceptiile vioaie si rapide, o receptivitate maxima si creatia mentala.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: vioiciune, putere de observare, entuziasm, dinamism, istetime.
  • In rau: neliniste, iritare, instabilitate mentala, deviere de la obiectiv, lipsa de perseverenta, susceptibilitate nervoasa si subterfugiu.

Semn de toamna, natura extravertita, de indreptare in afara; domina tendinta spre obiect si obiectiv, spre concret si real, spre realitatea exterioara. Fiintele sufletesti se conduc dupa trairea concreta. Semnele de toamna stau in raport strans cu atitudinea sufleteasca a omului care a deposit maturitatea personalitatii, plin de experienta, contemplativ si meditativ. Acestea incep o usoara trecere catre o introversiune active. Acum simpla lume obiectiva sufera o influenta mai intai blanda, apoi o energie distructiva.

Semnele de toamna si iarna au semnificatia introversiunii, a indreptarii catre interior si catre viata sufleteasca. Pentru stimularea lor nu decide farmecul venit din afara, ci luarea unei atitudini interioare, izvorata dintr-o pornire intima.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: idealism, spirit teoretic, puncte de vedere centrale, afirmarea demostrativa a Eului, constiinta de sine, iritabilitate spontana, impulsivitate, energie, consecventa.
  • In rau: necunoasterea realitatii, abstractizare exagerata, vederi stramte si meschine, indaratnicie, inchipuire, afectare, autoevaluare, susceptibilitate, pripire, brutalitate, recalcitranta.

Balanta, semn al echilibrului, al armoniei, al pacii; el reprezinta pe celalalt, de       vis-à-vis, comparatia, opozitia, complementaritatea. Este semnul uniunii, al casatoriei,      al asociatiilor si al contractelor. Este gratios, elegant, are teama de singuratate si calitati pentru dans. Este dulce si are nevoie de iubire, ii place frumosul si adevarul. Arata interes pentru viata sociala, reuniuni, intalniri si mondenitati. Reprezinta alegerea, ezitarile, aduce arbitrajul, concilierea, dreptatea sau nedreptatea. Este un semn artistic, rafinat, dar snob. Iubeste flatarea, moda, estetismul, frumusetea, facilitatea, diplomatia si conventiile.

Copyright: Ciuperca, Dan; Constantinescu, Armand.

Author: admin