Semnul Fecioarei

Longitudine cereasca 150° – 180°

23 august – 22 septembrie

Influenteaza atata pe cei care au Ascendentul in semnul Fecioarei, cat si pe cei care au acest semn puternic ocupat de planete in harta natala.

Guvernat de planeta Mercur.

Semn feminin, de pamant, steril, dublu, indicand natura, campiile, averea mobila sau imobila, subalternii si servitorii.

Corespondenta cu casa a VI a a Cerului.

Verb caracteristic: “a analiza”

Cuvinte cheie: purificare, castitate, analiza, critica, ordine, ratiune, impartire, indoiala, scadere, limitare, rezerva, medicina, virginitate, manie, precizie.

Culoare: gri; anatomie: abdomen (intestine); element: Pamant; metal: mercur.

Profesii: bibliotecar, functionar de birou, contabil, casnic, grafolog, ceasornicar, tipograf, infirmier, mecanic de precizie, profesiuni medicale (generalist, farmacist, gastroenterology), munca de precizie, de control, de clasament, de analiza, de magazin, de fabricatie, de verificari, de depozite, de masuri.

Fecioara, zodie de pamant, este un semn practic, de munca si de chibzuinta. Fiind un semn feminin, nativul va prefera mai degraba o intelegere, decat un diferend. Semnul inconjoara obstacolele, nu le va infrunta niciodata pieptis. Nativul va poseda o mare putere de discernamant si va sti ce sa retina si ce sa elimine. Va fi foarte activ, insa activitatea nu va fi de natura febrila, ci practica.

Guvernat de Mercur, ca si semnul Gemenilor, cel al Fecioarei va avea inteligenta practica, si nu aceea nedisciplinata si speculativa a Gemenilor, care este zodie de aer, risipita. Persoana are o optica speciala, analitica, privind lucrurile sub un unghi cristic si practic.

Poseda perceptia paranormalului, insa doreste sa il masoare, ceea ce duce la o traire dureroasa si nesiguranta. Nativii au o mare tragere de inima catre fapt, si nu catre teorie; le plac statisticile categorisirile si iubesc colectiile. Sunt excelente persoane in subordine si foarte serviabile.

Nativii sunt uneori foarte pedanti. La o aspectare armonica vom avea de a face cu o persoana de cuvant si de nadeje, cu mult tact si discretie. In domeniul practic, acest ins poate imbratisa cariere care reclama cautarea detaliului sau medicina. La o aspectare dizarmonica, avem de a face cu un adevarat maniac.

Copiii au o tendinta precoce de a barfi si trebuie corijati cu atentie.

Din punct de vedere sentimental, barbatii sunt foarte susceptibili, dar cu apetituri sexuale moderate si intotdeauna infrante din cauza temei de boli venerice. Femeile sunt placute, moderate, vesele si mereu in asteptarea unei fericiri pe care o viseaza.

Boli: fecioara guverneaza intestinele si asimiliarea alimentelor.

Destin: inceputul vietii este trudnic, insa mijlocul si finele existentei se savarsesc in mai bine. Planul de evolutie este modest, dar satisfacator.

Semn negativ, precum Taurul si Capricornul, formeaza al III lea trigon, cel de pamant. Corespunde fizic caracterului uscat si rece. Este in stransa legatura cu temperamental melancolic, cu reactia lenta, dar puternica si de lunga durata. In influenta sa asupra formelor psihologice ale vietilor omenesti, trigonul de pamant provoaca indoiala, critica constructiva sau distructiva.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: liniste, perseverenta, prudenta, spirit practic, stabilitate, fidelitate, legatura cu materia.
  • In rau: incapatanare, comoditate, teama exagerata, materialism, lipsa de mobilitate spirituala, dogmatism, conservatorism exagerat, lipsa unei capacitati de ridicare si de entuziasm moral si spiritual.

Semn de vara, denota o natura extrovertita, de indreptare catre afara.; domina tendinta catre obiect si obiectiv, spre concret si real, spre realitatea exterioara. Fiintele sufletesti se conduc dupa trairea concreta. Reflecta ideea de expectativa si de reflectie a omului devenit matur.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: realism, materialism, practica empirica, bogatie de vederi;
  • In rau: materialism brutal, lipsa de spiritualitate, oportunism, superficialitate, incapacitate de abstractizare.

Poseda insusiri constructive, valorificatoare, mature si statornice.

Posibilitati de realizare la semnele negative:

  • In bine: modestie, calm, rabdare, prudenta, multumire, perseverenta, rezerva, diplomatie, accesibilitate;
  • In rau: lipsa de incredere in sine, inactivitate, comoditate, teama, manie, depresie, incapatanare, inchidere in sine, spirit exagerat de concesie, lingusire.

Fecioara este un semn de vara, de pamant, stiintific, neroditor, inrudit cu Mercur. Indeograma este alcatuita dintr-o litera M majuscula, indicand materia primitiva, dar care are si un element ce taie litera si simbolizeaza centura de castitate a fecioarei pure. Ideograma contine trei linii drepte – cele trei nivele ale constiintei: constient, si  subconstient, supraconstient – apoi se curbeaza usor in sus, fiind retinuta de ultima linie, si se sfarseste sub linia orizontului. Astfel, in ciuda celor trei nivele ale constiintei, Fecioara devine introvertita si materialista. Spiralele energiei sunt retinute pentru a fi eliberate printr-o ultima lovitura, ceea ce denota o usa blocata. Aceasta poate sa explice de ce Fecioara este implicata atat de mult in munca grea si in serviciu, caci este efortul ei constant de a deschide acea usa.

Fecioara desemneaza timpul recoltelor si al culesului unor fructe, timpul cand influxurile verii se risipesc.

In mitologie, existau zeitele fecioare, ca Atena, cu celebrul sau sanctuar Partenonul Atenei (gr. Partenos = fecioara) sau Hestia, zeita fecioara a caminului, dar si Artemis, fecioara cinegetica, care uneori guverneaza Luna.

Apare, de asemenea, si mitul fecioarei Demeter (Ceres), marea zeita-mama a Pamantului, divinitate a fertilitatii si zeita a graului. Ea este sora lui Zeus si mitul sau povesteste rapirea fiicei sale, Persefona, de catre Hades, suveranul mortilor, constransa fiind de catre acesta la casatorie si la viata in regatul mortilor. La interventia mamei sale, Demeter, Zeus permite Persefonei sa regaseasca lumina zilei si pe mama sa timp de doua treimi din an, dar impunandu-i sa petreaca restul timpului impreuna cu sotul ei Hades, sub pamant.

Fecioara este legata si de mitul lui Asclepios (Esculap), zeul medicinei. Centaurul Chiron l-a invatat pe acesta arta medicinei. Sarpele a fost consacrat lui Asclepios, care se incoronase sub aceasta forma, constituind constelatia Sarpelui. Sarpele apartine miturilor scorpionului, dar aici se leaga de cel al Fecioarei. De altfel, ambele semne au ideogramele foarte asemanatoare.

In tema natala, Fecioara simbolizeaza capacitatea de a analiza toata experienta traita. Semnifica aspiratia catre puritate.

Fecioara, semnul analizei, al metodei, al organizarii, al clasificarii si al masurii. Este logic, timid, perfectionist, maniac, muncitor, practiv, serviabil, retional, critic si egoist. Are grija celui mai mic si mai neinsemnat detaliu. Angoasat, refuza orice penetrare, fecundare sau violare. Misterios si virginal. Reprezinta medicina, dietetica, sanatatea, bolile benigne si/ sau psihosomatice. Reprezinta igiena, sarcinile cotidiene si repetitive in camin. Este semnul animalelor, este etic si ingenios. Reprezinta impartirea si scaderea. Nativul are teama de necunoscut, de surprize si se simte limitat. Semn al serviciului.

Semn de pamant (precum Taurul si Capricornul), este cel mai atasat de material. Dezvolta un inalt simt practic. Este prudent si se poate conta total pe el, insa ii lipseste imaginatia. El stie sa aplice ordinele semnelor de foc, sa puna in practica ideile semnelor de aer si sa realizeze visele semnelor de apa.

Copyright: Ciuperca, Dan; Constantinescu, Armand.

Author: admin