Semnul Leului

Longitudine cereasca 120° – 150°

23 iulie – 22 august

Influenteaza in mod egal atat pe cei cu Ascendent in zodiac Leu, cat si pe cei care au acest semn puternic ocupat de planete in harta natala.

Semn masculin, de foc, violent, fix, steril.

Guvernat de: Soare

Este in corespondenta cu casa a Va a Cerului.

Verb caracteristic: : “a voi”

Cuvinte cheie: stralucire, vointa, dragoste, incredere, siguranta, creatie, autoritate, generozitate, orgoliu, mandrie, decizie, caldura, egocentrism, teatralitate, dominare, putere, glorie, lumina, fidelitate, lider, aparenta, susceptibilitate, curaj, vanitate, aroganta, franchete.

Culoare: galben; Anatomie: inima; Element: foc; Metal: aur

Profesii: sef, director, administrator, invatator, optician, expert, meserii ce au legatura cu aurul – bijutier, muzeolog, meserii ce au legatura cu moda sau teatrul – comediant, actor, manechin, profesiuni legate de jocuri, copii, vacante,distractii, medic cardiolog, vertebroterapeut, ambassador.

Indica lucrurile stralucitoare, arta, luxul, oameni celebri sau bine situati, pasiunile, dragostea si copiii.

Persoanele nascute in Leu sunt simpatice, calde, sincere, hotarate, le plac onorurile si podoabele, autoritatea si situatiile de vaza. Sunt tot atat de active ca Berbecii, insa tin sa stapaneasca mai mult prin convingere, decat printr-o activitate incordata. Dusmani generosi si amici fideli, avand ideile pecetluite de o rara maretie. 

Insusirea cea mai importanta este bunatatea, iar ca defect avem spiritul absolut de dominare. Nativul nu se simte bine in rol de subaltern, ci acest lucru va insemna pentru el un izvor de tortura.

El este energic, stapan pe sine, se indreapta spre telul propus fara a lasa ceva sa il opreasca. Va uri lingusirea, iar mania ii va trece repede, ca ploaia de vara. La o aspectare armonica, nativul are toate insusirile enuntate mai sus; la o aspectare dizarmonica, cel nascut sub acest semn va fi despot, brutal, fanfaron, risipitor cu ostentatie si inchipuit.

Din punct de vedere sentimental, atat barbatii, cat si femeile, sunt foarte aprinsi in dragoste, cauta placerea sub toate formele si unesc dragostea cu fastul. Dragostea de copii este proprie tuturor celor nascuti in Leu.

Parintii care vor avea de educat copii nascuti in semnul Leului trebuie sa-i deprinda a fi modesti, putin cheltuitori si sa puna frau generozitatii lor innascute. Vor trebui oarecum sa puna stavila unei porniri navalnice spre distractii, care le este proprie tuturor acestor copii.

Boli: Leul guverneaza inima si sira spinarii.

Destin: cei nascuti in Leu sunt sortiti unui post de comanda, fie cu o raza mare de actiune, fie cu una mai mica. Ajung la situatiile cele mai inalte si au, in general, un destin fericit.

Semn pozitiv, ca Berbecii si Sagetatorii, formeaza impreuna cu acestia primul trigon. Semn de foc, corespunde fizic caracterului cald si uscat. In stransa legatura cu tipul temperamental coleric, care se exteriorizeaza printr-o reactive rapida si puternica. In influenta sa asupra formelor psihologice ale vietii omenesti, trigonul de foc favorizeaza increderea considerate ca o putere de manifestare active, finalista si idealist premergatoare.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: energie spontana, impuls motoriu, actiune rapida, curaj, indrazneala, credinta;
  • In rau: violenta, brutalitate, pripire, nerabdare, imprudenta, laudarosenie, credulitate.

Semn de vara, inseamna ca poseda o natura extravertita, de indreptare in afara; domina tendinta spre obiect si obiectiv, spre concret si real, spre realitatea exterioara. Fiintele sufletesti se conduc dupa trairea concreta.

Sugerand capul si coama unui leu, ideograma semnului arata ca puterea si iubirea divina au fost aduse pe Pamant (cercul mic al spiritului incepe pe linia Pamantului, apoi se ridica si coboara dedesubtul liniei fizicului). Simbol emotional, alcatuit numai din curbe, poate indica si sistemul circulator: vena (cercul mic) care conduce sangele catre camera coronariana (curba larga) si artera care pompeaza sangele prin sistem.

Leul reprezinta caldura estivala si timpul maturizarii fructului. Simbolizeaza punctul culminant al vegetatiei, al plenitudinii vietii, acolo unde Soarele ( stapanul semnului) pare a fi cel mai puternic.

In mitologie, Hercule se lupta cu Leul din Nemeea si, dupa ce il ucide, se imbraca cu pielea acestuia. Zeus il transforma pe Leu in constelatie, dorind sa aminteasca mereu omului ca orice obstacol poate fi surmontat, daca gasesti in tine potentialul infinit pe care trebuie sa il folosesti.

In tema natala Leul arata expresia persoanala a individului, subliniind capacitatile sale de a crea si/ sau procrea. Reprezinta, de asemenea, semnul luminii spirituale, divine, dar si pe omul orgolios care lupta pentru un ideal. Este caldura si generozitatea.

Leul este semnul puterii, al regalitatii, al stralucirii. Este semnul divinitatii (Soarele), aduce generozitate, orgoliu, glorie, noblete, idealism, arivism, vedetism. Reprezinta dragostea, inima, creatia artistica. Are gustul luxului si nevoia de a fi centrul de interes. Iubeste placerile, sarbatorile, distractiile, jocurile, speculatia. El este caldura si seceta. Reprezinta educatia calitatilor artistice, mai ales celor de actor, dar si ambitia, autoritatea, franchetea, increderea, pasiunea, vanitatea si tirania.

Semnele de foc sunt energice, energetice, explozive, vulcanice. Sunt entuziaste si increzatoare in viitor. Nativii sunt aventurieri, sefi sau inventatori. Au tendinta de a-si trai viata intr-o ardere continua si de a-si neglija sanatatea sau securitatea. Sunt arzatori si necrutatori. Obstacolele si intarzierile ii infurie. Lipsa lor de simt practic ii face dependent de semnele de pamant in ceea ce priveste necesitatile vietii cotidiene.

Copyright: Ciuperca, Dan; Constantinescu, Armand.

Author: admin