Semnul Racului

Longitudine cereasca 90° – 120°

22 iunie – 23 iulie

Influenteaza in mod egal atat pe cei cu Ascendent in semnul Racului, cat si pe cei care au acest semn puternic ocupat de planete in harta lor natala.

Guvernat de Luna.

Verb caracteristic: “a simti”

Semn feminin, de apa, cardinal, fecund, instabil.

Cuvinte cheie: sensibilitate, fecunditate, copilarie, sentiment, atasament, camin, ereditate, influentabilitate, radacini, gestatie, trecut, plasticitate, patriotism, romantism, multitudine, alimentatie, mama, inconstienta, origine, baza, reproductie, imaginatie, intuitie, instabilitate, capriciu.

Culoare: alb

Anatomie: piept

Element: apa

Metal: argint

Profesii: istoric, primar, scriitor, navigator, ceva ce are legatura cu copiii, cu apa, decorator, notar.

Indica lucrurile, fiintele, stiintele in legatura cu trecutul, cu familia. Este in corespondenta cu casa a IV a a Cerului.

Semn de vara, cardinal, acvatic, fertil, musical, inrudit cu Luna.

Imprima caracter calm, flegmatic, indulgent si imaginativ, instabilitate, sensibilitate fata de societate si sentimentalism. Persoanele influentate sunt lipsite de curaj si de combativitate fizica, dar sunt capabile sa isi apere convingerile cu o rara incapatanare, intocmai ca racul care se agata cu indarjire de stanca. Semnul Racului este unul de asimilare si de reflectare a ideilor si conditiilor ambientale, care sunt insusite si repede puse in serviciul propriu.

Pe plan interior, nativii inregistreaza ca pe un film toate imaginele care le trec prin fata ochilor. Ei sunt visatori, contemplativi, conservatori prin excelenta, avand o profunda atractie catre trecut si tainele lui. Cea mai mare calitate a lor este tenacitatea, iar cel mai mare defect, susceptibilitatea. Cliseele mentale se indreapta mereu catre trecut, de aici tendinta catre studiul istoriei, a antichitatilor de tot felul si a timpului revolut. Sunt foarte tenaci in urmarirea planurilor propuse.

La o aspectare armonica, cel insemnat cu semnul Racului este simtitor de durerea aproapelui, foarte atasat si serviabil. Mintea inaripata il duce catre poezie sau speculatie abstracta ori religioasa.

La o aspectare dizarmonica, nativul este lenes, fantastic in ganduri si actiuni, fara cuvant, vicios, vagabond.

Copiii sunt din fire lacomi, trebuie pusi la punct din vreme sub raportul dietei si a unei reguli severe la mancare. Parintii vor trebui sa supravegheze si anturajul copilului, care il poate influenta in mod funest. Sensibilitatea mare fata de cei din jur constituie izvorul acestui rau.

Din punct de vedere sentimental, pentru ambele sexe, fidelitate si drag de camin.

Boli: Racul guverneaza stomacul, bronhiile, pieptul si sanii.

Destin: viata e plina de miscare, dar, in acelasi timp, de prigoane nemeritate. Marile satisfactii sau marile neplaceri – dupa tonul armonic sau dizarmonic al semnului zodiacal – se vor culege din cercul familiei, care este adevaratul salas de trai al celor insemnati de Rac. Viata plina de simtire si visare da satisfactiile de ordin sentimental, in care Racul deseori se refugiaza.

Semn negativ (ca Scorpionul si Pestii), de apa, corespunde caracterului umed si rece. Este in stransa legatura cu temperamental flegmatic, cu reactia lenta si slaba. Trigonul de apa favorizeaza fantezia.

Semn de vara, inseamna natura extravertita, de indreptare in afara; sub efectul lui domina tendinta spre obiect si obiectiv, spre concret si real, spre exterior. Fiintele sufletesti se conduc dupa trairea concreta.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: liniste, sentiment nobil, vis, toleranta, mila, fantezie, realism, materialism, practica empirica, bogatie de vederi, modestie, calm, rabdare, prudenta, multumire, perseverenta, rezerva, diplomatie, accesibilitate.
  • In rau: comoditate, atudine flegmatica, atitudine de evadare din viata, indolenta, fantasmagorie, materialism brutal, lipsa de spiritualitate, oportunism, superficialitate, incapacitate de abstractizare, lipsa de incredere in sine, inactivitate, teama, manie, depresie, incapatanare, inchidere in sine, lingusire, spirit exagerat de concesie.

Ideograma a sugereaza clestii unui rac, simbolizand lumina cercului spiritual cu semiluna sufletului, a spermei masculine cu ovulul feminine (fertilitate) intr-un act de a da si de a lua printr-un gest de protectie; semnul este sensibil, emotiv, intelegator si compatimitor – ideograma nu are linii drepte, ci doar curbate.

Semnul Racului incepe la debutul verii, anotimpul florilor, cand seva urca in planta.

In mitologie, Hera o pune pe Hidra din Lerna in calea lui Hercule pentru cea de-a zecea incercare, moment in care acesta striveste un crab cu calcaiul, iar Hera il imortalizeaza sub forma Constelatiei Racului.

Racul simbolizeaza si ieslea, “grota amenajata” unde s-a nascut Iisus, dar si caminul pe ape, Arca lui Noe.

In tema natala, semnul Racului arata radacinile individului, bazele sale, ereditatea, locul unde el se simte acasa, domiciliul sau. Este semnul fecunditatii si al cresterii.

Esoteric, Racul reprezinta poarta de intrare a sufletului in lumea manifestata, potentialul inconsistent al individului si sensibilitatea sa la lumea exterioara.

Racul reprezinta perioada din an cand zilele sunt cele mai lungi (solstitiul de vara), atunci cand lumina triumfa, dar semnul simbolizeaza lumina traditionala, esoterica.

Racul este semnul familiei, al parintilor (in special al mamei), al caminului, al domiciliului. El aduce imaginatia, sensibilitatea, romantismul si mitologia. Ambianta cantareste mult pentru acesta. Este semnul fecunditatii si al gestatiei, reprezinta matricea si oceanul primordial. Racul este nelinistit, senzitiv, intuitiv, vulnerabil; este semnul inconstientului, al copilariei, al trecutului, al multimii, al publicului (demonstratiei). El aduce inconstanta, memoria, fantezia, comedia, capriciul, fluctuatiile si schimbarile de stare. Are nevoie de securitate, de visare, de poezie. Reprezinta pestera, cavernele, grotele.

Semn de apa, este emotional, este capabil de dragoste, de compasiune sau de ura cu o egala intensitate. Sensibilitatea lor poate interveni pentru a modera ideile indraznete ale semnelor de aer, simtul practic exagerat al zodiilor de pamant si entuziasmul nemasurat al semnelor de foc. Gratie capacitatii imaginative si onirice, semnele de apa alimenteaza omenirea cu poezie, misticism si cu noi calitati pentru inconstientul colectiv.

Copyright: Ciuperca, Dan; Constantinescu, Armand.

Author: admin