Semnul Gemeni

Longitudine cereasca 60° – 90° grade

21 mai – 21 iunie

Influenteaza in mod egal pe cei cu Ascendentul in semnul Gemeni, dar si pe cei care au aceasta casa puternic ocupata de planete in harta lor natala.

Guvernat de Mercur.

Semn masculin, de aer, steril si dublu.

Indica lucrurile, fiintele si evenimentele duale, actele scrise, vorbele, relatiile curente, calatoriile scurte pana la trei zile, fratii, surorile si vecinii.

Corespunde casei a III a a horoscopului.

Idee caracteristica: “expresia orala sau scrisa” legata cu o activitate febrile.

Verb characteristic: “a gandi”

Cuvinte cheie: comunicatie, gand, adolescenta, vivacitate, mobilitate, superficialitate, adaptabilitate, inmultire, adunare, respiratie, revelatie, vibratie, informatie, difuzie, dualitati, scriere, alfabet, numar, studiu, versatilitate, inconstanta, imprastiere, risipire, convingere, animatie, curiozitate, intelectualitate, elocventa, ingenuozitate.

Culoare: policromie

Profesii: journalist, vanzari, comert, medic cardiolog/ pneumolog

Activitatea semnului este intens mentala, iar materialul mental este folosit in doua moduri: o categorie de nativi isi obosesc mintea creand si gandind, iar altii repeta si utilizeaza creatiile altora. Semnul trezeste si pune in valoare curiozitatea mentala, dar este asa de frenetic in expresia sa, incat arareori poate fi disciplinat sa reprezinte vreo valoare practica. Adeseori se traduce intr-o agitatie sterila si dezordonata, imbratisand mai multe activitati deodata, care nu-si ating telul.

          Sunt abili si adaptabili, dibaci, dar nestatornici, simpatici prin excelenta, gata sa-ti faca un serviciu si sa schiteze un gest de amabilitate. Au un spirit fin, patrunzator si sunt atrasi de lucrurile frumoase. Antrenati de frumusetea ideii si de speculatia abstracta, dialectica, isi uita interesul propriu si pot fi usor pacaliti. Gemenii reprezinta difuzia, comunicarea, miscarea, deplasarea, curiozitatea. Exprima dualitatea, dar si inteligenta. Sunt semnul cifrelor si al literelor, al adunarii si al inmultirii; au idei, dar sunt adesea angoasati si complexati.

Semnul reprezinta perioada adolescentei si studiile ce se deruleaza in acea perioada. Reprezinta discutia, dezbaterea, curierul, scrierea, cartea si presa. Este semnul comertului si al schimburilor, al fratilor sau surorilor, dar si al anturajului. Are nevoie de un semn de pamant pentru a-si realiza proiectele.

          Au inventivitate, facultatea de a asimila rapid, maniere delicate si gust rafinat, mare mobilitate a fetei si o abilitate remarcabila a mainilor.

          Copiii sunt dezordonati si fara o disciplina de lucru. Parintii vor trebui sa le conduca munca si sa-i impiedice de la tendinta de a incepe mai multe lucruri deodata. Lecturile vor trebui sa-Ie fie supravegheate. Daca se vor sesiza predispozitii pentru scris si deplasari, vor trebui indrumati catre o viitoare ocupatie care sa le cuprinda pe acestea: comert, jurnalism, etc; pe un plan bun, pot ocupa functii foarte variate in legatura cu scrisul sau cu deplasarile.

Din punct de vedere sentimental, obiectivele sunt schimbate des atat de barbati, cat si de femei. Partea de atractie (poarta prin care se strecoara afectiunea) este pretuirea intelectuala si sufleteasca, mai mult decat erotismul.

Boli: semnul Gemeni guverneaza bratele, umerii, partea de sus a pieptului. La femei exista o tendinta catre isterie.

Destin: viata va avea intotdeauna ceva stralucit in traiectoria ei, dar fara acea reusita materiala care, pe drept cuvant, li s-ar putea cuveni celor nascuti in Gemeni. Vor avea deceptii, insuccese, tocmai din cauza increderii in aproapele lor, din diletantismul pus in activitatea zilnica. Insa intotdeauna marile resurse cerebrale se vor intinde ca un arc si vor cauta sa restabileasca lucrurile. Nativii din Gemeni au aptitudini foarte variate care ii face, in mod evident, foarte originali in situatii extrem de diferite. Existenta este influentata de la nastere de vibratiile rapidei planete Mercur, asa ca intregul trai al Gemenilor va fi ca si natura framantata din mai – iunie, un trai plin de agitatie, neastamparare, neliniste, intotdeauna cu ceva nou, fie in bine, fie in rau, de la leagan pana la mormant.

Gemenii sugereaza cele doua fete ale unui individ ce il impung pe acesta uneori spre autodepasire pentru a realiza unitatea de sine; ideograma semnului (doi stalpi ai intelepciunii legati impreuna) simbolizeaza cele doua linii ale destinului unite prin doua orizontale ale fizicului: nivelul de jos – fizicul, nivelul de sus – metafizicul. Semnul nu contine curbe, deci este detasat si cerebral.

In perioada mai – iunie, planta isi indreapta tulpina catre soare pentru a obtine caldura de care are nevoie, influxurile primaverii se disipeaza.

In mitologie exista povestea gemenilor Castor si Polux. Pe patul de moarte, Castor il cheama pe Polux fratele sau nemuritor; acesta, disperat sa nu isi piarda geamanul, il roaga pe Zeus sa ii ofere si lui Castor nemurirea. Zeus accepta si il plaseaza pe cer, luand astfel nastere constelatia Gemenilor, sub protecta lui Mercur. Acest mit arata ca omul are o parte efemera (corpul) si una nemuritoare (sufletul), care trebuie sa convietuiasca in buna intelegere in timpul vietii lor terestre commune. Polux (sufletul) nu poate trece de Castor (corpul) pentru a trai experientele sale terestre.

In tema natala, semnul Gemenilor exprima dualitatea, dubla personalitate, binarul.

Copyright: Ciuperca, Dan; Constantinescu, Armand.

Author: admin