Semnul Taurului

Longitudine cereasca 30° – 60° grade

21 aprilie – 20 mai

Influenteaza atat pe cei care au Ascendentul in Taur, cat si pe cei care au acest semn zodiacal puternic ocupat de planete in harta lor natala.

Guvernat de Venus.

Este un semn feminin, de pamant, moderat, fix.

Indica fiintele cu ritm regulat, sfortarile, incapatanarea si staruirea, prudenta, rabdarea si taria de caracter. Este in corespondenta cu casa a II a a horoscopului.

Verb characteristic: “a poseda” prin munca

Culoare: verde

Anatomie: gat

Element: pamant

Metal: cupru

Cuvinte cheie: achizitie, posesiune, tenacitate, materialism, stabilitate, realism, confort, gestiune, materie, aviditate, fertilitate, interes, Securitate, bani, incapatanare, gelozie, fidelitate, placer, finante, lacomie.

Profesii: bancare, restauratie, bucatarie, horticultura, medic ORL, stomatologie, meserii artistice.

Taurul lucreaza pentru a dobandi. El este un animal greoi, dar puternic, linistit cand este lasat in voia lui si furios cand il intarati. Aflat pe un drum, isi va urma mersul incet si sigur, iar energia lui va fi una buna. Persoanele influentate de acest semn vor fi foarte grijulii pentru dobandirea unei stari materiale care sa le faca o viata placuta, isi vor indeplini cu mare silinta, dar cu o anumita rutina, misiunile ce li s-au incredintat, fara a schimba metoda. Adeseori le lipseste initiativa si sunt foarte conservatori. Au competenta pentru socoteli si cifre. Un mare defect poate fi incapatanarea. Cateodata depun o activitate prea intensa pentru dobandirea bunurilor materiale, ceea ce le pericliteaza sanatatea.

La o aspectare armonica, cel insemnat de zodia Taurului este placut, serviabil, om de cuvant, muncitor, artist si rafinat, caci asa hotaraste Venus, planeta guvernatoare. La o aspectare dizarmonica vom avea contrariul: egoism, incapatanare, lenevie, desfrau si un gust indoielnic in chestiuni de arta si muzica. Pe un plan bun, nativii sunt artisti, muzicanti, excelenti matematicieni.

Copiii au ca defect major incapatanarea, care trebuie neaparat corijata. Vor trebui indrumati catre artele frumoase, intrucat poseda aptitudini innascute.

Din punct de vedere sentimental, barbatii, la o aspectare buna a semnului, sunt fideli si conservatori. Iubirea lor este calma si detesta geloziile si scandalurile. La o aspectare dizarmonica, sunt foarte gelosi si infideli. Femeile au aceleasi caracteristici.

Boli: Taurul guverneaza ceafa si gatul.

Destin: acesta va fi orientat catre dobandirea starii materiale bune, conjugate cu ideea unui trai buna, comod. Cei nascuti sub influenta acestui moment se bucura adeseori de o protectie minunata, care apare in ultimul moment si ii ajuta sa scape din imprejurarile cele mai grele ale vietii. Preocuparea neintrerupta pentru dobandirea averii trebuie oarecum infranata, fiindca este posibil sa compromita sanatatea.

Semanand cu un cap de taur, ideograma semnului sugereaza cercul spiritului ce sustine si ilumineaza semiluna sufletului. Ideograma nu contine linii drepte, simbolul este numai sentimental.

Reprezinta consolidarea naturii in deplina sa putere, acolo unde energia primaverii este concentrata. Apar primele flori, pamantul este hranitor.

In mitologie, Zeus se indragosteste de Io, iar Hera, geloasa, o transforma intr-o junca. Este semnificativ, de asemenea, si mitul Europei, o tanara incantatoare de care se indragosteste Zeus si, pentru a o seduce, se transforma intr-un taur alb, superb. El o va lua si o va duce in Creta. Europa da numele continentului, iar taurul va fi imortalizat in constelatia Taurului. Exista si legenda Minotaurului (taurul lui Minos), fiul lui Pasiphae si al unui taur. Regele Minos va cere lui Dedal sa construiasca un labirint la Knossos, in care sa fie inchis Minotaurul.

In tema natala, Taurul arata latura materialista a individului, aprecierea sa concreta asupra realitatii, tenacitatea, fixitatea si nevoia sa de a-si pastra picioarele pe Pamant.

Taurul este terestru, materialist, aduce stabilitate, realism si tenacitate. Incapatanat, posesiv, gelos, atractiv si educator. Reprezinta rabdarea, perseverenta, fertilitatea, achizitia – de bani si hrana. Este conservator, fidel, are nevoie de confort si securitate. Exprima indaratnicia, interesul, senzualitatea, posesiunea, placerea. Taurul este pamantul, terenul solid.

Semn negativ, de pamant (ca Fecioara si Capricornul), corespunde fizic caracterului uscat si rece. Este in legatura cu temperamental melancolic, cu reactia lenta, dar puternica si de lunga durata. In influenta sa asupra formelor psihologice ale vietilor omenesti, trigonul de pamant provoaca indoiala si critica, constructiva sau distructiva.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: liniste, perseverenta, prudenta, spirit practic, stabilitate, fidelitate, legatura cu materia, realism, practica empirica, bogatie de vederi, modestie, calm, rabdare, prudenta, multumire, perseverenta, rezerva, diplomatie, accesabilitate.
  • In rau: incapatanare, comoditate, teama exagerata, materialism, lipsa de mobilitate spirituala, dogmatism, conservatorism exagerat, lipsa unor capacitati, de ridicare, de entuziasm moral si spiritual, materialism brutal, lipsa de spiritualitate, opportunism, superficialitate, incapacitate de abstractizare., lipsa de incredere in sine, inactivitate, comoditate, teama, manie, depresie, incapatanare, inchidere in sine, lingusire, spirit exagerat de concesie.

Semn de primavara sugereaza natura extravertita, de indreptare in afara: sub efectul lor domina tendinta spre obiect si obiectiv, spre concret si real, spre realitatea exterioara. Fiintele sufletesti se conduc dupa trairea concreta. Semnele de primavara sunt in raport strans cu atitudinea sufleteasca a omului tanar, vioi si impetuos. In general, corespund tentatiei extraversiunii, firii care cauta sa apuce si sa domine lumea intr-un mod brusc (directia evenimentelor este obiectivul).

Copyright: Ciuperca, Dan; Constantinescu, Armand.

Author: admin