Longitudine ceresca 210° – 240°
24 octombrie – 24 noiembrie
Influenteaza in aceeasi masura pe cei cu Ascendentul in Scorpion, dar si pe cei care au acest semn zodiacal puternic ocupat de planete in harta natala.
Guvernat de Marte.
Guverneaza casa a VIII a a Cerului.
Verb caracteristic: “a dori”
Cuvinte cheie: transformare, unitate, regenerare, exigenta, angoasa, distrugere, reconstructive, moarte, renastere, reincarnare, sexualitate, pasiune, magnetism, detectie, ranchiuna, razbunare, secret, ocult, esoterism, initiere, instinct, autoanaliza, repunere in discutie, dorinta, tentativa, penetrare, posesiune, insecuritate, pulsiune, disecare, ambitie, reformulare.
Culoare: rosu, negru; anatomie: sex; element: apa; metal: plutoniu.
Boli: organe sexuale, prostate, anus, rect, vezica, nas.
Destin: dainuirea este agitata. Se vor savarsi lungi calatorii la mari departari. Situatie financiara oscilanta.
Profesii: chirurg, militar, politist, sexolog, psihanalist, esoterist, magician, medium, arheolog, speolog, ocupatii ce au legatura cu cimitire, om de stiinta.
Semn feminin, de apa, violent, fecund, indica moartea, doliul, transformarile, mostenirile, amenintarile si dusmaniile. Imprima caracter calm, flegmatic si imaginativ; instabilitate, prefacatorie, predominanta instinctelor, gustul placerilor si o mare intelegere pentru nenorocirile altora.
Scorpionul este dominat de o vie emotie, care exercita asura celui nascut o presiune considerabila. Firea Scorpionului poate fi de doua feluri: o categorie poate fi de o inalta noblete sufleteasca, plina de renuntare si intelegere supraumana a mizeriei altuia – nativul va fi atunci de mare nadejde, nobil, dezinteresat si ajutator. O alta categorie va trai intr-o lume restransa si intr-o micime sufleteasca detestabila. Persoana va fi josnica, invidioasa si razbunatoare. Va jigni necontenit, insa nu va suporta jignirea altora; va fi fara tact si brutala, actionand necontenit influentata de sentimental de invidie.
Sexualitatea este puternica; nativii sunt de o susceptibilitate bolnava fata de prieteni si, cateodata, de o violenta extrema. Depun in activitatea lor un dinamism extraordinar si sunt gata sa inceapa lucrul de la capat, daca nu au avut reusita dorita.
La o aspectare armonica semnul da mari chirurgi si binefacatori ai omenirii. La o aspectare dizarmonica, vom avea de a face cu niste adevarati scelerati, criminali de drept comun sau sadici.
Copiii trebuie indrumati catre o cariera care nu ar da ocazia unei activitati in care cruzimea sa-si spuna cuvantul. Predispozitia este gata si asteapta numai sa-si dea rodul blestemat. Vor trebui supravegheati la jocuri, unde au adeseori tendinta sa-si asupreasca tovarasii sau sa-i chinuiasca. Sexualitatea timpurie poate duce la practice solitare, atentie si la lucrul acesta.
Din punct de vedere sentimental, barbatii sunt excesiv de senzuali si nesatiosi. Femeile – cu rare exceptii – sunt batjocoritoare, foarte erotice, inventive, cateodata sadice si purtatoare de intrigi. Se dedau adesea la practice vrajitoresti. Cand semnul este bun, vor iubi cu pasiune un barbat si nu-l vor insela.
Semn negativ, de apa (formeaza al 4lea trigon impreuna cu Racul si Pestii) corespunde fizic caracterului umed si rece. Este in stransa legatura cu temperamental flegmatic, cu reactia lenta si slaba. In influenta sa asupra formelor spiritual ale vietii omenesti, trigonul de apa favorizeaza fantezia.
Posibilitate de realizare:
- In bine: liniste, sentiment nobil, vis, toleranta, mila, fantezie.
- In rau: comoditate, atitudine flegmatica, apatie, susceptibilitate exagerata, atitudine de evadare din viata, indolenta, fantasmagorie.
Semnele de toamna si iarna au semnificatia introversiunii, a indreptarii spre interior si catre viata sufleteasca. Pentru stimularea lor nu decide farmecul venit din afara, ci luarea unei atitudini interioare, izvorata din pornire intima.
Semnele de toamna stau in raport strans cu atitudinea sufleteasca omului care a deposit maturitatea personalitatii, plin de experienta, contemplativ, meditativ.
Semnele de iarna corespund batranetii tarzii, cu o atitudine oarecum sceptica si impregnate de filozofia unei trairi, adeseori dureroasa.
Posibilitati de realizare:
- In bine: idealism, spirit teoretic, puncta de vedere centrale.
- In rau: necunoasterea realitatii, abstractizare exagerata, vederi stramte si meschine, indaratnicie.
Semnele de toamna (Balanta, Scorpion, Sagetator) incep o usoara trecere catre o introversiune active. Acum, simpla lume obiectiva sufera o influenta mai intai blanda, apoi o energie distructiva, care se incheie cu semnul Sagetatorului, unde aceasta tendinta se indreapta spre un ideal.
Semn feminin si negativ.
Posibilitati de realizare:
- In bine: modestie, calm, rabdare, prudenta, multumire, perseverenta, rezerva, diplomatie, accesibilitate.
- In rau: lipsa de incredere in sine, inactivitate, comoditate, teama, manie, depresie, incapatanare, inchidere in sine, lingusire, spirit exagerat de concesie.
Scorpionul – Vulturul – Sarpele e ideograma semnului contine acelasi M ca la Fecioara (materia primitiva), insa la Scorpion se termina cu o coada cu ac in varf (coada Scorpionului). Din nou, cele trei nivele ale constiintei, ca la Fecioara, insa ele lucreaza diferit: primul nivel, cel mai de jos, reprezinta dorinta animala, nivelul al doilea – tendinta de a se dezvolta, iar nivelul al treilea – abilitatea regenerarii (Pheonix). Ultima trasatura este curbata in sus, terminandu-se cu o sageata ce umple intreg simbolul cu dorinta pamanteasca. Semnul desemneaza timpul mortii naturii (cand dispare vegetatia) si ale supravietuirii sale in samanta.
In mitologie intalnim mitul lui Orion, un vanator urias ce cauta sa o violeze pe Artemis, zeita vanatorii (Fecioara). Un scorpion il musca de calcai si ii provoaca moartea.
Putem asocia acest semn cu mitul uriasului sarpe femela Phyton din Delfi, dar puteam realiza asocierea si cu Thanatos, geniul inaripat al mortii, sau cu Eros, zeul iubirii carnale.
In tema natala, semnul Scorpionului reprezinta sexualitatea, moartea si renasterea. Simbolul este mai degraba materialist si sexual, caci acest animal ucide prin acul ascutit si veninos din varful cozii sale.
Simbolul Scorpionului este mai spiritual si esoteric, caci el ucide prin veninul ce se gaseste in gura sa. Sarpele este un simbol de intelepciune, initiativa si mister.
Forma cea mai evoluata a semnului Scrpion este Vulturul, ce il innobileaza pe Sarpe, redandu-i aripile spiritualitatii.
Scorpionul reprezinta moartea si sexualitatea. Este semnul instinctelor, al dorintei sexuale, al posesiunii distructive. Aduce misterul, secretul, tenebrele, dar si regenerarea, mutatia, transformarea si incarnarea. Reprezinta puterile ascunse, magia neagra si spionajul. Iubeste drama (uneori sadica). Distruge pentru a reconstrui. Extremist, tiranic, concentrat, pastreaza ranchiuna, gelos, posesiv, invidios, razbunator, dusmanos. Este semnul erotismului si al pornografiei. Semnul bogatiei, al comorilor si al talentelor ascunse, ca magnetismul. Iubeste puterea. Spiritul sau este penetrant si hipercritic. Arivist. Exigent cu el insusi si cu altul. Semn al mostenirilor.
Copyright: Ciuperca, Dan; Constantinescu, Armand.