Semnul Sagetatorului

Longitudine cereasca 240° – 270°

23 noiembrie – 21 decembrie

Influenteaza in mod egal atat pe cei cu Ascendentul in zodiac Sagetatorului, cat si pe cei care au acest semn puternic ocupat de planete in harta natala.

Guvernat de Jupiter.

Guverneaza casa a IXa a Cerului.

Verb caracteristic: “a intelege”

Boli: guverneaza coapsele; guta, reumatism, sciatica, lovituri ale femurului, raniri prin arme de foc, accidentesportive, boli ale ficatului.

Cuvinte cheie: evolutie, credinta, expansiune, lege, stapanire, aspiratie, vanatoare, spiritualitate, spatiu, Aventura, idealism, jovilitate, optimism, invatamant, profesie, filosofie, strainatate, calatorii, religie, reprezentare, ghid, protector, franchete, instinctive, sinceritate, neinduplecare.

Culoare: bleu-regal; anatomie: coapse; element: foc; metal: staniu.

Profesii: preot, pastor, profesii in domeniul touristic, traducator, filosof, exploatare, guru, medic, profesor.

Semn masculin, de foc, dublu, indica voiajurile , locurile indepartate, religia si filozofia.

Sagetatorul este un semn de foc, insa un foc cumpatat, fiind guvernat de Jupiter, are ca simbol Centaurul, fiinta jumatate om, jumatate cal, reprezentand o natura dubla. Partea animala a simbolului il va impinge pe nativ catre petreceri, jocuri si distractii, gustul vietii este foarte puternic, iar dorinta de miscare este foarte mare. Partea umana a semnului va indica cealalta tendinta a firii, care cauta sa se inalte catre regiunile inalte ale spiritului, simbolizand sageata aspiratiilor, aruncata departe, in infinit.

Cea mai frumoasa calitate a Sagetatorului va fi sinceritatea, iar cel mai mare defect, superficialitatea. Mare pasiune pentru cai. Sagetatorul este prophetic datorita marii sale posibilitati instinctive. El este indraznet, dar indrazneala sa este purtata catre nobilele spiratii. Actiunea se indreapta catre dificultatile ivite in cale, dar niciodata catre concurenta. Mintea este purtata catre filzofie si religie.

La o aspectare armonica, Sagetatorul va fi nobil, leal si, pe plan social, va putea ajunge la mari demnitati administrative sau bisericesti. La o aspectare dizarmonica va indica aventurierul si amatorulde jocuri de noroc, insusiri care pot atrage ruina.

Copiii: educatorii copiilor Sagetator ii vor tine ocupati cu sporturile care vor utiliza energia aflata in surplus si ii vor retine sa se dea pe de-a-ntregul tovarasilor de joaca, care pot fi interesati si speculanti. In sport pot inregistra adevarate succese.

Din punct de vedere sentimental, atata barbatii, cat si femeile, desi sunt plini de temperament, totusi isi infraneaza, printr-un scrupul legal, pornirile extraconjugale. Formeaza categoria persoanelor celor mai corecte in mariaj.

Destin: viata este plina, in prima parte a ei, de greutati care, treptat, sunt invinse. De cele mai multe ori existenta se plafoneaza intr-o situatie buna si se savarseste in deplina multumire.

Semn pozitiv, de foc ( precum Berbecul si Leul, cu care formeaza primul trigon, triunghiul de foc), corespunde fizic caracterului cald si uscat. Este in stransa legatura cu temperamental coleric care se exteriorizeaza printr-o reactie rapida si puternica. In influenta sa asupra formelor psihologice ale vietii omenesti, trigonul de foc favorizeaza increderea, considerta ca o putere de manifestare active, finalista si idealist premergatoare.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: energie spontana, impuls motoriu, actiune rapida, curaj, indrazneala, credinta.
  • In rau: violenta, brutalitate, pripire, nerabdare, imprudenta, laudarosenie, credulitate.

Semn de toamna-iarna, are semnificatia introversiunii, a indreptarii spre interioritate sis pre viata sufleteasca. Pentru stimularea lor nu decide farmecul venit din afara, ci luarea unei atitudini interioara, izvorata din pornire intima.

Semnele de toamna au un raport strans cu atitudinea sufleteasca a omului care a deposit maturitatea personalitatii, plin de experienta, contemplativ si meditativ. Ele incep o usoara trecere spre o introversiune active. Acum, simpla lume obiectiva sufera o influenta mai intai blanda, apoi o energie distructiva, care se incheie cu semnul Arcasului, unde aceasta tendinta se indreapta catre un ideal.

Semnele de iarna corespund batranetii tarzii, cu o atitudine oarecum sceptica si impregnata de filozofia unei trairi adeseori dureroase.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: idealism, spirit theoretic, puncta de vedere centrale.
  • In rau: necunoasterea realitatii, abstractizarea exagerata, vederi stramte si meschine, indaratnicie.

Ideograma semnului sugereaza sageata arcasului, simbolizand dualitatea omului, jumatate animal (materialitatea) – jumatate om (aspiratiile eliberate ale sufletului tinzand spre infinit). Semnul desemneaza perioada in care natura hiberneaza, influxurile toamnei se disperseaza si frigul isi face simtita prezenta.

In mitologie regasim Centaurul Chiron, intelept si binefacator, cunoscatorul medicine si al tuturor artelor, mai ales al muzicii. Apollo ii transmite talentul tirului cu arcul. Fiul al lui Saturn (Cronos), primeste de la acesta nemurirea. Un alt centaur ce se poate asocia cu Sagetatorul este Nessos, care va cauza pierderea lui Hercule. Partea de cal reprezinta latura materialului, ce nu se poate sa se detaseze total de animalitate. Partea de om a Centaurului corespunde aspiratiilor spiritual, iar sageata ideogramei marcheaza gandurile elevate, actionand pozitiv catre un scop de evolutie.

In tema natala, Sagetatorul indica gandul ce cauta sa se inalte (si in ce domeniu se intampla asta). Reprezinta semnul ghidului, al protectorului, al tatalui care, odinioara, pleca inarmat cu arcul pentru a aduce hrana familiei sale. Indica, de asemenea, calatoriile si tot ceea ce este legat de strainatate.

Sagetatorul marcheaza evolutia intelectuala sau spirituala si studiile superioare. Reprezinta filosofia, esoterismul, teologia, religia si legea. Este semnul marilor calatorii, al strainatatii. Sagetatorul este copilul etern, optimist si plin de umor. Poseda gustul vanatorii, al curselor de cai si al sportului (viata in aer liber). Semnul il desemneaza perfect pe profet, pe guru, exploatator, liderul spiritual. Este semnul viselor, in special al celor profetice. Independent, adaptabil, jucator, aventurier, imprudent, jovial, entuziast, tonic. Poseda o mina buna, este semnul maturitatii si, intr-un anume sens, al tatalui care ghideaza si protejeaza.

Semn de foc (precum Berbecul si Leul), este energic si energetic, exploziv, vulcanic. Este entuziast, increzator in viitor. Nativii acestor semen sunt aventurieri, sefi sau inventatori. Au tendinta de a-si trai viata intr-o ardere continua si de a-si neglija sanatatea sau securitatea. Sunt arzatori si necrutatori. Obstacolele si intarzierile ii infurie. Lipsa lor de simt practic ii face dependent de semnele de pamant in ceea ce priveste necesitatile vietii cotidiene.

Copyright: Ciuperca, Dan; Constantinescu, Armand.

Author: admin