Semnul Pestilor

Longitudine cereasca 330° – 360°

19 februarie – 20 martie

Influenteaza in mod egal si pe cei care au Ascendentul in Pesti, dar si pe cei care au acest semn puternic ocupat in harta natala.

Guvernat de Neptun.

Guvernatorul casei a XII a.

Verb caracteristic: “a crede”

Idee caracteristica: mila

Culoare: bleumarin; anatomie: picioare; element: apa; metal: mangan.

Profesii: in laboratoare, spitale, inchisori, locuri inchise, psihiatru, vindecator, pedagog, terapeut, preot, evanghelist, spion, profesii medicale, profesii ce au legatura cu apa.

Boli: Pestii guverneaza picioarele, talpile, sangele in general, inclusive sistemul limfatic.

Cuvinte cheie: compasiune, mister, sugestibilitate, receptivitate, intuitie, sacrificiu, senzatie, indecizie, reverie, iluzie, devotament, interiorizare, inspiratie, misticism, suferinta, credinta, disolutie, tradare, fuga, nepasare, superstitie, imagine, dedublare, clarviziune, evanghelizare, imaginatie, sensibilitate.

Este un semn feminin, de apa, care reflecta ceea ce este in jur. Spre deosebire de celelalte semne de apa, precum Racul si Scorpionul, acest semn, desi va fi afectat de insultele primite mai mult decat celelalte doua, totusi nu va reactiona la fel, fiindca poseda in sentiment de mila si iertare de o natura aparte.

Firea nativului va fi dubla ca si simbolul sau, care reprezinta doi pesti legati cu o panglica, fiecare avand o alta directie de miscare. Lumina si taina! Semnul acesta da o puternica tendinta de detasare fata de lucrurile pamantesti, astfel ca adeseori se va intampla ca nativul sa simta nevoia acestei desprinderi prin narcoza, stupefiante sau bautura. Planeta Neptun exalta firea celor nascuti si-I predispune la vis si mediumitate.

Semnul este foarte influentabil. Tipul armonic poate crea pe omul inarmat cu sentimente umanitare care va lucra spre binele social, fie pe terenul bisericesc, fie pe cel filantropic. Tipul dizarmonic va insemna pe cel ratat, in toata puterea cuvantului.

Predispozitia la mediumitate a Pestilor e puternica, insa ea nu trebuie sa fie pusa la incercare prin practicile spiritiste, caci acestea pot sa afecteze in mod serios sistemul nervos.

Copii: educatorii copiilor nascuti in Pesti trebuie sa ii deprinda cu o riguroasa igiena si sa nu le ingaduie sa bea bauturi alcoolice. Vor trebui orientate in domenii practice si indreptati catre o munca disciplinata.

Din punct de vedere sentimental, atat barbatii, cat si femeile, sunt visatori, delicate si dezinteresati in dragoste. Femeile sunt devotate, dar foarte susceptibile si se considera adeseori neintelese de sexul tare.

Destin: Viata intima este dubla si plina de secrete care, de cele mai multe ori, sunt de natura dureroasa si tenebroasa. Prigoane si dusmanii nemeritate la tot pasul. Totusi, triumf final printr-o sansa providentiala.

Semnele negative (Rac, Scorpion si Pesti) constituie al IV lea trigon, trigonul de apa si corespund fizic caracterului umed si rece. Sunt in stransa legatura cu temperamental flegmatic, cu reactia lenta si slaba. In influenta sa asupra formelor spiritual ale vietii omenesti, trigonul de apa favorizeaza fantezia.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: liniste, sentiment nobil, vis, toleranta, mila, fantezie.
  • In rau: comoditate, atitudine flegmatica, apatie, susceptibilitate exagerata, atitudine de evadare din viata, indolenta, fantasmagorie.

Semnele de toamna-iarna (de la Balanta pana la Pesti) au semnificatia introversiunii, a indreptarii spre interior si catre viata sufleteasca. Pentru stimularea lor nu decide farmecul venit din afara, ci luarea unei atitudini interioare, izvorata dintr-o pornire intima.

Semnele de toamna stau in raport strans cu atitudinea sufleteasca a omului care a depasit maturitatea personalitatii, plin de experienta, contemplativ si meditativ.

Semnele de iarna corespund batranetii tarzii, cu o atitudine oarecum sceptica si impregnate de filozofia unei trairi, adeseori dureroase.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: idealism, spirit teoretic, puncte de vedere centrale.
  • In rau: necunoasterea realitatii, abstractizarea exagerata, vederi stramte si meschine, indaratnicie.

Semnele de iarna (Capricorn, Varsator, Pesti) corespund tendintei de intoarcere la actiunea lumii exterioare din pozitia subiectiva si spiritual centrala.

Semnele negative (feminine) – Taur, Rac, Fecioara, Scorpion, Capricorn, Pesti- tind spre adaptabilitate.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: modestie, calm, rabdare, prudenta, multumire, perseverenta, rezerva, diplomatie, accesibilitate.
  • In rau: lipsa de incredere in sine, inactivitate, comoditate, teama, manie, depresie, incapatanare, inchiderea in sine, lingusire, spirit exagerat de concesie.

Sugerand doi pesti tragand in directii opuse, semnul sugereaza sfarsitul unui ciclu si inceputul altuia, cele doua cicluri fiind unite. Ideograma semnului, doua semiluni opuse, simbolizeaza fuziunea totala a tuturor tendintelor in toate planurile (exterior si interior).

Pestii indica sfarsitul iernii, cand influxurile acesteia se disperseaza, apare dezghetul, samanta fiind gata sa tasneasca din pamant.

In mitologie, Ocheanos si fiicele sale, Oceanidele (nimfele marii) sunt in corelatie cu simbolul Pestilor. Ocheanos era un Titan din care Homer a facut tatal tuturor zeilor.

O legenda povesteste ca Afrodita si fiul sau Eros au fost urmariti de catre monstrul Tifon si s-au aruncat in mare pentru a scapa. Poseidon (Neptun), Zeul marii, le ofera acestora doi delfini pentru a-I conduce spre un loc singur. Ca recompensa pentru cei doi delfini, Zeus ii imortalizeaza in Constelatia Pestilor.

In tema natala, Pestii arata un domeniu fragil, sensibil, visator, confuz, unde ezistarea si aspectul neclar aduc dificultati in rezolvarea problemelor. Reprezinta un loc de mister, de secret, de farmec.

Pestii reprezinta semnul infinitului, a ceea ce este nelimitat, al credintei si al misticii. El aduce calitati artistice (muzica, dans, pictura). Simbolizeaza inspiratia creatoare, imaginatia, clarviziunea si intuitia. Semnul Pestilor aduce sacrificiul, misterul, secretul, dramatizarea, visarea, povestea, ezitarea, resemnarea, nonsalanta. Poate sa se arate uneori slab, lenes, superstitios. Reprezinta domeniul imaginii, al iluziei, al tradarii, dar si al blandetii si al devotamentului. Fuge, iti scapa printre degete; inoata in doua ape, este tacut, discret, uneori disimulant. Semn filantropic, senzitiv, romantic, receptiv, plin de compasiune, sentimental, impresionabil, sensibil, influentabil. Semn al fotografiei, al somnului, al relaxarii, al sofrologiei, al drogurilor. Naiv, dar protejat.

Copyright: Ciuperce, Dan; Constantinescu, Armand.

Author: admin