Semnul Varsatorului

Longitudine cereasca 300° – 330°

20 ianuarie – 18 februarie

Influenteaza in mod egal atat pe cei cu Ascendentul in Varsator, cat si pe cei care au acest semn puternic ocupat de planete in harta natala.

Guvernat de Uranus.

Guverneaza Casa a XI a a Cerului.

Verb caracteristic: “a intelege”

Semn masculin, de aer, fix si violent.

Cuvinte cheie: revolutie, altruism, prietenie, fraternitate, cunoastere, cunostinta, observare, oportunism, contradictie, serviabilitate, rezistenta, libertate, viitor, modern, moda, independenta, originalitate, cosmos, univers, inventie, ritm, viteza, toleranta, simpatie, utopie, egoism, intuitie, ingeniozitate, cinema, televiziune, extravaganta, electricitate, spatiu.

Culoare: albastru senin; anatomie: gambe; element: aer; metal: uraniu.

Profesii: aviator, chimist, electrician, electronist, asistent social, cercetare, perfectionare, inventie, marketing, invatamant, aparate ultramoderne, produse sintetice si toate meseriile noi pe parcursul primilor sapte ani, meserii legate de politica, organisme internationale, astrolog, psiholog, radiolog, publicist.

Indica: prietenii, protectiile utile, sprijinul, favorurile, serviciile facute si primate, spiritualitatea, spontaneitatea, adaptabilitatea, usurinta, spiritul de dreptate si asociatie, prietenia si instabilitatea.

Este semnul cel mai uman al zodiacului, reprezentat printr-un batranel care varsa dintr-un vas purtat la subtioara, apa peste intreg pamantul.

Spre deosebire de celelalte semne de aer ( Gemenii, Balanta), sovaitoare si schimbatoare, Varsatorul are mai multa uniformitate si continuitate, fiind un semn fix si afirmativ.

Vom avea, in primul rand, o stare spirituala de intelegere adanca a mizeriei omenesti, unita cu un simt altruist foarte dezvoltat, omul va fi in stare sa-si iubeasca dusmanii, sa rasplateasca raul cu binele, sa lucreze intr-un scop constructiv de avangarda. Caracterul nativului va fi prietenos, linistit, rabdator, hotarat, fidel, bine dispus, sincer, artist, rafinat. Mare atractie catre prietenie, in jurul careia I se va misca toata existenta. De altfel, prietenii ii vor da un ajutor hotarator in viata.

Are idei avansate si intuieste noile formule sociale, de aceea semnul va da pe pionierii vremurilor noi si pe cei care vor propovadui ideile de avangarda.

Tipul armonic va da pe marele reformator si omul zilei de maine. Tipul dizarmonic, pe demagog. Toti nativii au dispozitii marcate oentru stiintele oculte si, in special, pentru Astrologie.

Copiii: educatorii micilor Varsatori trebuie sa supravegheze mediul, care poate avea o influenta nefasta asupra tanarului vlastar, credul si entuziast din fire. Va trebui sprijinit sentimental de daruire care este innascut in copil.

Din punct de vedere sentimental, Varsatorii schimba des obiectivul, iar in afectiunile lor nutresc un sentiment idealist si dezinteresat.

Boli: Varsatorul guverneaza fluierele picioarelor.

Destin: Varsatorii sunt idealisti si, adeseori, utopisti. Vor suferi in viata consecintele aferente unei trairi sufletesti altruiste si dezinteresate. Le va lipsi, prin urmare, succesul asa cum se intelege curent acesta pe planul social sau financiar; prietenii le vor fi insa de un mare folos si ei ii vor ajuta in clipele cele mai dificile ale vietii.

Semn pozitiv (precum Gemenii si Balanta, impreuna cu care formeaza cel de-al treilea trigon), semn de aer, corespunde fizic caracterului cald si umed. Este in stransa legatura cu temperamental sangvin, cu reactie rapida si vioaie, insa putin puternica si adeseori neperseverenta. In influenta sa asupra formelor psihologice ale vietii omenesti, trigonul de aer favorizeaza perceptiile vioaie si rapide, o receptivitate maxima si creatia mentala.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: vioiciune, putere de observare, entuziasm, dinamism, istetime.
  • In rau: neliniste, iritare, instabilitate mentala, deviere de la obiectiv, lipsa de perseverenta, susceptibilitate nervoasa, subterfugiu.

Semnele de toamna si de iarna au semnificatia introversiunii, a indreptarii spre interior si spre viata sufleteasca. Pentru stimularea lor nu decide farmecul venit din afara, ci luarea unei atitudini interioare izvorata din pornire intima.

Semnele de iarna corespund batranetii tarzii, cu o atitudine oarecum sceptica si impregnate de filozofia unor trairi adeseori dureroase.

Posibilitati de realizare:

  • In bine: idealism, spirit teoretic, puncte de vedere centrale.
  • In rau: necunoasterea realitatii, abstractizare exagerata, vederi stramte si meschine, indaratnicie.

Semnele de iarna (Capricorn, Varsator si Pesti) corespund tendintei de intoarcere la actiunea lumii exterioare din pozitia subiectiva si spiritual centrala.

Sugerand valurile pe care le formeaza apa varsata din ulciorul omului, ideograma semnului simbolizeaza undele electrice si magnetice (aer, nu apa). Cele doua linii, ale metafizicului si fizicului, nu se ating niciodata, indicand totala detasare a semnului; de asemenea, simbolizeaza cele patru cai de comunicatie: piciorul, animalul, locomotia mecanica si telepatia ( sau unda creierului).

Perioada Varsatorului este cea in care iarna atinge maximul ei de forta, cand energia ei se concentreaza, samanta se pregateste pentru germinare.

In mitologie, Ganimede, un troian de o mare frumusete, a fost inlaturat de catre Zeus prin intermediul unui vultur (se vede aici interventia simbolica a semnului Scorpion). Zeus l-a fixat pe cer sub forma constelatiei Varsatorului.

In mod simbolic, apa varsata de catre Varsator este cea a cunoasterii, care trebuie sa se raspandeasca pe Pamant intr-un viitor cand fiul omului va fi prezent (adica in cursul Erei Varsatorului) conform textelor biblice.

In tema natala, Varsatorul arata in ce domeniu individul va cauta libertatea. Varsatorul este simbolul prieteniei, al fraternitatii, al altruismului. El desemneaza in mod egal tot ceea ce este modern si de avangarda.

Varsatorul reprezinta viitorul, este avangardist, modern, umanist, individualist, altruist, independent, simpatic si revoltat. Are idei si umor. Simbolizeaza stiinta, viitorul, prospectia, spatiul,comunicatiile moderne. Este semnul prieteniei, al inventiilor, al originalitatii, al utopiei, al exploziei. Poseda un deosebit spirit de contradictie. Reprezinta asociatiile si toate organizatiile internationale. Este un semn intuitiv ce simbolizeaza astrologia si parapsihologia. Reprezinta mijloacele moderne de transport. Semn al fraternitatii, al libertatii, al politicii, al excentricitatii, al cautarii unei cunoasteri.

Copyright: Ciuperca, Dan; Constantinescu, Armand.

Author: admin