Semnificatiile derivate ale casei VII

Casa VII este:

  • Casa radicala
  • Casa VI de la casa II: crizele financiara provenite din reaua carmuire a bunurilor. Fabricantii de produse alimentare. Inspectorii halelor. Alimentele alterate.
  • Casa V de la casa III: nepotii si nepoatele de frati si de surori, amorurile si speculatiile fratilor si ale vecinilor. Succesele de librarie. Scrierile umoristice si comediile. Costumele de voiaj. Speculatiile pe marginea ideilor cartilor citite.
  • Casa IV de la casa IV: bunul dupa tata; nobletea tatalui. Mostenirea bunicului. Fondatorul orasului. Constructorii de cavouri. Catacombele si orasele ingropate. Legendele misterioase care circula cu privire la vechile palate. Bogatiile ingropate sub pamant sau ingrasamintele chimice care pun in valoare pamantul (ideea de mosteniri care privesc insusi Pamantul). Frontierele tarii si fortificatiile.
  • Casa III de la casa V: raporturile copiilor intre ei. Sucursale teatrale. Sucursale ale localurilor de petrecere. Micile deplasari ale copiilor. Turme teatrale si teatrele ambulante. Balciurile. Coloniile scolare. Scrisorile copiilor. Cartile erotice si cele de pedagogie. Buletin de sport.
  • Casa II de la casa VI: castig de pe urma ingrijirii bolnavilor si, in general, onorariile medicilor. Beneficia infaptuite de pe urma cresterii micilor animale sau ale exploatarii unei industrii alimentare. Bancile populare si casele de ajutor. Banii servitorilor. Casele sindicale si cooperativele lucratorilor. Balciurile unde se vand animale mici.
  • Casa XII de la casa VIII: dusmanii mortii: medicii. Cei care grabesc mortea cuiva pentru a-l mosteni. Agoniile lungi si dureroase. Cei care ataca in justitie un testament pentru cauza de nulitate. Locul unde s-ar dosi un cadavru. Datorii ramase de pe urma unui mort.
  • Casa XI de la casa IX: prietenii dobanditi in calatoriile lungi si conceptiile religioase. Sprijinul religiei. Consiliul avocatilor publici. Auditoriul la conferintele stiintifice.
  • Casa X de la casa X: bunica din partea mamei. Felul de a fi al mamei. Cinstirile dobandite prin situatia sociala. Actiunile care produc, la randul lor, alte actiuni; ridicare sociala sare produce alta ridicare sociala.
  • Casa IX de la casa XI: Lungile calatorii facute de prieteni si de protectori. Evolutia necontenita a sperantei, care e intarita de rugaciunile facute. Prietenia este proslavita in operele literare. Idealurile amicilor si renumele dobandite de acestia.
  • Casa VIII de la casa XII: moartea dusmanilor ascunsi sau ai magicienilor negri. Sfarsitul maladiilor cronice. Momentul de a actiona in materie de crima. Clipa nasterii. Aranjarea unei datorii banesti. Moartea picioarelor (amputare sau degeratura totala). Invataturile morale pe care omul si le insuseste din cumpenele vietii. Bolile cronice transmise ereditar. Mortalitate infantila.
Author: admin