Aspectele lui Saturn

Saturn – Uranus:

  • Armonic: aspectele planetelor vor indica concentrare, adancime de vederi, soliditate si evenimente favorabile ale destinului, de natura calma, dar tenace, dupa semnificatia caselor in care se gasesc Saturn si Uranus.
  • Dizarmonic: aceste aspecte duc la grele tensiuni si inhibitii. Daca prin pozitia lor in case sau prin alte pozitii si calificari corespunzatoare aceste aspect se arata a fi semnificative pentru sanatate, se pot ivi boli cronice foarte grave, de natura semnului lui Uranus sau a lui Saturn. Aceeasi pozitie planetara lasa sa se intrevada tulburari sufletesti cu un caracter demonic. Conjunctia – exceptand cazul in care este bine aspectata – este funesta pentru destin, pe care il marcheaza cu un ritm dizarmonic de aproape 12 ani si cu cumpene mari in destin in jurul anilor 45-46 ai vietii.
  • In destin: afara de un effect armonic pe care il poate da aceasta constelatie in insusirile intelectuale, ea va vadi in general destine tragice trupesti, caderi sociale sau moarte napraznica. In anii 1896-1897 s-a format o astfel de conjunctie ale carei efecte funeste s-au actualizat, prin tranzitie, in anii 1947, 1948, 1949.

Saturn – Neptun:

  • Efecte specific ale efectelor bune intre acesti astri nu s-au observat pana in prezent, doar pozitia lor in case parand a fi semnificativa. Aspectele dizarmonice vor declansa incordari sufletesti, care merg pana la nevroza, daca nu cumva nativul va cadea victima erorilor, iluziilor si inselatoriilor de tot felul. Conjunctia este mai mult dizarmonica.

©Armand Constantinescu – Tratat de astrologie

Author: admin