Aspectele lui Jupiter

Jupiter – Saturn:

  • Armonic: daca acest aspect favorabil se va situa in pozitie puternica, se va ivi in destin o posibilitate de reconstructive din elemente vechi (“renaissance”). Prin orice crize ar trece nativul, fie sufletesti, fie materiale, el va izbuti sa se reface. Aspectul lucreaza cu effect bun in destin dupa 40 ani. Cumplusl planetar favorizeaza o vie inclinatie spre filozofie, umanitarism si religie. Conjunctiva depinde – in eficacitatea ei – de starea cereasca a lui Saturn si Jupiter, de aspectele pe care le primesc, de dispozitorii respective si de pozitia lor in case.
  • De ce va afla neaspectata, va avea efecte favorabile in anumite perioade si defavorabile in altele. La o puternica pozitie a conjunctiei, alcatuirea sufleteasca si destinul oscileaza intr-un ritm destul de simtitor, de 20-21 ani, cu o subperioada de 10-11 ani (dizarmonica) si de 5-7 ani (armonica). Aspectele critice harazesc afectiuni cronice ale ficatului si ale fierii, precum si alte tulburari de asimilatie.
  • In destin: armonic – echilibru, intelectualitate puternica; ridicare sociala si bogatie, dupa 40 ani; mari insusiri religioase sau politice; posesiuni imobiliare, mai ales rurale; dizarmonic: posturile se obtin greu; cadere din situatie; pierdere de avere; noroc in procese si ghinion persistent in toate.

Jupiter – Uranus:

  • Armonic: intuitia influenteaza vointa constructiva, iar pozitia puternica a acestui aspect acorda un sentiment de atractie pentru tot ceea ce este nou si de viitor, harazind pe langa o clarviziune sufletesc-spirituala, trasaturi sociale si umanitare. Pe planul inferior, aceste insusiri vor vadi talentul speculativ practic.
  • Dizarmonic: inclinatii spre evaluari eronate, greseli, speculatii nenorocite si esecuri de tot felul. Prin ea insasi, conjunctiva se va evalua favorabil, dar efectul ei va depinde de aspectele pe care le primesc in horoscop Jupiter si Uranus. La o pozitie puternica a conjunctiei, vom observa, in dezvoltarea personalitatii si a destinului, un ritm principial de 13-14 ani cu o subperioada de 6-7 ani (dizarmonica) si 4-5 ani (armonica).
  • In destin: aspectele rele se fac mai simtite: diferende grave cu Justitia si posibilitati de ruina financiara, prin speculatii gregare.

Jupiter – Neptun:

  • Armonic: asemenea aspecte deslusesc inclinatii religioase, eventual mistice. In destinul exterior aspectele armonice devin eficace doar cand sunt foarte puternice. Intr-un horoscop slab, aspectele critice provoaca influentabilitate, care poate prinde pe nativ in mrejele coruptiei, compromitandu-l definitive.
  • Dizarmonic: aspectele armonice sau dizarmonice vor contura situatii care se vor desavarsi – cel mai adesea – in domeniul intellectual sau practice, intarind sau anuland sus-numitele domenii, dupa firea aspectelor, buna sau rea.

©Armand Constantinescu – Tratat de astrologie

Author: admin