Aspectele lui Marte

Marte – Jupiter:

  • Armonic: aceste aspect dau tendinta de a proceda violent si razboinic; capacitatea de entuziasm si impulsul motric intruma la sporturi si tehnica, pe de o parte, iar pe un plan superior, la propaganda umanitara ori religioasa. Acest cuplu planetar apartine adeseori propagandistului sau misionarului religios.
  • Dizarmonic: nativul va avea tendinte pentru rezolvarea violenta a conflictelor, pentru atitudinile extreme, despartiri in viata sociala si familiala, vadindu-se in cele mai dese cazuri divorturi si procese de tot felul. Daca Jupiter si Marte vor fi slab situati si cu aspect critice, atunci, in ciuda impulsului viu, se vor resimti inhibitii, refulari si paralizii ale vointei. Aspectele critice dau mai intotdeauna hemoragii abundente si boli de ficat.
  • In destin: armonic – va insemna pe sportive, pe militarul reusit, pe metallurgist sau pe ecleziast. Success asupra adversarilor; noroc in intreprinderi si avantaje pe langa oameni influenti sau celebri; dizarmonic – procese penale, calomnii, fluctuatii de avere, scaderea veniturilor, relatii compromitatoare si ruina financiara.

Marte – Saturn:

  • Armonic: vointa, impulsul si energia capata, prin interventia lui Saturn, tenacitate si o duritate care, la figuri horoscopice pozitive, maresc intr-un mod valoros puterea de razbatere; nativul va merge la sigur. Cuplul planetar se intalneste la marii actori care poseda o formidabila putere de interiorizare si de infranare a sentimentului, tinut necontenit sub control.
  • Dizarmonic: aici energia se indreapta contra individului insusi (accident, tendinta autodistructiva si conflicte dramatice). Din punct de vedere trupesc, aspectele rele ale lui Saturn cu Marte sunt intotdeauna dezavantajoase si vorbitoare de boli primejdioase, care se manifesta mai cu seama in regiunea sub abdominala. Dupa Morin de Villefrance, opozitia Marte-Saturn care ar trece prin mijlocul pamantului – ca directie – scurteaza viata prin moarte premature sau napraznica. Acest aspect rau predispune la o imbatranire timpurie. Conjunctia Marte-Saturn, mai des intr-un semn de foc si daca este rau aspectata, predispune la crima.
  • In destin: armonic – implinirea ambitiilor, dar numai in urma unor stradanii continue; dizarmonic – ambitie nerealizata, afaceri paguboase; moartea fratelui, a surorii sau a prietenilor intimi; necazuri domestice, pierdere de reputatie, divort; daca figura se constituie in casa XII – puscarie sau spital, daca se va forma in casa X – pierdere de situatie, urmata de dezonoare.

Marte – Uranus:

  • Armonic: aspectele maresc constiinta de sine, tendinta de libertate si independenta. Ele duc la indemanare tehnica si mecanica fiindca cuplusl planetar indica mai ale pe tehnicianul manual.
  • Dizarmonic: aspectul de cuadratura va anunta tendinta catre accidente sau pornirea spre sinucidere.
  • In destin: armonic – aspectul acorda insusiri psihice bune in materie practica si tehnica, cu rezultatele materiale aferente; dizarmonic – aspectele harazesc o stare de iritabilitate continua care anuleaza roadele unei munci sau a unei activitati ce se dovedeste a fi pana la urma dezordonata. 

Marte – Neptun:

  • Aceste figuri planetare insufletesc fantezia si puterea de vointa si vor fi favorabil evaluate doar la o buna configuratie a horoscopului. In figurile dizarmonice, aspectele rele vor favoriza iritatia psihica, toanele, nemultumirile si chiar inclinatiile criminale. La majoritatea criminalilor sau animatorilor de miscari anarhice, pozitia critica Marte-Neptun este caracteristica.
  • In destin: aspectele armonice vor harazi un bine mediocre; in schimb, cele dizarmonice vor aduce o faima sinistra.
Author: admin