Aspectele lui Venus

Venus – Marte:

  • Armonic: formatiunea aspectata mareste senzualitatea si dorinta, indica pasiunea si impulsul afectiv, instinctulalitatea puternica ce se ingemaneaza cu veselia, cu umorul si gustul pentru anecdota. Se mai vadeste si o inclinatie sufleteasca pentru redarea acestor sentimente, respectiv talent artistic. Cuplul planetar apartine tipului marelui actor. Aspectul armonic mijloceste instinctual sigur in cautarea si gasirea partenerului de dragoste, cu aferenta consecinta in destin.
  • Dizarmonic: excese, frivolitati in sfera instinctuala, legaturi erotice pripite si nenorocite; crize sentimentale sin 19 in 19 ani. Afectiuni acute sexuale si renale, iar la femei complicatii la sarcina si nastere.
  • In destin: armonic – casatorie buna sau legatura sentimentala favorabila; fericite speculatii banesti cu aur sau podoabe; dizarmonic – mari neplaceri sau chiar ruina de pe urma femeilor; abandon sentimental; pentru o femeie, pericol de viol daca aspectul rau se constituie in Taur sau Scorpion; suferinte in dragoste; speculatii nenorocite cu aur sau cu obiecte de lux; procese de pe urma femeilor; in horoscopul feminin: atitudine nerusinata in chestiunile amoroase (in semnele de foc).

Venus – Jupiter:

  • Armonic: la atare aspect vor reiesi bunatatea, blandetea si bunavointa, cu urmarile aferente in destin. Intr-o formatiune aspectala mai putin puternica, se va vadi “norocul”, respective o rezonanta fericita a lumii inconjuratoare, asupra dorintelor si tendintelor personale. De obicei, va exista un puternic simt al culorilor si conjunctiva se va intalni foarte des la pictori.
  • Dizarmonic: figurile aspectale nu trebuie considerate prea grave pentru destin; legate cu alte aspect rele, ele pot inregistra dizarmonii in viata erotica, familiala si despartiri conjugale.
  • In destin: armonic – trigonul (aspectul de 120 grade) dintre Jupiter si Venus se numeste traditional “trigonul de argint”, dupa cum cel intre Soare si Jupiter se numeste “trigonul de aur”. Ambele vor da bani, onoruri si succes general; dizarmonic – conflictul intre “masura” (Jupiter) si “desfatare” (Venus) poate sa duca la sleirea averii prin petreceri sau excese gastronomice. Se pot ivi boli in legatura cu excesul de mancare.

Venus – Saturn:

  • Armonic: cu o atare formatiune planetara, sentimental va reactiona puternic la manifestarile serioase si triste, insa puternicele inhibitii instinctuale care se vor vadi vor duce la o declansare tarzie a senzualitatii, care se indreapta cu predilectie catre parteneri maturi. La o pozitie puternica, aspectul harazeste insusiri artistice: muzica (la trigon), picture (la cuadratura), sculptura (la opozitie). Aspectul va indica, in al doilea rand, o legatura sentimentala fidela.
  • Dizarmonic: figura stelara poate declansa tulburari in dezvoltarea instinctuala pe timpul copilariei, fie pe cale de regres (rusine si scarab in chestiuni sexuale), fie pe drumul unei aparitii timpurii si frenetice (a vietii solitare, senzualitate nesatioasa). Aceste trasaturi caracteristice au tendinta sa se fixeze in toata viata sub forma de inhibitii sexuale sau de perversitati abominabile. Vom intalni ori cazul persoanelor frigide, ori cel al obscenilor din cea mai Trista categorie. Aspectele rele predispun la boli cronice sexuale sau de rinichi.
  • In destin: armonic – viata linistita, casatorie tarzie, insa buna; noroc in plasamente cu aur; dizarmonic – casatorie proasta, pierdere de copii; daca Venus e puternica, dragoste cu oameni batrani; daca Saturn este mai puternic, castitate inabordabila; pentru ambele sexe, zgarcenie; daca aspectul rau se constituie in semnele positive, sadism; daca se constituie in semnele negative, masochism.

Venus – Uranus:

  • Armonic: aceste aspect provoaca intuitia afectiva. Sentimental, instinctul si sexualitatea sunt marite, legaturile sentimentale nascandu-se spontan si fiind, prin natural lor, romantic si inclinate spre senzatie. Insusirile artistice – in special cele de natura rismica si muzicala – se fac simtite.
  • Dizarmonic: privirile rele dintre planete actioneaza mai puternic decat cele favorabile; cu sau fara aspect, cuplul planetar apartine categoriei tip a marelui muzician. Viata erotica sufera atat la aspectele bune, cat si la cele rele; se vor evidentia atractii puternice, dar schimbatoare, de natura romantica, care nu sunt propice stabilitatii legaturilor sentimentale sim ai ales ale casniciei. Ele vor duce la despartiri bruste, provocate de infidelitate. La femei, aspectul rasu Uranus-Venus predispune la alegera tipului masculine, adeseori, infidel.
  • In destin: armonic sau dizarmonic – vor da destine sentimentale cu totul aparte.

Venus – Neptun:

  • Armonic: acest aspect mareste impulsul sensual si fantezia erotica, favorizand talentul artistic si, in special, cel muzical.
  • Dizarmonic: nu arareori se va vadi categoria homosexualilor sau a nimfomanelor. In orice caz, destinul erotic va trece prin momente foarte tulburi, fiind favorizat de autoiluzii.

©Armand Constantinescu – Tratat de astrologie

Author: admin