Interpretarea horoscopului – horoscop derivat

Fiecare casa zodiacala are un inteles principal care priveste pe nativ si o seama de intelesuri accesorii care suntin contingenta cu relatiile sale curente in decursul vietii. Deci, in plus fata de interesele pur individuale ale nativului si la sfera sa de viata, ne vom putea interesa si de persoanele din care nativul se trage sau cu care el vine in contact, atat in trecut, cat si in viitor.

Tatal. Mama. Strabunii.

Tatal este reprezentat de casa IV a horoscopului in tema masculina si de casa X in tema feminina. Mama este reprezentata de casa IV in horoscop feminin si de casa X in cel masculin.

Bunicul din partea tatalui este reprezentat de casa VII in horoscop masculin si de casa I in horoscop feminin.

Bunica din partea tatalui este reprezentata de casa I in horoscop masculin si casa IV in horoscop feminin. 

Definitia noastra nu este arbitrara, fiindca am procedat prin sistemul caselor derivate, avand ca punct de plecare casa IV sau casa X, care determina pe parintii nativului. Socotind aceste case ca un inceput de horoscop, am pornit la rationamentul astrologic.

De ex: bunicul din parte tatalui, in horoscop masculin este semnificat de casa VII, care reprezinta casa IV de la casa IV (tatal tatalui); bunicul din partea mamei, in horoscop masculine, va fi aratat de casa I, care este casa IV de la casa X (tatal mamei). Putem realiza aceleasi socoteli pana la strabunici.

Unchi si matusi.

Pornind iarasi in sensul caselor derivate cu casa IV si casa X (dupa sexul nativului), vom putea determina usor unhii si matusile. In horoscop masculin, casa VI (casa III de la casa IV) a horoscopului va indica unchii si matusile din partea tatalui si casa XII – unchii si matusile din partea mamei. In horoscopul feminine, unde avem ca punct de plecare casa X pentru tata – unchii si matusile din partea acestuia vor fi reprezentate de casa XII, iar cei din partea mamei se vor arata in casa V.

Sotul sau sotia. Mai multe casatorii.

Intr-un horoscop, sotul sau sotia sunt reprezentati de casa VII. Socotind aceasta casa drept casa I, putem porni un circuit horoscopic care va determina intregul destin al sotului, considerand casa VIII a horoscopului radical drept casa II a sotului, casa IX drept casa III, casa X drept casa IV, etc.

Acest sistem al derivatiilor au avut in vedere astrologii atunci cand au determinat intotdeauna casa VIII pentru dota, iar casa X in horoscop feminine pentru mariaj.

Al doilea, al treilea, etc consort este determinat in horoscop de casele IX, XI, etc (amitand cate o casa intermediara si incepand de la casa VII).

Firea si intregul destin al diferitilor consorti se vor socoti pornind cu un ciclu horoscopic de la casa respectiva, care va fi intotdeauna considerate drept casa I (primul consort de la casa VII considerate drept casa I a sa, al doilea consort de la casa IX, etc).

Socrul. Soacra.

Acestia sunt parintii sotului sau ai sotiei. Luand casa VII drept punct de plecare – ca una care reprezinta tovarasul de viata – vom socoti casa IV de la casa VII ca reprezentand pe tatal sotului, in horoscop feminin, deci casa X va inchipui pe socrul din partea sotului, iar casa IV va desemna pe soacra din partea sotului. In horoscop masculine, casa IV de la casa VII (adica, casa X horoscopica) va inchipui pe soacra din partea sotiei, iar casa IV pe socru.

Gineri. Nurori.

Acestia sunt, evident, in functie de copiii nativului. Vom lua ca punct de plecare casa V a horoscopului, care reprezinta copiii nativului, dar cu distinctiile urmatoare: casa V desemneaza primul copil, casa VII al doilea copil, casa IX al treilea copil, etc. ginerii sau nurorile vor avea un horoscop si un punct de plecare cu casa VII de la casa V pentru primul copil (adica, casa XI), cu casa VII de la casa VII pentru al doilea copil, etc.

Nepoti. Stranepoti.

Nepotii din partea copiilor vor fi socotiti cu un horoscop care are ca punct de plecare casa V de la casa V (casa V e copilul, iar casa V de la casa V, adica, casa IX, este copilul copilului, respective nepotul).

Nepoatele sau nepotii de la al doilea copil vor fi desemnati de casa V de la casa VII, de la cel de-al treilea copil – de casa V de la casa Ix, etc. stranepotii se vor identifica pe aceleasi consideratii (intotdeauna casa V de la casa copilului: casa V in horoscopul radical este copilul, casa IX este copilul copilului, adica nepotul, iar casa I – casa V de la casa IX – copilul nepotului, respective stranepotul).

Frati. Cumnati si nepoti de frate.

Fratii sunt aratati de casa III, caci aceasta casa determina, in general, rolul pe care acestia il au in viata nativului si relatiile principiale cu dansii. Determinarea individuala se face dupa varsta si numarul lor: primul frate – casa III, al doilea – casa V, al treilea – casa VII, etc, pe ideea ca intotdeauna casa III de la casa I indica fratii. Fiecare dintre acesti frati are un horoscop cu un punct de plecare al casei respective (casa III considerate casa I pentru primul frate, casa V considerate casa I pentru al doilea frate, etc).

Nepotii de frate vor fi considerati prin casa V de la casa III pentru copiii primului frate, casa V de la casa V pentru nepoti de la al doilea frate, etc.

Interpretarea derivate

Pentru mai multa usurinta, vom roti harta nativului astfel incat casa I derivate sa ajunga in locul vechiului As, facand abstractie de numerotarea caselor vechi si numerotand provizoriu din nou, in ordinea noului As, care este casa I rezultata din sistemul derivate (in horoscopul primului frate vom incepe cu casa III considerate drept casa I, casa IV, considerate drept casa II, etc). Se pot scoate vaste interpretari din sistemul caselor derivate; in practica nu vom recurge la acest sistem decat in cazulcand una dintre casele horoscopului sau o problema astrologica ar fi obscura ori complexa si s-ar cuveni sa fie rezolvata.

In exemplul nostru: 27.03.1989 – Galati – 01:30

Casa III ne indica relatii frecvente si cu un rol precumpanitor ale fratilor si surorilor in viata nativului (ocupatie planetara puternica). Nativul are trei surori si patru frati, dintre care doi au murit.

Luam cazul celui mai in varsta, care este de sex feminin. Casa III a Cerului va fi punctul de plecare al noului horoscop. Rotim horoscopul in sus spre stanga si consideram casa III drept casa I, iar pragul ei (intre casa II si casa III) drept As la 26 gr in Pesti. Numerotam casele din nou, incepand cu casa III, considerate drept casa I. nativa are As in Pesti si o puternica ocupatie a Berbecului in casa I. judecam temperamentul sau dupa aceasta masiva ocupare planetara si ceilalti factori temperamentali care reies din horoscop: opozitia Uranus-Luna din casa III si IX, Saturn in elevatie in casa X, etc. O observatie rapida asupra caselor ne va arata: posibilitati de accidente in public la drumuri scurte (Luna rau aspectata in casa III), un divort probabil (Jupiter in opozitie cu Soarele din casa VII in casa I), calatorii neasteptate in strainatate (Uranus in casa IX), boli lungi si grele necesitand internare in sanatoriu (Marte in casa XII rau aspectat).

Al doilea frate al nativului: el este inchipuit cu un horoscop care are ca As si in casa I vechea casa V a horoscopului (casa III de la casa III – fratele fratelui). Acest frate a murit si moartea sa se explica printr-o Luna rau aspectata de maleficele Marte si Uranus. Moartea a fost grea, dupa o boala indelungata, caci asa o haraseste Saturn aflat in casa mortii.

La fel se procedeaza si pentru ceilalti frati. 

©Armand Constantinescu

Author: admin