Interpretarea horoscopului – Cariera. Situatia sociala. Onoruri. Distinctii.

Significatorii casei X sunt:

  1. Planetele aflate in casa X vor arata, prin natural or, genul ocupatiei, al onorurilor, al reputatiei si al destinului nativului in sfera sociala (Pozitia planetelorin casa X). prezenta planetelor benefice in casa X, in demnitatile lor planetare si bine aspectate, vor indica un loc de cinste, reputatie buna si slujbe bune si durabile. Prezenta planetelor malefice in conditii rele va vesti caderi catastrofale si dezonorante. Ocuparea casei X de catre Uranus sau Neptun va da intotdeauna de inteles situatii care se dobandesc in imprejurari sociale tulburi sau o activare in afara obisnuitului legata de pierderi neasteptate, insa cu reveniri in situatii. Conjunctia astrilor cu stelele poate harazi posturi neobisnuit de importante, insa risc de prabusire. Stapanul horoscopului in MC sau stapanul casei X in acelasi loc bine aspectat ofera onoruri si distinctii. Planetele peregrine, chiar bine aspectate, dau onoruri trecatoare. In sfarsit, o pozitie planetara puternica in casa X, dar sub influenta unei planete (dispozitor) rau conditionate, acorda pierderi de situatii.o pozitie planetara mediocra, dar sustinuta de un dispozitor bun, lamureste o situatie subrezita la un moment dat, dar cu putinta de refacere. Reputatia buna a nativului se considera intotdeauna dupa o Luna puternic situate in horoscop (in orice casa s-ar afla). Proasta reputatie reiese dintr-un elementlunar nefavorabil. Saturn in casa X – afara de cazul in care s-ar afla in demnitate si bine aspectat – trebuie sa dea intotdeauna de gandit, fiindca inalta si apoi prabuseste. Pentru a preintampina acest lucru, nativul va trebui intotdeauna sa se mentina pe un plan inferior meritului.
  2. In lipsa de ocupare planetara, planeta dominanta a semnului aflat la pragul casei si eventual a celorlalte semne aflate acolo. Genul profesiunii si celelalte deslusiri ale casei X vor fi indicate de semnul aflat la pragul casei si de planeta stapanitoare a acestui semn, cu toate caracteristicile sale (Stapanii caselor in celelalte case). Ex: stapanul casei X in casa VI inseamna cariera in legatura cu ingrijirea si bolile, deoarece casa VI este casa bolilor; stapanul casei X in casa V inseamna o ocupatie in legatura cu teatrul, samd.
  3. Significatorii generali ai carierei, onorurilor si distinctiilor. Pentru profesiune, acesti significatori vor fi planetele aflate in casa X sau cele din casa I, aceea care indica insusirile psiho-temperamentale (un Jupiter puternic in casa I va constitui un factor de judecata pentru probabilitatea unei cariere in legatura cu religia sau cu Justitia, un Mercur puternic va indruma catre o cariera comerciala, etc). nu ne vom pripi, caci pentru o cariera intelectuala vor trebui sa existe in horoscop elemente ca atare (casa III, VIII, IX ocupate sau, pentru o cariera comerciala, o ocupatie aferenta a casei II, eventual a casei V). significatorii generali ai onorurilor sunt Soarele, Luna si Jupiter bine aspectati.
  4. Punctele senzitive ale vocatiei si al faimei se vor lua intotdeauna in considerare la judecarea finala a acestui sector horoscopic.

In exemplul nostru: 27.03.1898 – Galati – 01:30.

Lipsesc plantele in casa X. meridicanul (pragul casei X) cade in semnul Balantei, a carei planeta, Venus, se afla in casa III. Stapanaul casei X in casa III (Stapanii caselor) va glasui: cariera in legatura cu mentalul concret aplicat, de fiecare zi. Venus se afla in semnul Berbecului, care guverneaza capul, deci ocupatia va fi in legatura cu o arta privind acel organ (mai ales ca aceasta zona a mentalului concret este cel mai puternic ocupata de planete). Planeta Venus este foarte bine aspectata, primed aspect din casele bolilor si ingrijirii bolnavilor (casa VI si casa XII) si in conjunctie cu Mercur, care este stapanul casei bolilor. Rationamentul nostrum se intareste: ocupatia este in legatura cu ingrijirea bolnavilor. Dispozitorul lui Venus este Marte, mai mult prost decat bine aspectat. Aspectele rele ale acestei planete pornesc din casele V si VIII, al caror inteles nu este cunoscut. Ocupatia devine la un moment dat nelucrativa din cauza domeniilor acestor case. Observam ca in casa X avem si Pars Fortuna, ceea ce va da de inteles ca in carierava functiona intotdeauna elemental unui noroc sustinut.

Schimbari in cariera sau o eventuala intrerupere a ei nu se citesc in tema, fiindca Venus (stapana casei V) este bine aspectata. Ultima parte a vietii pare a favoriza o ocupatie voit retrasa cu cercetari obscure si pasionante (poate deespre magie alba sau doar sihastrie).

Punctele de faima si vocative se afla in casele IV, respectiv VIII. Ele sunt in dezacord cu ocupatia actuala si pot devein actuale in viitor. (vocatie in ocultism si faima la finele vietii, cand nativul se va deda cu interes acelor preocupari).

©Armand Constantinescu – Tratat de astrologie

Author: admin