Interpretarea horoscopului – Calatoriile lungi. Visurile. Activitatea inalt intelectuala si spirituala.

Toate acestea sunt incluse in domeniul casei IX, care are semnificatia evadarii nativului catre larg, fie tinzand catre idei nobile prin filozofie, catre credinta prin religie sau prin cunoasterea lumii intregi prin lungile calatorii. In acelasi timp, domeniul casei arata si capacitatea sufletului de a se elibera pe calea visului.

Significatorii casei IX sunt:

  1. Planetele din casa IX, care vor indica intotdeauna voiajurile lungi; acestea vor fi judecate dupa natura planetelor, dupa aspectele pe care le primesc, dupa dispozitorii lor si situatia in case a acestora. Planetele benefice vor da de inteles contrariul. Pentru detalii, verificam Pozitia planetelor in casa IX. Aspectele si natura planetelor vor indica natura acestor lungi calatorii.

Din punct de vedere al activitatii spiritual inalte, casa IX va fi vorbitoare in bine, in cazul in care este ocupata de planete benefice sau rau graitoare, cand se vor afla prezente planete malefice rau aspectate. Saturn bine aspectat va harazi misionarismul; Marte bine aspectat va vorbi despre o ideologie care cauta sa se afirme pe calea unei infocate convingeri; Venus, o acordare spirituala pe terenul esteticii sau al muzicii. Uranus si Neptun bine aspectate vor vadi o inclinatie catre ideologia reformatoare sau mistica.

Planetele benefice rau aspectate ne vor infatisa un nativ cu o ideologie confuza sau schimbatoare.

Planetele rele sir au aspectate vor indica intotdeauna o prsoana cu convingeri vicioase, ce vor cauta sa se impuna in mod silnic si turbulent.

Din punct de vedere al idealurilor, natura planetelor ne va indica intotdeauna sansa de realizare a acestor idealuri. Jupiter va harazi indealuri implinite cand ele s-ar infatisa intr-un simbol religios sau judiciar; Marte, cand ele s-ar inchipui sub forma unui conflict armat, etc.

  • Cand nu exista astri in casa IX vom examina semnul aflat la pragul casei si stapanul sau, cu intreaga lui interpetare  (Stapanii caselor in alte case astrologice).
  • Significatorii generali ai voajurilor (Luna si Mercur).
  • Punctul senzitiv al voiajurilor.

Julevno (astrolog) ste de parere ca tarile si orasele sunt legate de anumite semne zodiacale. Persoana va fi favorizata in lungile calatorii daca le va face in anumite locuri guvernate de semnele si planetele situate favorabil in horoscopul ei. De asemenea, nativul va avea de suferit vizitand tinuturi guvernate de semne si planete nefaste in horoscopul propriu.

Berbec: Germania, Anglia, Danemarca, Polonia, Palestina, Siria, Japonia, Birmingham, Florenta, Napoli, Verona, Marsilia, Varsovia, Utrecht, Saragossa.

Taur: Irlanda, Persia, Asia Mica, Cipru, Georgia, Caucaz, Grecia, parte din Rusia, Parma, Mantua, Lipsca, Palermo, Rodos, Nantes.

Gemeni: Statele Unite, Belgia, Egiptul de Jos, Vestul Angliei, America de Nord, Londra, Melbourne, Metz, Cordoba, Nurenberg, Versailles, San Francisco.

Rac: Noua Zeelanda, Olanda, Nordul si Sudul Africii, Paraguay, insulele Maurice, Tunis, Alger, Amsterdam, Venetia, Berna, Milano, New York, Stokholm, Istanbul, Genova.

Leu: Franta, Italia, Beomia, Sicilia, Alpii, Moldova, Roma, Bristol, Praga, Damasc, Philadelphia, Chicago, Cremona.

Fecioara: Turcia, Elvetia, vestul Indiei, Siria, Mesopotamia, Creta, Croatia, Kurdistan, Grecia (in jurul Livadiei), Brazilia, Ierusalim, Lyon, Paris, Boston, Bagdad, Los Angeles, Strasbourg.

Balanta: Austria, Indochina, China, Tibet, Egiptul de Sus, Marea Caspica, Livonia, Savoia, Argentina, Viena, Frankfurt, Anvers, Johannesburg, Copenhaga.

Scorpion: Algeria, Maroc, Bavaria, Norvegia, Frankfurt, Dower, Liverpool, Baltimore, New Orleans, Washington, Cincinnati, Halifax, Valencia.

Sagetator: Galmatia, Ungaria, Moravia, Toscana, Spania, Madagascar, Budapesta, Colonia, Toledo, Torent, Stuttgart.

Capricorn: India, Afganistan, Tracia, Macedonia, Albania, Bulgaria, Grecia, Bosnia, Mexic, Saxonia, Oxford, Bruxelles, Port-Said.

Varsator: Arabia, Prusia, Piemont, India, Rusia, Muntenia, Transilvania, Hamburg, Salzburg.

Pesti: Portugalia, Galitia, Normandia, desertul Nubiei si al Saharei, Sevilla, Alexandria, Compostella.

Pentru a ne orienta in lungile voiajuri trebuie sa vedem care este semnul horoscopic favorizat sau nefavorizat in tema. Daca semnul Capricornului va fi bine conditionat si Saturn bine aspectat, tinuturile si orasele desemnate de acest semn vor fi favorabile. Daca semnul va fi rau conditionat, calatoriile vor fi nefaste. Asa vom proceda pentru toate semnele zodiacale.

Un clusterum de planete in semn horoscopic rau conditionat trebuie sa interzica nativului s afaca o calatorie in locurile gvernate de semnul in care s-a constituit clusterumul, fiindca va risca, frecventand locurile indepartate, o boala sigura sau neplaceri de alt ordin.

In exemplul nostru: 27.03.1898 – Galanti – 01:30

In casa IX avem Jupiter care, in afara de o opozitie cu Soarele, primeste numai aspect bune (trigon cu Luna, sextil cu Uranus si cu Saturn). Din punct de vedere al orientarii spiritual, Jupiter se afla in elevatie in horoscop, adica maximal-semnificativ.

Aspectul bun cu Saturn – cu care este in receptie – si cu Luna – aflata intr-un semn al lui Venus, ne va deslusi un spirit religios si aplecat spre disciplinele oculte (Saturn in casa XII bine aspectat).

Visurile care se vor realiza vor fi acelea primate sub un symbol religios sau mistic, iar voiajurile lungi vor fi intreprinse pentru cultivare in domeniul ocultismului sau al dobandirii si al perfectarii cunostintelor de magie alba (Saturn in trigon cu Soarele, stapanul casei VIII, si in trigon cu Mercur, aldoilea stapan al casei VIII). Jupiter in semnul Balantei, sub stapanirea lui Venus, in trigon cu Saturn, intareste ipoteza noastra, iar Soarele, Mercur si Venus in casa IV (cea a finelui de viata) vor indica faptul ca procesul de spiritualizare stimulat de lungile voiajuri se va savarsi in tarziul vietii.

O singura nota nefavorabila in domeniul casei IX: opozitia lui Jupiter cu Soarele, care e stapanul casei VIII, si prezenta punctului de moarte in aceasta casa. Aceasta semnificatie poate sa fie, intr-o masura oarecare, stanjenitoare pentru sanitate in decursul lungilor calatorii.

Terminand studiul casei IX vom face observatia ca ea este cheia de bolta a intregului horoscp: Jupiter in elevatie, maximal semnificativ si intr-un semn de echilibru – in Balanta – va indica un sens superior final al acestei vieti, puternic incarcata de pasiuni si de deziluzii, dar niciodata scoasa de pe linia mare a credintei si a inaltei conceptii (a murit dup ace se inscrisese la facultatea de teologie si fusese acceptat frate la manastirea Cernica).

©Armand Constantinescu – Tratat de astrologie

Author: admin