Interpretarea horoscopului anual

Horoscopul anual nu coincide niciodata, in privinta orientarii caselor astrologice, cu cel radical.                In fiecare an din viata As, Mc si pragurile caselor sunt altele ca logitudine cereasca.

Tehnica constructiei este simpla: adaugam la PK (punctul culminant) al horoscopului termenul aflat pentru anul de viata respectiv. Rezultatul obtinut este PK al horoscopului Revolutiei noastre solare.

Aceasta este schema care ne va ajuta la deslusirea unei partituri a revolutiei solare:

  1. Ce raporturi are As anual cu pragurile caselor radicale (in ce aspect se afla As anual cu casele din tema radicala. Ex: As anual ar fi in opozitie cu As radical).
  2. Ce raporturi are As radical cu pragurile caselor anuale.
  3. In ce casa radicala cade As anual.
  4. In ce casa anuala cade As radical.
  5. Ce aspect formeaza As anual cu planetele anuale si radicale.
  6. Ce aspect formeaza As radical cu planetele anuale.
  7. Ce raporturi are MC anual cu pragurile caselor radicale.
  8. Ce raporturi are MC radical cu pragurile caselor anuale.
  9. In ce casa radicala cade MC annual.
  10. In ce casa anuala cade MC radical.
  11. Ce aspect formeaza MC anual cu planetele radicale si cu cele anuale.
  12. Ce aspect formeaza MC radical cu planetele anuale.
  13. Care sunt aspectele As si MC care se reintorc din radical.
  14. Care este planeta maxima in horoscopul anual (prin elevatie, la pragurile caselor cardinale sau foarte puternic aspectata si ce relatii are aceasta planeta cu cele puternic situate din horoscopul radical).
  15. Care este casa anuala maxima (prin ocupatia mai multor planete).
  16. Care sunt planetele anuale in casele anuale si peste care case radicale se afla (Saturn, Uranus si Neptun se socotesc numai peste ce case radicale cad, fara a socoti in care case anuale se afla).
  17. Ce raporturi exista (ca aspect) intre planetele anuale si cele radicale.
  18. Ce raporturi exista intre planetele radicale si cele anuale.
  19. Ce raporturi exista intre planetele anuale laolalta.
  20. Care sunt constelatiile care se reintorc (din raporturile stabilite la punctele 16, 18 si 19).

Ex: Fie Uranus la 18 gr Scorpion si Luna la 20 gr Taur in horoscopul radical si, deci, in aspect de opozitie. In horoscopul anual gasim Luna la 18 gr Scorpion si Uranus la 20 gr Taur. Aici vom avea o constelatie care se repeta in totalitate sub forma unei opozitii inversate, insa cu acelasi efect si in conjunctie dubla, constituita intre aceste doua planete si planetele radicale.

Aceste constelatii sunt extrem de semnificative in destin si toata atentia trebuie sa fie indreptata asupra lor, mai ales cand avem repetari totale. Adeseori, ele ne vor deslusi si sensul pe care il au in horoscopul radical. Ex: constelatia descrisa mai sus se afla in horoscopul radical intre casa VI si XII (Uranus in casa VI radicala si Luna in casa XII). Luna este stapana casei II si casei III, iar Uranus este stapanul casei IX si casei X. Aceasta figura ar putea fi interpretata in mod foarte diferit, precum urmeaza:

  1. Stare psihica anormala
  2. Legaturi sentimentale nefericite
  3. Pierderi de bani
  4. Neplaceri cu mama
  5. Neplaceri in profesie din cauza femeilor
  6. Prigoana de pe urma inscrisurilor,etc

O revolutie solara care ar aduce pe tapet reintoarcerea totala a acestei constelatii va fixa aproape intotdeauna sensul ei primar, cu intelesul sau definitive.

NB: Aceste constelatii care se repeta sunt de cea mai mare importanta, fiindca reactiveaza posibilitatile horoscopului radical. Ex: avem in radix As conjunctie Marte. In horoscopul anual, As anual este din nou in conjunctie cu Marte solar si de aceasta data in cuadratura cu Marte radical. Constelatia se repeta in sensul cel mai rau posibil si, daca Marte are si o pozitie nefavorabila in horoscopul anual, vom putea inregistra un risc de pierdere a vietii. Aceasta repetare se numeste “reintoarcerea completa”; daca ea s-ar constitui fara a avea aderente la horoscopul radical, atunci vom avea o “reintoarcere simpla”.

Interpretare detaliata

Cu privire la punctele 1,2,7 si 8: raporturile caselor noi (in principal As si MC) cu cele vechi radicale ne vor da in general armonia sau dizarmonia sufleteasca si succesul sau insuccesul in domeniile caselor astrologice intre care s-ar alcatui consonantele sau disonantele.

Ex: As anual in opozitie cu As radical vor da de gandit asupra sanatatii au asupra mariajului, iar trigonul dintre ele, o vitalitate puternica si o epoca linistita pentru casatorie. O disonanta intre pragurile casei II va da dificultati in materie financiara, etc.

Cu privire la punctele 3,4,9 si 10: zonele din horoscop (casele) in care vor cadea As anual sau radical si MC anual sau radical vor evidentia domeniile graitoare ale anului pe care il cercetam.

Ex 1: As anual cade in casa II radicala, iar As radical cade in casa XI anuala. Vom interpreta: an semnificativ pentru finante si sprijin.

Ex 2: MC anual in casa II radical, iar MC radical in casa XI anuala. Configuratia va prevesti: activitatea profesionala se va lega de finante, iar domeniul casei XI va fi graitor. Vom judeca toate ipotezele dupa semnificatia caselor horoscopice care angajeaza aceste configuratii (cele mai periculoase sunt acelea care aduc pe tapet casa VI sau VIII, domeniul fiind graitor pentru boala sau moarte). Dupa distinctiile pe care le vom face la punctul urmator, observatia de mai sus se va putea completa si cu celelalte intelesuri ale casei VI sau VIII.

Cu privire la punctele 5, 6, 11 si 12: raporturile planetelor radicale sau anuale cu As anual sau radical vor arata succesul sau insuccesul domeniilor graitoare ale anului (pe care le stim de la punctele 3, 6, 9 si 10).

Ex 1: As anual cade in casa II radicala, iar As radical cade in casa XI anuala; ambii As fiind bine aspectati, vor putea vesti succes in finante si in protectii sau prietenii. Daca ambii As sau doar unul dintre ei vor fi rau aspectati, vom putea spune contrariul.

Ex 2: As anual cade in casa VIII radicala, iar As radical cade in casa IV anuala. In cazul in care As ar fi rau privit de planetele malefice, s-ar putea vorbi despre o boala grava sau chiar despre moartea nativului, eventual a persoanelor din cercul familiei, daca si alte configuratii vor pleda pentru aceasta. In cazul cand acest As ar fi bine aspectat, va putea reiesi celalalt domeniu al casei VIII, respectiv mostenirea, renta sau pensia. Distinctia este foarte greu de facut si trebuie judecat bine intregul context anual.

Aceeasi judecata o vom face si cu interpretarea MC, in functie de planetele care il aspecteaza.

Ex: MC care ar angaja prin revolutie solara casa VIII si casa IV va putea insemna – dupa aspectele pe care le primeste de la planetele anuale si radicale – fie o iesire la pensie (casa X inseamna profesia, casa VIII inseamna moartea, deci moartea profesiei), fie o comprimare intempestiva. Totul va depinde de aspectele pe care le primeste MC. Posibilitati de interpretare multiple.

Cu privire la punctul 13: daca vom intalni constelatii radicale care angajeaza acolo As si MC si care se reintorc in horoscopul anual, vom putea conchide ca evenimentele respective vor vorbi puternic in destin.

Ex: o cuadratura dintre Marte si As in radical, care ar reveni sub o forma disonanta, va aduce intotdeauna o boala.

Cu privire la punctul 15: casa anuala maxima, adica puternic ocupata de planete, isi va spune intotdeauna cuvantul in destinul anual.

Ex: casa X ocupata in destinul anual de mai multe planete va exercita influenta asupra profesiei, etc.

Cu privire la punctul 16: ocuparea caselor anuale este semnificativa si se va judeca dupa regulile generale (Pozitia planetelor in case). Aceasta prezenta anuala a planetelor in casele anuale se va conjuga intotdeauna si cu prezenta lor peste casele radicale (in afara lui Saturn, Uranus si Neptun care se judeca intotdeauna numai din pozitia lor de deasupra caselor radicale peste care ar cadea).

Ex: Saturn in casa VIII anuala peste VII radicala ar putea vesti moartea consortului sau o mostenire pierduta de pe urma unui proces; Jupiter in casa II anuala peste casa XI radicala ar putea talcui finante prospere datorita prietenilor, etc.

Cu privire la punctele 17, 18 si 19: aspectele planetelor anuale intre ele, aspectele planetelor anuale cu cele radicale si ale celor radicale cu cele anuale vor arata adevarata natura a revolutiei solare. Constelatiile armonice favorizeaza destinul anual, iar cele dizarmonice, contrariul. Faptul devine cu atata mai caracteristic, cu cat constelatiile acestea s-ar repeta intr-o forma oarecare cu cele similare din horoscopul radical.

Cu privire la punctul 14: vom mentiona ca planeta maximala din horoscopul anual si relatiile ei cu planetele puternic situate in horoscopul radical vom vadi adeseori o posibilitate de dezvoltare psihica sau un eveniment crucial al anului.

NB: vom acorda intotdeauna o atentie covarsitoare reintoarcerii unei planete in casa ei radicala! Ex: Jupiter se afla in radix in casa X radicala si se reintoarce in casa X solara. Vom inregistra un eveniment hotarator in cariera nativului.

Aplicatie practica: 27.03.1898 – Galati – 01.30

Revolutia solara din 1909: pneumonie

In al 11-lea an din viata nativului, acesta a fost grav bolnav de pneumonie, contactand aceasta boala de pe urma unor imprudente facute cu tovarasii sai de joaca. Deslusirea ei o vom face in mod clasic, simplificat.

Calculul revolutiei solare: este foarte simplu, constand in adaugarea la punctul culminant a termenului corespunzator. Punctul culminant PK al horoscopului este 13h 44’, iar coeficientul de adaugat la acest PK pentru epoca dintre 16 martie – 15 aprilie, care include aniversarea nasterii (27 martie) este 16h 05’. PK anual va fi 5h 49’ (13h 44’ + 16h 05’=29h 49’-24h=5h 49’). Casele le vom culege de la latitudinea 45h 38’ (coordonata geografica a orasului Galati, locul de nastere). Revolutia solara se savarseste la un interval de 16h 05’ de la vechea ora de nastere. Vom stabili deci, aproximativ, ca prin adaugarea acestei ore la vechiul punct culminant, vom obtine ~07:00 pm a zilei de 27.03.1909. Stabilim pentru aceasta ora solara pozitia Lunii din Efemeride, pe care o vom gasi la aproximativ 24 gr Gemeni. Celelalte planete nu au o viteza apreciabila, asa ca le putem socoti pentru ora Greenwich din 27 martie. Alcatuim horoscopul inscriind pe marginea celui radical casele si planetele, numerotand casele. Alcatuim apoi un tabel.

Revolutia solara din anul mortii pentru horoscopul exemplu:

Natal: I – 27 gr Fecioara, II – 22 gr Balanta, III  – 22 gr Scoprion, IV – 27 gr Sagetator, V – 1 gr Varsator, VI – 2 gr Pesti

Soarele – 6gr 15’ Berbec

Luna – 28gr 52’ Taur

Mercur – 16gr 26’ Berbec

Venus – 16gr 1’ Berbec

Marte – 4gr 31’ Pesti

Jupiter – 5gr 14’ Balanta

Saturn – 12gr 10’ R Sagetator

Uranus – 3gr 26’ R Sagetator

Neptun – 19gr 56’ Gemeni

Revolutia solara 27.03.1908 (??? Gresit)

I – 1 gr Capricorn, II – 12 gr Capricorn, III – 26 gr Varsator, IV – 27 gr Pesti, V – 22 gr Taur, VI – 12 gr Gemeni.

Soarele – 6gr 15’ Berbec

Luna – 24 gr Gemeni

Mercur – 14 gr Pesti

Venus – 1 gr Berbec

Marte – 5gr 11’ Capricorn

Jupiter – 6 gr 22’ R Fecioara

Saturn – 12 gr Berbec

Uranus – 21 gr 5’ Capricorn

Neptun – 14 gr 19’ Rac

Partitura revolutiei solare:

As anual in conjunctie cu casa VIII anuala/IX radicala.

As radical cade in casa IV anuala.

MC anual cade in casa VI radicala.

MC radical cade in casa II anuala.

  1. As anual se afla in cuadratura cu Venus anuala, in opozitie cu Luna anuala si in trigon cu Jupiter annual.

Repetari de constelatii (sau aspect):

  • As radical cuadratura cu Soarele radical = As anual opozitie cu Soarele radical
  • As radical sextil Marte radical = As anual trigon Marte annual
  • MC anual se gaseste fara aspect cu planetele radicale, dar in cuadratura cu Venus anuala si in conjunctie cu Luna anuala. MC radical trigon cu Luna anuala si cuadratura cu Marte si Uranus anual.

Repetari de constelatii: MC radical trigon Marte radical = MC radical cuadrat Marte anual.

  • Planetele anuale in casele anuale si peste casele radicale.

Soarele in casa VII anuala/ II radicala se afla in conjunctie cu Saturn, stapanul casei XII radicala, care se afla peste casa III radicala.

Luna in casa IX anuala/ VI radicala aproape fara aspect. Luna este stapana casei V radicala si al doilea stapan al casei VI radicala.

Marte in casa IV anuala/ I radicala, fara aspect cu planetele radicale, insa in conjunctie cu Uranus anual. Marte este stapanul casei II, casa XI radicala si casa IV anuala, iar Uranus stapanul casei I si XI radicala.

Venus casa VI anuala/ III radicala, fara aspect cu planetele radicale, dar in sextil cu Marte si Uranus anual si in cuadratura cu Luna anuala.

Cele patru planete sunt determinante pentru frecventari, intalniri, bani, prieteni, instinct sau boala in radical si annual.

Mercur in casa VI anuala/ II radicala in cuadratura cu Neptun radical, determinant pentru boala in tema natala, in cuadratura cu Neptun radical stapan al casei XII si I in radical, precum si in trigon cu Neptun anual, determinant pentru ocupatie in anual.

Saturn in casa VII anuala/ III radicala in conjunctie cu Soarele, stapan al casei VIII radicala, in trigon cu Saturn radical stapan al casei XII radicala, in cuadratura cu Neptun anual stapan al casei VI radicala si X anuala.

Uranus in casa IV anuala/ I radicala nu are aspect cu planetele radicale, dar este in conjunctie cu Marte anual, stapan al casei II, IV, XI din radical si casei IV din annual.

Neptun in casa X anuala/ VII radicala in cuadratura cu Mercur radical, cu Venus radical, cu Saturn anual si in trigon cu Mercur anual. Aceste planete sunt determinante pentru frecventari (casa III) si pentru boala (Saturn in radical).

  • Constelatii care se reintorc:

Reintoarceri simple, numai in anual, cu cele din radical: Uranus cuadrat Marte din radical = Uranus anual conjunctie Marte anual.

Reintoarceri mixte, in aderente cu radicalul: Saturn opozitie Neptun in radical = Saturn anual cuadrat Neptun anual = Saturn anual sextil Neptun radical.

Reintoarcerea totala: Saturn trigon Mercur in radical, Saturn anual semisextil Mercur anual = Saturn anual conjunctie Mercur radical = Saturn radical cuadrat Mercur anual.

  • Casa maximala anuala: VII anuala / III radicala si IV anuala/ I radicala.
  • Planeta maxima: Luna anuala si Saturn annual (prima fiindca este in elevatie, iar a doua pentru ca este cea mai bine aspectata).

Interpretare:

Din judecata punctului 1: As anual cade in casa VIII radicala si As radical in casa IV anuala, ceea ce va insemna pericol de imbolnavire sau de moarte, pricinuind finalul vietii (As in cuadratura, prost aspectat de Soare si de Luna anuala, toate constituind indicii serioase pentru o primejduire a sanatatii).

Aspectele bune pe care le primesc As de la Marte, Uranus si Jupiter indica o restabilire a sanatatii (in special trigonul cu Marte in anual, care repeat sextilul din radical). Boala se vadeste a fi pneumonia, ceea ce reiese din constelatiile tipice ale horoscopului (Gemenii – plamanii – casa IV – Luna – toracele – al doilea stapan al casei VI – Marte in semnul Pestilor).

Din judecata punctului 2: MC anual cade in casa VI radicala si MC radical cade in casa I anuala. Aceasta asezare horoscopica va plasa cariera (scoala) in functie de boala (casa VI), de initiativele nativului sau de sanatatea sa (casa I). Aspectarea proasta cu Venus, Luna, Marte si Uranus indica primejduirea cursurilor scolare din cauza bolii, insa trigonul MC radical cu Luna anuala prevesteste putinta examenului cu dispensa de boala.

Din judecarea punctului 3: aici vom observa o tratare constanta in functie de casa VI: Luna peste casa VI radicala (reprezentand frecventarile copilaresti si boala in radical), Venus in casa VI anuala peste casa III radicala (frecventari si boala, casa III si casa VI), Mercur in casa VI peste casa II radicala (boala si un stimulant la premiu, fiindca nativul a contractat boala participand la un concurs de sanius). Se mai pune un accent puternic pe casa IV anuala/ I radicala, caci Marte si Uranus, planetele malefice prin excelenta si stapane ale casei XI radicale (primul prin pozitie si al doilea prin dominatie), se asaza in horoscopul anual in casa finalului de viata.

Saturn se afla in casa intalnirilor, casa III, care este determinanta pentru ocupatia curenta si ataca Soarele stapan al casei VIII radicala. Neptun se afla in casa X rau aspectat si determinant pentru boala in horoscopul radical. El tinde sa aduca in cursul anului (horoscopului anual) un element periculos pentru activitatea scolara, pe care o ingradeste la un moment dat.

Din judecata punctului 4: constelatiile care se reintorc sunt tipice pentru boala.

Constelatia a) care angajeaza pe Marte cu Uranus in chip nefavorabil va periclita sanatatea prin relatiile prietenesti (semnificatia planetelor in annual si radical la punctul 3).

Constelatia b) este o reintoarcere mixta care angajeaza in mod nefast constelatia de boala din radical, avand insa un indice favorabil in reintoarcerea lui Saturn anual, legatsextil cu Neptun radical.

Constelatia c) e o reintoarcere totala care se prezinta nefavorabil sub forma: Saturn anual conjunctie Mercur radical si Saturn radical cuadrat Mercur anual. In radical, Saturn este determinant pentru boala (casa XII si casa I), iar Mercur pentru sanatate si frecventari (casele III, V si VI).

Problema bolii se pune intr-un mod evident, insa nu prevesteste un sfarsit funest, deoarece Saturn se afla in horoscopul radical in trigon cu Mercur, iar o reintoarcere nefavorabila a acestui aspect nu poate, in principiu, sa fie rau graitoare (mai ales ca Saturn anual se afla in semisextil cu Mercur anual). Pentru un deznodamant fatal ar fi trebuit ca pe langa aceasta constelatie critica, sa se instaleze in horoscopul anual si alte constelatii tipice cauzatoare de moarte, care in cazul nostru nu se vadesc.

Din judecarea punctelor 5 si 6 se vor trage concluzii generale. Modul de evolutie a bolii si insanatosirea nativului le vom vedea la Tranzite.

Revolutia lunara si a tuturor celorlalte planete:

Revolutia se calculeaza in functie de miscarea planetei respective. Se socoteste ca punct de plecare momentul exact cand respectiva planeta se afla in aceeasi pozitie ca in horoscopul natal. Revolutiile vor fi cu atat mai caracteristice cu cat planeta este mai puternic situata in horoscop (Revolutia lunara se recomanda pentru a afla ritmul lunar al evenimentelor si declansarea lor, mai ales in ipoteza in care Luna ar fi puternica in tema natala). Judecarea revolutiei va fi in functie de aceleasi elemente, insa pe o perioada care va avea drept limita epoca revolutiilor.

Horoscopul zilei:

Se afla calculand punctul culminant prin adaugarea timpului sideral al zilei care ne intereseaza la ora de nastere. Ex: PK al horoscopului diurn pentru 06.09.1940 este 11 gr (Timpul sideral al zilei respective + 3 h (ora natala) = 14h 1’. Horoscopul se va judeca independent.

©Tratat de astrologie – Armand Constantinescu

Author: admin