Interpretarea horoscopului – Prognoza – Interpretarea directiilor

Directiile AS: aceste directii ne vor indica evenimentele care privesc moral si, adeseori, corporal pe nativ. Ele vor determina starea sa psihica si fizica (stari de euforie sau de depresie, de sanitate sau de boala, etc).

N.B. Aspectele bune – conjunctia, sextilul, semisextilul, trigonul; aspect rele – semicuadratura, cuadratura, sesquicuadratura, opozitia.

Directiile As – Soare:

  • Aspecte bune: starea favorabila a sanatatii, succes in initiative, iar la femei epoci de casatorie.
  • Aspecte rele: cand Soarele este Hyleg, aceste aspect sunt foarte periculoase pentru sanitate. Ele predispun la tulburari cardiace, mai ales daca aceasta eventualitate este inscrisa in tema natala. Initiativele nativului sunt gresite si, adeseori, nefaste. Sunt de asteptat pierderi de prestigiu si discreditare. In temele feminine, configuratia este nefavoraila pentru casatorie.

Directiile As – Luna:

  • Aspecte bune: aceste directii favorizeaza functionarea sistemului limfatic al organismului si a aparatului digestive. Pentru destin, aspectele sunt favorabile lungilor calatorii, schimbarilor de situatie si initiativelor matrimoniale. Pe planul public se inregistreaza adesea succese stima generala.
  • Aspecte rele: se vor evidentia tendintele patologice de natura planetei, inregistrandu-se adesea slabiciuni ale vederii (ochiul stang mai ales). De multe ori, ele indica neplaceri sentimentale, vaduvie, schimbari de domiciliu sau in profesie si evenimente dezagreabile.

Directiile As – Mercur:

  • Aspecte bune: capacitatile mercuriene ale nativului se evidentiaza in genul aratat de horoscop: dibacie in afaceri, epoca de activitate scriitoriceasca, etc. voiajurile se inteletesc si concursul fratilor sau al surorilor devine active. Daca in tema radicala, Mercur este stapanul casei V sau VII, directia poate prevesti o relatie sentimentala noua sau un mariaj.
  • Aspecte rele: sunt de temut afectiuni nervoase, surmenaj, o lipsa de orientare practica si pagube banesti de pe urma unor furturi sau abuzuri de incredere. Adeseori, se vadesc calomnii si scrisori anonime. Voiajurile sunt contraindicate in tot acest timp.

Directiile As – Venus:

  • Aspecte bune: epoca de mare success pe baza farmecului personal pe care il degaja nativul. Activitate sentimentala intense si o epoca buna pentru finante. Pe planul mental este de asteptat o crestere a simtului artistic.
  • Aspecte rele: usoare plictiseli in domeniul sentimental si conjugal, arareori urmate de divort sau de vaduvie (aceasta din urma perspectiva se arata numai in cazul in care Venus este rau aspectata in tema radicala). La femei, tulburari ovariene sau reacutizarea unor vechi afectiuni de natura venerica. In domeniul financiar, se ivesc neplaceri.

Directiile As – Marte:

  • Aspecte bune: initiative, curaj si un dinamism care duce la dobandirea marilor succese. Aceste succese sunt foarte favorabile pentru militari, avocati, sportive si exploratory. Pentru sanitate, ele sunt in mode egal favorabile, marind rezistenta organica.
  • Aspecte rele: directiile acestea sunt cele mai funeste pentru sanitate: maladii febrile, arsuri, interventii chirurgicale nereusite sau raniri. Pe plan psihic, sunt de temut initiativele indraznete, cu un rezultat rau, un simt de nesubordonare si pierderi mari de bani. In horoscopul feminine se inregistreaza adeseori boala sau moartea sotului, eventual divortul.

Directiile As – Jupiter:

  • Aspecte bune: in firea nativului se instaleazaun optimism robust si un simt al echilibrului care favorizeaza actele curente ale vietii. Corpul castiga in greutate si sanatatea se mentine infloritoare. Aceste directii favorizeaza foarte mult protectiile si conventiile, eventual o casatorie buna.
  • Aspecte rele: directia predispune la scaderea simtului moral si pierdere de prestigiu, iar in privinta organismului, apar excese cu tot cortegiul lorde neplaceri. In acelasi timp, se pot ivi pierderi banesti serioase, suspectare din partea superiorilor si dobandirea unui rezultat negative de pe urma proceselor in curs.

Directiile As – Saturn:

  • Aspecte bune: directia harazeste tot ce are folositor planeta Saturn – ridicarea indicelui mental prin reflective, prevedere, tenacitate si echilibru. In aceasta epoca apar protectorii gravi, seriosi, fiind un timp de consolare financiara. Este timpul cel mai propice pntru lucrari intelectuale de natura profunda.
  • Aspecte rele: starile de depresie periodica aduc pe tapet un moral deplorabil, cu intregul sau cortegiu de pessimism si descurajare. Pe plan trupesc, functiile organice isi incetinesc mersul si dau nastere unei stari de slabiciune ingrijoratoare. Nu arareori se ivesc boli grave (rheumatism, afectiuni de pe urma fracturilor, boli de piele, etc). destinul este pandit de un ghinion persistent si toate initiativele esueaza in mod lamentabil.

Directiile As – Uranus:

  • Aspecte bune: ideile noi si originale favorizeaza lucrarile “sui generis”, foarte apreciate. Directia favorizeaza cercetarile astrologilor si ocultistilor in general.
  • Aspecte rele: in psihic se instaleaza o mentalitate stranie cu idei nepotrivite si chiar nastrusnice. Organismal sufera adeseori maladii ale sistemului nervos, greu diagnosticate de medici. Pe plan practice se inregistreaza schimbari bruste si dezavantajoase.

Directiile MC: aceste directii se vadesc in epoca in care s-ar produce evenimentele nativului in domeniul profesiei, al relatiilor si al destinului mamei (in horoscop masculin) sau al tatalui (in horoscop feminin). In alta ordine de idei, ele vor vorbi despre casatorie (in horoscop feminin). Directiile bune vor inregistra evenimentele favorabile de ordinal amintit, iar cele rele vor inregistra unele dezagreabile.

Directiile Soare – Mc:

  • Aspecte bune: aceste directii indica o epoca de ridicare sociala sau de dobandire a unui post important. De cele mai multe ori vor arata si concursul puternic al unor persoane de vaza pe care il dobandeste nativul. In horoscoapele feminine, aceste directii vor arata perioada casatoriei sau relatii masculine utile.
  • Aspecte rele: pierdere de situatie, schimbare in rau a profesiei si o perioada nefavorabila pentru finante. Aproape intotdeauna, boala sau moartea tatalui. In horoscopul feminine aceasta epoca este vestitoare a vaduviei.

Directiile Luna – MC:

  • Aspecte bune: directia indica o epoca favorabila in legatura cu activitatea publica si o crestere a popularitatii pentru oamenii politici. In acest timp se pot obtine usor protectiile feminine, iar schimbarile de slujba devin foarte remuneratorii. Este o epoca foarte nimerita pentru a intreprinde lungi calatorii.
  • Aspecte rele: directiile aduc pe tapet chestiuni dezagreabile familiale: boli in cercul strans in camin, certuri si, adeseori, pierderea mamei. Nu arareoripozitia sociala este pierduta de pe urma unor vorbe spuse cu nebagare de seama. Pentru politicieni sau artisti, acest timp vesteste mai intotdeauna pierderea popularitatii.

Directiile Mercur – MC:

  • Aspecte bune: directiile sunt reprezenttive pentru comercianti, intelectuali, editori sau scriitori. Ele vadesc adeseori un timp foarte potrivit pentru a scries au a publica o opera literara, precum si a pune bazele unui comert. Voiajurile intreprinse sub auspiciile unei Atari directii tind sa aduca foloase banesti.
  • Aspecte rele: aceste directii nu se arata a fi atat de nefavorabile. Se pot ivi neplaceri profesionale in legatura cu eorile de judecata si cu inscrisurile (memorii nepotrivite sau scrisori anonime). In alta ordine de idei, copiii sau fratii pot cauza in mod serios carierei.

Directiile Venus – MC:

  • Aspecte bune: atat in horoscop feminine, cat si in cel masculine, epoca directiilor vesteste casatoria sau relatii noi sentimentale. Cand Venus este determinanta pentru cariera, directia indica un mare succes artistic sau o noua orientare profesionala. Intotdeauna se va inregistra si o epoca buna pentru finante.
  • Aspecte rele: daca Venus ester au situate in horoscop directia poate prevesti rupture de logodne, vaduvie si dificultati banesti.

Directiile Marte – MC:

  • Aspecte bune: aceste directii martiene sunt foarte graitoare pentru cariera militarilor, chirurgilor, sculptorilor sau metalurgistilor. Nativii respective pot realiza, sub auspiciile unei atari directii, pasi important in cariera. Adeseori, directia marcheaza epoca unei avansari sau a unei mosteniri.
  • Aspecte rele: aproape intotdeauna un doliu (de cele mai multe ori dupa tata), iar pentru pozitia sociala o incetare brusca a activitatii, scandaluri in slujbe si esecuri datorate unor initiative temerare. In domeniul organic se inregistreaza accidente sau raniri. In horoscopul feminine, vaduvie sau pierderea situatiei sotului.

Directiile Jupiter- MC:

  • Aspecte bune: aceste directii marcheaza epocile de mare success in cariera sau in finante si, in orice caz, un timp de buna reusita materiala. Pentru persoanele care activeaza pe plan public sunt de asteptat mari succese. Nu arareori se inregistreaza avantaje datorate unor procese in curs.
  • Aspecte rele: aceste directii sunt pagubitoare pentru procese si pentru finante si ele pricinuiesc cheltuieli massive sau pierderi datorita unor speculatii nefericite. Pentru oamenii politici ele vestesc adeseori un scandal public.

Directiile Saturn – MC:

  • Aspecte bune: imprejurarile favorabile aduse pe tapet de o astfel de directive nu sunt altceva decat roadele unor vechi proiecte sau ale unei activitati indelungate. Directia actualizeaza o epoca de stabilizare a situatiei.
  • Aspecte rele: acestea sunt cele mai nefaste pentru destin, atat in pierderile familiale (tatal sau o ruda batrana, eventual mama in horoscop masculin), cat si in schimbarile dezavantajoase de situatie ori prabusiri din aceasta. Tot felul de mizerii intovarasesc aceasta Trista situatie: ostilitatea anturajului din serviciu, prigoana superiorilor si o stare financiara precara. Enumerarea acestor nefericiri e departe de a fi limitative; raul produs de directie se prelungeste in timp, luni de zile.

Directiile Uranus – MC:

  • Aspecte bune: cunoastem natura bizara a planetei Uranus – ea nimiceste pentru a reconstrue. Vom inregistra schimbari de situatie inopinate, dar in final bune, datorita imprejurarilor de ordin social – revolutii, schimbari economice, etc. aceste directii sunt favorabile infaptuirilor operelor mistice, mai ales astrologice.
  • Aspecte rele: directiile provoaca schimbari bruste de situatie, de natura dezastruoasa. Motivele trebuie cautate in imprejurarile de forta majora, care depend de starile sociale neclare. Calatoriile intreprinse sub Atari directii par a fi nefaste.

Directiile Neptun  – MC:

  • Aspecte bune: situatiile se dobandesc gratie unei intuitii genial. Sub atari directii vor active misticii de inalta clasa sau propagandistii nobilelor idei.
  • Aspecte rele: situatiile sociale se pierd in dezonoare si scandal, adeseori, sub atare directive activeaza sarlatani sau cei care momesc publicul cu doctrine utopice.
  • MC este foarte putin sensibil la directiile lui Neptun si, ca sa se activeze, e nevoie ca nativul sa aiba un Neptun foarte puternic in horoscop.

Directiile Soarelui: modul de lucru al acestor directii depinde de pozitia Soarelui in oroscopul radical. In orice caz, vom gasi directiile Soarelui intotdeauna de fata la marile evenimente de ordin onorific sau financiar, in decursul vietii. Aspectele rele vestesc o pierdere de vitalitate si o oprire in activitatea profesionala, iar cele bune, contrariul.

Directiile Soare – Luna (si invers):

  • Aspecte bune: sanatate, excelenta dispozitie a mintii si influenta fericita asupra anturajului. In alta ordine de idei: nasterea unui copil, intrari de bani, sprijin prietenesc, iar in domeniul social success garantat.
  • Aspecte rele: se vor inregistra: boli de inima sau slabirea vederii, o dispozitie fizica iritanta si stanjenitoare pentru anturaj, neplaceri in viata conjugala, risipa de bani si boli ale persoanelor din imediata apropiere, in domeniul social, pieredere de prestigiu si de slujba.

Directiile Soare – Mercur (si invers):

  • Aspecte bune: directiile vor harazi rezistenta nervoasa, minte ascutita si spirit commercial. In domeniul public, se va intalni bunavointa maselor populare, care pot fi placut impresionate de activitatea scripturiceasca a nativului.
  • Aspecte rele: surmenaj nervos, pierderi de bani de pe urma unorescrocherii sau abuzuri de incredere suferite si scadere de prestigiu in urma unei campanii de presa.

Directiile Soare – Venus (si invers):

  • Aspecte bune: aceste directii vor marca o epoca buna pentru maternitate, o crestere de popularitate in domeniul artistic si o viata sentimentala favorabila pentru ambele sexe. Intotdeauna intrari de bani.
  • Aspecte rele: vom intalni deceptii sentimentale, boli de rinichi, erotism neinfranat.

Directiile Soare – Marte (si invers):

  • Aspecte bune: conjugarea printr-o directive buna a celor doi stri va aduce pe tapet un entuziasm factor de bine si foarte nimerit pentru initiativele bune, o rezistenta organica remarcabila si realizari importante in toate domeniile vietii. Timpul este propice – in horoscopul feminin – pentru ofensivele sentimentale si pentru realizarea proiectelor de casatorie. Sub aceste directii pot active cu success militarii, doctorii, avocatii si toti liberii profesionisti.
  • Aspecte rele: infratirea nepotrivita Soare – Marte va pricinui accidente, rani, arsuri sau chiar moarte violenta (in caz ca astrii de mai sus sunt determinanti pentru moarte in horoscop). Uzura organica datorita exesivei cheltuieli de forte poate fi nefasta. Pe planul social, initiative nenorocite pot pricinui esecuri si prabusiri din situatii. In horoscoapele feminine se va vadi divortul sau vaduvia.

Directiile Soare – Jupiter (si invers):

  • Aspecte bune: aceste directii favorizeaza sanatatea si cresterea in greutate a corpului. Pe un alt plan ele vor sorti: success banesc, avansari in cariera si protectia oamenilor sus-pusi.
  • Aspecte rele: vor vesti boli in legatura cu ficatul sau circulatia sangelui, erori de judecata, pierderi in procese, pagube de bani si neplaceri cu autoritatile. In domeniul politic, prestigiu scazut sau chiar scandal.

Directiile Soare – Saturn (si invers):

  • Aspecte bune: ele aduc [e tapet prudenta, reflectia, rabdarea si ,in general, predispozitia psihica pentru lucrarile de lunga durata. In domeniul financiar, starea materiala se amelioreaza. In horoscoapele feminine, prea adeseori aceasta directive puncteaza o casatorie cu o persoana mai in varsta.
  • Aspecte rele: se vor vadi motile parintilor sau grava lor imbolnavire. Pe planul pozitiei sociale se vor intalni dusmaniile si tot felul de rautati care pot periclita cariera. Directia este pur si simplu funesta.

Directiile Soare – Uranus (si invers):

  • Aspecte bune: totul concureaza in mod armonios pentru deschiderea noilor drumuri in preocupari si cariera. Cercetarile originale sunt in cel mai inalt grad favorizate, iar astrologii au o excelenta perioada de inspiratie.
  • Aspecte rele: circumstantele internationale pot provoca prabusiri din situatie, iar pe planul fizic ele vor putea vesti moartea violenta.

Directiile Soare – Neptun (si invers):

  • Aspecte bune: din punct de vedere mental, inspiratia si puterea de transpunere se maresc, putand zammisli opera de natura superioara. Adeseori vom inregistra orientari noi in materie mistica, cu succesul lor afferent.
  • Aspecte rele: se instaleaza o mentalitate haotica si o perversiune a simtului moral, care pricinuiesc schimbari de situatie daunatoare. Calatoriile tind sa devina nefaste.

Directiile Lunii: directiile lunare au o influenta mai puternica asupra elementului feminine, iar cele solare asupra elementului masculine. Pe planul organic, ele influenteaza sanatatea, in directia organelor de asimilare a limfei. Pe planul mental, ele stimuleaza inconstientul cu toate functiile lor creatoare, iar pe planul financiar, oscilatiile de avere. Aceste directii lucreaza puternic in domeniul familial si in relatiile cu publicul.

Directiile Luna – Mercur (si invers):

  • Aspecte bune: inteligenta este stimulate atat pe planul practice (la comercianti), cat si pe cel intellectual pur (la scriitori). Voiajurile sunt propice.
  • Aspecte rele: acestea vor vesti boli nervoase, lipsa gustului de lucru, surmenajul, relatii proaste cu fratii si surorile si procese in perspectiva. Nu arareori vom intalni vom intalni calatorii nepotrivite, afaceri pagubitoare si pierderi de documente.

Directiile Luna – Venus (si invers):

  • Aspecte bune: aventuri sentimentale placate, intrari de bani, casatorie sau dobandirea unui copil.
  • Aspecte rele: amor fatal si excese senzuale. In alta ordine de idei, cheltuieli voluptoase care secatuiesc bugetul si intrigi femeiesti.

Directiile Luna – Marte (si invers):

  • Aspecte  bune: aceste directii sunt favorabile tuturor competitiilor sportive si seccesului in legatura cu publicul.
  • Aspecte rele: ele vor vesti risipa baneasca, doliu familial, o stare de iritatie continua, operatii sau maladii inflamatorii.     

Directiile Luna – Jupiter (si invers):

  • Aspecte bune: intuitie practica, success in procese sau in contracte si protectia in cariera.
  • Aspecte rele: in copilarie, aceste directii sunt nefavorabile pentru functionarea glandelor cu secretie interna, iar in jurul varstei de 30 ani pot pricinui stanjeniri in functia glicogenetica a ficatului. Pe planul financiar, vom intalni cheltuieli dezastruoase facute pentru satisfacerea simturilor.

Directiile Luna – Saturn (si invers):

  • Aspecte bune: restabiliri organice de pe urma unor boli. Pe plan psihic, aceste directii favorizeaza lucrarile serioase si minutioase.
  • Aspecte rele: ele predispun la lenevie, la un mod intunecat de a vedea lucrurile, la raceli, pneumonii si rheumatism. Configuratia se gaseste de foarte multe ori in cazul mortii.

Directiile Luna – Neptun (si invers):

  • Aspecte bune: directia este foarte sensibila pentru intellect, provocand de multe ori  starea extatica si profetia. Situatia sociala se amelioreza printr-un concurs misterioso de imprejurari.
  • Aspecte rele: stari maladive din pricina intoxicarii cu stupefiante, iar pe plan social, esuarea proiectelor datorita modului iluzionist de a privi lucrurile.

Directiile lui Mercur: aceste directii stimuleaza structura nervoasa a nativului. In sensul bun, ele harazesc echilibrul si ridica indicele mental. Pe planul practice, ele aduc succesul pe baza relatiilor potrivite si a meritului personal. In sensul rau, ele vor vesti contrariul.

Directiile Mercur – Venus (si invers):

  • Aspecte bune: aceste directii lucreaza puternic si favorabil in timpul copilariei si adolescentei, in tot cee ace priveste educatia sau o cariera artistica.
  • Aspecte rele: se pot ivi disensiuni conjugale datorate copiilor sau tulburari ale sanatatii datorate excesurilor sexuale.

Directiile Mercur – Marte (si invers):

  • Aspecte bune: ele stimuleaza activitatea mintii, spiritul de replica si polemica. Sub aceste directii vor active in mod fericit matematicienii, inginerii, industriasii si avocatii. Sportivii castiga premii pe teren.
  • Aspecte rele: polemici nepotrivite si critici nedrepte care atrag blamul public. Incorectitudinea isi face loc in mentalul nativului, putandu-I atrage neplaceri cu Justitia. Pulsiunile nepotrivite duc fatalmente la pierdere de situatie.

Directiile Mercur – Jupiter (si invers):

  • Aspecte bune: sub influenta unei Atari directii care acorda un robust simt al realitatii si al afacerilor, comerciantii pot incheia cele mai favorabile trnzactii si slujitorii altarului pot tine cele mai frumoase predici. Avocatii au  activitate profesionala remarcabila, iar lucratorii la bursa sunt foarte bine inspirati.
  • Aspecte rele: ideile cele mai nepotrivite se ivesc pe terenul practice, producand pagube banesti importante. Sub astfel de directii au loc executiile silite contra debitorilor rau platnici.

Directiile Mercur – Saturn (si invers):

  • Aspecte bune: aceste directii stimuleaza la maxim facultatile de gandire si de precizie; ele sunt representative pentru matematicieni si savant de orice gen. Pe plan practice, directia favorizeaza starea materiala prin chibzuiala si economie.
  • Aspecte rele: acestea vor vesti boli pricinuite de raceli, neurastenie, munca grea sau plictisitoare si o viata sedentara.

Directiile Mercur – Uranus (si invers):

  • Aspecte bune: directia lucreaza favorabil pentru toti aceia care au ocupatii uraniene (electricieni, aviator, publicist, astrologi).
  • Aspecte rele: directia harazeste idei excentrice, inconsecventa si consecintele lor aferente in destin.

Directiile Mercur – Neptun (si invers):

  • Aspecte bune: aceste directii sortesc in mental creatia ideologica si in practica succesul public.
  • Aspecte rele: directia nu anunta nimic bun, stare haotica in mental, posibilitatea de sminteala si pierdere de situatie in urma unui santaj ori a unui scandal public.

Directiile lui Venus: directiile venusiene lucreaza in timpul pubertatii si adolescentei, iar la femei sunt caracteristice pentru maternitate. Ele sunt foarte representative pentru formatia artistica sau muzicala la nativii cu un horoscop special, determinat ca atare.

Directiile Venus – Marte (si invers):

  • Aspecte bune: directia activeaza fericit in domeniul sanatatii si in cel al legaturilor sentimentale libere.
  • Aspecte rele: aceasta directive este adeseori dramatica deoarece vesteste boala venerica, sleirea organica de pe urma unor excese sexuale, rupture sentimentale, paguba baneasca de pe urma femeilor, divortul, vaduvia sau chiar drama pasionala.

Directiile Venus – Jupiter ( si invers):

  • Aspecte bune: directiile vestesc un bine general in toate domeniile (organic, mental, financiar, social).
  • Aspecte rele: aceste directii constituite intre planetele determinante pentru sansa nu vestesc prea mult rau. Sunt de prevazut excese senzoriale care pot pune in pericol functiile ficatului, ale stomacului si ale rinichiului. Pe planul financiar, cheltuielile pentru traiul bun vor cam usura bugetul.

Directiile Venus – Saturn (si invers):

  • Aspecte bune: favorizeaza plasamentele financiare si legaturile sentimentale cu persoanele mai in varsta (profitabile din punct de vedere material).
  • Aspecte rele: acestea vor vesti deficient glandulare, desfrau, deceptive sentimentala sau neplaceri in dragoste pricinuite de un partener mai in varsta. In tot cazul, directia tinde sa intarzie casatoria si sa aduca pe tapet necazuri familiale sau chiar vaduvia. Pe planul public, se pot inregistra neplaceri in situatie din cauza unei femei.

Directiile Venus – Uranus (si invers):

  • Aspecte bune: directia harazeste cea mai buna epoca pentru muzicanti care in acest rastimp sunt plini de inspiratie. Tot sub auspiciile ei se starnesc pasiuni subite (“coup de foudre”).
  • Aspecte rele: boli de rinichi si rupturi sentimentale urmate de scandal.     

Directiile Venus – Neptun (si invers):

  • Aspecte bune: directia harazeste amorul extatic, ideal, iar pe planul realizarilor, creatia suava.
  • Aspecte rele: deceptii in toate domeniile, mai ales in cel sentimental.

Directiile lui Marte: aceste directii sunt graitoare pentru sanatate, pentru acte de initiativa si curaj, pentru noile intreprinderi si pentru activitatea tipic martiana, care priveste pe ingineri, militari si avocati. Aspectele bune influenteaza favorabil sanatatea, iar cele rele sortesc boala sau moartea napraznica (cu maleficele).

Directiile Marte – Jupiter (si invers):

  • Aspecte bune: aceste directii maresc tonusul organic si harazesc o stare infloritoare a sanatatii, iar pe planul public avansarile sau distinctiile.
  • Aspecte rele: directia pecetluieste adeseori un sfarsit accidental de viata si intotdeauna boli pricinuite de o intoleranta alimentara. Psihicul inregistreaza defectiuni: judecata falsa si pulsiuni necontrolate. In ambele horoscoape se pot inregistra ruperi de logodna, iar in horoscopul feminine, mai intotdeauna, divortul.

Directiile Marte – Saturn (si invers):

  • Aspecte bune: aceasta directie nu harazeste mare lucru, ci doar o crestere a puterii de munca si un echilibru mental.
  • Aspecte rele: se vor inregistra cele mai funeste evenimente de destin atat in domeniul organic, cat si in intreaga viata. Se vor ivi aproape sigur caderi, fracturi, boli cronice grave, perioade de somaj, discutii cu superiorii, afectarea reputatiei si chiar amenintarea cu moartea. Aceste directii sunt nefaste prin excelenta.

Directiile Marte – Uranus (si invers):

  • Aspecte bune: aceste directii favorizeaza inventiile de tot felul, mai ales cele mecanice, si, in mental, precizia si spiritul practice.
  • Aspecte rele: directiile harazesc raniri, electrocutari si accidente de aviatie. Pe planul psihic, ele provoaca o nervozitate excesiva si un risc puternic de a-si compromite toate relatiile. De aici, consecintele respective.

Directiile Marte – Neptun (si invers):

  • Aspecte bune: directia favorizeaza ofensiva in sensul ideilor democrate.
  • Aspecte rele: nativul este stegarul unor idei inaintate care nu isi gasesc inca loc. Insucces general.

Directiile lui Jupiter: directiile bune vestesc cele mai splendide epoci din viata, iar cele rele, cel mai frecvent, ceva net nefavorabil.

Directiile Jupiter – Saturn (si invers):

  • Aspecte bune: judecata, inteligenta, reflectia si metoda se imbina in mod armonios pentru a da nastere creatiei solide si folositoare. Este cel mai nimerit moment pentru a crea o opera de inalta tinuta. In destin, directia aduce avutia si posturile importante.
  • Aspecte rele: conjunctiva trebuie interpretata cu prudenta, dupa regulile date in cuprinsul lucrarii (daca are loc intre planete dignifiate in tema, domiciliu, exaltare, etc, daca e bine aspectata sau daca se va afla sub un dispozitor bun). Directiile rele sensibilizeaza pe cei bolnavi sis cad tonusul vital. Altfel, pierderi de bani si de procese, intarzieri de tot felul si compromiterea situatiei sociale.

Directiile Jupiter – Uranus (si invers):

  • Aspecte bune: aceasta directie lucreaza favorabil in finante si este mai ales semnificativa pentru oamenii de bursa sau bancheri.
  • Aspecte rele: in domeniul organic, aceste directii vor cauza tulburari hepatice, in cel banesc, pagube subite, iar in cel social, pierderi de posturi.

Directiile Jupiter – Neptun (si invers):

  • Aspecte bune: sub aceste directii, marii ecleziasti creeaza frumoase opere pastorale sau scrieri religioase.
  • Aspecte rele: sub aceasta asezare planetara, marii sarlatani zapacesc mintea publicului cu vestiri apocaliptice.

Directiile lui Saturn: aceste directii vestesc timpuri de restriste vadite in boli, paupertate, morti familiale si prabusiri din situatii. In aspectele bune, nativul va dobandi rasplata unor indelungate sfortari. In cazul in care planeta este bine aspectata in horoscop, se vor dobandi foloase durabile. In ipoteza incare Saturn ar fi rau determinat in tema natala, directiile sale tind sa fie pur si simplu nimicitoare pentru destin.

Directiile Saturn – Uranus (si invers):

  • Aspecte bune: sub nimbul lor, mintea freamata si este capabila sa se indrepte catre cele mai inalte cercetari filozofice.
  • Aspecte rele: in mental se instaleaza stari de contractie sufleteasca ce pare ca demonizeaza pe nativ. Timpul acesta este cel mai neprielnic pentru munca de tinuta aleasa.

Directiile Saturn – Neptun (si invers):

  • Aspecte bune: directia favorizeaza lucrarile adanci, cu subiect filozofic sau religios.
  • Aspecte rele: genereaza pesimismul si insuccesul in lungile calatorii.

Directiile lui Neptun: aceste directii lucreaza cu deosebire puternic in timpurile de prefacere sociala, iar generatia care poseda in horoscopul ei o asezare planetara Uranus – Saturn puternica in horoscop va fi foarte sensibila la aceasta configuratie provocata pe cale de directii (nativii din 1896-1898 care au conjunctia in tema lor si cei care au opozitia intre Uranus si Neptun 1904-1912). Directia este graitoare pentru sanatate, pentru aptitudini paranormale si pentru situatii sociale dobandite pe timp de revolutie.

Directiile Uranus – Neptun (si invers):

  • Aspecte bune: activeaza foarte favorabil pentru astrologi si toti cei care se ocupa de disciplinele psihice.
  • Aspecte rele: aceste directii dau in general un dezechilibru nervos si o stare haotica in mental. Ele provoaca pe plan professional sau socialcaderi din situatie datorate unor imprejurari stranii, tulburi.

Aplicatia practica in horoscopul exemplu:

Talmacirea diferitelor directii: 27.03.1898, Galati, 01:30.

Culegand diferite directii din tabelele intocmite si randuindu-le pentru diferitele epoci din viata dupa socoteala 1 gr=1 an, vom avea:

  1. La 11 ani avem o sequicuadratura Saturn-Venus, Saturn-Mercur. Nativul a fost grav bolnav de pneumonie. In horoscop, Saturn reprezinta boala atat prin pozitia in casa XII, cat si prin semnificatia sa generala, iar Mercur este stapanul casei VI.
  2. La 13 ani avem trigon Venus-Uranus. Nativul cunoaste femeia.
  3. La 27 ani se constituie directia Mercur cuadrat Neptun. Un frate al sau moare in conditii tragice.
  4. La 30 ani avem doua configuratii contradictorii: Venus semisextil Mercur si As sesquicuadrat Venus. Nativul se insoara, insa divorteaza imediat.
  5. La 33 ani inregistram conjunctiva lui Jupiter cu Pars Fortuna, insa, concomitent, conjunctia lui Saturn cu PF si cuadratura Soarelui cu Uranus. Primele aspect sunt barate in efectele sale bune de celelalte doua directii malfice.
  6. La 34 ani se arata conjunctia lui Uranus cu MC si cuadratura lui Saturn cu Mercur. Nativul pica un examen de specialitate din cauza unor intrigi.
  7. La 37 ani se formeaza trigonul Soare cu Mc. Distinctie profesionala sib ani.
  8. Intre 43 si 44 ani, Saturn conjunctie cu MC. Nativul pleaca pe front si este supus pericolelor de tot felul. Posedand in acelasi timp si directii bune, acestea ii vor salva viata.
  9. La 47 ani, Saturn formeaza o cuadratura cu MC. Titularul horoscopului este mutat intempestiv dintr-un serviciu unde activase timp de 15 ani. Cateva directii protectoare pe aceeasi data ii usureaza situatia (MC-Venus, MC-Mercur), caci ramane in localitate si nu isi pierde clientele.

!!! Talmacirea directiilor se va face: dupa natura planetelor, dupa semnificatia din casele radicale, dupa domincatia lor, dupa casa din care porneste directia.

©Armand Constantinescu – Tratat de astrologie

Author: admin