Cum iti interpretezi harta astrala?

Daca abia ai inceput sa studiezi astrologia, ai putea crede ca iti poti afla povestea doar cunoscand locul Soarelui in harta ta astrala. Dar acest lucru este foarte departe de adevar! Desi semnul in care este situat Soarele este considerat ca fiind cel mai important, in realitate, el nu devoaleaza nimic despre personalitatea ta. Harta astrala trebuie interpretata ca un Tot.

Harta astrologica, denumita si harta astrala, poate fi asemuita cu o poza a cerului din momentul nasterii. Ea divulga pozitiile planetelor si informatii puternice despre energiile care curgeau catre nativ in exact acel moment. La nivel personal, harta vorbeste despre ceea ce nativul poseda ca puncte forte sau ca slabiciuni, ce oportunitati de crestere se intrezaresc in viata sa si momentele de cotitura.

Pentru a afla exact cum arata harta ta astrala, este nevoie sa cunosti exact ora si locul nasterii. Daca ora nu se poate afla exact, putem considera momentul nasterii la 12 p.m.

De ce este asa important sa iti cunosti harta astrala?

Fiecare harta natala este unica, desi exista o parere gresit raspandita ca toate persoanele cu Soarele intr-un anumit semn vor aborda viata in acelasi mod.

In primul rand, cand astrologul interpreteaza harta nativului, acesta foloseste mai multe tehnici de analiza pentru a impleti armonios toate vibratiile planetelor prezente. Exista diferente majore intre modul de a actiona al unei persoane cu Soarele in Pesti si Luna in Gemeni, fata de una cu Soarele in Scorpion si Luna in Gemeni.

Un lucru similar se intampla si daca un nativ Gemeni este nascut de luna noua; acest lucru inseamna ca el are si Soarele, si Luna in semnul Gemeni, caracteristicile sale fiind foarte specific Gemenilor, comparativ cu un alt nativ cu Luna in semn distinct.

O alta abordare a astrogramei presupune identificarea modului in care Soarele interactioneaza cu celelalte planete. Interactiunea interplanetara poate fi realizata printr-un aspect benefic sau prin aspect malefic, imbinarea lor asigurand unicitatea hartii. Un exemplu sugestiv ar fi acela al unui nativ care are Marte in conjunctie (adica foarte apropiat ) cu Soarele. Energia masculina si activa a planetei Marte va imprima nativului o forta si o ambitie aparte, pe care un alt nativ, fara Marte langa Soare, nu o va avea.

Intre planete si semnele zodiacale se pot forma multiple combinatii, implicit si energiile dintre ele pot lua forme foarte variate. Harta trebuie privita cu maxima atentie si nu trebuie sa fim dezamagiti daca ceea ce gasim nu este tocmai pe gustul nostru. Avem puterea de a raspunde pozitiv sau negativ aspectelor Cerului.

Ce insemna fiecare planeta?

Cand intelegi semnificatia hartii natale, un univers cu totul si cu totul nou si special se va deschide. Fiecare dintre cele zece corpuri ceresti importante in sistemul nostru solar are o semnificatie aparte pentru cate o parte a sinelui tau.

  • Soarele vorbeste despre sinele tau profund, despre identitatea cu care ai venit pe lume si despre lumina pe care o reversi in ea.
  • Luna se refera la emotiile tale, la latura personalitatii care iese la iveala doar in spatele usilor inchise, la partea private si intima.
  • Mercur descrie procesele mentale, felul in care functioneaza mintea ta, modul in care comunici cu lumea.
  • Venus arata modalitatea in care atragi ceea ce iti doresti, ce iti place si ce nu iti place.
  • Marte vorbeste despre modalitatea in care iti exprimi ambitia si iti urmezi scopul.
  • Jupiter este cel care descrie filozofia ta de viata si felul in care iti atragi norocul si abundenta.
  • Saturn descrie felul in care se manifesta simtul tau de responsabilitate, dar si domeniul in care poti gasi desavarsirea.
  • Uranus iti arata cat de brilianta este mintea ta si in ce arie a vietii cauti sa iti gasesti libertatea.
  • Neptun aduce vorba despre gustul tau in muzica si arte, dar si despre punctele slabe pe care le ai.
  • Pluto va vorbi intotdeauna despre evolutia sufletului ta si despre felurile in care te vei transforma in aceasta existenta.

Ce cauta un astrolog cand interpreteaza o harta?

Dupa ce ai introdus data nasterii, ora exacta si locatia cat mai precisa in calculator, vei primi harta ta astrala. Ea este alcatuita dintr-un cerc cu multe simboluri si linii. Astrologia este atat de complexa si doar un astrolog cu experienta poate sa tina cont atat de viata ta traita pana la momentul respectiv, cat si de aspectele speciale din astrograma. Aplicatiile si siteurile de astrologie depind de anumiti algoritmi, iar interpretarea lor este foarte generala si bazata pe ideea ca toate persoanele nascute intr-o anumita zodie sunt la fel. Aplicatiile ofera, totusi, o vedere genarala suficient de buna, insa nu patrund in profunzimea conexiunilor planetare.

Astrologul cauta anumite elemente cheie in harta:

  • Cele mai importante trei semne: cele in care se afla Soarele, Luna si Ascendentul.
  • In care dintre cele douasprezece semne ale zodiacului si in care dintre cele duasprezece case se afla fiecare planeta.
  • Tiparul sau forma alcatuita de catre planete
  • Elementul care predomina in harta (foc, pamant, aer sau apa). Exista echilibru sau dezechilibru? Daca este vorba de un dezechilibru, poate fi el corectat?
  • The overall quality (cardinal, fixed, and mutable) composition of the chart: Is there a balance or imbalance? If so, how can that be fixed? Calitatea care predomina in harta (cardinala, fixa sau mutabila). Exista echilibru sau dezechilibru? Daca este vorba de dezechilibru, poate fi el corectat?
  • Care sunt planetele cele mai puternice si care sunt planetele slabe?
  • Care planete sunt in armonie unele cu altele si care sunt in dizarmonie?

Ce poate spune harta ta despre viitor?

Tine mine ca, inca, viitorul nu s-a intamplat. Astrologia nu este o metoda de ghicire a viitorului, ci mai degraba un limbaj energetic. Practicarea ei presupune interpretarea posibilitatilor multiple de influenta a planetelor.

Previzionarea pe termen scurt este similara cu prognoza meteo – unele zile sau saptamani vor arata minunat pentru a face miscari in viata sau pentru a-ti stabili noi scopuri, iar in altele este mai bine sa stai linistit si sa astepti sa treaca.

Previzionarea viitorului pe termen lung prin interpretarea hartei natale poate sa fie o experienta extrem de dinamica. Harta nu este statica, ci evolueaza impreuna cu nativul. Actualizarea hartii catre momentul actual al vietii ajuta astrologul sa intrezareasca ce s-ar putea termina, schimba sau incepe in anii urmatori. Desi astrologia nu poate prezice cu exactitate ce urmeaza sa se intample – liberul arbitru este prezent! – ea poate totusi prezice perioade de oportunitati, mari schimbari emotionale sau perioade dificile din viata.

Odata ce te familiarizezi cu astrologia, horoscopul zilnic va fi o joaca de copii!

Author: admin