Interpretarea horoscopului: talmacirea tranzitelor

Talmacirile sunt traditionale si enuntiative. Astrologul trebuie sa le utilizeze cu mare bagare de seama, fiindca ele nu constituie retete, ci doar indrumari care vor fi luate in seama numai prin individualizarea factorilor horoscopici (natura horoscopului, buna sau rea, cu intregul sau ansamblu de planete, aspect, etc).

Tranzitele Soarelui: sunt puternice doar atunci cand intre Soarele radical si o planeta radicala ar exista un raport aspectal sau daca Soarele anual realizeaza un aspect cu vreo planeta radicala. Tranzitul Soarelui actual care ar reinvia un atare aspect existent in radix sau in anual ar putea da nastere unui tranzit graitor. In general, aceste tranzite, in facture lor buna, vor vadi o conceptie optimista si clara a nativului, iar in factura lor rea, o judecata gresita, evaluari eronate si consecinte aferente in destin.

               Soare – As sau MC: dezvoltarea puterilor vitale si sexuale, afirmarea fortelor personale, farmec puternic, iar in destin o amplificare a activitatii generale si profesionale. In sens rau: contrariul.

               Soare – Soare: sanatate buna si atitudine justa. Aspecte rele:  contrariul. Tranzitele acestea se judeca mai ales dupa pozitia Soarelui ub casa radicala.

               Soare – Luna: dispozitii sufletesti degajate care favorizeaza in cel mai inalt grad contactul cu lumea inconjuratoare. Conjunctiva cu Luna radix are importanta mai puternica. Aspect rele: dispozitie sufleteasca inegala si capricioasa, iar la pozitia Lunii in casa VI sau casa XII din horoscopul radical se pot inregistra imbolnaviri.

               Soare – Mercur: atitudine intelectuala care se realizeaza favorabil in afaceri si in profesie; conceptie clara si stimulare a preocuparilor din viata de toate zilele. Aspect rele: atitudine gresita in ativitatea cotidiana si nesiguranta in judecata sau idei. Mici neplaceri.

               Soare – Venus: marirea impulsului estetic, a simtului erotic si a celui sexual, succes in sfera personala si in raporturile cotidiene. Aspecte rele: atitudine deplasata in sfera sentimentala si inclinatie la exces.

               Soare – Marte: impuls vital, energie, curaj. Evaluari juste ale posibilitatilor de actiune. Aspecte rele: risipa de forta, actiuni gresite, conflicte si indispozitii fizice.

               Soare – Jupiter: echilibru, bunavointa, utilizare justa a relatiilor cu succesele aferente. Aspecte rele: se observa scadere a impulsului creator si a puterii de munca; dorinta trupeasca de viata si excese; scaderea simtului moral.

               Soare – Saturn: seriozitate calma, resemnare, atitudine chibzuita si relatii favorabile cu persoane mai varstnice. Aspect rele: lenevie sau munca indarjita dar inutila; imbolnaviri (adeseori raceli).

               Soare – Uranus: atitudine degajata, idei bune si intamplari fericite. Aspect rele: sensibilitate excesiva, nervozitate, iritabilitate, erori psihice si adeseori pierderi de obiecte.

               Soare – Neptun: inalta receptivitate psihica la nativii inzestrati ca atare in horoscopul radical. Pentru ceilalti, tranzitul este inoperant. Aspect rele: mentalitate si actiune haotice.

Tranzitele Lunii: sunt elocvente numai in cazul in care se conjuga cu alte tranzite produse de aglomerarile planetare. Ele vor declansa atunci ziua in care celelalte tranzite se vor activa. In general, vom putea spune ca tranzitele bune ale Lunii favorizeaza o siguranta instinctive in chestiunile zilnice, cu succesul lor. Activitatea hormonala devine puternica la trecerile lunare, iar tranzitele acestui astru peste pragurile cardinale ale horoscopului poseda o legatura cu excitatia sexuala la barbat si ciclul menstrual la femei. Legatura intre Luna si As este elocventa la nasterea copiilor. Adeseori, in momentele biologice importante, se reconstituie prin mecanismul tranzitelor aspectelor lunare din horoscopul radical si – mai intotdeauna – in momentul mortii. Luna sse reintoarce in semnul zodiacal pe care il ocupa la nastere. Sovaielile simtului vital se vadesc intotdeauna prin tranzitele lunare.

Tranzitele lui Mercur: aceste tranzite sunt asemanatoare celor solare si ele sunt importante doar in anumite imprejurari, caci altfel exercita influente slabe. Ele stimuleaza raporturile umane izvorate din necesitatile practice si nicidecum sentimentale. Efectele acestor tranzite se vadesc mai puternic doar atunci cand Mercur devine retrograd sau este stationar intr-un punct semnificativ al horoscopului (care ar avea o stofa mercuriana). In atare caz, tranzitul lui Mercur se egaleaza in privinta efectului cu acela al lui Marte sau al lui Jupiter si devine manifest in cazul unei constelatii care se reintoarce.  Ex: Mercur conjunctie Soare in horoscopul radical si Mercur in tranzit cuadrat Soare. Mentalul si simtul practic vor inregistra puternice oscilatii.

               Mercur – As si MC: la o conjunctie intarita cu o stationare a planetei se va vadi o vie activitate intelectuala si o inclinatie spre deplasari. Aspect rele: erori, greseli, evaluari pripite si piedici la calatorii.

               Mercur – Soare: idei bune, exprimare limpede si atitudini favorabile in chestiunile zilnice si profesionale. Aspecte rele: erori si incurcaturi in raporturile personale.

               Mercur – Luna: tendinta spre deplasari si schimbari favorabile. Aspecte rele: refulari psihice, erori si mici incurcaturi in sfera activitatilor zilnice, mai ales in sfera familiala.

               Mercur – Mercur: sesizare rapida, atitudine justa si clara in chestiunile intelectuale, succes scriitoricesc. Aspect rele: moleseala intelectuala, erori de judecata, nebagare de seama si tartare gresita a propriilor interese.

               Mercur – Venus: marirea impulsului estetic si intelectual, atitudine gratioasa si succes in exprimare. Aspecte rele: neimportant.

               Mercur – Marte: ascutimea mintii, precizie, marirea energiei intelectuale, favorizand activitatea practic intelectuala si polemica. Aspecte rele: pripire in psihic, minciuna sau exagerare, iar in destin neplaceri de pe urma inscrisurilor sau a calatoriilor.

               Mercur – Saturn: gandire serioasa si rabdatoare, griji in exercitarea muncilor grele. Cand in figura radicala exista un raport rau intre Mercur si Saturn, tranzitul se va evalua in sens rau. Aspecte rele: depresii nervoase si o stanjenire a activitatii intelectuale care favorizeaza ghinioanele.

               Mercur – Uranus: perspicacitate, intuitie, idei bune, originale si o activitate cerebrala inventiva care aduce mari succese in sfera practica si profesionala. Aspect rele: iritabilitate, erori, pierderi, uitari si greseli de calcul, iar cand horoscopul radical indica un aspect nefavorabil intre Mercur si Uranus tranzitul poate aduce intamplari foarte neplacute.

               Mercur – Neptun: favorizeaza clar-vederea, inspiratia, cunoasterea oamenilor, o intelegere psihologica a situatiilor si demersul diplomatic. Aspecte rele: iluzii, evaluari gresite, vederi apocaliptice sau scrantite.

Tranzitele lui Venus: caracterizeaza micile intamplari zilnice din sfera sufleteasca personala si orientarile sentimentale, erotice sau sexuale. Ele favorizeaza simtul estetic, talentul si inclinatia artistica. Tranzitele lui Venus sunt puternice in cazul stationarii planetei pe un punct principal al horoscopului, cand astrul este puternic situat in horoscopul radical sau in cazul unor relatii puternice pe care le-ar avea in horoscopul anual.

               Venus – As si MC: conjunctia si opozitia sunt cele mai graitoare, acordand un impuls erotic, estetic sau artistic. Aceste tranzite lucreaza foarte puternic cand sunt asociate concomitent cu cele ale Soarelui, cu ale lui Mercur sau ale lui Marte. Aspecte rele: invers.

               Venus – Soare: ambitia personala este favorizata prin concursul prietenilor sau prin raporturile personale cu femeia; simtul estetic activeaza in mod fericit. Aspecte rele: tulburari de natura sentimentala, sentimente nearmonice in erotica si sexualitate.

               Venus – Luna: se inregistreaza influente armonice in materie erotica, familiala si sociala. Aspecte rele: atitudine nechibzuita fata de femei si dizarmonii casnice.

               Venus – Mercur: stimularea activitatii sociale in sensul prieteniei pe o baza rafinata; favorizarea inclinatiilor si dorintelor estetice. Aspect rele: tranzitul este neimportant.

               Venus – Venus: se inregistreaza succese in sfera sentimentelor, a simtului artistic si a legaturilor placate cu lumea inconjuratoare. Aspect rele: excese sexuale, risipa si, in general, desfranare.

               Venus – Marte: impuls erotic si sexual puternic, inclinatii artistice (acolo unde horoscopul radical o indica), sociabilitate si inclinatii puternice si active catre petreceri si, in general, o atitudine armonica a acestor impulsuri, cu o rezonanta placuta in mediul social, personal si familial. Aspecte rele: instincte dizarmonioase si iritatii, cu conflictele respective in sfera erotica si familiala.

               Venus – Jupiter: intamplari favorabile in toate domeniile vietii, armonie interioara. Aspect rele: netemperare in domeniul simturilor.

               Venus – Saturn: sentimente adanci si relatii favorabile de prietenie si sprijin cu persoanele mai in varsta. Aspecte rele: depresii, deceptii sau scarba.

                Venus – Uranus: se inregistreaza o stimulare neconventionala a vietilor sentimentale, erotice si sociale, iar in alta directie, acest tranzit mareste impulsul si originalitatea artistica. Aspecte rele: evaluari pripite in directia sentimentala, refulari si imprudente, gelozie sau infidelitate.

               Venus – Neptun: rafinament in domeniul erotic si o crestere a puterii de simtire artistica. Aspect rele: amagiri in domeniul sentimental sau evaluari erotice gresite. Incurcaturi haotice in sfera sentimentala.

Tranzitele lui Marte: sunt de o natura violenta, exercitandu-si influenta arareori in bine si atunci vor da dinamism, curaj, spirit de initiativa si o puternica rezistenta organica. In rau, vor harazi: acte de bravada, initiative nefaste, imbolnaviri sau raniri. Numai un Marte puternic si foarte armonic in horoscopul radical poate sa determine pentru tranzit un efect favorabil. De cele mai multe ori, tranzitele acestea sunt prezente in clipa mortii, a accidentelor, etc.

               Marte – As: impuls motric, energie si capacitate de lupta. Accentul tranzitului cade mai ales pe domeniile indicate de pozitia casei anuale in care se gaseste Marte sau in tranzitul simplu (fara revolutie solara), in domeniul casei radicale pe care o tranziteaza Marte. Trecerea prin tranzit a acestei planete va fi graitoare numai atunci cand Marte are in horoscopul radical o legatura cu As sau cand    s-ar configura in acelasi chip horoscopul anual. Adeseori, efectul este tot atat de puternic chiar in cazul in care in horoscopul nasterii Marte ocupa un loc maximal. In general, conjunctia lui Marte cu As este privita ca nefavorabila.

               N.B: Cea mai sigura corectie a horoscopului se poate face cu trecerea lui Marte peste As in radical, fiindca atunci cand planeta tranziteaza gradual As se vor vadi in destin evenimentele tipice martiene (febre, usoare accidente, stare de iritabilitate, etc). vom nota cu grija data cand aceste mici intamplari se realizeaza, vom privi longitudinea lui Marte din acea zi, iar As il vom afla cu precizie la acel grad si acelasi minut ca in radical. Ex: As la 1 gr in Taur. Exista o indoiala daca acesta este gradul sau exact si, prin urmare, daca horoscopul este corect. Marte tranziteaza primul grad din Taur in ziua 1 septembrie, iar in 3 septembrie nativul inregistreaza un acces de febra. As din horoscopul radical este gresit; longitudinea la care ajunge Marte in 3 saptembrie va da gradul exact al pragului primei case a cerului (As). Tranzitul planetei Marte peste As va depinde in multe cazuri si de felul cum statea Marte in horoscopul solar fata de As radical si de cel solar. Aspecte rele: tulburari acute ale sanatatii, febra, infectii, accidente sau raniri cauzate prin imprudente. Conflicte cu anturajul.

               Marte – Soare: tranzitul stimuleaza toate domeniile vietii practice si amplifica puterea de munca. Tranzitul direct peste Soare se priveste, in general, ca nefavorabil, insa poate aduce si efecte favorabile. Aspecte rele: imprudenta si violenta provoaca conflicte, tulburari, accidente sau raniri. Adeseori, pierderi de bani, conflicte cu tatal sau cu autoritatile de stat.

               Marte – Luna: spirit intreprinzator cu desfasurarea armonica in sfera exterioara. Aspecte rele: imbolnaviri acute, infectii si scandaluri in viata familiala.

Marte – Mercur: gandirea limpede si deciziile fericite harazesc succesul in sfera profesionala. Aspecte rele: privire in gandire, exagerare, conflicte si erori. Omul sincer tinde sa fie inselat in timpul acestor tranzite, iar cel mincinos capata un mare avant spre inselatorie.

Marte – Venus: stimulari puternice in domeniul erotic si in cel social; tendinta spre placeri si petreceri. La artisti, epoca de inspiratie si de realizari. Aspecte rele: usoare excese sexuale in cazul in care nu exista raporturi aspectale rele intre aceste planete in radical sau anual. In caz contrar, rupturi de relatii, cheltuieli masive in sfera erotica si imbolnaviri sexuale. In horoscoapele feminine, seductie sau viol.

Marte – Marte: utilizare armonica a energiei active. Conjunctia lui Marte tranzit cu Marte radical marcheaza adeseori finalul unei mici perioade de viata si inceputul uneia noi (mai ales in profesie). Adeseori, se constata o tulburare a sanatatii. Aspecte rele: atitudinea impulsiva si firea iritata favorizeaza scandalurile. In alta ordine de idei se vor inregistra accidente sau imbolnaviri acute (mai ales cand Marte ar fi determinant pentru boala in horoscopul radical sau anual).

Marte – Jupiter: in general, se inregistreaza o perioada buna, o amplificare a puterii de actiune si a entuziasmului, ceea ce permite realizarea unor importante succese (nu arareori in domeniul economic). Conjunctia Marte actual cu Jupiter radical se considera in general ca favorabila, in afara cazului in care ambele planete ar sta in aspect critic in radix sau in anual, ori in ipoteza in care Marte ar avea semnificatii indicatoare de boala in horoscopul nasterii si Jupiter – maximal semnificativ – ar reprezenta constitutia. Aspect rele: conflicte, excese, oboseala, iritatii, neplaceri cu autoritatile.

Marte – Saturn: tranzitele favorizeaza munca serioasa si energia perseverenta. Aceasta trecere planetara se va lua in seama numai in cazul in care ambele planete ar avea un raport aspectual bun. Aspecte rele: trecerea directa a lui Marte peste Saturn radical va fi intotdeauna rea. Tranzitul va pricinui imbolnaviri, raniri si va capata o importanta considerabila, in cazul in care Saturn si Marte stau intr-o pozitie critica in horoscopul nasterii.

Marte – Uranus: folosire fericita a energiei in slujba independentei si a libertatii. Aspecte rele: accidente prin explozie si conflicte zgomotoase cu anturajul. Conjunctia este intotdeauna nefavorabila.

Marte – Neptun: tranzitele bune arazesc arareori ceva favorabil. Aspect rele: dispozitie sufleteasca agitate, autoiluzii, actiuni neclare si primejdie de a fi compromis prin relatii dubioase. Oamenii primejduiti din punct de vedere moral se prind in timpul acestui tranzit in incurcaturi inexplicabile. Tranzitul prin conjunctie este intotdeauna rau.

Tranzitele lui Jupiter: au intotdeauna importanta mare in destin si ele se prezinta sub o tendinta de expansiune. Aceasta poate sa fie justificata pe planul organic sau mental, ori poate fi infirmata harazind exagerari, imprudente sau imbolnaviri (in cazul tranzitelor nefavorabile). Trebuie luata in seama si durata tranzitului. Cu cat trecerea este mai rapida, efectul va fi mai redus si cu cat trecerea va fi mai lenta sau planeta stationara, tranzitul va fi mai puternic. Evident ca anumite conditii din horoscopul radical sau cel anual pot procura o eficacitate puternica si in timpul trecerilor rapide.

               Jupiter – As: se inregistreaza o amplificare a fortelor creatoare si o urcare a energiei constitutionale care vor da succesul in viata exterioara. De foarte multe ori, se observa o crestere a greutatii corpului. Conjunctia este deosebit de puternica. Aspecte rele: cand As este rau aspectat de planetele rele in radical, trecerea lui Jupiter peste locul acestor aspecte va pricinui imbolnaviri sau va dauna nativului, care se va deda unei vieti dezordonate si unei risipe de placeri.

               Jupiter – MC: aceste tranzite vor harazi epocile mari de succes in viata si ipoteza aceasta nu poate fi infirmata decat in cazul in care MC ar fi foarte rau aspectat in horoscopul radical. In acest caz, binele va deveni iluzoriu. Aspecte rele: tranzitul lucreaza in contradictoriu in domeniul casei X.  Aceste contradictii se fac arareori simtite in destin.

               Jupiter – Soare: expansiune puternica si stimulent in directia sociala. La femei acest tranzit arata sarcina sau nasterea. Aspecte rele: nativul actioneaza in moment nepotrivit si se afla in raporturi negative cu autoritatile. Conjunctia Soarelui cu Jupiter actual este intotdeauna buna, bineinteles cu exceptia cazului in care intre ambele planete ar exista raporturi aspectale rele in radical sau in anual.

               Jupiter – Luna: facand abstractie de asezarea speciala a caselor unde se afla Luna in radical si anual, se va vadi intotdeauna o favorizare a evenimentelor in sfera familiala personala si o buna stare a sanatatii. La femei se ivesc adeseori sarcini si nasteri. Conjunctia este intotdeauna buna cand intre Luna si Jupiter nu ar exista raporturi rele in radical sau in anual. Aspecte rele: se vadesc tentative de expansiune care depasesc starea sociala si economica. In sfera familiala si casnica apar relatii dezordonate cu femeile si risipa.

               Jupiter – Mercur: idei fecunde in domeniul stiintific, literar sau negustoresc, incununate cu succes printr-o justa evaluare a situatiilor ivite. Aspecte rele: tranzitele nu lucreaza atat de puternic; ele harazesc doar idei cam dezordonate si o evaluare gresita a posibilitatilor de actiune. Adeseori, nativul isi face socoteli nepotrivite cu privire la timpul propice unei calatorii.

               Jupiter – Venus: se inregistreaza actiuni fericite in viata intima si in societate. Raporturile cu femeile devin favorabile. Pentru artisti, tranzitul aduce pe tapet o activitate libera, degajata si foarte apreciata. Dorintele estetice se afirma. Aspecte rele: risipa si lux exagerat; tulburari in raporturile erotice si dizarmonie in viata casnica.

               Jupiter – Marte: tranzitele acestea se judeca analog acelora ale lui Marte – Jupiter; cele rele, de asemenea.

               Jupiter – Jupiter: aceste tranzite aduc pe tapet schimbari favorabile, atat in domeniul material, cat si in cel sufletesc. Conjunctia Jupiter – Jupiter in tranzit marcheaza o epoca importanta in destin, iar domeniul vietii indicate de tranzit reiese din pozitia lui Jupiter in horoscopul radical. Tranzitul cu Jupiter radix aflat in casa I sau maximal semnificativ este de cea mai mare importanta. Aspecte rele: piedici, greutati, tulburari si imbolnaviri (aceasta din urma eventualitate se va vadi in cazul in care Jupiter este determinantul pentru sanatate in horoscopul radical).

               Jupiter – Saturn: fara cunoasterea exacta a pozitiei planetei in casa horoscopica nu se poate spune nimic precis. Vom inregistra intotdeauna un efect in directia profesional-economica, iar in sfera relatiilor personale, apare o tendinta de fixare. Tranzitul direct al lui Jupiter peste Saturn radical va fi intotdeauna favorabil, mai ales daca Jupiter si Saturn au format aspect armonice in horoscpul nasterii. Acest tranzit poate deveni insa nefavorabil atunci cand in radical Saturn si Jupiter se afla in raporturi aspectale rele sau daca au o semnificatie de boala. Aspecte rele: boli de nutritie, dificultati si piedici in toate directiile (se vor socoti semnificatiile radicale ale lui Jupiter si Saturn).

               Jupiter – Uranus: crestere spontana a puterii de productie, intuitie valorificata in domeniul economic si contact nemijlocit cu grupuri de oameni iesiti din comun. Tranzitul direct peste Uranus este favorabil numai in cazul aspectelor armonice in figura nasterii. Aspecte rele: prevederi eronate si actiuni de viitor gresit socotite in timp. Nu arareori se vor ivi imbolnaviri acute sau incumetari spre actiuni riscante.

               Jupiter – Neptun: tranzitul stimuleaza activitatea fanteziei si largeste sfera sentimentala, conducand pe nativ la tendinte mistice si religioase. Tranzitul actioneaza numai in cazul unor raporturi aspectale favorabile in horoscopul radical; altminteri este inoperant. Aspecte rele: tranzitul este periculos la persoanele deja dezechilibrate sufleteste, caci primejdia de a fi incurcate in afaceri dubioase se vadeste mai mare ca oricand. La oamenii bine organizati aceste aspect rele harazesc stari de autoiluzie care duc la o evaluare gresita si, drept consecinta, la pagube materiale.

Tranzitele lui Saturn: aceste tranzite sunt fatidice in destinul omenesc, cu atat mai mult cu cat ele sunt de lunga durata. Efectele lor vizeaza intotdeauna limitarea si ingradirea. Trecerile nefavorabile se afirma mai puternic in compartimentele vietii, iar cele favorabile au doar o valoare stabilizanta pentru viata sufleteasca, vadindu-se foarte greu in consecintele lor privitoare la viata practica. Transformarile sufletesti interioare care sunt in legatura cu tranzitele bune vizeaza limitarea si stabilizarea, si nicidecum expansiunea in adevaratul sens al cuvantului. Trecerile rapide actioneaza, din fericire, mai slab decat cele lente. Efectele foarte puternice ale tranzitului se evidentiaza la o stationare a lui Saturn pe locul aspectelor rele din radical. Saturn are un efect intarzietor si nu trebuie sa ne miram daca efectul tranzitului va aparea abia dupa ce depaseste aspectul exact (chiar pana la un orb de 7 gr). In cazul in care planeta este retrograda, efectul trecerii se face simtit inainte. De obicei, Saturn retrogradeaza pe locul tranzitului o data sau de mai multe ori si atunci efectul lui va fi hotarator in destin (mai ales in cazul aspectelor rele).

               Saturn – As: determina o fixare in domeniul psiho-fizic. Trecerea directa peste As trebuie soctita mai intotdeauna nefavorabila. Aspecte rele: acest tranzit este, din nenorocire, foarte eficace, mai ales daca  in horoscopul radical sau chiar in cel anual ar exista un raport rau intre As si Saturn. Tranzitul direct peste As da o depresie psihica si intotdeauna o tulburare a sanatatii de lunga durata. Urmarile unor purtari anterioare se aduna toate la un loc si inconvoaie pe nativ sub greaua lor raspundere, izolandu-l de oameni si asezandu-l intr-o postura sinistra. Omul are credinta ca toti ii sunt dusmani, ca totul se indreapta impotriva lui sau se indeparteaza de dansul, insa in realitate propria sa atitudine izlata ii impiedica ajutorul. La personalitatile puternice, depresia se manifesta prin amaraciune, prin duritate, manie retinuta si invidie. Cuadraturile lucreaza mai slab decat conjunctiile, iar domeniul lor de actiune va fi desemnat de casa anuala in care se gaseste Saturn sau de casa radicala pe care o tranziteaza acesta. Trecerea lui Saturn peste pragurile caselor cardinale sorteste intotdeauna griji mari rezultate din raporturile cu oamenii inruditi.

               Saturn – MC: tranzitul direct este intotdeauna periculos si doar la raporturi aspectale foarte bune poate harazi sentimental sufletesc necesar pentru consolidarea situatiei sociale sau profesionale. Opozitia planetei cu MC actioneaza ca o conjunctie cu planul casei IV provocand in general in general tulburari de natura familiala (de obicei in legatura cu imbolnaviri). Se inregistreaza cateodata si cazuri mortale (care apar, de altfel, si la conjunctiva lui Saturn cu MC). Cuadraturile cu MC sunt ceva mai slabe, insa lucreaza mai intotdeauna in legatura cu activitatea exterioara (somaj, pierderi de slujbe, caderi din demnitati).

               Saturn – Soare: dispozitie serioasa, dar nicidecum deprimanta, care favorizeaza toate domeniile vietii. Se iveste adeseori o tendinta de apropiere cu persoanele mai in varsta si serioase. Daca intre Soare si Saturn exista un raport aspectal in horoscopul radical – fie chiar unul rau – nativul va simti influenta tranzitului in mod puternic, chiar daca lumea exterioara nu va putea constata un efect palpabil. Aspecte rele: piedici sufletesti, depresii unite cu incapatanare si, in consecinta, o lipsa de contact cu lumea din jur.  Conflicte, rivalitati, boala sau moartea tatalui sau, in cel mai bun caz, conflictul cu acesta. In domeniul organic, pierdere de greutate a corpului, raceli si incetiniri ale procesului de asimilare si activitatii intestinale. Adeseori, sub influenta deprimanta a lui Saturn, nativul cauta o consolare in betie sau in stupefiante. Conjunctia lui Saturn cu Soarele radical se priveste in general ca nefavorabila si este mai puternica decat cuadratura sau opozitia. La trecerile planetelor grele – a lui Saturn in special – trebuie sa judecam in tranzit si semnul in care se afla planeta tranzitoare.

               Saturn – Luna: fixare sufleteasca, atitudine serioasa si stimulativa in domeniul familial si social. Simt de economie si de chibzuiala in domeniul vietii practice. Aspecte rele: boli, mai ales raceli, si griji in legatura cu familia. Trecerea directa a lui Saturn peste Luna radicala aduce intotdeauna depresii si actioneaza hotarator.

               Saturn – Mercur: activitatea intelectuala este stimulata de experienta si de logica, iar atentia, prudenta si acuratetea duc la succes. Conjunctia are tendinta sa ingreuneze procesul de gandire, dar in acelasi timp adanceste problemele si le dogmatizeaza. Aspecte rele: asupra intelectului apasa o greutate si o depresie fizica, iar procesul intelectual se savarseste fara placere, desi este adeseori creator. Lipsa de mobilitate a gandirii poate cauza erori si evaluari gresite.

               Saturn – Venus: tranzitul favorizeaza incropirea afectiunilor de lunga durata si in alte efecte in functie de semnificatia lui Saturn si Venus din figura radicala. Trecerea directa este intotdeauna nefavorabila (cumpene sentimentale, in principal, sau boli in legatura cu efectul patologic al planetei Venus). Aspecte rele: tranzitul este nefast pentru sanatate, mai ales la femei (crize renale sau boli in legatura cu organele genitale). In directia sufleteasca, se vor ivi limitari in domeniul erotic, ruperi de afectiuni sau gelozii. Raporturile cu lumea inconjuratoare feminine devin tulburi.

Saturn – Marte: putere de razbire si succese in legatura cu munca darza. Semnificatiile tranzitului se vor culege din pozitia planetelor din horoscopul radical. Trecerea directa a lui Saturn peste Marte va sorti intotdeauna efecte critice, chiar daca in cazuri deosebit de favorabile – aspecte bune din radical – s-ar declansa, concomitent, si efecte favorabile. Aspect rele: boli grave, tendinta spre conflicte, incurcaturi si situatii periculoase, dispozitie violenta si iritanta. Aceste tranzite pot fi socotite pe drept cuvant catastrofale in cazul in care Saturn si Marte se privesc rau in horoscopul radical.

Saturn – Jupiter: situatia sociala se consolideaza, iar dispozitia sufleteasca se echilibreaza. Trecerea directa a lui Saturn actual peste Jupiter radical se va socoti intotdeauna dupa raporturile aflate intre aceste doua planete in figura nasterii. De cele mai multe ori (in cazul planetelor peregrine, fara legatura intre ele sau a unui Jupiter prost aspectat), trecerea directa este rea si va produce ca efect imbolnavirea sau criza financiara. Aspecte rele: acestea vor fi indicate si talmacite prin pozitia speciala a lui Jupiter in radical si in anual. In general, se vor ivi crize de autoritate, pierderi de procese si dificultati banesti.

Saturn – Saturn: se va instala in destin un nou segment de viata, o reorganizare in domeniile importante ale existentei si o stabilizare generala, care se vor realiza conform pozitiei lui Saturn din horoscopul natal. Trecerea directa a lui Saturn peste propriul sau loc va evidentia un bilant sufletesc, conceptii mature si intrarea intr-o noua perioada vitala. Cateodata, se va vadi si o schimbare exterioara, dar aceasta nu este absolut necesara. In cazul trecerii directe, trebuie sa observam daca Saturn e bine situat in radical, caci perioada de tranzitie amintita mai sus – in cazul unei rele pozitii saturniene – se va face cu frictiuni si greutati. Pozitia lui Saturn in figura nasterii va indica linia noului destin, rezultat din transformarea sufleteasca. Aspecte rele: tranzitele sunt nimicitoare – boli, cazuri mortale in familie, greutati banesti si cele mai persistente ghinioane in tot ce se intreprinde. Se pare ca sub acest tranzit se platesc toate greselile si erorile din trecut.

Saturn – Uranus: trecerea directa a lui Saturn peste Uranus este intotdeauna nefavorabila; celelalte tranzite ofera capacitatea de concentrare adanca si creatie de ordin inalt intelectual. Aspect rele: depresii, piedici si refulari sufletesti, avand drept consecinta conflicte. Adeseori accidente, raniri si imbolnaviri. Pozitia lui Uranus in horoscopul radical este decisiva pentru judecarea acestui tranzit.

Saturn – Neptun: se inregistreaza o stimulare in domeniul sufletesc si in cel intelectual, de obicei fara efect palpabil in activitatea practica. Aspect rele: psihoze, nevroze, complicatii sufletesti si aproape mereu primejdia de a fi implicat in intrigi prin relatii nepotrivite. Conjunctiva lui Saturn actual cu Neptun radical este intotdeauna nefavorabila.

Tranzitele lui Uranus: au o eficacitate puternica si durata mare. In sfera sufleteasca, spirituala si in cea trupeasca trecerile lui Uranus declanseaza rasturnari importante, care se realizeaza in mod cu totul diferit de cele saturniene. In acest mod de realizare se va ivi intotdeauna ceva surprinzator si spontan. Efectele paralizante pe care le-am observant la Saturn lipsesc; agitatia si semnele exterioare vizibile sunt palpabile si se vadesc chiar la tranzitele bune ale lui Uranus. Ca la toate tranzitele, viteza trecerii este hotaratoare. In practica, Uranus se intoarce de mai multe ori pe acelasi loc aspectat prin retrogradare, insa efectul lor puternic apare abia atunci cand este stationar, adica in timpul cand este pe punctul de a retrograda sau de a deveni direct. Orbitatea de actiune a tranzitului uranian atinge 5 gr cand tranzitul activeaza asupra Lunii si a As. In celelalte cazuri, ea este mai mica.

               Uranus – As: perioada euforica, puternica trezire sufleteasca, receptivitate si inclinatie spre schimbari. Tranzitul actioneaza foarte puternic atunci cand As este aspectat de planete in horoscopul radical si dependente de natura si semnificatia lui Uranus in tema natala. Vom socoti intotdeauna si casa radicala pe care o tranziteaza Uranus in momentul trecerii. Conjunctia lui Uranus cu As – chiar in cazul aspectelor bune din radical – e socotita ca nefavorabila. Aspecte rele: nervozitate, iritabilitate, incordare sufleteasca si tendinta spre accidente, in cazul in care vom avea indicatii in horoscopul radical pentru acestea. Deciziile luate pripit si unilateral duc la conflicte si rupturi cu lumea inconjuratoare.

               Uranus – MC: tranzitul care ar forma sextilul si trigonul cu MC va fi eficace numai in ipoteza in care planeta aspecta armonic MC in radical. Se vor vadi atunci idei valoroase referitoare la activitatea profesionala si exterioara si legaturi noi cu oamenii. Trecerea directa peste MC aduce schimbari bruste de situatii, atat in sfera personala, cat si in cea familiala. Cazurile de boala sau de moarte in familie nu sunt rare (in conjunctia cu MC, Uranus este in opozitie cu pragul casei IV). Cuadraturile cu MC vor active in destin numai in cazul in care ele repeta o figura similara din radical.

               Uranus – Soare: receptivitate marita si o puternica afirmare a Eului, depinzand de pozitia Soarelui si semnificatia lui Uranus din horoscopul natal. Adeseori se inregistreaza o stimulare in sfera spirituala, de obicei in legatura cu relatiile personale cu un cerc intelectual desconsiderat pana atunci. In general, trecrea directa a lui Uranus pste Soarele natal trebuie considerate critica, desi ar putea sorti si efecte favorabile in cazul in care intre aceste planete ar exista aspecte bune. Aspect rele: idei nepotrivite, dorinta nesabuita de stapanire si, adeseori, imbolnaviri ale sistemului nervos. Deoarece locul solar arata o semnificatie ereditara, se pot ivi si tulburari in domeniul familial cu cazuri de boala sau de moarte. La femei, tranzitul poate prevesti crize in raport cu sotul, iar la copii – in raport cu tatal.

Uranus – Luna: se inregistreaza o puternica receptivitate psihica unita cu o tendinta de schimbare si calatorie, iar, in alta oridne de idei, evenimente ciudate in domeniul sufletesc. Trecerea directa este periculoasa. Aspecte rele: nervozitate, iritabilitate sufleteasca, neliniste, incordare, psihoza, iar la barbat se iveste adesea o puternica criza in viata casnica, conflicte cu femeia si o stare precara a sanatatii.

Uranus – Mercur: tranzitul harazeste intuitia si descoperirea, reorganizarea in conceptia intelectuala si un progras in viata practica. Tranzitul direct al lui Uranus peste Mercur poate fi socotit in general ca favorabil. Efect rau va avea numai daca ambele planete sunt rau aspectate in radical. Aspecte rele: conceptii gresite cu consecintele lor penibile. Idei nepotrivite, refulari sufletesti si imbolnaviri.

Uranus – Venus: se vadeste o ascensionare a impulsului creator sau instinctual si o dorinta puternica de sociabilitate. Trecerea directa a lui Uranus peste Venus radicala va declansa efecte favorabile, daca nu exista cumva aspect rele intre cele doua planete in horoscopul nasterii, insa intotdeauna aceste efecte favorabile vor fi intovarasite de unele usor critice. Aspecte rele: impulsuri sentimentale nefericite, care fac adevarate ravagii in domeniul erotic. Sub puterea unor astfel de tranzite debuteaza relatii sentimentale romantice sau dubioase. Se inregistreaza la ambele sexe conflicte in viata amoroasa, intovarasite de gelozie si de infidelitate. In horoscopul femeii, se pot ivi tulburari ale sanatatii in legatura cu rinichii sau cu aparatul sexual.

Uranus – Marte: se va judeca precum Marte – Uranus. Aspecte rele: purtare imprudenta, pripita si predispozitii pentru imbolnavire brusca, ranire sau accident. Inclinatie spre conflicte cu toata lumea.

Uranus – Jupiter: efectul acestui tranzit apare numai in cazurile in care Jupiter este maximal semnificativ in horoscopul radical sic and ar fi in spect bun cu Uranus. Se vor vadi in acest caz o sesizare intuitiva a posibilitatilor practice si impulsuri creatoare in domeniul spiritual. Trecerea directa va declansa mai mult efecte favorabile, in afara cazului in care, in horoscopul nasterii, planetele isi arunca priviri vrajmase sau ar indica o boala. Aspecte rele: acestea vor harazi boli sau actiuni nepotrivite si nelalocul lor.

Uranus – Saturn: concentrare puternica, cu o potenta spirituala ridicata. Trecerea directa este rea. Aspecte rele: impuls sufletesc distructiv sau tulburari ale sanatatii.

Uranus – Uranus: se inregistreaza un nou fragment de viata sub auspicii favorabile, atat timp cat nu intervin alte tranzite care ar tulbura si impiedica schimbarea spirituala sau relatiile noi cu oamenii. Aspecte rele: dispozitie iritata, refulare psihica, actiuni gresite, tulburari dupa nastere. La 21 ani se iveste criza iesirii din adolescenta, iar in jurul varstei de 44-45 ani (cand se formeaza opozitia Uranus-Uranus), vom avea intotdeauna un an fatidic (in situatia sociala, in sanatate sau in viata de familie).

Uranus – Neptun: trecerile bune sunt fara rasunet asupra vietii exterioare. Aspecte rele: autoiluzii si scaderea simtului moral.

Tranzitele lui Neptun: sunt foarte relevante in domeniul psihic, dar se vor vadi rareori in sfera exterioara a existentei (respectiv numai cand planeta Neptun va fi puternic determinata in horoscopul radical). Vor fi eficace in aces caz numai trecerile directe si formatiile aspectale care repeta figurile din radical constituie cu Soarele, Luna sau As. Trazitele cele mai graitoare sunt acelea care s-ar constitui sub forma unor constelatii care se reintorc. Ex: Neptun radix formeaza un trigon cu Venus radix – in cazul in care tranzitul actual constituie un aspect angajand planetele actuale Venus si Neptun si mai ales atunci cand si horoscopul anual repeta o atare constelatie, vom inregistra un effect marcant.

               Neptun – As: in cazul in care As este bine aspectat de Neptun in horoscopul natal, acest tranzit va harazi o activitate vasta a fanteziei creatoare, o sensibilitate marita si contactul cu lumea invizibila. Tranzitul favorizeaza scrierile fantastice si romantic, avand factura mistica. Aspecte rele: autoiluzii, visuri haotice, stari de toropela si o tendinta de evadare pe calea stupefiantelor.

               Neptun – MC: conjunctia si opozitia sunt singurele caracterstice, dar efectul lor nu se vadeste decat in situatia in care, in horoscopul radical, planeta Neptun aspecteaza MC. In cazul tranzitelor favorabile, activitatea sociala se va desfasura pe planul mistic sau umanitar, iar in cazul aspectelor rele, se pot inregistra caderi dezonorante din demnitati sociale.

               Neptun – Soare: sensibilitate si receptivitate marita, relatii si contacte corespunzatoare cu cercurile sociale. In cazul in care Soarele este determinant tipic pentru sanatate in horoscopul radical, se pot ivi boli sau moartea unor persoane indeaproape inrudite (locul Soarelui are intotdeauna o semnificatie ereditara!). Aspecte rele: omul pierde simtul realitatii si este pandit de primejdii din partea lumii inconjuratoare. In domeniul sanatatii, se ivesc nevrozele.

Neptun – Luna: sensibilitate marita, putere de transpunere si dobandirea unei experiente sufletesti paranormale. Aspecte rele: pulsiuni necontrolabile, sugestibilitate nenorocita si incurcaturi peste tot.

Neptun – Mercur: cu exceptia conjunctiei si numai in cazul unei aspectari bune in radical – care va harazi o amplificare a intuitiei si a cunoasterii oamenilor – tranzitul este inoperant. Aspecte rele: evaluarile gresite in privinta oamenilor si cele din viata practica pot favoriza inselari sau incurcaturi, implicand tot felul de chestiuni dezagreabile. La nativii compromisi din punct de vedere moral, tranzitul predispune la minciuni, escrocherii sau intrigi.

Neptun – Venus: se vadeste o amplificare a fanteziei erotice cu nuante euforice, care este puternic graitoare la artisti sau la isteti. Aspecte rele: autoiluzii si fantezie nesanatoasa in domeniul sentimental. La femei, relatii erotice dubioase; pericol de seductie la ambele sexe – gelozie si infidelitate.

Neptun – Marte: la fel ca Marte – Neptun. Aspecte rele: idei neconventionale si anarhice. Nevroza.

Neptun – Saturn: la fel ca Saturn – Neptun. Aspecte rele: cu exceptia tranzitului direct, tranzitele nefavorabile ale lui Neptun cu Saturn vor declansa efecte precise doar la existenta unor aspect rele intre cele doua planete din horoscopul nasterii. Efectul se indreapta in directia unor tulburari psihice si nevrotice, putand cauza experiente neplacute in legatura cu lumea inconjuratoare. Raporturile dubioase incheiate anterior cu oameni compromise isi dau roadele lor amare.

Neptun – Uranus: la fel ca Uranus – Neptun: acest tranzit apare numai de doua ori in viata sub forma sextilului sau trigonului. Daca Neptun va fi puternic caracterizat in horoscop, acest tranzit este decisiv pentru creatia intelectuala de ordin inalt, mistic sau religios. Sextilul actioneaza mai mult instinctele erotice, iar trigonul activeaza in domeniul mentionat mai sus. Aspecte rele: si acest aspect apare numai de doua ori in viata. Singura cuadratura activeaza, iar efectul ei se va resimti puternic intr-o stare mentala haotica sau in boli de nervi. Opozitia se constituie cand omul are 84 ani, asa ca efectul ei este inoperant.

Aplicatia tranzitelor:

Luam ca exemplu revolutia solara calculata pentru data 27.03.1909, in decursul careia nativul a suferit o pneumonie. In exemplu se vede epoca de imbolnavire, dar si cea de insanatosire. Factorii de boala cei mai tipici anuntati la revolutia solara erau Saturn, Marte si Uranus. Cautand in jurul aniversarii nasterii pozitia lui Marte, o vom gasi critica fata de factorii de viata din tema natala in urmatoarele zile: 20.03.1909 (Marte cuadrat Mercur), 21.03.1909 (Marte cuadrat Venus), iar la 26.03.1909 intalnim o figura solara care repeat o cuadratura de acelasi fel ca una din radical (Marte conjunctie Uranus).

In fapt, la 20.03.1909 s-a declansat criza de pneumonie si aceasta a durat pana la 03.04, cand avem constelatii care marcheaza finele momentului critic, intrucat la acea data se constituie in horoscop tranzite reparatorii, care angajeaza planeta Venus in aspect armonice cu Soarele, Mercur, Saturn si cu sine insasi. La 03.04. avem Venus conjunctie Soare, la 08.04 avem Venus trigon Saturn, la 11.04 avem Venus conjunctie Mercur si la 12.04. avem tranzitul major Venus conjunctie Venus. La acea data, nativul intra in convalescenta, insa aceasta se desavarseste cu greu din cauza faptului ca, la 18.04., Jupiter actual intra in opozitie cu Marte radical, iar in jurul lunilor mai si iunie, Saturn actual formeaza o conjunctie cu Mercur si Venus radical. Atat luna mai, cat si iunie, sunt critice pentru nativ, care nu se poate prezenta la examen si este amanat pentru toamna (Saturn impiedica si debiliteaza organic). Tranzitul reparator apare abia in jurul datei de 16.06.1909, cand Jupiter actual formeaza un semisextil cu pragul casei VIII radical.

Tranzite pe epoci scurte. Tranzite zilnice. 

Aplicatia cea mai curenta a tranzitelor o putem face examinand mersul evenimentelor pe epoci scurte sau pe zile. Aceasta prognoza este curenta si de o importanta covarsitoare in aplicatiile practice ale Astrologiei. Avem insa nevoie, pentru simplificarea sistemului, de un asa-zis Aspectarium, a carui alcatuire, desi pare complicata, este extrem de simpla:

  1. Culegem in ordinea marimii latitudinile, pragurile de case (casa I si casa X). punctele sensitive (cele mai caracteristice in horoscop si intotdeauna Pars Fortuna) si planetele. Pe toate acestea le asezam in ordinea longitudinii.

As – 1 gr 17’ Fecioara

Uranus – 3 gr 26’ Sagetator

Marte – 4gr 31’ Pesti

Jupiter – 5 gr 14’ Balanta

Soare – 6 gr 15’ Berbec

PF – 8 gr 41’ Scorpion

Saturn – 12 gr 16’ Sagetator

Venus – 16 gr 2’ Berbec

Mercur – 16 gr 26’ Berbec

Neptun – 19 gr 56’ Gemeni

Luna – 28 gr 51’ Taur

MC – 29 gr 10’ Balanta

  • Facem un tabel cu cele 12 semne zodiacale si apoi inscriem in acesta, rand pe rand, toate aspectele elementelor horoscopului enumerate la punctul a). Aceasta asezare o vom face incepand pentru fiecare cu semnul in care se afla, inscriind conjunctia, apoi sextilul, cuadratura, trigonul si opozitia. In exemplul nostru avem: cea mai mica longitudine o are As, pe care il vom inscrie avand ca punct de plecare conjunctia cu Capricorn. Acest punct senzitiv isi va avea semisextilul in Pesti, cuadratura in Berbec, trigon in Taur, etc. la fel procedam cu elementele urmatoare, in ordinea marimii longitudinii, intalnind de data asta planeta Uranus la 3 gr 26’ in Sagetator, al carei semisextil va fi in Varsator, cuadratura in pestei, etc.

Aplicatie practica – 10.01.1950. consultand Efemeridele, gasim urmatoarele valori:

Soarele – 289 gr 41’ = 19 gr 41’ Capricorn

Luna – 187 gr 5’ = 7 gr 5’ Balanta

Mercur – 303 gr 8’ = 3 gr 8’ Varsator

Venus – 318 gr 7’ = 18 gr 7’ Varsator

Marte – 185 gr 4’ = 5 gr 4’ Balanta

Jupiter – 308 gr 7’ = 8 gr 7’ Varsator

Saturn – 169 gr 3’ = 16 gr 3’ Fecioara

Uranus – 92 gr 3’ = 2 gr 3’ Rac

Neptun – 197 gr 3’ = 17 gr 3’ Balanta

Luand pe rand planetele in ordinea de mai sus si fixandu-le in dreptul semnului si al gradului respectiv in care se afla pe data tranzitului, vom gasi:

  • Soarele in Capricorn se afla incadrat intre cuadratura cu Mercur de la 16 gr 26’, pana la trigonul cu Luna de la 28 gr 51’. El a parasite cuadraturile cu Venus si cu Mercur si, prin urmare, nu formeaza niciun aspect de baza.
  • Luna a parasit opozitia cu Soarele si merge catre un sextil cu Saturn, pe care il va implini chiar in ziua de 10.01, fiindca miscarea este de 13 gr pe zi.
  • Mercur formeaza un sextil cu Uranus in Varsator.
  • Venus, la 18 gr 7’ Varsator, a depasit sextilele cu Mercur si cu ea insasi si se apropie de trigonul cu Neptun, format la 19 gr 56’ in Varsator.
  • Marte formeaza o conjunctie cu Jupiter radical aflat la 5 gr 14’ in Balanta.

Planetele grele:

  • Jupiter aflat in tranzit la 8 gr 7’ Varsator va forma la 8 gr 41’ in acelasi semn o cuadratura cu PF. Aceasta se va implini in timp de 7 zile dupa 10.01, respective in ziua de 17.01 (planeta avanseaza cu 5 min pe zi).
  • Saturn va forma de la 21.01 o cuadratura cu Neptun radical. Aici este o observatie de facut, caci planeta va merge numai in orbitatea acestei cuadraturi, care ar trebui sa se infaptuiasca la 19 gr 56’ in Fecioara, fiindca ea devine retrograde si aspectul exact nu se mai formeaza. Semnificatia va fi majora, fiindca exactitatea tranzitului ar fi reprodus o constelatie care s-ar fi repetat din horoscop. Intr-adevar, Saturn cuadrat Neptun ar fi repetat figura Saturn opozitie Neptun din tema natala, figura foarte graitoare pentru boala grea sau intriga ascunsa (aspect horoscopic din casa VI in casa XII).
  • Uranus penduleaza intre 2 gr 3’ Rac si 1 gr 8’ Rac la care ajunge in 20.01. in horoscop si in aspectarium gasim la 1 gr 17’ opozitie cu As si astfel fiind vom conchide ca, intre aceste date (10-20.01), Uranus va forma opozitie cu As. Aceasta figura in tranzit repeat o maniera dizarmonica, semisextilul cu As din horoscopul radical.
  • Neptun formeaza la 31.03.1950 o opozitie cu Venus radicala in semnul Balantei. Acest tranzit repeat in rau sextilul Neptun – Venus din horoscopul radical.

Talmacirea acestor tranzite:

In ceea ce priveste tranzitele mici, ele dau in general evenimentele de fiecare zi, cu o rezonanta pasagera si mediocra in destin.

Tranzitele mari tind sa actualizeze fragmentele mari din viata omului. Ele trebuie intotdeauna considerate si incadrate in Revolutia Solara.

Interpretare:

Soarele nu formeaza niciun aspect in tranzit. Il vom judeca doar din punctul de vedere al casei horoscopice pe care o tranziteaza. Aflandu-se in tranzit peste casa I radicala, el va da o stare de sanatate buna, optimism si incredere.

Luna are un aspect bun cu Saturn. Vom talmaci conform regulilor tranzitelor.

Mercur formeaza sextil cu Uranus in Varsator.

Planetele rele:

Saturn penduleaza in tranzit in jurul unei cuadraturi cu Neptun radical, repetand un aspect dizarmonic din tema natala. Intelesul acestui tranzit il vom talmaci, in general, dupa regulile subcapitolului respectiv, insa semnificatia lui speciala se va referi ori la boala, ori la intriga ascunsa, dupa cum va fi cadrul revolutiei solare de pe anul in curs (al 51-lea an din viata).

Uranus va implini la 20.01 un tranzit in care se va afla in vrajmasie (opozitie) cu As. Talmacirea va fi traditionala, iar in cadrul revolutiei solare – daca aceasta va glasui pentru boala – vom putea emite prognoza unei grave maladii, eventual asezata pe tulburari de ordin nervos (a se vedea natura planetei din punct de vedere pathologic).

Neptun – ne vom putea astepta, in jurul datei tranzitului, la stari haotice in materie afectionala si la intrigi sau incurcaturi de tot felul.

Cel mai tipic tranzit este al planetelor Jupiter si Marte. Prima planeta formeaza cuadratura cu PF, repetend in rau semisextilul in radical, iar Marte formeaza o conjunctie cu Jupiter. Ambele aspect se vor interpreta traditional dupa regulile tranzitelor si vor glasui, in general, pierderi banesti.

Cand vom gasi tranzite tipice si multiple, vom lua intotdeauna seama de tranzitele Lunii, care declanseaza efectul aglomerarilor de tranzite.    

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin