Interpretare: Casa VI si cuadraturile

Semnul de pe cuspida casei VI releva maniera in care se abordeaza problemele vietii.

Cand casa VI este cardinala (BerbecRacBalantaCapricorn), individul este activ si ii place sa accepte provocarile. Este uneori impulsiv in fata unei situatii care reclama o actiune rapida, dar, in general, este dotat pentru rezolvarea oricarei probleme cu eficacitate si rapiditate.

Cand casa VI este fixa (TaurScorpionLeuVarsator), individul reactioneaza lent si da dovada de inertie. Are nevoie de reflectie si concentrare inainte de a ataca o problema. Adesea prefera sa ignore provocarea si sa-i reziste cat mai mult timp posibil, pana cand angoasa generata de aceasta devine insuportabila.

Cand casa VI este mutabila (GemeniFecioaraSagetatorPesti), el incearca sa se adapteze la problema, sa convietuiasca cu ea. Adesea este indecis in fata a doua solutii posibile. Nu ii place sa intalneasca provocarea in fata, ci prefera mai curand sa o ocoleasca si sa o atace prin mici contacte. Uneori el defileaza ca si cum provocarea nu ar exista.

Odata identificat modul vibratoriu al casei VI, se studiaza daca cuadraturile din tema au acelasi mod vibratoriu ca si aceasta sau nu:

  • Daca cuadraturile din tema au aceeasi vibratie ca si casa VI inseamna ca individul isi rezolva problemele personale ale cuadraturilor dupa modul vibratoriu respectiv, aceasta facandu-se in mod natural.
  • Daca cuadraturile din tema nu au aceeasi vibratie ca si casa VI, atunci el incearca dificultati in rezolvarea problemelor si a provocarilor relevate prin cuadraturile proprii, caci el nu va sti sa le abordeze pentru ca acestea nu corespund posibilitatilor sale materiale de a depasi obstacolele.
  • Cazul cel mai frecvent consta in combinarea celor doua situatii. Aceasta inseamna ca problemele corespunzatoare cuadraturilor au aceeasi vibratie ca si casa VI, ii vor parea mai usor de rezolvat decat cele care nu apartin aceluiasi mod vibratoriu ca al casei VI.

Aspectul eliberatoriu: reprezinta cuadratura al carui orb este cel mai mic. Este important a fi localizat in tema, daca nu exista nicio configuratie particulara. Acest aspect are tendinta de a elibera o cantitate mai mare de energie decat oricare alt aspect si el va indica locul unde actioneaza cu mai multa forta si motivatie. Este un factor de o mare tensiune interioara, dar care poate conduce la reusite si la autodepasire.

Absenta cuadraturii: daca nu exista niciun aspect de cuadratura in harta natala, aceasta poate sa confere un anumit calm interior si diminueaza tensiunea si angoasa. Negativ, individul va fi mai sensibil la angoasele altuia. Nu-i place sa isi asume riscuri, nici sa raspunda la provocari, decat daca este sigur de rezultatul final (risc calculat). El evita sa infrunte lumea exterioara si nu se simte in largul sau decat in situatii cunoscute si in compania unor persoane indragite. Este destul de rar cazul cand o persoana sa poata reusi social, daca ea nu poseda nicio cuadratura in tema sa. Aspectul de 90 grade nu este doar daunator, dar el este necesar reusitei existentei. Cuadraturile sunt utile pentru a depasi piedicile, pentru a atinge telurile, pentru a infrunta provocarile, pentru a progresa, pentru a obtine o mare forta de motivatie. Fara nicio cuadratura, individul are tendinta de a cauta facilul si de a da inapoi in fata complicatiilor.

Absenta opozitiei 180 grade: individul are tendinta de a trai mai repliat in sine, ca un vas inchis si el nu se sprijina decat pe sine in rezolvarea problemelor. Negativ, el se invarte in cerc, fara sa inteleaga ce anume se asteapta de la dansul, nici la ce corespund incercarile vietii sale. Viziunea sa despre sine, despre altii si despre relatiile sale cu ceilalti este adesea simplista. El are si dificultati in a alege, a stabili relatii, a comunica, a colabora, a face compromisuri. Se simte adesea neinteles afectiv. In unele cazuri, rezultand dintr-o karma pozitiva de evolutie in relatiile umane, lipsa opozitiei subliniaza faptul ca individul a rezolvat cea mai mare parte a problemelor interpersonale in existentele sale precedente.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin