Chiron si caracteristicile sale

Chiron se regaseste intre Saturn si Uranus; la afeliul sau (adica atunci cand este in punctul cel mai indepartat de Soare), el atinge orbita lui Uranus, iar la periheliu (punctul cel mai apropiat de Soare), el taie orbita lui Saturn si se regaseste mai apropiat de Soare decat acesta.

Din cauza orbitei sale foarte eliptice, Chiron progreseaza neregulat in zodiac; el ramane mai mult de 8 ani in Berbec, in timp ce Balanta este tranzitata in mai putin de un an si jumatate.

Cuvinte cheie: ghid, cercetare, cheie, vindecare, mentor, guru, holism, a sti, initiator, maestru, mag, astrolog, transformare, muzician, original, legatura, aici si acum, punct de cotitura, catalizator, globalitate, mediator, terapie, sinergie, timp relativ, provocare, transcendenta, eliberare, veriga lipsa.

In mitologie, Chiron are infatisarea unui centaur si este fiul lui Cronos (Saturn) si al oceanidei Philyra. Diferit de alti centauri, el este intelept si binefacator. Dispune de vaste cunostinte in medicina si arte, in special in muzica. Apollon i-a transmis talentul tragerii cu arcul. Chiron a fost tutorele unui mare numar de eroi, printre care se numara Achile, Jason sau Esculap. El a primit nemurirea, dar a renuntat la acest privilegiu in favoarea lui Prometeu. Simbolizeaza marele instructor si patronul maestrilor. Este un ghid spiritual coborat printre oameni pentru a le arata calea catre libertate. Este, de asemenea, un vindecator cu ajutorul mainilor si al mantrelor. I s-a oferit puterea de a regla corpurile celeste; el este ceasornicul zodiacului. Ideograma il infatiseaza cu o ramura stilizata in mana stanga, indicand puterea asupra naturii si vindecarea prin plante. Chiron este simbolul initiatului care a invins natura sa inferioara (personalitatea sa).

Tema descoperirii lui Chiron:

Harta cerului in momentul descoperirii sale arata un As Sagetator, ceea ce era de asteptat, tinand cont de continutul simbolisticii sale mitologice.

Guvernatorul As (Jupiter – ghidul), se gaseste in conjunctie cu Luna (umanitatea), fiind ambele in trigon cu conjunctia Soare – Uranus in Scorpion (lumina si iluminarea).

Planeta culminanta este Pluton (initierea si transformarea) in conjunctie cu Nodul Nord in Balanta (realizarea unui echilibru interior) este simbolul ghidului spiritual care aduce lumina oamenilor.

Scopul lui Chiron este si acela de restabilire a echilibrului in corp (vindecarea) sau de procurare a unui echilibru mult dorit.

De notat ca Saturn este semnul Soarelui (Leu) si Uranus este in conjunctie cu Soarele. Cele doua astre sunt legate in aspect de quintil (aspect de daruri si de evolutie spirituala; cea de realizare a omului perfect). Chiron este situat in semnul Taurului, in cuadratura cu Marte si in opozitie cu Soare – Uranus, subliniind faptul ca o schimbare importanta si dificila (semne fixe) va fi necesara pentru ca astfel constiinta Varsatorului sa se poata revarsa asupra omenirii (Pluton in cuadratura cu Luna – umanitatea) si el va ajunge in trigon cu aceeasi Luna in tranzit peste Uranus, in 1988, indicand inceputul unei perioade de schimbari care ar trebui sa aduca aparitia constiintei Noii Ere.

De remarcat ca axa AS-DS, in al treilea decan al Sagetatorului, se suprapune liniei orizontului care, la randul sau, se suprapune peste axa majora a galaxiei noastre si care trece prin centrul galactic.

Centrul galactic: are o conotatie spirituala, deoarece energia pe care o utilizeaza sistemul solar vine de acolo.

Celalalt ax, MC-FC se suprapune planului supergalaxiei (o imensa configuratie careia ii apartine si galaxia noastra) care este la 16 gr de Berbec-Balanta (diferenta de 3 gr). Planului supergalaxiei ii corespund, in general, ideile de iubire infinita si compasiune. Faptul ca axele temei descoperirii lui Chiron pun in evidenta planurile galactice si supergalactice sugereaza o conexiune intre Chiron si evolutia spirituala a omenirii.

De remarcat faptul ca asteroidul Vesta se situeaza tocmai la 16 gr in Balanta pe planul supergalactic. Acest asteroid reprezinta invatamantul traditional si spiritual; pozitia sa poate releva unificarea religiilor si a traditiilor spirituale in cautarea armoniei.

Chiron este singleton (izolat in emisfera de Nord), relevand faptul ca el aduce elemente noi la nivel inconstient, la nivelul sufletului omenirii, in scopul transformarii viitoare.

Studiul tranzitelor lui Chiron si Uranus pot revela indicii asupra derularii sfarsitului de secol (indica sfarsitul Erei Pestilor).

Simbolistica lui Chiron:

Chiron reprezinta individul independent care traieste la marginea oricarei institutii, adica el nu este nici pentru, nici contra valorilor stabilite. El este pur si simplu diferit si prezinta propriile sale valori. El este aparte, in timp ce Saturn reprezinta traditiile si conventiile (intr-un fel, el este frontiera traditionala a sistemului nostru solar), in timp ce Uranus reprezinta noile structuri, noua constiinta, tot ceea ce este nou; Chiron este cheia, pragul intre cele doua, mijlocul de a trece de la Saturn la Uranus fara a distruge nimic. Chiron reprezinta punctele turnante ale existentei noastre, cand nimic nu va mai fi ca inainte.

El permite sa se vada clar in orice experienta, pentru ca ea sa fie mai profitabila si pentru ca de ea sa poata profita si altul.

Chiron ofera sanse de sesizat si permite schimbarea directiei.

In harta natala, semnul ocupat de Chiron simbolizeaza tipul de dificultate pe care individul isi doreste cel mai mult sa o rezolve. Este un punct cheie, in care individul se simte capabil  sa depaseasca orice obstacol.

Chiron simbolizeaza cercetarea spirituala si ghidul de care, uneori, este nevoie pentru a indeplini aceasta cale. El reprezinta momentul present, intre trecut si viitor, este “aici” si “acum”.

Prin tranzit, semnul si casa in care se situeaza Chiron arata principala preocupare a individului in timpul perioadei in care el va fi in acest semn si casa.

Interpretarea lui Chiron:

Chiron in emisfera de Nord (I-VI) arata ca exista tendinta de a cauta ghidul propriu interior prin introspectie. Individul nu este intotdeauna constient de potentialul sau de transformare. Imprejurarile vietii ii vor ghida procesul constientizarii de sine.

Chiron in emisfera de Sud (VII-XII) arata ca individul isi va cauta un ghid in exteriorul sau. El isi cunoaste mai bine posibilitatile de transformare. Metamorfoza sa va fi legata de calatorii reale sau psihice.

Chiron in emisfera de Est (X, XI, XII, I, II, III) arata ca individul este idealist si intuitiv. El poate fi un bun invatator sau un cercetator in domeniul ezoteric (mai curand decat practicant); mai curand ghid, decat practicant.

Chiron in emisfera de Vest (IV, V, VI, VII, VIII, IX) arata ca individul este mai prudent in evolutia si in transformarea sa decat era mai inainte. El va fi in curand practicant; va incerca mai multe dificultati in transformarea si in utilizarea propriei intuitii.

Cadranele II si IV sunt mai spirituale, mai active si dispun de un mai mare liber arbitru decat cadranele I si III, care sunt mai materialiste, mai pasive si dispun de un mai mic liber arbitru.

Cadranele II si IV sunt mai evaluate si se plaseaza sub stapanirea elementelor de foc si aer ale planetelor Soare si Uranus, in timp ce cadranele I si III sunt mai putin evaluate si se plaseaza sub guvernarea elementelor apa si pamant si a planetelor Venus – Luna si Marte – Pluton.

Chiron in primul cadran (casele I – III) arata ca cercetarea personala este mai subiectiva, mai personala si mai intuitiva. Transformarea sa va fi metafizica si poetica. Singuratatea poate marca cercetarea personala si il va ajuta in transcendere.

Chiron in cadranul II (casele IV – VI) arata ca cercetarea individuala se face prin tatonare, ca in alchimie, unde au loc multiple incercari practice si o lenta transformare. Individul impleteste o cautare de satisfactie emotionala cu un progres intelectual.

Chiron in cadranul III (VII – IX) arata ca individul cauta un guru pentru a-l ajuta sa isi duca la indeplinire cercetarea si ca are nevoie de un aviz favorabil din partea altora. Cercetarea sa este sociala, pentru ca el doreste sa se asocieze.

Chiron in cadranul IV (X – XII) arata ca intuitia individului ii motiveaza cercetarea. El cauta iluminarea mistica, este un idealist si cauta sa fie un catalizator si, uneori, un ghid.

Interpretarea lui Chiron in elemente:

Foc: individul are nevoie de independenta pentru a se realiza. El nu se va lasa usor influentat, dand dovada de o mare hotarare si de multa vointa; este un cercetator entuziast.

Aer: individul isi creeaza propria lume mentala, diferita de cea in care traieste. El incearca sa realizeze viitorul azi. Este un vizionar si vrea sa influenteze schimbarile societatii actuale.

Apa: cercetarea individului se amesteca cu sentimente si emotii care motiveaza transformarea sa. Cercetarea sa este, in general, ezoterica sau mistica, cu fundamente traditionale.

Pamant: cercetarea individului are, intotdeauna, un scop practic si material. El cauta o transformare ce ii permite atingerea unui scop (adesea de termen lung) concret si profitabil.

Interpretarea lui Chiron in mod vibratoriu:

Cardinal (Berbec, Rac, Balanta, Capricorn): individul va urma o cercetare intensa, personala si originala, care il motiveaza puternic. El poate deveni un leader, un conducator, un ghid.

Fix (Taur, Leu, Scorpion, Varsator): punctul de plecare al cercetarii este, adesea, intelectual sau sentimental, apoi el va utiliza intreaga sa forta de concentrare pentru a se transcende total intr-un scop concret, cu sau fara ajutorul unui ghid.

Mutabil (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti): individul are tendinta de a se dispersa intre mai multe cercetari. Aceasta se datoreaza unei crize, unei incercari care ii depaseste propriile limite intelectuale si care il transforma, fara chiar sa isi fi dorit asta.

Cand Chiron e retrograd: individul nascut in perioadele de retrogradatie va avea tendinta de a fi mai pasiv, mai conteplativ fata de cercetarea sa. El o va trai mai mult in gand (sau in vis), decat in practica. Chiron va ramane, practic, neutilizat sau va trebui sa fie sublimat. Va putea atunci sa aiba nevoie de un ghid pentru a-si pune in practica cercetarea. Dimpotriva, Chiron direct il determina catre o cercetare activa si transformarea sa este o exprimare pe deplin acceptata de personalitatea sa.

Interpretarea lui Chiron in semne:

Berbec: individul isi cauta adevarata identitate. El doreste sa realizeze un potential personal, sa se autodepaseasca. Va trebui sa isi controleze agresivitatea si excesiva sa autoritate. El cauta intotdeauna sa isi dezvolte propriul sau punct de vedere.

Taur: individul are nevoie de securitate materiala. El poseda un simt unic al valorilor. Va trebui sa stie ce vrea si sa actioneze in consecinta.

Gemeni: individul are nevoie sa acumuleze informatii, cunostinte; stiinta este capitala pentru el. Principala sa lectie consta in intelegerea functionarii gandirii pentru a contribui la schimbarea de mentalitate a omenirii.

Rac: individul are nevoie de o mare securitate in camin. Principala sa lectie este aceea de a invata sa isi stapaneasca emotiile. El este foarte sensibil, chiar intuitiv. El este un abil aparator al traditiilor; aduce in prezent unele adevaruri ale trecutului.

Leu: individul cauta recunostinta altuia. Ii place sa realizeze ceea ce nimeni nu poate sa realizeze in locul sau. Va trebui sa invete increderea in sine. El doreste sa serveasca drept model, dar orgoliul sau il conduce adesea spre cadere.

Fecioara: individul cauta adevarul absolut. El incearca sa se stapaneasca si sa lupte impotriva a tot ceea ce este gresit dupa parerea lui. Va trebui sa inteleaga ca nimeni nu poate controla pe altul. Si ca o prea mare siguranta poate duce la deziluzie.

Balanta: individul are oroare de injustitie. El cauta sa coopereze, sa imparta pentru a crea armonia. Principala sa lectie consta in capacitatea de definire a ceea ce este just si adevarat. Orice relatie este capitala pentru cercetarea sa. El are nevoie de frumusete, de muzica, de estetism.

Scorpion: individul cauta sa isi stapaneasca existenta. Regenerarea este un cuvant cheie al vietii sale. Tipul evoluat isi stapaneste dorintele si le va sublima. El cauta inaltele valori spirituale si le racordeaza la forta creatoare. Tipul mai putin evoluat isi satisface toate dorintele si instinctele. El se bazeaza pe magnetismul si sexualitatea sa pentru a-si satisfice dorintele. Transformare dupa o experienta sexuala sau dupa o moarte.

Sagetator: individul poate fi un ghid, un cercetator sau un aventurier. Viata sa este o cautare spirituala permenenta. El cauta intotdeauna revelatii pentru a le impartasi altuia. Lectia sa constituie depasirea tuturor frontierelor pentru a arata ca nu exista nicio limita pentru evolutia omului.

Capricorn: individul doreste sa realizeze cercetarea sa printr-o reusita sociala sau putere. El cauta stima altuia. Tipul evoluat gandeste ca fiecare trebuie sa isi gaseasca propria cale tipul mai putin evoluat gandeste ca propria cercetare este exemplara.

Varsator: individul poseda un suflet fratern. Motivatia actiunilor sale si-o afla in viitor, fiind un vizionar in spirit. El cauta sa isi manifeste viziunea sa creatoare a unei noi ere de pace si de iubire. Nu-i intelege pe aceia care refuza sa evolueze. Poate sa rezolve problemele altora; lucreaza pentru unirea tuturor si este un descoperitor.

Pesti: individul lucreaza la crearea unei lumi globale, holistice, de era noua. Este optimist si intuitiv. Simte acut nevoia de a-si exprima iubirea, compasiunea. Cauta adevarul, este imaginativ, romantic, visator. Lectia sa consta in surmontarea iluziilor. Viata poate sa ii devina o cruciada mistica.

Interpretarea lui Chiron in case:

Casa I: cercetarea individului este principala sa motivatie. Tipul evoluat este un ghid bun, cu un spirit foarte deschis. El poate deveni un vindecator, un om de spirit, un indrumator, un instructor, iar uneori un guru (Yogananda are Chiron in casa I).

Casa II: satisfacerea dorintelor individului este ceea ce il motiveaza cel mai mult. El poate sa ii ajute pe cei stramtorati. Este senzual si atras de putere. Are o lectie de invatat in privinta banilor si a posesiunilor.

Casa III: individul cauta libertatea absoluta. El este inlantuit de propriile instincte. Tipul evoluat are umor, dar la tipul mai putin evoluat acest umor este nesanatos. El cauta sa acumuleze carti, cunostinte, informatii. Cauta, de asemenea, o legatura frateasca cu un guru. Un interes particular ii motiveaza viata.

Casa IV: individul are sentimentul ca apartine omenirii in totalitatea sa. El isi influienteaza anturajul. Are simtul eternitatii si respectul traditiilor. Cand esueaza, este disperat.

Casa V: creativitatea individului este originala. Este un actor tipic. Are de invatat lectii cu privire la iubirile sale si la copiii sai. Ii place sa seduca si sa straluceasca. El este un aparator al expresiei libere. Tipul putin evoluat nu cauta decat satisfacerea propriilor placeri.

Casa VI: cercetarea individului il impinge in serviciul altuia. El are simtul datoriei si al responsabilitatilor. Se teme ca va fi manipulat de catre altul. Ii este teama de legaturi profunde datorita riscului de separare. Cercetarea sa poate fi un lucru deosebit. Uneori, o problema de sanatate poate reclama o mare disciplina. Va trebui sa isi gaseasca echilibrul intre spiritual si material. Pesimism.

Casa VII: individul cauta intalniri si uniuni. Are nevoie de dreptate si de egalitate. Toate relatiile sale reprezinta tot atatea lectii. Cercetarea sa se realizeaza, in general, in colaborare. Viata sociala (artistica, chiar) este capitala. Doreste sa creeze armonia in orice domeniu. Improvizeaza.

Casa VIII: individul va trebui sa invete sa-si stapaneasca instinctele (agresivitate si sexualitate). Dispune de o mare energie pe care trebuie sa o canalizeze. Este un cercetator rece si disciplinat. Puternica dorinta sexuala de sublimat, lectii asupra mortii, sexului si puterii.

Casa IX: tot ceea ce este ascuns, misterios, necunoscut, strain il atrage; individul este persuasiv, iscoditor, senzitiv, filozof si vizionar. El depaseste toate provocarile. Calatoreste la niveluri subtile (vis, imaginatie creatoare, calatorie in astral).

Casa X: individul este foarte original, activ si dur cu sine insusi. In cariera sa, el utilizeaza metode originale si de avangarda. Isi alege telurile foarte dificile. El face lucrurile serios, fara a se lua in serios. Reusita poate motiva cercetarea.

Casa XI: individul este in fruntea unui grup pe care il ghideaza spre o noua era. Lectia sa consta in a sti sa isi aleaga prietenii si sa ajute oamenii sa isi exprime talentele. El este un vizionar, un creator, un idealist, chiar un revolutionar. Proiectele sale sunt importante. Tendinte spre universalitate si fraternitate.

Casa XII: individul are tendinta de a se replia in sine pentru a cerceta adevarurile si cunostintele ascunse. El poate sa se sacrifice pentru cercetarea sa. Transformarea sa trece printr-o cufundare in tenebre, de unde va iesi total transcens. Tendinta spre surmenaj si, uneori, spre aroganta. Isi inconjoara viata personala cu un val de ceata. Poate avea revelatia vietilor anterioare.

Interpretarea lui Chiron pe axele temei:

In conjunctie cu As: dispune de un mare magnetism, de un “har”. Privire hipnotica. Este altruist, fratern si universal. Poate fi un suflet evoluat care nu va trece neobservat.

In conjunctie cu MC: individul isi alege o cariera independenta, in care el utilizeaza un talent deosebit (astrolog, vindecator, etc). Poate sa exprime calitatile holistice ale Noii Ere.

In conjunctie cu DS: exista unele probleme in relatiile individului. Trebuie sa isi insuseasca lectia relatiilor personale, in special a casatoriei. El poate fi un bun sfatuitor si stie sa rezolve problemele altuia.

In conjunctie cu FC: individ foarte inspirat si intuitiv. Aceste calitati il ajuta sa isi sfatuiasca bine apropiatii. Copilaria sa si mediul sau familial sunt foarte deosebite. Are o perspectiva globala asupra omenirii.

Orice conjunctie a lui Chiron cu o axa este valabila cu un orb de 5 grade.

Chiron in conjunctie cu un ax auxiliar accentueaza, de asemenea, impactul sau.

Chiron in conjunctie cu un asteroid ajuta la intelegerea calitatilor acestui asteroid si la integrarea acestora in propria personalitate.

Punctul intermediar dintre Saturn si Uranus indica locul in tema in care Chiron ii va permite individului sa isi concentreze energia saturniana la cea uraniana, daca Chiron este utilizat constient, in sectorul de viata care corespunde casei acestui punct intermediar.

Interpretarea aspectelor lui Chiron: planetele care sunt in aspect cu Chiron indica natura cercetarii individuale (mai ales in caz de conjunctie).

Chiron in conjunctie cu Soarele: individul este un original care nu accepta nicio bariera, fiind gata sa raspunda la toate provocarile. El este atragator, poseda har si creeaza ceea ce nimeni, anterior, nu a cutezat sa isi imagineze. El poate sa rezolve problemele altora. Cercetarea sa este solara, in raport cu un barbat (ghid, tata, sot) sau iubire, creatie.

Chiron in sextil sau trigon cu Soarele: individul isi utilizeaza talentele pentru a merge dincolo de orice limita. Iubeste surprizele. Totdeauna el prezinta o noua dimensiune a personalitatii sale sau noi talente creatoare.

Chiron in cuadratura sau opozitie cu Soarele: individul doreste sa schimbe lumea. El va trebui sa inceapa cu el insusi. Daca refuza transformarea, circumstantele il vor forta la aceasta. Este un combatant gata sa accepte marile provocari, iar ceilalti conteaza mult pentru el.

Chiron in inconjunctie cu Soarele: individul este un oportunist care stie sa sesizeze momentul pentru a actiona. El trebuie sa invete sa se adapteze, pentru ca apoi sa il ajute si pe altul sa creasca.

Chiron in conjunctie cu Luna: cercetarea sa poate fi colectiva, familiala sau legata de o femeie (mama, sotie, fiica) sau de feminitate, in general. Caminul sau, anturajul sau, poate avea cate ceva foarte particular, chiar poetic. Resimte foarte bine emotiile altuia. Este extrem de sensibil. Mama vindecatoare sau pioniera.

Chiron sextil sau trigon cu Luna: individul este capabil de a percepe pe altul cu o mare acuitate. El simte punctele tari si slabe ale altuia, talentele si nevoile sale. In general, se serveste de talentele sale pentru a-l ajuta pe altul.

Chiron in cuadratura sau opozitie cu Luna: individul va trebui sa invete sa se adapteze la orice situatie, sa observe si sa nu refuze schimbarea din pricina incercarilor (familiale, in special). Har. Este un combatant. Sensibilitate. Are nevoie sa fie ghidat pentru a fi ajutat in exprimarea sentimentelor sale. Aspect foarte creator.

Chiron in inconjunctie cu Luna: individul este un observator penetrant ce percepe sentimentele altuia. El este capabil sa ii ajute pe altii in intelegerea de sine. Este selectiv in relatiile sale. Are capacitatea de a fi in locul potrivit la momentul potrivit.

Chiron in conjunctie cu Mercur: cercetarea individului are o latura intelectuala si rationala. Ii place sa studieze, sa se informeze si sa inteleaga lumea gandurilor altuia. El comunica la toate nivelurile. Stie sa gaseasca solutia cheie intr-o situatie de blocaj.

Chiron in sextil sau trigon cu Mercur: individul poseda un spirit larg si mult umor. Curios din fire, poate fi un scriitor, orator sau comedian. Ii vede pe ceilalti asa cum sunt ei in realitate. Are o gandire originala si este capabil sa ii determine pe oameni la sinergie.

Chiron in cuadratura sau opozitie cu Mercur: individul este un innovator si un ganditor original care exprima la un nivel inalt ceea ce altii gandesc la un nivel inferior. Provocator, foarte curios, el adora discursurile oratorice.

Chiron in inconjunctie cu Mercur: individul prezinta o viziune foarte globala asupra oricarei situatii. Uneori, el este depasit de masa de informatii pe care a acumulat-o, nestiind cum sa reactioneze in aceasta situatie. Este necesara invatarea discriminarii.

Chiron in conjunctie cu Venus: conectarea individului este legata de nevoia de a atrage, de a seduce, de talentul artistic si de constiinta estetica. Are farmec. Iubirile reprezinta o parte importanta a cercetarii sale, ca si cautarea frumusetii si a armoniei. Este foarte sensibil la nevoile altuia. Isi ofera iubirea fara sa ceara nimic. In schimb, aceasta il face vulnerabil. Este idealist in dragoste.

Chiron sextil sau trigon cu Venus: individul daruieste multa iubire, este un artist original, un creator. Are har. Doreste sa ii ajute si sa ii protejeze pe ceilalti.

Chiron in cuadratura sau opozitie cu Venus: individul are gusturi artistice foarte originale. Are frecvent probleme relationale (afecteaza mai mult barbatii, decat femeile). Calitati de protector.

Chiron in inconjunctie cu Venus: individul cunoaste totul despre relatiile umane ale celorlalti si poate fi un ghid in acest domeniu. Pe de alta parte, el are lectii de invatat in legatura cu propriile sale relatii sentimentale. Neincredere.

Chiron in conjunctie cu Marte: individul isi asuma riscuri pentru realizarea cercetarii sale. El este, mai curand, un actor, decat un contemplator. Este un tip decizional si chiar erou, uneori. Este un luptator si un combatant ce isi face dusmani. Dorinta puternica.

Chiron in sextil sau trigon cu Marte: individul este un specialist in utilizarea energiei martiene. Poate fi un atlet, un politician sau un om de decizie. El poate dirija si conduce pe altii pe o noua cale. Stie sa deschida portile.

Chiron in cuadratura sau opozitie cu Marte: individul va trebui sa invete sa se adapteze noilor metode, sa isi schimbe maniera de actiune, sa invete discriminarea. El este plin de resurse si talente. Inovator. Daca va refuza schimbarile, se va confrunta cu accidente sau probleme de sanatate.

Chiron inconjunct Marte: individ extremist, cu tendinta de a-si asuma prea multe riscuri. Principala sa lectie consta in stiinta dozarii eforturilor proprii si a cunoasterii propriilor limite.

Chiron in conjunctie cu Jupiter: individul detesta structurile deja stabilite, invatamantul traditional, religia clasica. In general, este un bun ghid. Are incredere in sine si optimism. El vede latura buna a lucrurilor si a oamenilor.

Chiron in sextil sau trigon cu Jupiter: individul este capabil sa exprime idei clare asupra legii, invatamantului sau religiei. Invata usor. Poate fi un bun ghid in orice situatie.

Chiron in cuadratura sau opozitie cu Jupiter: individul interpreteaza situatiile de o maniera foarte originala. El are tendinta de a refuza schimbarile existentei sale. Totusi, el creeaza numeroase oportunitati.

Chiron in conjunctie cu Saturn: aspect regasit doar in tema celor nascuti in 1966. Aduce un conflict intre generatii. Individul nu accepta valorile de autoritate sau traditionale, structurate si rigide.

Chiron in sextil sau trigon cu Saturn: individul are oportunitati pentru a schimba structuri sociale. Poate construi noi structuri ale viitorului.

Chiron in cuadratura sau opozitie cu Saturn: cuadratura se regaseste la cei nascuti intre anii 1935 si 1952 (pana in momentul in care a fost scrisa aceasta carte), care au construit structuri de care se agata si care au nevoie de aceasta falsa securitate pe care o creeaza; este angoasa transformarilor care vor veni. Pentru opozitie: individul are o lectie de invatat in ceea ce priveste limitele sale. Viata ii este o lupta permanenta intre structurile stabile si cele noi.

Chiron si Uranus: nu formeaza nicio conjunctie in secolul XX. Din 1962 si pana in 1989, acesti astri au fost in opozitie, ceea ce aduce in incarnare suflete total diferite fata de generatia precedenta (Chiron in cuadratura cu Saturn intre anii 1935-1952), care este prea conservatoare. Noul val de suflete vine sa schimbe profund societatea actuala in sensul bun si pentru a exprima valorile holistice ale Noii Ere.

Chiron in cuadratura cu Uranus: individul intalneste multe conflicte si surprize in viata sa. El este gata sa isi asume orice risc pentru a intreprinde ceva nou.

Chiron sextil sau trigon cu Uranus: individul se lanseaza pe cai neexplorate inca, ceea ce creeaza schimbari majore in viata sa. Nu ii place sa se recunoasca invins. Intelege ceea ce trebuie facut pentru a ameliora lumea. Refuza sa isi recunoasca greselile.

Chiron in opozitie cu Uranus: individul are o mare nevoie de miscare, de schimbare, de descoperiri. Are nevoie de spatiu si noutate. El apartine generatiei adepte a uniunii libere. Va trebui sa invete sa isi imparta spatial si independenta cu altul.

Chiron in conjunctie cu Neptun: individul poseda har si o mare influenta asupra altuia. El poate sa ghideze pe altcineva in planul emotional sau spiritual sau sa se piarda in iluzii. Calitati psihice.

Chiron in sextil sau trigon cu Neptun: individ creativ, imaginativ, visator, idealist si uneori utopic. Calitati pentru vindecare si pentru perceptii psihice. Vise de premonitie.

Chiron in cuadratura sau opozitie cu Neptun: sensibilitate speciala a vietii si universului. Uneori, teama de necunoscut. Alteori, o mare confuzie interioara.

Chiron in conjunctie cu Pluton: casa care contine acest aspect va reprezenta sectorul de viata in care individul va incerca o mare nevoie de transformare. Aspect foarte extremist.

Chiron in sextil sau trigon cu Pluton: reformularea aduce o latura brutala in expresia personala. Individul se implica total in ceea ce face si nu isi schimba usor parerea.

Chiron in cuadratura sau opozitie cu Pluton: individul cauta sa se stapaneasca pentru a-si controla destinul. El este atras de necunoscut, de mister sau de moarte. Va trebui sa invete sa isi strapaneasca agresivitatea. Fatalitate.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin