Casa a VI a a Cerului

Casa VI este o casa cadenta, de actiune. Semn analogic Fecioara, guvernator analogic Mercur. Cuvinte cheie: datorie, munca, sanitate fizica.

Aceasta casa reprezinta munca obligatorie contractata pentru a trai, pentru a manca. Nu este o munca liber aleasa, asa cum o reprezinta casa X.

Casa VI reprezinta si bolile fizice, maladiile benigne si, uneori, ciclice. Maladiile = boli psihosomatice.

Reprezinta obiceiurile alimentare si conditiile in care se mananca, fiind in analogie cu intestinele. Aceasta casa este cea a limitarilor si a tot ce este cotidian, repetitiv, monoton.

Este casa igienei si a dieteticii. Reprezinta si functionarii, servitorii, casnicii, fiind deci casa sarcinilor domestice si a serviciului pentru altul.

In mod analog, casa agriculturii, a recoltelor, a micilor animale familiare. Reprezinta plantele, farmacia, regimul, dieta, comertul, serviciul public, tot ceea ce este masurat, analiza si calculu. Este de asemenea in legatura cu unchii si matusile, examenele, clasificarile, precizia, curatenia si relatiile profesionale.

In concluzie, casa VI reprezinta boli, criza morala, doctorii, angajatii, inferiorii (subalternii), muncitorii, poporul, ferma, bucataria, animalele mici; intestinul, pantecele.

In casa VI se exprima puterea de munca si ritmul activitatii, dar mai important si mai usor de dovedit este raportul insului cu predispozitiile de boala castigate din modul rau de viata.

In constelatiile casei VI se mai oglindesc si legaturile de destin care reies din conditiile de munca (functionar – munca impusa).

Pozitiile unei planete in casa VI va fi intotdeauna considerate drept critica, iar o ocupare puternica va indica ori o stare bolnavicioasa de natura trupeasca ori sufleteasca, ori suferinte, aptitudini si interese medicale, fie igienice, fie sociale. Casa VI impreuna cu casa XII si VIII pot fi figuri structurale in horoscopul unor medici faimosi, ale unor vindecatori prin pase magnetice sau a surorilor de caritate.

Semnele zodiacului in casa VI:

Berbec: certuri degenerand in scandaluri, in slujbe; conflicte cu patronii; concedieri din serviciu.

Taur: servitude sentimentala sau boala persoanei iubite; gust de lucru.

Gemeni: afaceri numeroase si incercate; surmenaj, slujba mercuriana in legatura cu scrisul.

Rac: depresie morala, plictiseli prin femei, tristate; pozitie modesta, dar buna; activitate in legatura cu trecutul.

Leu: necazuri in dragoste; success in slujba modesta; dragoste de persoane de conditie joasa; boli de inima.

Fecioara: afaceri incalcite; reusita in slujba de secretar particular sau servitor; gust de lucru; boli de intestine.

Balanta: necazuri de pe urma femeilor si legaturi amoroase cu persoana inferioara.

Scorpion: tot felul de nemultumiri in activitatea lucratoare; servitor rai; ocupatie in legatura cu cea indicate de Marte (guvernatorul Scorpionului) adica fier, foc, cutit.

Sagetator: calatorii lungi in slujbele avute si protectii in campul muncii.

Capricorn: griji si plata putina in munca depusa; stabilizare tardiva.

Varsator: renume bun in campul muncii, dar activitate plictisitoare in exercitiul acesteia.

Pesti: certuri cu colegii de lucru; ajutor dat de familie.

Planetele in casa VI:

Soare in casa VI:

  • Pe plan psihic: favorabil: tendinta de stralucire se dovedeste a fi oarecum impiedicata sau inhibata, iar posibilitatile de ridicare sociala sunt ingradite. Totusi, vom avea un destin favorabil in campul muncii, desi situatiile nu vor fi niciodata prea libere sau independente. Nativul are o mare autoritate fata de colaboratorii sai sau fata de persoanele din subordine. Nefavorabil: pozitia sociala ia aspectul unei adevarate servituti si predispozitia la boli este puternica; vitalitatea este scazuta la aspectele rele cu Saturn sau cu Luna, ori expusa unui consum excesiv de forte sau unor atacuri acute de boala. In ipoteza aspectelor rele ale lui Marte, Uranus si Jupiter, vom avea, aproape mereu, febra si maladii infectioase.
  • Traditional si in destin: success in slujbe, dar posibile umilinte; discreditare si dizgratie in ceea ce priveste sotul sau asociatul; tulburari de vedere.

Luna in casa VI:

  • Pe plan psihic: favorabil: ritm de munca cu oscilatii, vizibil doar la o pozitie si o aspectare corespunzatoare a Lunii. Slabiciune trupeasca, indispozitii si imbolnaviri trecatoare. Colaborarile cu inferiorii, in special cu femeile, vor fi norocoase si favorizate de un instinct sigur in alegere. Nefavorabil: tulburari fizice, stari psihice de teama si depresie. Sistemul nervos va avea mult de suferit in cazul unor aspect nefavorabile cu Mercur si Uranus, mai ales cand acestea vin din casele III, VIII, IX sau XII. In general, sunt predispozitii spre boli de natura semnului lunar si a planetelor atacante. In horoscopul barbatului, pozitia Lunii in casa VI indruma la legaturi erotice izvorate din sentimente de putere si de mila, referindu-se adesea la persoane inferioare din punct de vedere social. Destinul acestor legaturi il vor arata aspectele Lunii: o Luna rau aspectata in casa VI va da o alegere gresita a colaboratorilor si o nesansa corespunzatoare.
  • Traditional si in destin: munca sau ocupatie bizara; schimbare necontenita de slujba si complicatii prin femei;moartea unei prietene; accidente sau necazuri pricinuite consortului sau asociatului de catre femei.

Mercur in casa VI:

  • Pe plan psihic: favorabil: armonic, cu precumpanirea lui Mercur in horoscop prin aspect cardinale si cu structura integrala corespunzatoare, vom avea medicii internisti si psihiatrii. Nefavorabil: aproape niciodata pozitia lui Mercur in casa VI nu se socoteste a fi favorabila, caci cel mai neinsemnat aspect dizarmonic mercurian duce la o iritare nervoasa. Cuadraturile cu Saturn, Marte, Uranus si Neptun vor da nevroze si psihoze. Un Mercur fara aspect (feral) in casa VI poate vesti chiar nebunia.
  • Traditional si in destin: tulburari de memorie sig rai; numeroase neplaceri de pe urma inscrisurilor, a relatiilor sau parerilor propria; surmenaj mental; afaceri numeroase si incalcite.

Marte in casa VI:

  • Pe plan psihic: favorabil: vom intalni adesea un ritm impulsiv de munca, duritate in tratarea inferiorilor, cu consecintele aferente. Aproape ca nu vom inregistra niciun effect favorabil la o asemenea pozitie planetara. Nefavorabil: ritm de munca agitat si supus scandalurilor, izvorate din impulsuri proprii si nefericite. La aspectele puternic dizarmonice se ivesc boli febrile si inflamatorii de natura semnului martian, care trebuie de multe ori tratate prin operatii chirurgicale. La aspectele rele cu Uranus sau Saturn, vom intalni accidente suferite in campul muncii.
  • Traditional si in destin: servitor rai; muscaturi de animale veninoase; trai rau si neplaceri din partea unchilor sau a matusilor parintelui (casa VI este a IIIa de la a IVa, casa IV este tatal, iar casa VI reprezinta fratii tatalui, respective unchii nativului); rani sau operatii la pantece.

Venus in casa VI:

  • Pe plan psihic: favorabil: la o aspectare buna vom gasi o vitalitate relativ puternica si o mare putere de regenerare organica, in pofida unor posibile inclinatii maladive. Atitudinea in campul muncii este de natura afectiva, ducand la o pretuire din partea inferiorilor, in special a femeilor. Nefavorabil: se semnaleaza inclinatii si relatii erotice cu femei de joasa speta. Destinul va reiesi din aspect. Pentru ambele sexe se ivesc intotdeauna boli sexuale, iar la femei sarcini extrauterine.
  • Traditional si in destin: necazuri in dragoste; adeseori servitude sentimentala; boli ale consortului sau a fiintei iubite; cumpene amoroase pentru consort sau asociat, impletite cu iubiri tainice; munca in legatura cu arta; sarcini periculoase; abandon in copilarie; casatorie impusa sau influentata de familie.

Jupiter in casa VI:

  • Pe plan psihic: favorabil: in primii ani de viata aceasta pozitie nu influenteaza intr-un mod fericit sanatatea; mai tarziu se va observa o puternica regeneratoare organica si o sanitate care sporeste puterea de munca. Pe plan sufletesc vom avea o mare inclinatie pentru relatii mai vagi sau mai stranse cu paturile sociale inferioare, unde se vor cultiva raporturi bune. Nefavorabil: pe linia patologica vor reiesi tulburari ale sanatatii cauzate de o alimentatie abundenta sim ai ales boli de fict sau fiere, care sunt tipice la aspectele rele ale planetei cu Marte si Saturn.
  • Traditional si in destin: castiguri inseminate si avansare in slujba, unita cu consideratia superiorilor; unchi bogati si utili; pentru consort, castiguri tainice; servitori buni; dragoste pentru animale mici; nativul va fi mai bogat decat parintii sai.

Saturn in casa VI:

  • Pe plan psihic: favorabil: aspectarea armonioasa duce, din pacate, numai la minimizarea efectelor rele ale lui Saturn. Nefavorabil: Saturn in casa VI prejudiciaza puternic starea sanatatii si puterea de munca poarta vina acestor boli, care tind sa devina cronice din cauza conditiilor nefavorabile de lucru care actioneaza dezavantajos; din punct de vedere psihic se vor inregistra nemultumiri, o tendinta spre vesnica cicaleala si o nesansa in raporturile cu inferiorii, ceea ce poate duce la diferende si deceptii grave.
  • Traditional si in destin: necazuri de la inferiori si munca grea, in general prost platita; pierdere de obiecte casnice sau de animale mici; neplaceri de la unchi si matusi; calatorii periculoase pentru parinti; somaj; boli de oases au de dinti; dusmania oamenilor batrani; moartea unui amic sau a unui protector.

Uranus in casa VI:

  • Pe plan psihic: favorabil: binele pe care il poate aduce planeta minimizeaza raul, dar e departe de a-l suprima. Nefavorabil: munca impulsive si nestabila cu un ritm adeseori dezordonat si cu o nevoie absoluta de independenta care, unita cu un simt de tartare inegala a oamenilor subordonati, poate crea serioase crize si dificultati. In privinta sanatatii, apar deseori boli organice, pe baza unor tulburari nervoase si psihice, de natura semnului lui Uranus si al aspectelor sale; sistemul nervos va suferi mai ales de pe urma aspectelor dizarmonice cu Luna si Mercur. Accidente in campul muncii si boli eruptive; cateodata, maladii care evolueaza anormal sau alarmant.

Neptun in casa VI:

  • Pe plan general: favorabil: in cazul unui Neptun armonic sunt posibile insusirile pozitive de magnetism, care pot fi folosite in vindecari. Cu aspectare dizarmonica se vor vadi tendinte catre nevroze si psihoze.

Pluto in casa VI:

  • Nativii cu Pluton in Casa VI a hartii natale isi pot gasi puterea personala prin a-I ajuta pe ceilalti in eforturile lor. Nativii sunt muncitori, au o vointa puternica si nu agreeaza controlul altora asupra lor.    Aceasta pozitie adeseori aduce gelozie, intriga, lupte de putere in aspectele vietii pe care le influenteaza; poate indica multe provocari la locul de munca. Vor fi necesare multe eforturi pentru ca nativul sa se inteleaga bine cu colegii de munca, caci in vazul unor aspect grele, acesta va fi perceput ca o persoana dezagreabila si care intimideaza.
  • Gasirea unui echilibru intre munca si viata este dificil pentru acest nativ, fiind adeseori obsedat de munca sa, lucru ce poate duce la o afectare a sanatatii, daca nu se iau masuri. De asemenea, poate indica tulburari obsesiv-compulsive.
  • © Armand Constantinescu, Dan Ciuperca
Author: admin