Casa a V a a Cerului

Casa V este casa succesoare, casa de viata. Semn analogic Leu, guvernator analogic Soare. Cuvinte cheie: joc, creatie, iubire daruita.

Este casa iubirii si a creatiilor. Este iubirea ca joc sau placere: flirt, legaturi, vacante. Reprezinta creatiile artistice si teatrul sau copiii (mai precis, primul copil; al doilea copil corespunde casei VII, iar ceilalti urmaresc casele din doua in doua).

Reprezinta casa descendentei si a capacitatii de dragoste fata de altul. Reprezinta casa inimii, speculatiilor si tuturor jocurilor. Casa V este, de asemenea, asociata cu darurile, cadourile si norocul, dar este si casa educatiei si invatamantului, a sportului si a tot ce reprezinta sarbatoare. Semnifica machiajul, coafura, aurul, mastile, luxul, frumusetea, gloria, stralucirea, recompensele si toata energia de care dispunem.

Casa V reprezinta copiii, educatia, pedagogia, teatrul, clubul, campul de curse, dragostea, ambasadorul, diplomatia, favorurile, speculatia, inima, sira spinarii.

In casa V a Cerului se oglindesc instinctele, mai ales cele erotice, precum si consecintele lor in destin, prin urmare caracterul si desfasurarea raporturilor amintite cu progeniturile posibile. La femeie se vor gasi totdeauna indicatii clare in privinta mersului conceptiei, sarcinii si nasterii. Celelalte aspecte: speculatia, jocul de noroc, placerile de tot felul si prezentarea vesela in societate se incadreaza si ele in acest domeniu. In aproape toate cazurile casa aceasta indica raporturile interioare sufletesti cu tineretul si cu copilul, evidentiind pedagogia si profesoratul. Pozitiile planetare dizarmonice in casa V, mai ales Soarele si Luna, par sa provoace – lucru ciudat si inexiplicabil- boli de ureche sau o deficienta de auz in timpul copilariei.

Semnele zodiacului in casa V:

Berbec in casa V: pasiuni navalnice in tinerete; seductie posibila; la femei avorturi sau pierderea unui copil; mai intotdeauna complicatii sentimentale.

Taur in casa V: senzualitate si afaceri sentimentale numeroase; logodna splendida; copii frumosi.

Gemeni in casa V: dragostea se infiripa pe calea intunericului; placer pentru jocuri de noroc; corespondenta sentimentala asidua.

Rac in casa V: dragoste ilegala; semnul e favorabil sarcinii si progeniturilor numeroase; adeseori, dragoste platonica.

Leu in casa V: stima aproapelui; adulter scandalos; speculatii financiare favorabile.

Fecioara in casa V: atractie erotica pentru personae de joasa conditie; prieteni numerosi si success in speculatiile facute cu oameni de rand.

Balanta in casa V: viata sentimentala se schimba necntenit, avand obiective miscatoare; placeri rafinate, senzualitate.

Scorpion in casa V: pasiuni funeste, urmate de moartea iubitului; seductie posibila si rivalitate sentimentala; semnul este nefavorabil sarcinii si vietii copiilor nascuti.

Sagetator in casa V: eleganta, dragoste pentru bijuterii si pentru lux; dragostea este favorizata de voiajuri lungi sau de legaturile cu personae de neam strain; relatie profitabila cu strainatatea.

Capricorn in casa V: fire morocanoasa, placeri tardive; dragoste tarzie si neplaceri in dragoste; intr-o anumita masura, realizare prin speculatii.

Varsatorul in casa V: fire integra, placeri cerebrale si necazuri in dragoste sau in prietene; nu favorizeaza cresterea copiilor.

Pesti in casa V: inconstanta si rivalitate in dragoste; legaturi sentimentale numeroase si oarecum fericite, senzualitate, progenituri numeroase.

Planetele in casa V:

Soarele in casa V:

  • Pe plan psihic: favorabil: daca in horoscop aceasta pozitie nu va indica cumva tendinte pedagogice, pe care le vom observa adeseori, atunci se vor vadi inclinatii speculative materiale, care se vor desavarsi insa cu greu in domeniul practice; armonie in viata instinctelor si raporturi fericite cu tineretul, cu invatatura, cu sportul, jocul, petrecerea si speculatia, toate dependente de planetele care aspecteaza Soarele si de caracterul semnului zodiacal in care se afla. Nefavorabil: primejdii trupesti, sufletesti si materiale, care vor reiesi din raporturile si tendintele mentionate mai sus, inhibitii instinctuale (Saturn) si excese instinctuale (cu Marte); in general se va evidentia tendinta nativului de a fi punctul central de interes in relatia sa cu societatea.
  • Traditional si in destin: succes in chestiuni de arta, lux sau placeri si gust pronuntat pentru podoaba; izbanda in speculatii sau in jocuri de noroc in semnele Berbec, Leu si Sagetator, insa pierderi sau noroc schimbator in Gemeni, Balanta si Scorpion; dragoste profitabila, sentimente nobile in semne de foc; cand semnul este steril, harazeste arareori copii; cand Soarele este maleficiat, rupere de logodna, posibil cu scandal.

Luna in casa V:

  • Pe plan psihic: favorabil: atitudine vie din punct de vedere social, dar totusi pasiva, precum o mare sovaiala in raporturile erotice, care cu greu se pot fixa; exista legaturi sufletesti cu tineretul si cu copiii, acest lucru fiind valabil aproape intotdeauna in horoscopul femeilor; alegere oarecum fericita a partenerului de viata, dupa ezitarile specifice Lunii. Nefavorabil: figurile dizarmonica ale Lunii provoaca o alegere nesigura a partenerului in dragoste si, cel mai adesea, nu cea mai nimerita; vorsurveni adeseori si perversiuni instinctuale, iar la femei afectiuni trupesti in legatura cu sarcina si nasterea; raporturile cu tineretul sunt dizarmonice si aici vom gasi mai ales pedagogii rai.
  • Traditional si in destin: dragoste tainica sau ilegala, inconstanta si complicatii sentimentale, cu schimbarile de atitudine aferente; prietenii numeroase, insa instabile; in Taur avem senzualitate, in Scorpion, dezmat sexual; Luna este favorabila pentru copiii in semne de apa (nu Scorpion) sau in semne de aer; pentru femei, poate semnifica o rivala; posibila moarte a unei rude sau a unei femei in varsta, ce influenteaza indeaproape interesele nativului.

Mercur in casa V:

  • Pe plan psihic: favorabil: talente pedagogice si educative sau, in alta ordine de idei, inclinatie marcata pentru jocurile de noroc. Nefavorabil: aspectele rele pot arata o nesansa in raporturile individului cu tineretul; deseori se vor ivi in viata instinctuala iluzii si conflicte, iar in semnele venusiene si cu aspect nefaste se vor evidentia perversiuni ale fanteziei erotice.
  • Traditional si in destin: iubiri trecatoare si necontenit innoite; placer cerebrale in Gemeni, Fecioara si Varsator, dragoste interesata in celelalte semne; drumuri facute in timpul sarcinii sau pentru nastere.

Venus in casa V:

  • Pe plan psihic: favorabil: planeta aduce multa sociabilitate; sentimental se indreapta catre joc (subtil si grosolan) si catre placer; puternica dorinta catre placere si senzualitate; talent dramatic artistic; raporturi fericite, intensive erotice, cu o declansare instinctuala armonica. Nefavorabil: fire superficiala, risipitoare, cu o tendinta catre jocuri, speculatii si pariuri si o dorinta neinfranata de placere; eroarea si excesul erotic vor duce la grave esecuri personale si sociale; aspectele critice cu Marte, Neptun, Uranus si Luna dau o nota deosebit de tulburatoare in viata sentimentala, iar cele constituite cu Neptun, Uranus si Pluton pot tinde catre perversiuni, anomalii sau diverse excese; straduintele pedagogice sunt in asemenea cazuri primejduite de instinctele nativului; in horoscopul femeilor, sarcinile nu vor fi duse pana la capat sau se vor savarsi cu mari complicatii.
  • Traditional si in destin: dragoste timpurie sau pericol de viol, daca planeta este malefica; legaturi ilegale; tendinta catre o viata vesela, catre rafinament si amabilitate; copii frumosi, in Rac si Pesti; logodna bogata; pentru femei, rivale in dragoste; stima si consideratia aproapelui; noroc in speculatii, in Taur, Balanta, Pesti; logodne rupte si pierderi la joc; pentru barbat, rival in dragoste; pentru femeie, sarcina in afara casatoriei, avort posibil sau copil din flori; moartea subita a parintilor sau bunicilor; copii zanatici.

Jupiter in casa V:

  • Pe plan psihic: favorabil: talente speculative; mari succese economice sii noroc in speculatii; in horoscopul femeii, mare fecunditate si o putinta deosebita de a-si educa fericit copiii. Nefavorabil: vom avea un aspect opus in domeniile de mai sus, iar in aspectul rau al lui Jupiter cu Marte, o predispozitie nefericita la sarcini extrauterine.
  • Traditional si in destin: legaturi amoroase profitabile; speculatii fericite si succes la jocuri de noroc; logodna fastuoasa; pentru barbat, rival instarit; constelatia favorizeaza copiii si nasterea.

Saturn in casa V:

  • Pe plan psihic: favorabil: palidul si maleficul astru va arata aici o inhibitie a impulsurilor erotice si sexuale care, fiind puternice, devin din ce in ce mai chinuitoare; dezvoltare tarzie a sexualitatii, predispozitie pentru legaturi amoroase cu personae mai in varsta; frana puternica in exteriorizarea sentimentelor; predilectie a nativului de a frecventa o societate serioasa, intelectualizata sau oameni cu experienta, batrani. Nefavorabil: destin intellectual nefericit, insemnat cu pecetea resemnarii; nu se va vadiniciodata o bucurie sau o placere in lumea simturilor; o traire dureroasa sentimentala sau erotica din tinerete poate sa aiba consecinte pentru toata viata; la femei vom intalni adesea sarcina extrauterine, copii nascuti morti si stari precare de sanitate, datorita raporturilor sexuale cu urmarile lor firesti; la aspectele foarte critice ale lui Saturn, aceasta pozitie planetaa va indica moartea in frageda copilarie; la o aspectare mai putin nefasta, constelatia va da de inteles o stare bolnavicioasa, adeseori bazata pe o deficienta glandulara in copilarie sau in adolescenta.
  • Traditional si in destin: fire morocanoasa si Trista; nativul nu va gusta nici placerea, nici dragostea, nici prietenia; piedici in dragoste si in logodne; sentimentalism nul; adeseori va da impotenta sexuala si, la femei, intotdeauna sterilitate; constelatia este nefasta pentru copii; necazuri dramatice in materie sentimentala in Rac, Leu, Berbec si Pesti; tradari in dragoste.

Uranus in casa V:

  • Pe plan psihic: favorabil: constitutia uraniana arata labilitate si iritabilitate in domeniul erotic, vadind insusiri care pot duce la un mod neconventional de a trai viata sexuala, in domeniul intelectual, unde se contureaza o fantezie intuitiva si un talent speculativ pe care il vom gasi mai intotdeauna la artisti. Nefavorabil: la o aspectare nearmonica a lui Uranus cu Soarele sau Venus vor reiesi legaturi de destin foarte schimbatoare, cu o influenta hotaratoare in rau asupra existentei burgheze, a casniciei, etc; la femei, educatie desantata care s-ar putea da copiilor, bazata pe idei nastrusnice si neconventionale; la ambele sexe, in aspectarea rea a planetei cu formatiuni din casa XI, se vor vadi anomalii sexuale, practica prostitutiei sau a fovoritismului; aspect disonante cu Venus vor insemna pederastie sau nimfomanie.

Neptun in casa V:

  • Pe plan psihic: favorabil: la o aspectare foarte armonioasa, planeta poate favoriza sublimarea poftelor sexuale si trecerea raporturilor erotice pe plan spiritual, cu rodul frumos. Nefavorabil: la o structura integrala inferioara intre armonic si dizarmonic, adica la o pozitie mediocra a lui Neptun, se vor vadi o bogatie si o abundenta in evenimente erotice si sexuale; aspectele nefaste care constituie salasul nefavorabil al planetei in casa V vor fi fatale pentru viata sentimentala, favorizand perversiunile, excesele si, mai ales, erorile sexuale, fiindca nativul va fi prada autoiluziei; femeile isi vor educa in mod detestabil copiii.

Pluton in casa V:

  • Nativii cu Pluton in casa V au o atractie pentru risc, iubesc aventura si viata amoroasa intensa, ajungand sa fie extrem de neinfricati si cu o vointa foarte puternica, poate chiar prea puternica, uneori.
  • In pozitie nefavorabila, Pluton in casa V poate provoca o lupta pentru autoritate, fiind foarte important pentru nativ sa se afle in centrul atentiei; daca nativul nu reuseste sa obtina acest lucru, ei se pot simti gelosi sau frustrati.
  • In cazul planetei Pluton, care este una foarte puternica, este crucial ca aceasta sa fie analizata impreuna cu aspectele sale, privind harta ca pe un tot; o aspectare armonioasa asigura o manifestare pozitiva a influentelor planetei, in timp ce aspectele negative vor da situatii dificile.

© Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin