Astrologia karmica

Reincarnarea este o conceptie filozofica pe care o traim, dar care nu se poate dovedi. Ea este o realitate pe care o simtim intuitiv si pe care o putem demonstra prin astrologie, si nu doar prin credinta. Multi maestri spirituali au vorbit si au explicat reincarnarea (Yogananda, Aivanhov, etc) si clarvazatori de inalt nivel, avand acces la invataturile stiintei initiatice (Edgar Cayce).

Biblia, citita in sensul ei ezoteric, releva acest lucru, de asemenea.

Astrologia se bazeaza pe ciclul naturii si este reprezentata in etaje spiralate care imita evolutia spirituala a oricarui individ. In fiecare an, natura renaste in primavara, pentru a muri in toamna. Astrologia releva acelasi mecanism si pentru om: el petrece cateva zeci de ani pe pamant, apoi moare si petrece un timp in lumea astrala, pentru a renaste mai tarziu pe Pamant, unde are de trait noi experiente si noi lectii de invatat.

Fiecare individ are astazi circa doua sute de experiente in urma, ceea ce constituie karma sa (in care intra o parte negativa, dar si una pozitiva). Karma reprezinta ansamblul tuturor actelor, tuturor emotiilor si sentimentelor, tuturor vorbelor si gandurilor pe care un individ le-a acumulat in vietile predecente.

Exista doua tipuri de karma:

  • Karma veche (de rezerva) – acumulata in existentele anterioare
  • Karma noua (de circumstanta) – care se creeaza in aceasta viata

Legea karmei este legea cauzei si a efectului: orice actiune antreneaza o reactiune, adica, pentru orice energie produsa de catre o persoana, se va produce, dupa un timp dat si o asociere de alti factori, o energie de aceeasi calitate (pozitiva sau negativa). Orice cauza are un efect, iar acest lucru se poate verifica in fiecare zi.

Bineinteles, itele karmei sunt greu de descalcit, caci, in cea mai mare parte a actelor, se insereaza si elemente din karma existentelor precedente. Acest lucru a fost denumit ”hazard”, insa hazardul este un cuvant care disimuleaza ignoranta umana, iar el nu exista pentru un astrolog.

Harta cerului ne vorbeste despre karma. Ea nu vorbeste, deci, despre viitorul nostru (pentru ca tocmai ne nastem), ci despre trecutul nostru. O harta a cerului este o insemnare a schemelor vietilor noastre trecute. Noi ne incarnam cu unele scheme, unele probleme de reglat si unele calitati care ne parvin din multiplele vieti trecute si care apar pe harta cerului din momentul nasterii noastre. Cand astrologul incearca sa prevada viitorul dupa trecut, aceasta inseamna ca veti reproduce aceleasi scheme ca in vietile trecute.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin