Teoria triunghiurilor

Astrologia holistica este bazata pe o adaptare bazata pe simbolismul initiatic al triunghiurilor. Triunghiul este binecunoscut ca simbol al Trinitatii: Tatal, Fiul si Sfantul Duh.

Stiinta initiatica prezinta intotdeauna doua triunghiuri suprapuse, care figureaza natura dubla a fiintei umane. Triunghiul superior reprezinta elemental foc, Eul superior, spiritul si Soarele, in timp ce triunghiul inferior simbolizeaza elementul apa, materia, Eul inferior si Luna.

Triunghiul de baza cuprinde Eul inferior sau personalitatea, adica ceea ce se schimba la fiecare incarnare. Individul isi ia un nou corp mental, un nou corp astral sau emotional si un nou corp fizico-eteric; aceste trei corpuri compun personalitatea, reprezentata prin acest triunghi cu varful in jos. Corpul fizico-eteric si planul material se atasaza planetei Marte, corpul astral si planul emotional sau sentimental – planetei Venus, iar corpul mental sau planul intelectual – planetei Mercur, respectiv la stanga si la dreapta triunghiului cu varful in jos.

Deasupra acestui triunghi se situeaza o linie orizontala ce simbolizeaza planul social sau planul incarnarii, unde Eul inferior poate intra in contact cu Eul superior si unde poate fi gasit echilibrul.

Al doilea triunghi, cel cu varful in sus, reprezinta triunghiul superior al individualitatii, adica spiritul triplu care nu se incarneaza niciodata. Fiecare unghi, varf al triunghiului superior, reprezinta octava superioara a triunghiurilor de jos.

Astfel, rezulta ca:

  • Marte are ca octava superioara pe Pluton, care se situeaza in fata lui in varful triunghiului de sus
  • Mercur are ca octava superioara pe Uranus, care se situeaza in fata lui, la dreapta triunghiului de sus
  • Venus are ca octava superioara pe Neptun, care se situeaza in fata ei la stanga triunghiului de sus
  • Uranus reprezinta corpul cauzal si planul mental superior
  • Neptun simbolizeaza corpul buddhic si planul intuitiei
  • Pluton este in analogie cu corpul atomic si planul spiritual
  • Pluton este, de asemenea, Tatal, in timp ce Neptun este Fiul, iar Uranus este Sfantul Duh
  • Pluton este Shiva, Neptun – Vishum si Uranus – Brahma
  • Pluton, Neptun si Uranus formeaza mantra AIM
  • Pluton este primul Logos si energia de vointa divina, de putere si dominatie; este legat ezoteric de Steaua Polara (28° Gemeni), ea insasi in analogie cu semnul Leului; se ataseaza la sunet si la chakra cardiaca
  • Neptun este al doilea Logos si energia christica de iubire-intelepciune; este legat ezoteric de Steaua Sirius (13,5° Rac), ea insasi in analogie cu semnul Scorpionului;
  • Uranus este al treilea Logos si energia de inteligenta activa si de adaptare; este legat ezoteric de Steaua Alcyone, din constelatia Pleiade (29,5° Taur), ea insasi in analogie cu semnul Varsatorului; se ataseaza la numar si la chakra gatului

Cele doua numere principale din Univers sunt 3 si 7. Forta creatoare sau Universul – Dumnezeu reprezinta Totul si numarul 1, sursa. Pentru a crea, forta creatoare sau Dumnezeu a trebuit sa devina triplu, adica Trinitatea (Tatal Fiul si Sfantul Duh), ceea ce se traduce in ezoterism prin ”cele trei Logosuri”. Astfel, Universul functioneaza cu cele trei energii, raze sau Logosuri care, in ezoterism, se numesc de ”vointa si putere”, ”de iubire si intelepciune”, respectiv de ”adaptare”.

Cele trei energii esentiale sunt peste tot in univers si ele sunt baza creatiei lumii. Fiecare sistem stelar este ”racordat” cu precadere la una dintre cele trei energii fundamentale.

Sistemul nostru solar este bazat pe cea de-a doua energie, al doilea Logos, cel al iubirii si intelepciunii.

Din analogia planetelor transcendentale cu cele trei Logosuri fundamentale, se deduce ca Soarele nostru si intregul nostru sistem solar se plaseaza sub influenta lui Neptun. Neptun reprezinta principiul christic (acesta nu are nimic cu religia, ci este un principiu apartinand omenirii) si cel mai inalt grad de evolutie spirituala pe care il putem atinge; acest lucru este indicat intr-o harta a cerului.

Soarele reprezinta entitatea spirituala cea mai evoluata si cea mai apropiata de Forta creatoare, un fel de ”dumnezeu local”.

Exista in univers sisteme solare care functioneaza pe raza a treia de inteligenta activa si in care iubirea se manifesta de o maniera mult mai mentala decat la noi, iar planul material este net mai dezvoltat, cu o organizare practica sau tehnologica cu mult superioara celei de pe planeta noastra, aceste lucruri datorandu-se predominantei celui de-al doilea Logos.

Ceea ce este capital este ca noi traim gratie unui Soare de raza a doua, de iubire si intelepciune, si ca in harta cerului Neptun simbolizeaza ultimul scop de atins in viata noastra spirituala.

Steaua Sirius este in legatura cu cel de-al doilea Logos. Ea este sora mai mare a Soarelui nostru, vibreaza pe aceeasi energie ca acesta, dar la un nivel superior. Intreaga energie a celui de-al doilea Logos vine din Sirius.

Daca suprapunem cele doua triunghiuri despre care vorbeam mai sus, vom vedea ca planetele din stanga sunt puternice in semnul Pestilor: Neptun este guvernator, Jupiter este exaltat, la fel si Venus. Cele trei planete din dreapta sunt puternice in Varsator: Uranus este guvernator, la fel Saturn, iar Mercur este exaltat. In fine, cele doua planete legate, Marte si Pluton, sunt guvernatorii semnului Scorpion.

Schimbarea din era Pestilor in era Varsatorului corespunde unui proces de initiere si de maturizare care trebui sa permita uniunea materialului (triunghiul de jos) cu spiritualul (triunghiul de sus). Uniunea celor doua triunghiuri sau uniunea dintre Eul superior – individualitatea si Eul inferior – personalitatea simbolizeaza casatoria initiatica Soare – Luna. Prin uniunea celor doua triunghiuri se realizeaza Semnul lui David, simbol al numarului 6, care este in legatura cu Venus si Balanta, adica un simbol al casatoriei spirituale, al uniunii Soarelui cu Luna, al spiritualizarii materiei sau al trecerii de la tripla personalitate, la octava superioara a spiritului triplu.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin