Interpretarea karmica

Interpretarea karmica a hartii cerului tine de intreg ansamblul temei. Harta cerului individului este o reflexie a modelului sau karmic, iar tema permite decodarea sa. Harta cerului reprezinta, deci, karma in toate elementele sale. Exista karma negativa si karma pozitiva, prima fiind rezultatul diverselor erori comise in existentele precedente, iar a doua fiind rezultatul actelor, sentimentelor, gandurilor care au permis evolutia spirituala a individului.

Karma pozitiva este reprezentata, in special, prin aspectele de sextil si trigon, prin Jupiter si, intr-o oarecare masura, prin Soare si NN.

Karma negativa este reprezentata prin aspectele de cuadratura, de inconjunctie si de opozitie, prin Saturn, prin Pluton, prin Lilith, prin NS si, intr-o oarecare masura, prin Luna si casele VII si XII.

Karma se descifreaza studiind un numar de puncte:

  1. Se defineste modelul planetar care informeaza asupra psihologiei si nivelului de evolutie al individului. In general, o faza de evolutie debuteaza printr-o configuratie de tip Cruce cosmica, pentru a se sfarsi intr-o piramida sau in mai multe.

Modelul Cuadruplet corespunde, mai curand, inceputului unei faze evolutive, la fel ca si modelul Balansoar, modelul Bol sau unele cazuri de modele Ciorchine.

Dimpotriva, cele mai evaluate sunt Locomotiva, Tripodul si Imprastierea care genereaza Piramide (triunghiuri mari). Extensia este un model asemanator Tripodului, dar fara Piramida, deci mai putin evoluat.

Teoretic, karma modelelor Locomotiva, Tripod si Imprastiere este mult mai putin grea decat a celorlate modele planetare.

Frecvent, ele releva o karma pozitiva de creativitate si de reusita sociala. Aceasta nu inseamna ca temele avand aceste modele sunt mai bune (nicio tema nu este mai buna decat alta, pentru ca fiecare tema este cea mai buna posibil pentru fiecare individ dat), dar ca indivizii respectivi au trait mai multe experiente care au fost mai bine asimilate, ceea ce le-a permis sa isi diminueze karma. Modelul Balansoar releva karma relationala.

  • Se cerceteaza configuratia sau configuratiile temei (uneori ele nu exista; in general, absenta lor este indiciul unei teme rau structurate si al unui suflet mai putin evoluat) pentru a determina cum functioneaza energiile acestui individ, pentru a nota planetele dominante, pentru a descifra o karma particulara – Yodul releva adesea o karma sentimentala. Careul in T pune in evidenta o karma importanta de rezolvat si usor de reperat intr-o tema, dar care va fi, de asemenea, o mare sursa de motivatie.

Crucea cosmica reprezinta o incitare. Tensiunea si stresul poti fi energii motivante, necesare eliberarii de modelele de gandire si raspunsuri emotionale incorecte inradacinate din existentele anterioare. Crucea cosmica creeaza un conflict intern si extern; individul avand aceasta configuratie simte ca evenimentele vietii curente ii scapa de sub control si el tinde sa se bazeze astfel pe altii. In incarnarile anterioare, el i-a invinuit continuu pe altii pentru dificultatile sale, fiind incapabil sa recunoasca sau sa accepte ca doar el singur este responsabil pentru actiunile si experientele sale, bune sau rele. Problemele caselor si planetelor indicate de catre Crucea cosmica au fost rau intelese si folosite. Singura cale astrologica pentru a-si castiga pacea mintii consta in:

  • Sa inteleaga ratiunea cuadraturilor si a opozitiilor
  • Sa examineze interactiunea sa proprie cu altii
  • Sa isi transforme structura gandurilor negative si raspunsurile conditionate in sectoarele caselor implicate
  • Sa recunoasca faptul ca securitatea emotionala este dobandita printr-o schimbare proprie si nu a altora.
  • Sa isi exprime iubirea neconditionata fata de problemele caselor iplicate in Crucea cosmica.

Daca schimbarile necesare nu sunt programate, Crucea cosmica devine, in incarnarea urmatoare, o configuratie stresanta. Astfel, in succesiune avem: Crucea cosmica mutabila, apoi Crucea cosmica cardinala, Crucea cosmica fixa, Careu in T mutabil, cardinal si fix. Crucea cosmica fixa cardinala si Careul in T cardinal pot sa se repete pentru a realiza actiunea programata dorita. In unele cazuri, Crucea cosmica fixa poate fi sarita.

Crucea cosmica mutabila:

  • semnifica blocaj: natura prea schimbatoare. Iesire din stres: necesitatea de a fi acceptat. Reprezinta un avertisment dat de catre suflet constientului, indicandu-i faptul ca hotararea trebuie luata referitor la planetele si casele implicate. Individul devenise prea schimbator, cu dorinta de a se baza pe altii si invinovatindu-i pentru dificultatile sale.
  • Intr-o viata anterioara, el s-a simtit controlat de conditii exterioare sau de anumite persoane. In viata actuala, el este inclinat a se ingrijora si, mai negativ, el are o tendinta de autojustificare. Va trebui sa incerce sa isi depaseasca sovaiala, actionand mai decis, micsorand, astfel, stresul.
  • Este imperativ necesar sa isi modifice miscarile mintii, corpului si emotiilor pentru a corecta raspunsurile conditionate trecute si atitudinile referitoare la casele si planetele implicate.
  • Daca el continua sa considere dificila depasirea instabilitatii sale, atunci se va programa o Cruce cosmica cardinala. Daca, insa, el va deveni prea controlat, se va programa o Cruce cosmica fixa.
  • Crucea cosmica mutabila va transcende atunci cand individul va inceta justificarea actiunilor si gandurilor proprii prin cauze exterioare si va recunoaste ca el este singurul responsabil de realitatile vietii lui.

Crucea cosmica cardinala:

  • Semnifica blocaj: lipsa de disciplina a gandurilor, actiunilor si raspunsurilor emotionale. Iesirea din stres: orice activitate la nivel intelectual, emotional sau fizic.
  • Hotararea si abilitatea de a opri justificarea raspunsurilor sale nu a fost dobandita in viata anterioara. Este necesara digestia (regandirea, procesarea) actiunilor si raspunsurilor sale. Astfel, Crucea cosmica creeaza experiente care cer regandirea raspunsurilor conditionate.
  • Situatiile provoaca si forteaza o functionare in crize si apar oportunitati pentru: revederea atitudinii fata de experientele anterioare, observarea reactiei altora la crize si stabilirea noilor puncte bazate pe propriile valori.
  • Crucea cosmica cardinala transcende atunci cand individul si-a transformat reactiile sale incorecte in activitatile constructive referitoare la problemele implicate.

Crucea cosmica fixa:

  • Semnifica blocaj: abuz de putere. Iesirea din stres: orice lucru care aduce satisfactie emotionala.
  • Crucea cosmica fixa sugereaza ca disciplina a fost incorect utilizata pentru a manipula si controla. Se manifesta un abuz de putere. Ea este folosita pentru securitatea emotionala. Se cauta controlul altora (nu al propriei fiinte), datorita unei frici inconstiente de insecuritate emotionala.
  • Provocarile exterioare si interioare pot creste in intensitate pana cand individul se va transforma, modificandu-si raspunsurile sale emotionale, ale caselor si planetelor implicate in Crucea cosmica fixa.
  • Circulatia puterii (vitalitate, circulatie, eliminare, metabolism) a fost rau utilizata in vietile anterioare, sub crucile cosmice cardinala si mutabila. Acum, individul experimenteaza dureri de inima din cauza eforturilor sale pentru controlul evenimentelor, relativ fara succes.
  • El va putea sa isi dobandeasca securitatea emotionala numai daca se va implica in ceva care il va satisfice la nivel emotional. Negativ, el poate degenera in terorism sau forme pervertite de satisfactie emotionala, care ii vor impiedica cresterea spirituala.
  • Daca structura gandurilor nu este in mod semnificativ schimbata, crucea cosmica fixa trece intr-un Careu in T mutabil. Datorita naturii sale inflexibile, Crucea cosmica fixa nu se mai repeta. Ea va transcende atunci cand vor fi abandonate nevoile emotionale de control sau manipulare a altora.

Careu in T:

  • Indica un dezechilibru mental si emotional; va fi prezenta o afisare neconfortabila a propriei vulnerabilitati. Daca un varf al Careului in T se afla in alt mod vibratoriu, va fi necesara o ajustare si o intelegere suplimentara pentru depasirea stresului. Casa varfului respectiv indica locul in care apar cele mai mari dificultati. Daca toate varfurile sunt in acelasi mod vibratoriu, dificultatile vor avea o repartizare egala in casele corespunzatoare varfurilor.
  • Un Careu in T sugereaza un arc (opozitie) intins (cuadraturile), in locul focarului fiind o sageata indreptata in directia opusa (piciorul lipsa), ceea ce denota o energie considerabila, gata sa fie degajata in sectorul piciorului lipsa. Aceasta se poate realiza sau nu in acesta viata. Daca nu, energia ramane concentrata in focar si echilibrul nu se realizeaza.
  • Piciorul lipsa (punctul opus focarului) indica locul unde va trebui lucrat in mod constient pentru a obtine echilibrul. Tranzitia si preogresiile peste acesta vor creste stresul; ele reprezinta provocari sau crize in existenta individului.
  • Spre deosebire de o Cruce cosmica, un Careu in T genereaza crize constante si sentimente vulnerabile emotional care trebuie suportate. Lectiile distrug caminul in viata actuala, dar aceasta nu permite securitatea emotionala.

Careul in T mutabil

  • Semnifica blocaj: dezechilibru mental si emotional. Iesirea din stres: necesitatea de a fi decis, ramanand insa adaptabil.
  • Individul se simte foarte vulnerabil. Poate transfera controlul sau altora si va da dovada de supunere fata de evenimentele si oamenii din mediul inconjurator. Din nefericire, prin dobandirea adaptabilitatii, el a devenit nehotarat. El si-a pierdut vointa de a-si asuma controlul propriei vieti. Atunci cand el devine prea supus, Careul in T mutabil se transforma, in viitor, intr-un Careu in T cardinal.
  • Careul in T mutabil transcende odata cu dobandirea echilibrului mental si emotional intre agresivitatea vietii anterioare (Crucea cosmica fixa) si supusenia vietii actuale.

Careul in T cardinal

  • Semnifica blocaj: supusenie. Iesire din stres: orice activitate la nivel fizic, emotional sau intelectual.
  • Carul in T cardinal indica faptul ca s-a transcens Careul in T mutabil, la fel ca si nevoia emotionala de a controla, dar in loc sa se afirme, el este prea supus.
  • Energia Careului in T cardinal il motiveaza in cautarea raspunsurilor si ideilor, in vedeea micsorarii stresului sau interior. Daca nu se utilizeaza energiile cardinale pentru a depasi supusenia, Careul in T va fi repetat.
  • Daca activitatea in aceasta viata conduce la concluzii eronate, un Careu in T fix va fi programat pentru incarnarea urmatoare.
  • Careul in T cardinal transcende prin depasirea supuseniei cu discernamant.

Careul in T fix

  • Semnifica blocaj: lipsa de discernamant cu privire la raspunsurile din viata anterioara. Iesirea din stres: orice lucru care satisface emotional.
  • Careul in T fix releva faptul ca in ultima incarnare a existat o lipsa sau un dezinteres in asimilarea raspunsurilor (Careul in T cardinal) si o incapacitate de a discerne adevarul. Configuratia creeaza o hotarare adanca de a cauta stiinta eliberarii din stresul mental si emotional. Aceasta intensitate poate fi gresit interpretata de catre ceilalti ca o putere, desi acum ea este condusa spre cautarea pasii interioare, prin satisfactia emotionala.
  • Careul in T fix se va repeta in urmatoarele incarnari pana cand el va transcende, desi se pot implica si alte planete. El va fi transcens atunci cand se vor transforma atitudinile mentale si raspunsurile emotionale si va fi invatat discernamantul in casele implicate.

Studiul aspectelor de cuadratura si opozitie permite determinarea tipurilor de karma si incearca sa indice cum poate persoana sa le sublimeze, conform teoriei triunghiurilor. Se vor studia cu preponderenta aspectele care releva o karma negativa, care poate antrena o incercare, o suferinta si care solicita o participare deosebita din partea individului. Aspectele dintre planetele mai incarcate de karma (Saturn, Uranus, Neptun si Pluton) si astrele individuale (Soare, Luna, Mercur, Venus si Marte) se vor aborda mai intai, deoarece prin studiul acestor relatii se va intelege cel mai bine karma individului.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin