Aspectele dintre planetele karmice si planetele individuale

Saturn, ca toate astrele karmice, actioneaza in doua moduri: primul mod indica evenimente exterioare predestinate si certe pe harta cerului, iar al doilea produce o presiune interioara si creeaza o oportunitate pentru constientizare, dar aceasta nu poate avea loc decat cu un minim de efort (liber arbitru) din partea individului.

Se cunoaste faptul ca Saturn actioneaza provocand frustrari, intarzieri, blocaje si obstacole aparent de netrecut. El reprezinta lectia karmica, ceva important care trebuie inteles pentru a gasi un echilibru in domeniul legat de Saturn; oare aceasta planeta nu este exaltata in Balanta, semnul armoniei?

In general, Saturn reprezinta oportunitati de crestere care au fost refuzate in precedentele existente, adica individul respectiv a facut dovada rigiditatii sau a lipsei simtului responsabilitatii si a refuzat o posibila evolutie.

Soarele sau Luna in aspect cu Saturn: conjunctie, cuadratura, inconjunctie, opozitie – arata ca individul a esuat in dezvoltarea corecta a partii sale masculine si active (Soare) sau a partii sale feminine si pasive (Luna) intr-o existenta precedenta, creand conflicte cu proiectia lor materiala (Soare – barbat, tata, sot, autoritate, Luna – femeie, mama, sotie, multime). Aceste aspect creeaza, in general, o imagine proasta despre sine (un complex de inferioritate) si conflicte cu parintii.

Mercur in aspect cu Saturn: conjunctie, cuadratura, inconjunctie, opozitie – arata ca individul a esuat in utilizarea corecta a facultatilor sale mentale intr-o precedenta existenta sau el le-a ignorat, ceea ce provoaca astazi blocaje in comunicare (balbaiala, esec scolar, probleme in deplasari, neintelegere, etc) cu repercusiuni asupra chakrei gatului, antrenand adesea dureri de gat (amigdale).

Venus in aspect cu Saturn: conjunctie, cuadratura, inconjunctie, opozitie – arata ca individul a esuat in exprimarea deplina a sentimentelor sale intr-o viata precedenta si s-a jucat cu sentimentele altuia, ceea ce provoaca astazi diverse probleme afective cu repercusiuni asupra sanatatii (probleme ale pielii, parului, de circulatie venoasa si functionare proasta a chakrei inimii).

Marte in aspect cu Saturn: cuadratura, inconjunctie, opozitie – arata ca acest individ a facut dovada de duritate, de rigiditate si de sadism intr-o precedenta existenta, ceeance ii provoaca astazi conflicte cu autoritatea, obstacole greu de depasit in cariera, o violenta subita si o oarecare frustrare sexuala, antrenand repercusiuni asupra sanatatii, prin accidente cu fracturi, si un dezechilibru al chakrelor solara si sacrala.

Jupiter in aspect cu Saturn: cuadratura sau opozitie – arata ca individul a refuzat o oportunitate de evolutie, de calatorie sau de studio, ceea ce ii provoaca dificultati astazi in aceste domenii.

Uranus in aspect cu Saturn: cuadratura sau opozitie – arata ca individul oscileaza intre stabilitatea unor valori depasite si schimbarea totala spre noi structuri. A se vedea Chiron pe harta cerului si, de asemenea, punctul intermediar Saturn-Uranus pentru a intelege mai bine acest conflict.

Neptun in aspect cu Saturn: cuadratura sau opozitie – arata ca individul trebuie sa inteleaga ca este necesar sa nu fuga de realitate si sa isi accepte responsabilitatile, ceea ce nu a facut intotdeauna in trecut.

Pluton in aspect cu Saturn: conjunctie, cuadratura sau opozitie – arata ca individul trebuie sa traiasca o schimbare totala intr-un sector de viata reprezentat de casa care il contine pe Pluton. Este vorba despre o problema care a ramas nerezolvata de-a lungul mai multor existente trecute. Schimbarea se produce de o maniera obligatorie si fara niciun control pentru individ. Se vor urmari tranzitele lui Saturn si Pluton pentru a determina perioada cand aceasta karma se va actualiza.

Saturn in cuadratura cu Nodurile lunare sau in conjunctie cu NS: individul trebuie sa inteleaga o lectie majora in timpul vietii. Casa in care se situeaza NS aduce o incercare sau o pierdere (se cerceteaza, de asemenea, guvernatorul NS).

Uranus aduce o deschidere spre noi structuri sau spre noi modele de gandire. Aspectele de conjunctie, de sextil sau de trigon indica facilitate pentru aceasta deschidere, iar aspectele de cuadratura sau de opozitie subliniaza dificultatile si incercarile adesea necesare pentru a accepta noutatea. Discutam despre cuadratura si opozitie.

Soare in aspect cu Uranus: aceste aspecte il imping pe individ spre un demers spiritual sau spre o deschidere de spirit ce se realizeaza intr-o maniera brutala, pentru a-l forta la o modificare de mentalitate. Aceasta se poate traduce printr-un egocentrism anterior si/sau o paranoia trecuta sau prezenta (asemanator conjunctiei intre cele doua astre).

Luna in aspect cu Uranus: aceste aspecte blocheaza unele aspecte mentale si intuitive, deoarece individul nu a dus la bun sfarsit un process de constientizare si nu a demarat o evolutie. Uneori exista o prea mare instabilitate si un prea mare spirit de aventura intr-o alta viata si o lipsa de respect fata de libertatea altuia. Dezechilibru al chakrei solare.

Mercur in aspect cu Uranus: aceste aspecte provoaca o mare excitare nervoasa, ajungand, uneori, pana la depresie nervoasa. In general, o problema de comunicare sau de utilizare a cunostintelor dintr-o alta viata reprezinta cauza acestor aspecte. Glanda tiroida este suprastimulata.

Venus in aspect cu Uranus: uneori, aceste aspecte indica faptul ca individul apartinea unui alt sex in viata precedenta, ceea ce creeaza o confuzie inconstienta in exprimarea sentimentelor sale. De aici rezulta o anumita instabilitate afectiva, cu rupturi bruste. In general, acest individ trebuie sa accepte natura complementara celei personale (adica natura feminina, daca este barbat, respectiv cea masculina, daca este femeie) mai ales la nivelul expresiei sentimentale. Dezechilibru al chakrei inimii.

Marte in aspect cu Uranus: aceste aspecte sunt tipice pentru un individ caruia ii lipseste controlul de sine si care s-a aratat violent in precedentele sale existente. Astazi, el trebuie sa invete sa se stapaneasca si sa isi canalizeze energia; practicarea unui sport poate sa ii fie de o mare utilitate. Dezechilibru al chakrei solare.

Neptun, aceasta planeta a iluziei, cere mereu un anumit spirit de sacrificiu si o vointa de a urma o cale spirituala, pentru a fi depasit obstacolul iluziei. Vom analiza doar cuadratura si opozitia.

Luna in aspect cu Neptun: aceste aspecte aduc tot felul de iluzii si de miraje in viata emotionala a individului, ca si asupra principiului feminin (femeie, mama, sotie, imaginative, intuitie). Aceste aspecte sunt tipice (mai ales la o femeie) pentru refuzul responsabilitatii fata de un copil, intr-o alta viata (ca si conjunctia dintre cele doua astre).

Mercur in aspect cu Neptun: aceste aspecte sunt rezultatul unei proaste utilizari a facultatilor mentale intr-o precedenta existenta. In viata sa actuala, individul trebuie sa realizeze eforturi deosebite de concentrare pentru a-si trezi calitatile intelectuale care il orienteaza spre o corecta utilizare a acestora.

Venus in aspect cu Neptun: in general, arata ca individul a trait numeroase povesti de dragoste romantica in existentele sale precedente si el pastreaza o latura prea idealista ce ii provoaca astazi deziluzii afective si rupturi. El trebuie sa invete sa vada fiinta iubita asa cum este ea, fara sa ii atribuie aureola unei perfectiuni iluzorii.

Marte in aspect cu Neptun: arata ca individul are tendinta de a-si supraestima energia, de unde rezulta si scaderi importante de vitalitate in anumite perioade. Uneori, aceste aspect (ca si conjunctia) indica o incarnare in care acest individ a luptat pentru Biserica Catolica chiar in mod violent (cruciade, Inchizitie).

Pluton reprezinta schimbarea in profunzime, care este intodeauna inevitabila. Cu aceasta planeta ceva trebuie sa moara, pentru ca altceva nou transformat sa se poata naste. Cel mai bun mod de a trai tranzitele lui Pluton consta in acceptarea schimbarii; de altfel, pentru orice karma, singura solutie este acceptarea, caci orice rezistenta creste karma si incercarea pe care aceasta o contine. A accepta karma si incercarea ca pe o binecuvantare si ca pe o oportunitate de evolutie este singura modalitate de a se debarasa de o datorie si singura atitudine de luat pentru un individ relativ evoluat spiritual, ceea ce Pluton si Saturn, in special, incearca sa il faca sa inteleaga.

Aspectele cele mai semnificative ale lui Pluton sunt conjunctiile si, eventual, toate celelalte aspecte majore cu mai putin de 3° orb (aspectele de opozitie si cuadratura difera putin de acestea).

Soare in aspect cu Pluton: arata ca individul si-a neglijat responsabilitatile in domeniul corespunzator casei ocupate de catre aceasta conjunctie intr-o viata trecuta. Astazi, el trebuie sa isi schimbe total punctul de vedere si comportamentul (in general, personalitatea) in raport cu sectorul de viata respectiv. Pentru o femeie – karma cu tatal sau sotul, pentru un barbat – karma cu tatal.

Luna in aspect cu Pluton: arata ca individul a refuzat anumite responsabilitati familiale in alta viata. Astazi, el trebuie sa se astepte la probleme in acelasi sector de viata si trebuie sa isi asume responsabilitatile. Pentru un barbat – karma cu mama sau sotia, pentru o femeie – karma cu mama.

Mercur in aspect cu Pluton: arata ca individul nu si-a utilizat corect facultatile mentale intr-o existenta anterioara, lucru care va cere eforturi deosebite de concentrare in viata sa actuala, pentru a-si dezvolta intelectul. El trebuie sa invete sa regandeasca ceea ce el credea ca stie.

Venus in aspect cu Pluton: acest aspect aduce o suferinta afectiva cu perioade de desert sentimental, caci acest individ a facut sa sufere identic un partener iubit in alta viata. In viata actuala, acest individ trebuie sa invete sa dea fara sa astepte nimic in schimb, pentru a restabili echilibrul.

Marte in aspect cu Pluton: acest aspect implica o utilizare proasta a energiei, in special a celei sexuale (sadism, violenta) intr-o alta viata. Rezulta adesea probleme de sanatate (uneori legate de sexualitate si organe sexuale). Dezechilibrul chakrei sacrale.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin