Studiul Nodurilor lunare si interpretarea lor in semne

Nodul Sud reprezinta trecutul nostru indepartat (al existentelor anterioare); este punctul de intrare a energiei karmice in aceasta viata, robinetul pentru toate energiile karmice ale trecutului nostru. Energia karmica a NS trebuie sa fie transformata de catre individ si redistribuita, sub o forma pozitiva, o crestere personala prin Nodul Nord.

Nodul Nord priveste noua experienta a vietii actuale; simbolizeaza distributia acestei energii in aceasta viata, dupa ce a fost transformata.

Pozitiile NN si NS in semne si in case releva incarcarea karmica a individului si transformarea pe care trebuie sa o realizeze.

Pentru aceasta, vom reaminti cele patru elemente:

Foc: Berbec – Leu – Sagetator si casele I – V – IX, reprezentand planul intuitiv si spiritual, expresia creatoare, energia dinamica.

Pamant: Taur – Fecioara – Capricorn si casele II – VI – X reprezentand planul material si fizic, senzualitatea, munca, banii, reusita sociala.

Aer: Gemeni – Balanta – Varsator si casele III – VII – XI reprezentand planul mental si intelectual, gandurile, ideile, comunicarea si viata sociala.

Apa: Rac – Scorpion – Pesti si casele IV – VIII – XII reprezentand planul emotional si sentimental, sensibilitatea, creativitatea, sexualitatea.

Conversia karmica reprezinta principiul cu ajutorul caruia un individ trebuie sa treaca, in cursul acestei existente, de la elementele NS la elementele NN.

Ex: Yogananda (05.01.1893, 20:38 Gorakhpur, India) are NS in Apa (Scorpion) si in Aer (casa III), NN in Pamant (Taur) si Foc (casa IX). Conversia karmica pe care Yogananda trebuia sa o rezolve era de la Apa spre Pamant – pentru semne si de la Aer spre Foc – pentru case. Prin semne, acest suflet trebuia sa treaca de la un mod de crestere emotional (Apa), la un mod de crestere mai practice (Pamant), iar prin case, de la un mod de crestere intelectual si logic (Aer), la unul mai intuitiv si spiritual (Foc). In concluzie, Yoganand trebuia, pentru aceasta incarnare, sa isi stapaneasca emotiile si sensibilitatea, lasand la o parte viziunea prea mentala si logica, pentru a se deschide facultatilor spirituale si intuitive care sa il duca spre un plan practic si util. El a reusit din plin toate aceste lucruri.

Interpretarea nodurilor lunare in semne

NN in Berbec si NS in Balanta:

Anterior: individul a trait inconjurat de multe persoane care luau decizii in locul sau. El traia in umbra acestor oameni; dorea cu orice pret sa placa altora. Nu se interesa decat de viata usoara, de cultura si de arte.

In aceasta viata: individul trebuie sa isi rezolve problemele singur, sa isi dezvolte capacitatea de a se exprima, sa isi dezvolte dinamismul si inspiratia.

NN in Taur si NS in Scorpion:

Anterior: individul a trait cautand puterea si placerea si a abuzat de acestea. S-a interesat de tot ceea ce este ocult si secret. El a trebuit sa traverseze numeroase deposedari pentru a se debarasa de capricii, pastrand cicatricile acestor pierderi.

In aceasta viata: el nu trebuie sa se mai teama in permanenta de a fi deposedat de ceea ce are (reziduu al unor temeri vechi), ci, dimpotriva, sa construiasca noi valori pozitive si perene, dezvoltand increderea in viata si in el insusi. Trebuie sa invete sa isi stapaneasca emotiile si sexualitatea.

NN in Gemeni si NS in Sagetator:

Anterior: individul a trait foarte independent, fara a tine seama de parerea celorlalti. Era un aventurier si un cercetator (filozof, ezoterist sau mistic) izolat si pierdut in idealul sau. Nu tinea decat la un sinur lucru: libertatea sa.

In aceasta viata: el trebuie sa respecte parerea altuia, sa comunice mai deschis si sa isi dezvolte sociabilitatea. Are tendinta de a fi putin naiv, pastrand o latura ”naturala”. Trebuie sa inteleaga dualitatea oricarei situatii si trebuie sa isi clarifice gandirea si ideile, pentru a fi mai bine ascultat.

NN in Rac si NS in Capricorn:

Anterior: individul a trait pentru a atinge un statut social si un renume. El a fost un politician sau un mare administrator. Adesea a fost un arivist, gata sa faca totul pentru a reusi sau pentru a se face remarcat. Plin de sine si suficient de insensibil.

In aceasta viata: el se mira adesea ca nu i se acorda suficienta atentie si isi ia aere de superioritate dispretuitoare. Astazi, el trebuie sa creeze baze solide emotionale si, de asemenea, un camin solid in care va putea sa isi puna in practica imaginatia si isi va dezvolta sensibilitatea. El trebuie sa invete sa isi exprime parerea si sa o asculte pe a altuia.

NN in Leu si NS in Varsator

Anterior: individul si-a acordat multa libertate in defavoarea altora. El era foarte independent si foarte indisciplinat. Activitatile sale erau foarte dispersate. El a lucrat mult pentru altul si nu neaparat in beneficiul evolutiei sale. Era un revolutionar, un utopic, un vizionar.

In aceasta viata: el trebuie sa isi dezvolte talentele creatoare, sa invete exprimarea de sine si sa se intareasca interior, pentru a-si concentra vointa intr-un scop precis. Adesea este solitar, ceea ce este benefic evolutiei sale. Va trebui sa isi utilizeze talentele creatoare si filantropice intr-un scop practic.

NN in Fecioara si NS in Pesti

Individul a trecut, desigur, prin existente pline de incercari, de infirmitate, dar si pline de credinte si superstitii care il determinau sa traiasca in iluzie. El avea tendinta de a se replia in sine si de a se compatimi pentru soarta sa. A dezvoltat uneori calitati intuitive si vizionare. Adesea, el a inselat si a tradat pe altul.

In aceasta viata: el trebuie sa invete sa vada clar, sa analizeze situatiile si evenimentele existentei sale cu logica si dreptate. El dispune de conjuncturi favorabile, dar trebuie sa le foloseasca metodic si practic. Trebuie sa isi dezvolte o judecata critica si sa nu se induioseze. E necesar sa invete sa spuna ”nu” si sa nu se lase speculat de orice profitor.

NN in Balanta si NS in Berbec

Anterior: individul a trait pentru el insusi, pentru dezvoltarea fortei, increderii si identitatii sale. El a avut incarnari violente si agresive. A fost, fara indoiala, un cuceritor (soldat, samurai). Prea individualist.

In aceasta viata: el trebuie sa ii asculte si pe altii. Trebuie sa invete sa se sacrifice pentru altul. Lectia sa consta in respectarea nevoilor si alegerilor altora. El trebuie sa cultive cooperarea si sa invete uniunea (mai ales casatoria reprezinta o experienta capitala). El trebuie sa invete sa caute echilibrul in toate.

NN in Scorpion si NS in Taur

Anterior: individul a dezvoltat dorinta pentru lux, bani, lenevie, pentru un sistem de valori bine stabilit, pentru o viata stabila, terestra si fara probleme. Avea tendinte sa isi cheltuiasca prea mult energia fizica si senzuala, era posesiv si gelos.

In aceasta viata: el trebuia sa accepte schimbarile, mutatiile si transformarile existentei sale, ceea ce nu este evident pentru el. Trebuie sa cultive detasarea. Va intelege ca el trebuie sa isi regandeasca intotdeauna sistemul de valori. Instinctele sale sunt puternice si dispune de mari resurse energetice. Trebuie sa invete sa se lase dus de cursul vietii, taind legaturile cu trecutul sau. Cresterea sa trebuie sa treaca prin aceasta renastere.

NN in Sagetator si NS in Gemeni:

Anterior: individul a trait pentru altii, cu grija de a aduce toate informatiile pe care acestia le doreau. Era prea indecis, prea superficial, se dispersa si nu era nici fidel, nici loial, dar era ipocrit.

In aceasta viata: el trebuie sa accepte angajarea pe o cale careia sa ii fie fidel. Trebuie sa actioneze intr-o singura directie si, de asemenea, sa isi dezvolte independenta si o anume izolare. Poate sa se intereseze de cunostinte ezoterice si spirituale. Nu ii place sa isi arate emotiile. Trebuie sa invete sa se concentreze asupra unui scop, sa isi dezvolte intuitia si sa priveasca in fata, pentru a-si gasi adevarata identitate. Calatoriile se pot releva ca fiind foarte importante in evolutia sa.

NN in Capricorn si NS in Rac:

Anterior: individul a trait contand intotdeauna pe familie in rezolvarea problemelor sale, asteptand ca aceasta sa ii preia responsabilitatile. A trait fara pretentii, ramanand imatur, chiar infantil. A avut, de asemenea, incarnari in care a murit de tanar. S-a interesat prea mult de lucrurile ce tineau de camin si familie, nedorind sa iasa din acestea. Nu dorea niciodata sa isi incerce sansa in exterior. Era prea fragil emotional.

In aceasta viata: el trebuie sa castige in maturitate si sa invete simtul responsabilitatii, sa isi dezvolte calitatile disciplinare, metodice, practice si sa se lanseze intr-o cariera ambitioasa. Nu isi arata emotiile, iar anturajul sau nu il cunoaste suficient. Invata mult din tot felul de experiente, lucru care il determina sa progreseze. Trebuie sa gaseasca un ideal impersonal, colectiv, chiar planetar. Are constiinta nevoii de a-si asuma imaginea de ghid sau de parinte. Meditatia sau Yoga ii sunt favorabile.

NN in Varsator si NS in Leu

Anterior: individul a trait intr-o maniera foarte personala si individuala. Era egocentric si manifesta dezinteres fata de ceilalti. El isi cultiva talentele (artistice) pentru propria-i satisfactie. Era orgolios, foarte mandru si sfidator. Era un aristocrat care profita de puterea sa, in defavoarea altuia. Dorea sa straluceasca.

In aceasta viata: el trebuie sa se uite pe sine in favoarea altora, sa isi dezvolte calitati de altruism si fraternitate, sa isi utilizeze talentele de altadata in beneficiul umanitatii, sa ii ajute pe altii sa isi rezolve problemele si sa traiasca la fel ca ceilalti. El trebuie sa devina un servitor al lumii si sa nu se mai imagineze ca venind din coapsa lui Jupiter. Casatoria este dificila, caci este adesea prea dominator si egoist. Trebuie sa isi lase orgoliul la o parte, sa ii accepte pe altii asa cum sunt si sa imparta cu ei. Fericirea este posibila doar daca el dezvolta latura umanitara si dezinteresata ce zace in el.

NN in Pesti si NS in Fecioara

Anterior: individul a trait intr-o maniera hiperrigida si materialista. Era prea metodic si se pierdea in detalii. Isi construise un univers structurat, in care traia intr-un mod maniac si egoist. Nu credea decat in ceea ce era palpabil, isi reprima sensibilitatea si intuitia.

In aceasta viata: are o existenta, in general, dificila, caci trebuie sa abandoneze conceptiile materialiste, rigide pentru a se deschide intuitiei si sensibilitatii. El trebuie sa isi dezvolte perceptiile si credintele pentru a fi un spirit mai deschis, sa isi utilizeze imaginatia si inspiratia, sa impartaseasca celorlalti sentimentele sale. Trebuie sa isi trezeasca dimensiunea sa interioara, pe care altadata a reprimat-o. Are adesea probleme de origine emotionala, chiar sexuala. Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin