Revolutiile solare si orientarea AS anual

Ciclul solar, in jurul zodiacului, dureaza un an. In fiecare zi, la aproximativ aceeasi data, Soarele revine in aceeasi pozitie ca la nastere, demarand, practic, un nou ciclu. Fiinta pare a se naste inca o data.

Trasarea unei harti anuale in acest moment este extrem de utila in aprecierea evenimentelor pentru anul care tocmai incepe. Acestea rezulta din suprapunerea hartilor anuale cu cea natala.

Calculul hartii anuale sau a revolutiei solare se realizeaza astfel:

  1. Se precizeaza longitudinea Soarelui la nastere
  2. Se calculeaza miscarea Soarelui in ziua aniversarii
  3. Se determina ora corespunzatoare longitudinii natale a Soarelui in anul propus
  4. Se ridica harta cerului pentru data si ora gasita si locul in care individul se afla la acea data (care poate fi diferita de locul nasterii).

Orientarea hartii anuale

Interpretarea revolutiei solare trebuie sa inceapa intotdeauna cu studiul interaspectelor de case ale celor doua teme: anuala si natala.

In general, daca cele doua pozitii ale AS anual si natal sunt in cuadratura sau opozitie, anul va fi mai mult sau mai putin dificil.

Pentru aspectele armonioase, situatia este inversa.

Daca AS anual cade in casele VI, VII sau XII natale, anul respectiv va fi un an de incercari, cu atat mai mult daca guvernatorii caselor respective sunt afectati la nastere.

Evenimentul cel mai important al anului sau tenta generala a acestuia este data de orientarea AS anual (casa si semn natale).

Cand cuspidele natale coincid cu cele anuale (in sensul ca I anuala cade in I natala, II anuala cade in II natala, samd) anul respectiv va fi un an important in existenta individului, un an in care toate indicatiile temei natale vor fi accentuate si realizate.

Orientarea AS anual

Confera un foarte mare liber arbitru. Ansamblul revolutiei solare, casa in care se regaseste planeta ce guverneaza AS, aspectele sale, releva domeniul in care va actiona subiectul.

In schimb, planetele din casa I anuala diminueaza liberul arbitru. Se indica o actiune personala si modalitatile ei de realizare cand planetele sunt in conjunctie cu AS, iar cand aceasta conjunctie nu se produce, individul sufera efectele planetei fara sa le fi provocat.

Conjunctia AS cu guvernatorul casei VII anuala indica, adesea, anii casatoriei individului.

Uranus pe AS sau in casa I anunta un accident sau un eveniment brusc de care individul este sau nu este raspunzator.

Este interesant cazul persoanelor uraniene (Uranus pe AS in tema natala) care prezinta in primul an de viata (cand revolutia solara este identica cu tema natala) acest pericol.

AS anual in casa II natala: interesul principal al anului va fi legat de castigurile si cheltuielile financiare. Ansamblul temei va da orientarea pozitiva (realizare importanta in afaceri) sau negativa (dificultati financiare, pierderi de bani).

AS anual in casa III natala: subliniaza importanta anturajului si anunta ca principalul eveniment al anului se va referi la fratele sau sora nativului sau ca deplasarile sau comunicarea vor caracteriza ambianta anului (vizite, anturaj, probleme cu vecinii, etc). De asemenea, anunta o legatura extraconjugala, in cazul in care casa V a revolutiei solare este importanta.

AS anual in casa IV natala: anunta o schimbare de resedinta, realizarea unui proiect sau sfarsitul unei actiuni demarate anterior, un eveniment in legatura cu parintii sau cu caminul individului. Studiul aprofundat al revolutiei solare va indica sensul in care aceasta casa IV va trebui interpretata (ex: Aceasta configuratie este des intalnita la persoanele care, in anii 1939-1944 au fost trimise pe campurile de concentrare; in cazul lui H de Balzac, revolutia solara a anului mortii are aceasta orientare – sfarsitul unei actiuni poate semnifica si sfarsitul vietii).

 AS anual in casa V natala: principalul eveniment va fi legat de copii sau de afectivitate sau de un eveniment artistic. Evenimentul este, in general, fericit (exceptand cazul unei teme foarte afectate), marcand anii de logodna sau de nastere a copiilor (mai ales in horoscopul unei femei). Favorizeaza, de asemenea, speculatiile financiare (castig la loterie, in cazul unei legaturi intre casele V si II sau VIII sau guvernatorul casei V in casa II marcate in tema natala), daca planetele accentueaza problemele financiare.

As anual in casa VI natala: arata, in general, un an dificil din punct de vedere al sanatatii. Daca revolutia solara este buna, nicio boala nu se va produce, dar organismul va marca o tendinta de slabire, o lipsa de vitalitate, cu oboseala frecvent simtita. In cazul unei legaturi defavorabile intre casa VI si casa X (in revolutie), vor exista necazuri si dificultati profesionale.

AS anual in casa VII natala: este legat de partener(a) sau asociati, de viata sociala in general. Favorabil, va fi anul unei casatorii sau a unei asociatii. Defavorabil, configuratia va duce la necazuri cauzate de asociatii sotului (sotiei), insucces in viata sociala si (daca AS anual se opune AS natal) tulburari de sanatate, accidente, operatii, etc (divort sau separare).

AS anual in casa VIII natala: adesea, anunta o moarte in anturaj (chiar a individului). Moartea individului va trebui confirmata de directiile simbolice, primare sau secundare. Daca aceasta nu este confirmata, sanatatea individului va avea de suferit, ca si vointa sa. Indicele unei depresii nervoase sau oboseli; imbatranirea si uzura organismului se vor face simtite in anul respectiv mai accentuat. Daca individul este bolnav, va exista riscul unui tratament sau medicament gresit administrat. In cazul in care casa VIII este pozitionata avantajos atat in tema natala, cat si in revolutia solara, superpozitia va trata chestiuni legate de castiguri de bani, pensii, mosteniri, bunuri neasteptate, etc. De asemenea, aceasta superpozitie il poate impinge pe individ catre spiritism si ezoterism. Pentru superpozitia afectata, acestea se vor evita.

AS anual peste casa IX natala: indica o calatorie importanta in anul respectiv. Planetele decid daca aceasta va avea loc sau nu. De asemenea, pozitia este favorabila studiilor inalte. Afectata, pozitia poate indica conceptii religioase si filozofice eronate sau fanatism. Ea va trebui considerata ca favorabila magistratilor si avocatilor (ex: Revolutia solara a lui Stalin din 1914 contine aceasta orientare. Foarte afectata de Marte, planeta razboiului, in casa I, in Scorpion, in opozitie exacta cu Neptun natal, prevesteste razboiul ruso-german – atacul din strainatate).

AS anual in casa X natala: indica schimbari in situatia sociala sau posibilitati si sanse noi sau, in plus, realizari indelung asteptate. Insa, cum AS anual semnifica actiunea personala, aceasta schimbare de situatie sociala, aceste posibilitati sau realizari depind mai ales de activitatea nativului si de energia sa. Reusita sa va fi indicata de aspectul general al revolutiei solare. Daca, in plus, MC anual este in conjunctie cu DS natal, aceasta schimbare de situatie va fi insotita si de o modificare de anturaj (casatorie, divort, asociere).

AS anual in casa XI natala: prieteniile vor fi in prim plan. Daca tema anuala este favorabila, anul va aduce noi prietenii, ajutor provenind de la prieteni sau noi proiecte a caror realizare va depinde mai mult sau mai putin de prieteni sau cunostinte. Afectata, aceasta pozitie anunta complicatii, dificultati si tradari venind de la prieteni, uneori chiar rupturi.

AS anual in casa XII natala: pozitie periculoasa care anunta un an de incercari, de manifestari sau agravari ale unor boli cronice. Studii si experiente oculte pentru ocultisti. Poate aduce denuntari, cancanuri, piedici de tot felul. In general, sanatatea va suferi indiferent de evenimentul principal al anului. De asemenea, grijile si preocuparile grave vor fi prezente.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin