Orientarea MC anual

Inegalitatea caselor constituie cheia de bolta a interpretarilor revolutiilor solare, caci o casa anuala poate ingloba doua sau trei case natale si invers, si fiecare aceste superpozitii are semnificatia sa.

Ca si AS annual, MC anual al revolutiei solare constituie un factor important in interpretarea hartii. Aceste doua axe dau tonul general al anului.

MC anual in casa I natala: pozitie extrem de benefica, permitand individului sa actioneze asupra destinului in sensul dorit. Subiectul beneficiaza de sansa ce ii permite ca, printr-o actiune personala, sa isi orienteze existenta intr-o directie noua, sa isi decida cariera. Spre deosebire de cazul in care AS anual este in casa X natala, situatie in care subiectul va trebui sa actioneze pentru a-si crea circumstante favorabile, aceasta superpozitie il ajuta mult mai bine si individul va beneficia de protectii, de ajutor si sansa ii va surade.

MC anual in casa II natala: anunta un an mai mult sau mai putin retribuit, in functie de aspectele temei. In general, finantele vor juca un mare rol in anul respectiv.

MC anual in casa III natala: anunta multe deplasari sau o activitate editoriala. Daca revolutia solara este benefica, superpozitia poate aduce ameliorarea pozitiei sociale ca urmare a unei deplasari sau a primirii unei scrisori, a unei propuneri importante.

MC anual in casa IV natala: inlatura intotdeauna probleme legate de parinti, camin sau proprietati. Foarte adesea semnifica sfarsitul, indeplinirea unei intreprinderi de lunga durata. Poate indica anul retragerii la pensie. Afectata, aceasta pozitie ameninta pierderea situatiei, mai ales in cazul in care cele doua MC, natal si anual, se gasesc in opozitie (8°- 9°).

MC anual in casa V natala: pozitie buna in legatura cu artele sau sportul, un succes prin sau pentru copii, logodne utile situatiei sociale (mai ales in teme feminine). Uneori, indicele unei vieti mondene. In temele elevilor, aceasta superpozitie corespunde examenelor. Daca tema anuala este afectata, exista pericolul naruirii sperantelor (datorita opozitiei MC anual in casa XI natala).

MC anual in casa VI natala: anunta pozitii subordonate sau dependente de altii. Daca ansamblul temei anuale anunta o boala, aceasta se va repercuta asupra pozitiei socio-profesionale a subiectului. Un Saturn in conjunctie cu MC limiteaza liberul arbitru si libertatea de actiune, opunandu-se realizarii celor mai multe dintre dorintele subiectului.

MC anual in casa VII natala: poate dispune de o schimbare de situatie printr-o asociere, casatorie su contract de afaceri (superpozitie bine aspectata) sau schimbari prin divort sau rupturi de asociere sau proces (disonant aspectata).

MC anual in casa VIII natala: bine aspectata, aceasta superpozitie anunta o intrare importanta de bani, o mostenire sau o reglare favorabila a conturilor. Rau dispusa, poate determina datorii si necazuri.

MC anual in casa IX natala: pozitia ii va impune individului o calatorie sau o calatorie ii va influenta situatia. Anunta un succes venind de departe sau legatura individului cu strainatatea (ex: traducerea in limbi straine a unor scrieri, numirea pe un post de consul, etc).

MC anual in casa X natala: pozitie buna pentru cariera, profesie sau renume. Un an mai mult sau mai putin important.

MC anual in casa XI natala: pozitia individului depinde de prieteni si de relatii. In general, este o pozitie buna pentru realizarea proiectelor si aspiratiilor.

MC anual in casa XII natala: an de mari incercari in sau prin situatia sociala; pericol de defaimare, de scandal sau de dificultati in gasirea unui loc de munca. Aspectele disonante sau planetele malefice la aceasta pozitie agraveaza situatia. Superpozitia este favorabila medicilor si tuturor persoanelor a caror profesie este legata de casa VI, ei dispunand de un ansamblu armonios.

Observatii:

  • Daca cele doua axe se situeaza la sfarsitul unei case natale (ultimele cinci), in interpretare se vor considera ambele case
  • In interpretarea revolutiei solare, o foarte mare importanta o are planeta culminanta, caci ea desemneaza adesea evenimentul principal al anului. Ea se va interpreta dupa casa sa natala (ex: Marte in casa VII natala, culminanta in tema anuala, anunta o ruptura de asociatie; Uranus in V natala, culminand anual, poate insemna sarcina neasteptata sau necazuri venind de la copii). Evident ca toate aceastea vor trebui confirmate de catre alte indicatii (ex: Uranus culminant, Venus anual, guvernator V natal se suprapune peste AS natal).

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin