Rolul planetelor in revolutia solara

In revolutia solara, planetele vor fi judicate dupa:

  1. Valorile lor in semnul zodiacal
  2. Pozitiile lor in casele anuale
  3. Relatiile lor mutual
  4. Casele pe care le guverneaza

Soarele nu isi schimba locul in semn si, de aceea, slabiciunea sau forta generate de pozitia sa in semn nu joaca niciun rol si nu va trebui luata in considerare.

De asemenea, Mercur si Venus nu se vor indeparta prea mult de Soare, aflandu-se in acelasi semn solar sau in cele apropiate acestuia, in timp ce Uranus se va afla timp de sapte revolutii solare succesive in acelasi semn.

De aceea, indicatiile de la punctele 2 si 4 trebuie sa fie considerate ca principale, exceptand cazul in care exista o puternica concentrare de planete intr-un semn zodiacal, ceea ce face ca semnul respectiv sa isi manifeste natura sa.

Ca si in tema natala, planetele unghiulare in tema anuala prezinta o importanta particulara. Planeta care traverseaza prima axele temei anuale va influenta in mod particular principalul eveniment al anului.

Soarele in casa I anuala: favorizeaza activitatea personala si individul va fi mai apreciat ca in ceilalti ani. Succes personal. Casa guvernata de Soare capata importanta in anul respectiv. Soarele pare a actiona, in aceasta pozitie, cu mai multa forta prin guvernare, decat prin casa ocupata.

Soarele in casa II anuala: faciliteaza castigurile financiare (evident, in absenta aspectelor disonante). Sansa in afaceri.

Soarele in casa III anuala: favorizeaza mai mult pe unul dintre frati, surori, veri, etc, decat pe individul respectiv. Semn de succes (dupa aspect) in actiunile mai mult sau mai putin oficiale. Succes in studii, in functie de aspectele primite de Soare.

Soarele in casa IV anuala: influenteaza pe parintii si proprietatile individului; de asemenea, ultimul trimestru al anului (se va judeca in functie de aspect si de casele guvernate, atat sansa sau nesansa, cat si evenimentul din acest trimestru). Neafectata, pozitia indica actiuni imobiliare facilitate.

Soarele in casa V anuala: anunta expansiunea, fie a constiintei, daca guverneaza AS, casa III sau casa IX, fie a situatiei sociale, daca este guvernatorul casei II sau casei X, fie a relatiilor, daca guverneaza casa XI. Pozitie dificila pentru fecundare, in temele feminine. Subliniaza legatura cu copiii (ansamblul temei, ca si aspectele Soarelui, precizeaza natura acestei legaturi).

Soarele in casa VI anuala: pozitie defavorabila pentru sanatate sau, mai frecvent, pentru lucrurile legate de casa pe care o guverneaza. In aspect disonant cu Marte si legat (prin guvernare sau prin aspect) cu casa X, exista pericolul unor neplaceri provocate prin actiuni precipitate, destinate obtinerii unor situatii mai bune sau unei avansari.

Soarele in casa VII anuala: favorizeaza mai curand pe sot (sotie) sau pe asociat, decat pe subiect. Pozitie buna pentru activitatea politica sau sociala. Uneori, este indicele unei limpeziri a situatiei matrimoniale sau a raporturilor cu asociatii.

Soarele in casa VIII anuala: reprezinta unul dintre indicii de mortalitate. Cu aspecte benefice, aceasta configuratie favorizeaza castigul proceselor, rezolvarea favorabila a litigiilor, cresterea veniturilor si diminuarea datoriilor.

Soarele in casa IX anuala: creste ambitia. Favorabila (fara aspecte disonante) evolutiei spirituale, studiilor si marilor calatorii.

Soarele in casa X anuala: indica succesul profesional. Renumele are tendinta sa creasca, gasind intotdeauna creditul si protectiile necesare. Indica, adesea, un an de avansare sau care presupune o actiune stralucitoare oarecare. In cazul aspectelor disonante, influenta benefica a pozitiei va fi diminuata, avansarea va avea loc, insa cu anumite dificultati.

Soarele in casa XI anuala: faciliteaza realizarea proiectelor si sperantelor (daca nu este afectat), evident, in legatura cu casa pe care o guverneaza in revolutia solara. Existenta unui prieten important, in viata individului, in cursul anului respectiv.

Soarele in casa XII anuala: are un rol benefic in cazul bolilor, permitand curatirea organismului de toxine; de asemenea, releva intotdeauna disfunctionalitatile din interiorul organismului. Faciliteaza mereu succesul in legatura cu lucrurile continute de casa XII. Daca Soarele este afectat, organismul prezinta o stare de uzura accentuata, periclitand sanatatea.

Luna reprezinta, de asemenea, un element important in interpretarea revolutiei solare, mai ales cand aceasta ocupa un loc marcant in tema natala sau guverneaza o casa unghiulara (natala sau anuala) sau, de asemenea, daca AS anual sau natal se gaseste in Rac sau in Taur. Pentru temele feminine, Luna creste in importanta.

Luna in casa I anuala: pentru temele feminine, indica intotdeauna o pozitie periculoasa pentru sanatate, cu tulburari functionale sau boli (in cazul uneor aspecte disonante). In temele masculine, pozitia anunta faptul ca femeile vor juca un rol foarte important in viata individului in cursul anului respectiv. Daca Luna guverneaza casele II sau X anuala, influenta femeii se va exercita asupra situatiei individului; aspectele decid daca aceasta interventie feminina va fi favorabila sau nu. Din punct de vedere psihologic, aceasta pozitie confera sensibilitate si impresionabilitate, o tendinta catre instabilitate si schimbari (mai ales in conjunctie cu AS).

Luna in casa II anuala: predispune la fluctuatii financiare. Afectata, ea indica pericol de pierderi sau furturi.

Luna in casa III anuala: anunta deplasari. Influenteaza raporturile individului cu anturajul. Cu aspect disonant, aduce neplaceri din partea femeilor din anturaj si dezvolta boli ascunse. In cazul unui aspect cu Saturn, se poate deduce ca exista putina intimidate cu anturajul; cu aspect disonant de la Neptun sau Mercur, ea aduce critici si cancanuri; rau aspectata de Marte, ea produce discutii si dispute.

Luna in casa IV anuala: anunta unele schimbari in familie sau camin. In aspect disonant de la Saturn, aceste schimbari nu vor avea loc sau vor aparea dificultati aproape insurmontabile suprapuse peste nemultumirea subiectului fata de locuinta sa.

Luna in casa V anuala: predispune la schimbari in sentimente si viata sentimentala. Afectata, ea poate aduce tradari. In unele teme feminine, Luna in casa V sau VII favorizeaza conceptia si se intalneste in anii de sarcina (analog prezentei lui Jupiter in casa V sau XI). Pentru persoanele in varsta, aceasta opozitie se refera la copii sau speculatii. Daca Luna se afla in domiciliu sau exaltare si bine aspectata, exista sanse la joc sau loterie. Daca ea guverneaza casa III sau casa IX si nu se gaseste intr-un semn fix, vor exista multe deplasari de agrement (analog Lunii in casa III sau IX, guvernand casa V).

Luna in casa VI anuala: pozitie suficient de periculoasa pentru sanatate. Daca Luna este afectata, indicatie defavorabila pentru comert.

Luna in casa VII anuala: indica un ajutor venit de la femei. In functie de aspect, pozitia anunta o modificare, avantajoasa sau nu, in viata conjugala, sociala sau in asociatii. In temele feminine, pozitia favorizeaza conceptia. In opozitie cu AS, vor exista unele fluctuatii ale sanatatii, mai ales la femei.

Luna in casa VIII anuala: an dificil pentru a incepe un proces (mai putin pentru pozitiile Lunii in Rac sau Taur). In domiciliu sau exaltare, ea favorizeaza mai curand finantele partenerului decat pe cele proprii. Probabilitatea unei boli in anturajul propriu.

Luna in casa IX anuala: favorizeaza calatoriile, mai ales in familie sau cu persoane intime si oare sa exercite o foarte buna influenta (chiar cu un aspect disonant) asupra experientelor psihice, stiintifice sau oculte, deoarece creste intuitia si confera inspiratie.

Luna in casa X anuala: indica o activitate crescuta, pierdere sau castig de popularitate (dupa aspect), daca Luna este guvernator al casei VII (natala sau anuala), aceasta pozitie poate indica o casatorie. Luna in casa IV natala sau guvernator al acestei case in revolutia solara aduce o schimbare in afacerile imobiliare sau familiale.

Luna in casa XI anuala: schimbare in proiecte sau sperante. Pentru barbati, ea favorizeaza relatiile feminine (fara aspecte disonante).

Luna in casa XII anuala: an nefavorabil calatoriilor, unui inceput de activitate comerciala sau pentru intreprinderi care cer un bun renume sau publicitate; necazuri sau griji pricinuite de o femeie.

Mercur, in practica, are un rol mai putin important decat al celorlalte planete. El va actiona mai ales prin guvernare si prin aspectele sale. O conjunctie a lui Mercur cu Venus sau Soarele va intari casa anuala respectiva.

Mercur in casa I anuala: creste elocventa si facilitatea de intelegere. Pozitie favorabila studentilor si tuturor persoanelor a caror viata cere capacitate mentala sau simt comercial.

Mercur in casa II anuala: influenteaza castigurile (se va judeca in functie de aspect); de asemenea, poate semnifica faptul ca lucrurile sau persoanele desemnate de catre Mercur (comert, tranzactii, deplasari, jurnalisti, intermediari, etc) vor juca un rol in problemele financiare.

Mercur in casa III anuala: aduce deplasari de afaceri si favorizeaza relatii interesante.

Mercur in casa IV anuala: anunta unele divergente de opinii in familie; afectata de catre Marte si Uranus, pozitia anunta dispute domestice sau familiale.

Mercur in casa V anuala: toate sentimentele subiectului vor fi controlate si analizate de ratiune; favorizeaza placerile mentale; pozitie favorabila pentru student si invatamantul tehnic (fara aspecte grele).

Mercur in casa VI anuala: pozitia sa afectata anunta surmenaj care poate provoca dureri de cap (cu Mercur in Berbec sau daca a Va casa anuala se suprapune peste casa I natala), precum si un efort mental dificil.

Mercur in casa VII anuala: marcheaza un partener sau asociat foarte interesant; afectata, pozitia anunta neintelegeri cu aceste persoane. Adesea, pozitia poate aduce o propunere de ordin social sau colectiv (ex: Pentru o tanara, poate semnifica o cerere in casatorie).

Mercur in casa VIII anuala: anunta o schimbare in plasamentele financiare sau o deplasare datorata unui deces.

Mercur in casa IX anuala: anunta calatorii de afaceri. Pozitie foarte favorabila din punct de vedere mental (ex: an productiv pentru ziaristi si oameni ai stiintei).

Mercur in casa X anuala: priveste abilitatea profesionala a subiectului pentru anul respectiv, renumele si reputatia; afectat de catre Marte, Uranus sau Pluton, Mercur poate provoca pierderi sau necazuri datorate unor gafe, erori de judecata sau actiuni precipitate.

Mercur in casa XI anuala: favorizeaza sau nu relatiile sociale al caror cerc va creste in anul respectiv. Opozitia cu o planeta din casa V aduce, in general, deceptii si tracasari venind de la copii. Daca Mercur este legat printr-un aspect benefic sau prin guvernare cu casa II, VIII sau X, relatiile vor fi avantajoase si vor aduce subiectului un anume profit (pentru comercianti sau persoane liberale, pozitia indica o crestere a clientelei).

Mercur in casa XII anuala: favorabil activitatilor abstracte. Mercur in Fecioara sau bine aspectat poate fi in relatie cu calcule secrete sau combinatii productive tinute in secret.

Venus in casa I anuala: creste optimismul si sociabilitatea. Fara aspecte disonante, ea marcheaza un an usor.

Venus in casa II anuala: favorizeaza finantele si creste sansa in afaceri, mai ales in Taur, Balanta si Pesti sau bine aspectata. Afectata de catre Marte, Jupiter sau Uranus, ea creeaza pericol de extravaganta in cheltuieli si dezordine in afaceri.

Venus in casa III anuala: favorizeaza raporturile cu anturajul si afecteaza, in special, persoane artistice sau in relatie cu literatura imaginativa.

Venus in casa IV anuala: aduce, in general, infrumusetarea caminului. Ajutor din partea caminului. Pozitie favorabila tuturor persoanelor a caror profesie este legata de aceasta casa (agricultori, proprietari de imobile, mineri, etc).

Venus in casa V anuala: indica senzualitate si favorizeaza viata sentimentala. Daca pozitia este legata de casele financiare, ea permite succes in jocuri sau speculatii (castig la loterie). Frecvent, ofera un an bun pentru nasterea copiilor. An pentru logodna.

Venus in casa VI anuala: neafectata, protejeaza sanatatea, serviciul subiectului si raporturile sale cu subordonatii. Cu aspecte disonante de la Marte si Uranus, poate genera boli ale organelor genitale.

Venus in casa VII anuala: indiciu al fericirii conjugale (casatorie, asociatie). Retrogradatia sa in momentul aniversarii nu permite realizarea casatoriei in timpul anului respectiv sau provoaca o amanare a termenului pe care subiectul il stabileste (foarte bine aspectata, fiind).

Venus in casa VIII anuala: favorizeaza procesele si plasamentele finananciare (exceptand pozitia sa in Scorpion).

Venus in casa IX anuala: anunta calatorii de agreement sau dorinte de a le realiza.

Venus in casa X anuala: fara aspecte disonante, favorizeaza renumele, afacerile, pozitia sociala, etc. Afectata de catre Saturn, Marte, Uranus sau Neptun, poate conduce la un scandal in urma unor relatii sentimentale.

Venus in casa XI anuala: faciliteaza succesele mondene, realizarea dorintelor, a sperantelor, pare sa marcheze adesea o prietenie feminina profitabila; satisfactie prin prieteni si relatii.

Venus in casa XII anuala: releva sentimente si dorinte ascunse. Bine plasata si aspectata, Venus protejeaza. In Berbec sau Scorpion sau cu aspect de la Marte, ea denota senzualitate nesatisfacuta si, in consecinta, crescuta. In general, ea reduce promisiunile temei natale (daca ea este in casa II natala, finantele vor scadea, in casa III natala, raporturile cu anturajul vor fi mai putin bune, etc).

Marte in casa I anuala: produce o recrudescenta (revenire intr-o forma mai acuta a unei boli sau a unei epidemii, dupa scaderea intensitatii acestora) de activitate, de initiativa si de ambitie in cursul anului. Daca este afectat, el cauzeaza, de asemenea, cresterea iritarii, supraexcitabilitatea, chiar brutalitatea. Subiectul risca sa provoace, prin vorbe sau acte negandite, conflicte si dispute cu persoanele indicate de casa guvernata de Marte sau ocupata de catre planeta ce il disoneaza. Activeaza, de asemenea, instinctual sexul (mai ales legat de Venus).

Marte in casa II anuala: aduce imprudente in afaceri sau cheltuieli exagerate, peste posibilitatile subiectului. Cu aspecte disonante, necazurile si dificultatile financiare sunt inevitabile.

Marte in casa III anuala: imprudentele verbale sau scrise vor fi cauza dezacordurilor sau a disputelor cu anturajul. Pentru Marte disonant, se recomanda prudenta in deplasari (mai ales cele auto). In semn de aer sau de foc, el este indicele unei mari activitati mentale.

Marte in casa IV anuala: caminul nu se armonizeaza cu aspiratiile si gusturile subiectului si aduce discutii si certuri cu parintii, uneori chiar lupte pentru o problema vitala. Afectat si legat de punctele vitale ale temei (luminariile sau AS), pozitia semnifica tulburari digestive sau o boala de stomac sau de intestine (uneori, organele genitale, la femei). Intr-o revolutie solara puternic disonanta si leagata cu un numar mare de planete, aceasta pozitie corespunde unei nenorociri care afecteaza parintii, proprietatile sau caminul (incendiu, mortalitate, calamitate publica, discordie in familie, etc).

Marte in casa V anuala: a se evita jocurile si speculatiile financiare (exceptand cazul unor aspecte foarte benefice). Disonant, Marte indica relatii defavorabile cu sexul opus.

Marte in casa VI anuala: posibilitatea unui accident fiziologic. Marte in Capricorn indica o sanatate buna (fara aspecte disonante si fara superpozitii in case amenintatoare). Pentru functionari, exista pericolul unor neplaceri datorate dorintei de independenta, putand provoca initiative care le pot depasi posibilitatile.

Marte in casa VII anuala: indica discutii si dispute cu partenerul sau cu asociatii si anunta un pericol de proces. De asemenea, poate indica (in special pentru conjunctia sa cu DS anual) actiuni riscante, violente de ordin social, dar acestea nu pot reusi decat daca Marte este bine aspectat.

Marte in casa VIII anuala: predispune la extravagante din partea partenerului sau a asociatului si indica cresterea considerabila a cheltuielilor, chiar peste posibilitati. Defavorabil proceselor. Daca Marte este guvernatorul casei XI, III sau IV, el poate anunta un deces in anturajul subiectului.

Marte in casa IX anuala: calatorii periculoase.  Psihologic, pozitia predispune la pesimism sau, dimpotriva, la convertiri spontane. De asemenea, poate indica o activitate intensa in legatura cu strainatatea.

Marte in casa X anuala: necazuri si dificultati profesionale. Marte disonant aduce discreditare si nesansa in situatia sociala. De asemenea, predispune fie la actiuni riscante si chiar periculoase (mai ales in semne de foc), fie la neglijente in afaceri.

Marte in casa XI anuala: marcheaza, in general, mari proiecte care depasesc posibilitatile subiectului, ca si discutii cu prietenii. Rau aspectat, certurile, jignirile si dezacordurile vor fi inevitabile.

Marte in casa XII anuala: anunta boli si accidente sau persecutii, necazuri, blocaje de tot felul. Afectat si in semne de apa, pare a fi in raport cu excesele sexuale, instinctele imorale sau chiar criminale.

Ca si in tema natala, Jupiter joaca rolul marelui benefic in revolutiile solare. Slabit la nastere si ocupand Fecioara, Gemenii sau Capricornul, daca in revolutia solara el este puternic si in aspect disonant cu pozitia sa natala, influenta sa benefica este crescuta. El aduce intotdeauna sanse sau fericire in casa anuala pe care o ocupa.

Jupiter in casa I anuala: aduce optimism si generozitate. Dorinta de expansiune in intrepinderi sau in domeniul indicat de casa natala peste care se suprapune. Daca nu este prea afectat, anul va fi favorabil subiectului sau, cel putin, mai usor.

Jupiter in casa II anuala: cresc castigurile si cheltuielile, dar si sansa pentru tot ceea ce are legatura cu finantele. Cand Jupiter este retrograd, el nu va impiedica expansiunea situatiei materiale, dar nu va permite realizarea beneficiilor si denota ca aceasta expansiune nu il satisface pe individ.

Jupiter in casa III anuala: pozitie importanta pentru toti cei care au o legatura cu scrisul sau a caror profesie este legata de aceasta casa; aduce contracte avantajoase, propuneri interesante. Un aspect benefic de la Uranus sau Neptun (sau Pluton) anunta adesea ca subiectul va scapa ca prin miracol dintr-un accident; semn de protectie providentiala.

Jupiter in casa IV anuala: favorizeaza toate semnificatiile acestei case, dar si anunta, in general, ca anul se va sfarsi mai bine decat a inceput (fara numeroase disonante), promitand un eveniment fericit in ultimul trimestru al anului respectiv.

Jupiter in casa V anuala: in semnele sale, anunta un an bun pentru intreprinderi in care subiectul manifesta mult optimism si indrazneala imbinata cu ratiunea, dar si pentru satisfactii sentimentale. Afectat, el creste tendinta catre risc, ceea ce poate antrena pierderi in intreprinderi hazardate sau unele neplaceri de ordin sentimental.

Jupiter in casa VI anuala: marcheaza un an bun cu subordonatii si un serviciu usor. Afectat, el indica necesitatea purificarii sangelui si evitarea exceselor la care predispune aceasta pozitie. Daca el este guvernatorul caselor I sau V, indica un pericol de imbolnavire cauzat de abuzul de placeri sau distractii.

Jupiter in casa VII anuala: puternic si bine aspectat, marcheaza fericirea conjugala (sau un an de viata conjugala calma), o buna intelegere cu asociatii sau succes in afaceri legale. Afectat, el indica abuzuri de incredere.

Jupiter in casa VIII anuala: favorizeaza procesele si permite, in general, cadouri sau concursuri financiare apreciabile. Afectat, tinde sa creasca datoriile sau sa aduca unele necazuri subiectului.

Jupiter in casa IX anuala: creste reputatia, stima generala, largimea de spirit si favorizeaza calatoriile, studiile inalte, filozofice, stiintifice sau morale, relatiile cu strainatatea, etc. Daca Jupiter este afectat, subiectul va trebui sa acorde atentie obligatiilor sale financiare.

Jupiter in casa X anuala: se intalneste adesea in anii care contin evenimente fericite, aducand ameliorarea sansei sau elevarea in viata, dar intotdeauna aceasta pozitie marcheaza un an bun pentru afaceri, daca nu este prea disonant aspectat. Foarte afectat, indica cel mai adesea dificultati si conflicte datorate imprudentei proiectelor prea vaste. Pentru femeile fara profesie, aceasta pozitie indica adesea o sarcina, mai ales daca Jupiter se suprapune peste AS natal.

Jupiter in casa XI anuala: marcheaza nevoia de expansiune materiala, sociala sau mondena, dupa ansamblul temei. Pare sa favorizeze intotdeauna relatiile, prietenii, dar cand Jupiter este foarte afectat, acestea nu il satisfac pe individ sau ele vor fi din interes sau din calcul.

Jupiter in casa XII anuala: determina descoperirea si contracararea afectiunii dusmanilor secreti si ale detractorilor. Puternic, favorizeaza avansarea in societati secrete. Afectat, denota boli cronice, in general putin dureroase, legate de circulatia sangvina sau de ficat.

Saturn arunca intotdeauna o umbra asupra domeniului de viata indicat prin casa revolutiei solare in care el este plasat. Ca in tema natala, el actioneaza ca marele malefic si aspectele sale, casele pe care el le guverneaza si raporturile sale cu planeta temei natale trebuie examinate cu cea mai mare atentie. Cel mai adesea, el indica, in revolutia solara, nu un anumit eveniment care influenteaza viata subiectului in timpul unei epoci anumite a anului, cum actioneaza toate celelalte planete in cele mai multe cazuri, ci ceva anume care apasa subiectul in timpul anului. Influenta sa este mai mult statica, decat dinamica sau, in orice caz, elementul static primeaza asupra actiunii dinamice si momentane.

Saturn in casa I anuala: subiectul va fi intotdeauna nelinistit, deprimat, surmenat si in permanenta intarziere in activitatile sale, adesea din cauza sanatatii sale care arata o tendinta de slabiciune. Chiar puternic si bine aspectat, pare sa ceara subiectului eforturi peste puterile sale si desemneaza frecvent o persoana obosita fizic si moral, marcand adesea anul de lupte al caror succes sau insucces depinde de ansamblul revolutiei solare.

Saturn in casa II anuala: anunta nelinisti si necazuri pecuniare; ingreuneaza afacerile, provoaca intarzieri in castiguri si dificultati in realizarea proiectelor financiare. Reprezinta un an dificil pentru tratarea afacerilor imobiliare. Afectat, Saturn anunta pierderi grele.

Saturn in casa III anuala: inclina spre pesimism si anunta relatii tensionate cu anturajul, cel mai adesea cu persoane mai in varsta decat subiectul, intarzieri in calatorii, etc. Defavorabil in tema studentilor, scriitorilor si editorilor. Daca Saturn afecteaza AS (anual sau natal) si in acelasi timp reproduce aspectele disonante ale nativului cu luminariile, poate rezulta un pericol de tuberculoza pulmonara sau alta boala de plamani.

Saturn in casa IV anuala: anunta obligatii si necazuri pentru bunuri materiale, camin, parinti sau mostenire. Afectat si retrograd, creeaza o ambianta familiala sufocanta sau griji mari. Adesea, cresterea dificultatilor spre sfarsitul anului.

Saturn in casa V anuala: denota, cel mai adesea, o persoana nesatisfacuta sentimental. Pozitie mai puternica in temele feminine, decat in cele masculine. Astfel, pentru barati, ea diminueaza nevoile fizice si tendintele sentimentale, pentru femei, ea se opune satisfacerii lor. Reprezinta o pozitie defavorabila pentru joc si speculatii, chiar daca este bine aspectata. Aceste indicatii par sa se anuleze cand Saturn guverneaza AS anual prin pozitia sa in Capricorn: el accentueaza semnificatiile casei V si trebuie interpretat dupa ansamblul temei.

Saturn in casa VI anuala: sanatate slaba; boli sau necazuri mai mult sau mai putin constante. Saturn in Balanta, Capricorn si Varsator creste rezistenta organismului pentru functionari; el provoaca adesea dezgust pentru ocupatiile lor.

Saturn in casa VII anuala: putina intelegere cu partenerul sau asociatul. Pentru o intentie de casatorie, aceasta pozitie va aduce o intarziere; cu un Saturn retrograd si afectat, ea nu va avea loc. Pozitie dificila pentru proces.

Saturn in casa VIII anuala: poate anunta o moarte. Cel mai adesea, pozitia marcheaza datoriile si scade rentele sau valorile. Indicele unui an dificil pentru speculatii, cumparare de titluri, actiuni, etc.

Saturn in casa IX anuala: favorizeaza judecata si tinde sa faca conceptiile filozofice mai profunde. Afectat, defavorizeaza calatoriile, creand intarzieri sau obstacole. Foarte adesea, anunta necazuri de la cumnati/ cumnate.

Saturn in casa X anuala: impiedica avansarea; bine aspectat si puternic, marcheaza o situatie stabilizata, dar nu fara sa cauzeze unele necazuri; afectat, provoaca dificultati in afaceri si pericol de pierderi grele. Adesea, aduce un eveniment nefericit in situatia sociala. Uneori, anunta o boala a mamei.

Saturn in casa XI anuala: anunta intarzieri in realizarea proiectelor si sperantelor datorate obstacolelor de tot felul. Indice de necazuri datorate relatiilor.

Saturn in casa XII anuala: starea de sanatate necesita un repaus complet sau o tratare metodica. Adesea, o boala se va declansa cu reprecusiuni profunde si indelungate. Uneori, cu o revolutie solara foarte afectata, aceasta pozitie anunta o fatalitate oarecare.

Efectele lui Uranus in revolutiile solare se manifesta, mai curand, printr-un eveniment brusc, dar de scurta durata, decat prin tendinte generale sau ambianta in care traieste subiectul in timpul anului respectiv.

Uranus in casa I anuala: anunta ca cineva necunoscut va intra in viata subiectului. Daca el este afectat, acesta este un indiciu de pericol de accident, nativul fiind cauza, daca Uranus este in conjunctie cu AS. Daca, in tema natala, Uranus era intr-o tema personala (casa I, III, IX) sau era guvernatorul AS, el va provoca interese noi pentru o anumita stiinta (ocultism, de exemplu) pe care subiectul a ignorat-o complet anterior sau o inspiratie sau initiative care orienteaza gandirea de o maniera durabila intr-o noua directie.

Uranus in casa II anuala: anunta castiguri sau pierderi neasteptate si este indicator de fluctuatii financiare mult mai puternice decat cele marcate prin prezenta Lunii in aceasta casa. Foarte adesea, aceasta pozitie a lui Uranus marcheaza o schimbare destul de importanta in situatia pecuniara sau instabilitate financiara in timpul anului. Aspectele disonante inlatura posibilitatea unor planuri sigure.

Uranus in casa III anuala: anunta posibila prezenta a unor necazuri in stabilitatea contractelor, scrieri, reglari de conturi sau in deplasari. Bine aspectat, aceasta pozitie faciliteaza studiile stiintifice guvernate de catre aceasta planeta (astrologie, ocultism in general, arheologie, istorie veche, stiinte fizice, electricitate, etc) si poate duce la o descoperire personala. Afectat, poate aduce unele complicatii neasteptate cu anturajul.

Uranus in casa IV anuala: provoaca unele schimbari subite si neprevazute in viata domestica si determina schimbari de domiciliu; uneori, pot exista certuri cu parintii (in special cu tatal) sau un eveniment important in legatura cu acestia (an de moarte pentru parinti sau separatia subiectului fata de acestia).

Uranus in casa V anuala: exalteaza tendintele sexuale si anunta, mai ales in temele masculine, relatii erotice pasagere, legaturi precipitate sau rupte, schimbari in viata sentimentala. Daca el este afectat si retrograd, Uranus marcheaza necazuri datorate unei vechi relatii. In temele feminine, aceasta pozitie pare a fi mai ales in raport cu menstruatia dereglata, sarcina neasteptata sau nedorita, avorturi si complicatii in relatii intime. Bine aspectat, promite castiguri neasteptate si succes in speculatii sau joc (cadouri apreciabile), dar chiar cu un singur aspect malefic, el aduce nesansa. La copii, el influenteaza evenimentele vietii lor scolare.

Uranus in casa VI anuala: marcheaza bolile complicate, putin obisnuite si dificil de diagnosticat, erorile de diagnostic sau de tratament. Bine aspectat, aceste boli pot fi usor tratate prin metode uraniene (electricitate, masaj, magnetism si toate metodele mai mult sau mai putin heterodoxe si ultramoderne). Aceasta pozitie aduce aproape intotdeauna unele complicatii intre subaltern si patroni.

Uranus in casa VII anuala: complicatii bruste venind de la sot sau asociat. Foarte afectat, duce la rupturi si separare. In cazul unui proces, deznodamantul va fi mai mult sau mai putin neasteptat, bun sau nefast in functie de aspectele ansamblului temei.

Uranus in casa VIII anuala: afectat, indica uneori pericol de moarte. In general, indica noutati neasteptate, de complicatii in plasamente si imposibilitatea absoluta de a intra in posesia unora din averile cuvenite.

Uranus in casa IX anuala: provoaca frecvent schimbari de opinie, calatorii (periculoase pentru afectiunea lui Uranus) si anunta o schimbare in familia sotului sau asociatului. Rau aspectat, el este in raport de certuri provenind de la parinti prin alianta.

Uranus in casa X anuala: anunta modificari neasteptate in situatiile si in ocupatiile profesionale. Uneori, aceasta pozitie a lui Uranus provoaca schimbari de profesie, dar cel mai adesea este vorba de repercusiunea evenimentelor de ordin colectiv si chiar national sau international asupra situatiei sociale a subiectului si nedepinzand numai de vointa sa. Din punct de vedere psihologic, este profesia, cu exaltarea calitatilor intuitive. Bine aspectat, probabilitatea de succes survine de o maniera extraordinara. Afectat, anunta pericolul unei crize morale sau fizice (sau chiar a mortii) pentru mama subiectului.

Uranus in casa XI anuala: aduce intotdeauna o schimbare in proiectele subiectului, in relatiile sau prieteniile sale; uneori, aceasta schimbare de proiecte depinde de noi cunostinte. Puternic, el anunta o prietenie noua sau o cunostinta importanta. Afectat, anunta necazuri de la prieteni si cere prudenta fata de noile cunostinte. Daca subiectul este bolnav, este mai prudent sa se schimbe medical.

Uranus in casa XII anuala: anunta necazuri si complicatii depinzand cel mai adesea de casa pe care o guverneaza. Aduce, de asemenea, lupte si tracasari dintre cele mai neasteptate, provenind, cel mai adesea, de la dusmani, rivalitati, intrigi si comploturi. Evident, gravitatea acestor necazuri depinde de ansamblul temei.

Neptun in casa I anuala: indica intotdeauna unele iluzii nutrite de catre subiect sau proiecte dificil de realizat. Casa guvernata de catre aceasta planeta in tema natala si anuala sau cea pe care ea a ocupat-o in momentul nasterii permite sa se precizeze la ce domeniu se raporteaza aceste iluzii sau sperante, in timp ce aspectele disonante determina deceptiile de rezulta. Aproape intotdeauna este indicele unei vieti interioare intense si, daca este afectat, duce la nelinisti si temeri mai mult sau mai putin ascunse.

Neptun in casa II anuala: creeaza iluzia castigurilor. Previziunile financiare vor fi dezmintite. Semn de instabilitate sau de insecuritate pecuniara. Foarte afectata, aceasta planeta poate determina pierderi datorate neonestitatii (escrocherie, abuz de incredere, frauda).

Neptun in casa III anuala: sfatuieste a nu se increde in anturajul feminin, caci aspectele disonante accentueaza aceasta amenintare si pot crea tot felul de necazuri in viata, debutand prin inselaciune. Din punct de vedere mental, aceasta pozitie a lui Neptun nu favorizeaza studiile si lucrurile precise. Poate duce la pierderea unei scrisori, a unei comunicari sau la deceptii privind deplasarile (mai putin pentru un Neptun bine aspectat).

Neptun in casa IV anuala: anunta fie instabilitate familiala, necazuri si nelinisti, fie proiecte referitoare la camin, familie sau imobile care nu se vor realiza. Daca Neptun este afectat, subiectul va trebui sa prevada complicatiile cele mai neverosimile (cambriolaj, tradarea unei femei).

Neptun in casa V anuala: marcheaza, in general, nelinisti si griji datorate copiilor; viata sentimentala se petrece mai mult in plan psihic, decat in plan fizic. Pericol de deziluzii sentimentale.

Neptun in casa VI anuala: indica un regim alimentar deficitar (pericol de otravire) sau boli a caror origine este mai mult psihica si nervoasa, decat fizica. Foarte afectat, pozitia tinde sa aduca dezordine sau complicatii in munca si marcheaza necinstea sau stangaciile daunatoare ale subordonatilor.

Neptun in casa VII anuala: face viata conjungala putin armonioasa si, daca este afectat, exista ericolul inselarii sau a tradarii din partea sotului/ sotiei sau a persoanelor care pot fi considerate ca asociate la un titlu oarecare.

Neptun in casa VIII anuala: ameninta, inainte de toate, interesele pecuniare (escrocherie, afacere tenebroasa) adesea prin greselile sotului/ sotiei sau ale asociatului.

Neptun in casa IX anuala: arata calatorii pe apa sau spre apa (sejur in statiune balneara) sau cresterea tendintelor mistice. Foarte afectat, predispune la complicatii legale, anxietate, la credulitate si la angoase. Pericol de inec.

Neptun in casa X anuala: marcheaza o situatie instabila, care se poate ridica prin forta circumstantelor, daca tema este favorabila, dar amenintand, cel mai adesea, sa se prabuseasca.

Neptun in casa XI anuala: indica, in general, prieteni pe care nu se poate conta (exceptand, desigur, cazul cand este bine aspectat). Disonant aspectat, anunta deceptii venind din relatii, faptul ca relatiile si proiectele subiectului nu se vor realiza.

Neptun in casa XII anuala: anunta, in general, unele secrete sau refulari in timpul anului. Aceasta pozitie tinde sa slabeasca sanatatea prin necazuri, griji, depresii nervoase. Bine aspectat, favorizeaza tot ceea ce este in legatura cu spiritismul sau psihismul.

Pluton in casa I anuala: produce un caracter cand inchis, cand franc. In revolutia solara, aceasta configuratie poate fi caracterizata ca fiind punctul turnant in cursul existentei si se manifesta prin dorinta de cautare a unei noi cai.

Pluton in casa II anuala: pare sa fie favorabil castigurilor, dar induce o viziune exagerata asupra posibilitatilor financiare si creeaza surprize de tot felul in afaceri.

Pluton in casa III anuala: subliniaza importanta angajamentelor sau aduce o schimbare in acestea. In aspect disonant cu Marte si Soare, indica obligatiile (morale sau materiale) nerespectate si predispune la revolta impotriva acestora.

Pluton in casa IV anuala: anunta neintelegeri cu familia. Subiectul poate sa aiba tendinta sa se inchida in sine, sa traiasca singur, izolat, nearatandu-si gandurile, ambitiile si preocuparile.

Pluton in casa V anuala: pare sa aduca un sentiment de incertitudine sau de schimbare in viata sentimentala. Nu se opune, totusi, satisfactiilor de ordin sentimental, ca si castigurilor riscante, dar creeaza circumstante putin obisnuite care inlatura orice stabilitate (se arata mai romantic decat Uranus si inclina catre adulter la fel de puternic ca Neptun, fara sa aduca, totusi, scandalurile specific acestuia din urma; Pluton infricoseaza, dar nu cauzeaza deteriorari reale decat daca este greu afectat). Anunta, de asemenea, foarte adesea, evenimente neprevazute (dar nu neaparat reale) venind de la copii.

Pluton in casa VI anuala: pare sa indice adesea temeri exagerate pentru sanatate, caci pare a fi mai mult in legatura cu bolile mentale, psihice si nervoase, decat fizice. Pentru o persoana deja bolnava, Pluton marcheaza o forma neobisnuita a unei boli sau o boala rara.

Pluton in casa VII anuala: anunta legaturi bruste si neasteptate in viata sociala sau, daca el este foarte afectat, complicatii neasteptate si nelinistitoare, dar care nu par a fi de lunga durata, sau un proces in perspectiva, foarte dezagreabil si nedepinzand numai de vointa individului.

Pluton in casa VIII anuala: arata o speranta desarta sau exagerata de crestere a averii; de asemenea, un indice de griji in legatura cu unele obligatii. Cu alti indici buni de ordin financiar, anunta adesea o redresare de situatie sau intrari mari de bani, nedepinzand de vointa subiectului.

Pluton in casa IX anuala: pare sa favorizeze orice efort mental si marcheaza dorinta pentru calatorii, care pot adesea a fi mijlocul de evadare dintr-o existenta care nu il mai satisfice pe subiect. Mari calatorii.

Pluton in casa X anuala: predispune la o mare activitate, in general putin dezordonata (mai ales cu un aspect malefic) si exercitandu-se in mai multe domenii. Aceasta pozitie pare sa creasca ambitia.

Pluton in casa XI anuala: anunta ca realizarea proiectelor depinde nu numai de eforturi personale, dar si de concursul circumstantelor fericite.

Pluton in casa XII anuala; pare sa semnifice planurile sau grijile ascunse care il pot preocupa mult pe subiect.

Daca pluton se suprapune peste AS sau MC anual sau natal (cu orb de 5°), va trebui examinat foarte atent rolul sau in temele natala si anuala, caci aceste treceri sunt foarte importante, provocand profunde schimbari in viata! Astfel, adesea Pluton pe AS creste activitatea si o dirijeaza care un domeniu nou, in timp ce pe MC aduce o schimbare foarte brusca in afaceri. Cum el da adesea sperante exagerate si natura sa ramane inca misterioasa, numai revolutiile solare ale anilor acestor treceri permit sa se determine influenta si profunzimea acestor schimbari.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin