Predispozitii relationale

Inainte de a se studia comparat cele doua teme, este necesar si fundamental sa se studieze fiecare tema in parte si sa se inteleaga faptul ca orice relatie se exprima in raport cu psihologia de baza a fiecarui individ. O persoana a carei pace interioara o face capabila sa isi exprime din plin emotiile, gandurile, sentimentele, dorintele si sa le puna in practica in plan fizic, fara niciun blocaj (o astfel de persoana reprezinta un ideal!) traieste relatii infloritoare si armonioase. Invers, o persoana frustrata, cu dificultati in exprimarea sentimentelor sale, blocata in incapacitatea de a comunica cu semenii sai, nu poate trai decat relatii conflictuale si nearmonioase, caci ea atrage in mod inconstient tipul de partener asupra caruia isi poate proiecta problemele sale personale. Va rezulta o relatie conflictuala si nearmonioasa.

Cu cat lucram asupra noastra pentru a crea in interiorul nostru o stare de pace, de echilibru, de armonie, de fericire, cu atat mai mult vom avea posibilitatea sa intalnim un partener cu care sa putem trai fericirea si armonia.

Secretul fericirii nu este in exterior, ci in interiorul fiecaruia. Toate persoanele care cauta fericirea in manifestarile exterioare ale iubirii nu inteleg ca aceasta fericire alearga, la randul ei, si ca ea nu cere decat sa se trezeasca in adancul inimilor.

Cine doreste o transformare pozitiva a relatiilor lor, trebuie sa inceapa prin a se transforma pe sine insusi. Atunci se va observa ca peisajul relational va incepe sa se schimbe. Unii prieteni se vor pierde, altii nu vor mai corespunde, insa vor veni altii care vor corespunde mai bine noii stari de spirit si noii calitati interioare.

Polaritati planetare

In orice relatie, in principal in cele sentimentale, planetele cele mai active sunt Soarele si Luna, pe de o parte, si Venus si Marte, pe de alta parte.

Soarele este polul masculin, care se opune si se completeaza cu Luna, care reprezinta polul feminin.

Marte este polul masculin, care se opune si se completeaza cu Venus, care este polul feminin.

In orice individ coexista cei doi poli.

Pentru barbat, polul masculin (Soare/ Marte) se exprima mai constient, in timp ce polul feminin ramane mai mult sau mai putin inconstient sim ai mult sau mai putin utilizat.

Pentru femeie, polul feminin (Luna/ Venus) se exprima cel mai constient, in timp ce polul masculin ramane mai mult sau mai putin inconstient si mai mult sau mai putin utilizat.

Teoretic, orice barbat se exprima, in principal, prin Soare si Marte si cauta o partenera care ii exprima Luna si Venus (dupa pozitiile lor in semne, in case si dupa aspectele lor) si orice femeie se exprima, in special, prin Luna si Venus si cauta un partener care ii exprima Soarele si Marte (dupa pozitiile lor in semne, in case si dupa aspectele lor). Se poate deduce ca Soarele reprezinta sotul potential in tema unei femei, iar Luna reprezinta sotia potentiala in tema unui barbat.

In zilele noastre, barbatii dezvolta din ce in ce mai mult partea lor feminina si femeile pe cea masculina. Din ce in ce mai mult, de asemenea, se trezeste in fiecare individ o parte transcendentala masculina si una feminina.

In concluzie, pentru un barbat:

  • Venus (pozitia sa in case si aspectele sale) releva tipul de femeie care il atrage, il seduce la nivel senzual, fizic
  • Luna (pozitia sa in case si aspectele sale) indica tipul de femeie care reflecta propria sa feminintate inconstienta (anima) si ceea ce il farmeca la nivel emotional
  • Neptun (pozitia sa in case si aspectele sale) arata ceea ce doreste sa impartaseasca la nivel transcendental, intuitiv si spiritual.

Pentru o femeie:

  • Marte (pozitia sa in case si aspectele sale) releva tipul de barbat care o atrage, o seduce pe plan fizic si instinctiv.
  • Soare (pozitia sa in case si aspectele sale) indica tipul de barbat care reflecta propria sa masculinitate inconstienta (animus) si ceea ce farmeca la nivel emotional.
  • Uranus (pozitia sa in case si aspectele sale) arata ceea ce ea doreste sa impartaseasca la nivel transcendental, intuitiv si spiritual.

Adaugand, in cele doua tipuri de teme, studiul lui Mercur, care corespunde comunicarii si planului mental, avem patru planuri, corespunzatoae celor patru elemente:

  • Marte sau Venus pentru planul fizic – Pamant
  • Soare sau Luna pentru planul emotional – Apa
  • Uranus sau Neptun pentru planul spiritual – Foc
  • Mercur pentru planul mental – Aer

Un barbat avand aspect dinamice sau stresante (cuadratura, opozitie, inconjunctie) intre Soare si Marte nu va reusi sa isi exprime usor virilitatea, calitatile sale masculine, de unde vor aparea riscuri de certuri, atunci cand va proiecta problemele sale asupra partenerelor sale.

O femeie, avand aspect dinamice sau stresante intre Luna si Venus, nu va reusi sa isi exprime usor feminitatea, de unde vor rezulta riscuri de certuri atunci cand ea va proiecta propriile probleme asupra partenerilor sai.

Aceasta constituie un prim nivel de evaluare a predispozitiilor relationale.

Un barbat cu aspecte stresante intre Luna si Venus nu va reusi sa isi exprime usor partea feminina pe care va avea tendinta sa o respinga, de unde rezulta conflicte cu femeile, aceasta reprezentand la nivel de inconstient calitatile pe care el refuza sa le dezvolte.

In mod analog, o femeie avand aspect stresante intre Soare si Marte va intampina dificultati in exprimarea partii sale masculine si in relatiile cu sexul opus.

Aceasta constituie al doilea nivel de evaluare a predispozitiilor relationale.

Saturn si Pluton

In general, orice aspect dinamic sau stresant (cuadratura, inconjunctie, opozitie) care atinge Soarele, Luna, Venus sau Marte releva o problema ce trebuie rezolvata pentru a putea stabili relatii armonioase.

Saturn, lectia karmica, arata efortul major de realizat intr-un anume sector al vietii. Aspectele stresante ale planetelor masculine (Soare/ Marte) cu Saturn vor aduce intotdeauna dificultati in relatiile familiale si apoi cu cele sentimentale.

Un aspect stresant al planetelor feminine (Luna/ Venus) cu Saturn va bloca acele calitati pe care le au: blandete, sensibilitate, intuitie, emotie, sentiment, iar pentru planetele masculine aceste aspect stresante cu Saturn pot bloca forta, actiunea, decizia, vointa, increderea, etc.

Aceste aspect stresante (ca si conjunctia) aduc frustrare, retragere in sine, respingerea masculinitatii sau a feminitatii sale si calitatile corespunzatoare.

Saturn, lectia karmica, arata locul unde este slabiciunea si unde se impune stapanirea de sine. Saturn repezinta principalul test al existentei, fiind cel mai bun purtator de cunoastere, de invatamant si de intelepciune. El arata, prin lectia sa, ce trebuie dezinhibat. El aduce intotdeauna o latura serioasa, responsabila si durabila acolo unde se situeaza. Daca se gaseste in casa VII (cea a uniunii), el subliniaza importanta pe care aceasta persoana o acorda acestui sector al vietii ale. El arata ca lectia data de viata conjugala va marca existenta acestei persoane si va fi purtatoare de evolutie. Saturn este exaltat in Balanta (semn in analogie cu casa VII), semnul casatoriei, si reprezinta latura responsabila, serioasa si durabila a acestei institutii.

Saturn nu este negativ in sine, ci el trebuie inteles, iar calitatile pe care el le confera trebuie folosite in mod constient.

Pluton este un alt astru important in studiul unei teme natale vazuta dintr-un punct de vedere relational. El reprezinta latura pasionala a fiintei. O persoana pasionala va avea o latura plutoniana foarte marcata (sau Scorpion sau casa VIII). De asemenea, ea are adesea Pluton in aspect cu Soarele, Luna, Venus, Marte  au plasat pe AS.

Pluton este un astru care actioneaza interior si exterior deopotriva. El poate actiona intens distructiv din exterior. Alteori, se exteriorizeaza, torturand fiinta pana la limita de distrugere. Utilizat pozitiv, Pluton poate rasturna muntii sau determina trairea unor pasiuni de neuitat. Utilizat negativ, el antreneaza fiinta in infern si spre distrugere.

In timpul tranzitelor lui Pluton, fiinta trebuie sa se deschida schimbarilor in toate domeniile. Va trebui sa accepte reformularea totala a propriei finite.

Pluton aduce sfarsitul unui ciclu si inceputul altuia.

La nivel colectiv, el reprezinta sfarsitul civilizatiei noastre materialiste, pentru a lasa locul unei noi societati intoarsa spre implicare, iubire si pace. Dupa tranzitul lui Pluton prin semnul sau, Scorpion (intre 1983 – 1995), nimic nu a mai fost ca inainte. La nivel individual, Pluton cere o pregatire speciala pentru aceasta schimbare planetara, incepand cu schimbarea propriei vieti.

Indiferent de varsta, primiti aceasta transformare individuala cu optimism, in mod pozitiv si creator. Odata depasita aceasta perioada critica de schimbare, ajutati-I pe cei apropiati si relatiile se vor schimba la randul lor. Acesta este mesajul lui Pluton: el doreste sa faca din fiecare un initiator in toate sensurile cuvantului.

Pluton in aspect cu Soarele, Luna, Venus sau Marte aduce rupturi de legaturi sau de uniune si, uneori, unele fatalitati.

La nivel afectiv, aspectul cel mai delicat este Venus – Pluton (conjunctie, cuadatura, opozitie sau inconjunctie) si pozitia lui Venus in Scorpion. Acest aspect cere o schimbare totala a atitudinii personale fata de altul si, in principal, in relatiile sentimentale. Individul isi traieste pasiunile prea intens, este prea extremist, el asteapta prea mult de la fiinta iubita, este prea exigent, misterios, greu de inteles de catre partenerul sau. Va trebui sa fie mai tolerant si mai plin de compasiune fata de celalalt. Va trebui sa isi stapaneasca latura pasionala si sa nu isi transpuna relatiile sale, pe plan interior, prin suferinta, deoarece partenerul sau nu le va accepta. El va trebui sa nu fie sufocant si posesiv, sa nu se lase antrenat in intamplari care pun in legatura banii cu sentimentele.

Casele

Axa formata de casele I si VII este o axa relationala ce arata cum sunt raporturile cu altul si, in special, cu partenerul. Casa VII releva tipul de experienta pe care individul doreste sa o imparta cu altul si cu partenerul sau, asa cum o resimte. Planetele aflate in casa VII si guvernatorul casei VII aduc informatii suplimentare despre acest tip de experienta.

Axa formata de casele II si VIII este axa sexualitatii si a banilor, indicand ceea ce individul aduce partenerului sau sexual (casa II) ceea ce el asteapta si ceea ce cauta in orice relatie sexuala (casa VIII). De notat ca pozitia in casa a guvernatorului casei VIII subliniaza motivatia dorintei sexuale.

Axa formata de casele V si XI este axa sentimentelor, a iubirilor, in sensul unor legaturi temporare in principiu, dar si a copiilor (casa V), a prietenilor si a relatiilor (casa XI).

Studiul celor trei axe si a planetelor continute, ca si a guvernatorilor lor, releva potentialul relational al individului.

Elementele

Pentru a determina un portret al partenerului ideal se poate face analiza celor patru elemente. In functie de pozitia planetelor care desemneaza tipul de partener dorit, se deduce faptul ca:

  • Daca se situeaza in semn de Foc (Berbec – Leu – Sagetator), acest individ cauta un partener entuziast, inspirit, voluntar, ambitios, spiritual, pasionat, evoluat, creator, ardent, sportiv, optimist, aventurier
  • Daca se situeaza in semn de Apa (Rac – Scorpion – Pesti), acest individ cauta un partener sentimental, sensibil, intuitiv, inspirit, creativ, pasional, romantic, misterios, imaginativ si spiritual
  • Daca se situeaza in semn de Pamant (Taur – Fecioara – Capricorn), acest individ cauta un partener senzual, materialist, stabil, stapan pe sine, practic, sigur, concret, responsabil, serviabil, organizat, metodic, cu picioarele pe pamant.

Punctul de casatorie sau de uniune

Reprezinta un punct sensibil al hartii natale si se calculeaza dupa formula: AS+DA-Venus. Pozitia sa in semne si case indica tipul de casatorie pe care individul doreste sa o realizeze prin casatorie; in casa IX, el doreste sa evolueze cu partenerul sau sau sa calatoreasca impreuna; in casa V, el doreste sa creeze o familie; in Scorpion, doreste o uniune pasionala; in Sagetator, doreste o uniune spirituala; in Capricorn, o uniune durabila.

Aspectele acestui punct pune in evidenta elementele comportamentale care contribuie sa inflorirea sau la destabilizarea uniunii. Aspectele conciliatoare (sextil sau trigon) ale planetelor Soare, Luna, Venus sau Jupier favorizeaza o inflorire a vietii conjugale. Aspectele stresante (cuadratura, opozitie, inconjunctie) de la Marte, Saturn, Uranus sau Pluton sunt problematice si provoaca conflicte conjugale.

Conjunctiile sunt importante caci ele releva ceea ce individul cauta sa dezvolte in sanul cuplului sau. Aspectele planetelor in conjunctie, cat si calitatea lor in semn, informeaza asupra reusitei sau esecului aspiratiei spre cuplul visat.

Junon – asteroidul casatoriei

Junon a fost descoperit la inceputul sec XIX si orbiteaza intre Marte si Jupiter. Pozitia sa in semn descrie partenerul ideal si arata cum spera individul ca acesta sa se comporte.

Berbec: cauta un sot puternic, active, dominator care va sti sa domine existenta patenerului. Va exista o lupta constanta cu el. Individului ii plac provocarile, iar certurile il stimuleaza.

Taur: cauta un sot stabil, solid, cu picioarele pe pamant, materialist, serios si practic. Are nevoie de siguranta materiala in casatorie. Sotul trebuie sa fie posesiv si gelos. Cauta senzualitate.

Gemeni: cauta un sot cu care sa poata imparti interese intelectuale. Are nevoie mai mult de un prieten sau de un interlocutor, decat de un sot. Poate sa intalneasca partenerul intr-un mediu de studiu.

Rac: cauta un partener foarte familist, care doreste sa fondeze un camin traditional si care accepta responsabilitatile familiale. Trebuie sa fie romantic si emotiv, cu multa imaginativ. Planul sensibilitatii este capital.

Leu: cauta un partener stralucitor, creator, artist si generos. Concepe casatoria ca pe un etern flirt. Are nevoie de un partener demonstrativ. Doreste o casatorie minunata. Acorda o mare importanta aparentelor.

Fecioara: cauta un sot discret, organizat, metodic si precis. Are nevoie de cineva care sa il sprijine in viata cotidiana. Poate sa il intalneasca in cadrul serviciului.

Balanta: cauta un sot artistic, inteligent, sociabil, care sa ii aduca echilibru. Doreste armonie in casatorie. Raporturile conjungale sunt mai mult intelectuale si estetice, decat fizice. Doreste egalitate in casnicie si respecta traditiile. Dau o mare importanta farmecului si frumusetii fizice.

Scorpion: cauta un sot misterios, magnetic si foarte senzual. Comunicarea este foarte intima si sensibila. Doreste sa impartaseasca secrete cu partenerul. Doreste sa studieze subiecte ezoterice cu partenerul. Sexualitatea este o parte importanta a relatiilor conjugale. Magnetism atractiv puternic.

Sagetator: cauta un sot optimist, de viata, evoluat spiritual, cu care sa impartaseasca o cercetare sau sa mearga in calatorii. Are nevoie de libertate, de spatiu si independenta in cuplu. Se intereseaza de ezoterism. Uneori, sotul poate fi strain.

Capricorn: cauta un partener serios, cu simtul datoriei si al responsabilitatilor. Isi doreste o uniune durabila. Uneori, cauta un partener mai in varsta sau, cel putin, care manifesta maturitatea. Apreciaza discretia.

Varsator: casatoria nu e favorizata. Cauta un partener care sa fie mai mult un prieten, decat un sot. Este extremist si cauta pe cineva de admirat. Are nevoie de o mare libertate. Poate sa intalneasca persoana potrivita in actiuni umanitare.

Pesti: cauta un sot sensibil, sentimental, tandru si evoluat spiritual, care sa participe la viata sa interioara. Partenerul trebuie sa fie inspirit, intuitiv, creator si compatimitor si sa mearga in cautari spiritual si/ sau ezoterice cu el.

Pozitia lui Junon in case indica in ce sector al vietii individului isi va intalni partenerul si care laturi ale personalitatii vor fi atractia principala.

Casa I: partenerul ii completeaza imaginea de sine si are mult farmec.

Casa II: sedus de aptitudinile lui financiare si de simtul valorilor de care el dispune

Casa III: atrasi de cunostintele intelectuale si de excelenta comunicare care se instaleaza intre ei. Studii commune.

Casa IV: partenerul aduce o mare stabilitate emotionala, ii seduce familia si il face pe individ sa se simta in siguranta.

Casa V: atras de calitatile creative si ambitiile partenerului. Nativul are nevoie sa il admire si sa impartaseasca o latura creativa cu partenerul.

Casa VI: sedus de simtul datoriei si de responsabilitatile partenerului. Ii place sa lucreze cu el.

Casa VII: atras de un partener artist, inteligent si care stie sa indrume in viata sociala.

Casa VIII: sedus de un partener senzual, cu un puternic magnetism si un farmec plin de mister. Uneori, reintalnire karmica.

Casa IX: atras de un partener aventurier, iubitor de calatorii si/ sau de un ezoterist si spiritualist care indruma.

Casa X: atras de un partener cu care poate lucra si admira reusita sociala.

Casa XI: atras de un partener care este, mai ales, prieten si care are o fire independenta.

Casa XII: sedus de un partener inspirat, creativ si misterios, cu care sa reuseasca sa imparta o cercetare interioara. Pozitie delicata.

Casele, planetele si relatiile:

Relatiile frate – sora depind de casa III, semnul Gemeni si planetele Venus (sora) si Mercur (frate). Un frate mai in varsta este reprezentat prin Marte si o sora mai in varsta este simbolizata de Luna. Casa IX semnifica fratele/ sora mai mare, casa III reprezinta fratele/ sora mai mic(a). Regasirile karmice cu un frate sau o sora sunt indicate prin prezenta lui Saturn in casa III.

Relatiile parinti – copii: mama este reprezentata de casa IV, de semnul Racului si de Luna; tatal este reprezentat de casa X sau IX, in functie de cum se comporta – ca un protector sau ca un ghid (IX) pentru copiii sai sau are un comportament autoritar (X). Aceleasi semnificatii le au semnul Leului si al Soarelui. 

Intalnirile karmice cu mama sunt indicate prin pozitia lui Saturn in case sau prin conjunctiile Soare – Saturn sau Soare – Pluton. Copiii sunt reprezentati prin casa V, Sagetator si Jupiter. Regasirile karmice cu un copil sunt indicate prin prezenta lui Saturn in casa V (sau Pluton) sau prin conjunctie intre guvernatorul casei V si Saturn.

Cand Soarele si/ sau Luna primesc aspect stresante (cuadratura/ opozitie/ inconjunctie) de la Saturn, Marte, Pluton sau Lilith, aceasta indica relatii parinti – copii dificile.

Relatiile amicale: sunt simbolizate prin casa XI, Varsator si Uranus. Regasirile karmice cu prietenii sunt indicate prin pozitia lui Saturn in casa XI.

Planetele masculine (Soare, Marte sau Uranus) in casa XI aduc mai multi prieteni barbate, iar planetele feminine (Luna, Venus sau Neptun) in casa XI aduc mai multe prietene femei.

In absenta planetelor in casa XI se cerceteaza guvernatorul acesteia.

Relatiile profesionale: se cerceteaza casele II, IV si X, semnele de pamant si planetele Mercur, Jupiter si Saturn.

Relatiile profesor – elev: se cerceteaza axa III – IX; casa III reprezinta elevul, iar casa IX, profesorul. Se cerceteaza semnele Gemeni si Sagetator si planetele Mercur (elevul) si Jupiter (profesorul).

Relatiile sentimentale: depind de casa V, de Leu si de planetele Venus si Marte.

Relatiile conjugale: depind de casa VII, de semnul Balantei si de Venus. Regasirile karmice cu sotul sunt indicate prin prezenta lui Saturn in casa VII. Uniunea libera este indicate de catre casa VII, dar si de semnul Varsatorului.

Casa VII: toate relatiile sentimentale sunt legate de casa V, numai casatoria este legata de casa VII. Semnul DS arata tipul de experienta pe care doriti sa o impartasiti cu celalalt:

  • DS in Taur, Fecioara, Capricorn – se doreste o uniune fizica si materiala
  • DS in Rac, Scorpion, Pesti – se doreste o uniune emotionala si sentimentala
  • DS in Gemeni, Balanta, Varsator – se doreste o uniune intelectuala
  • DS in Berbec, Leu, Sagetator – se doreste o uniune evolutiv spirituala

De asemenea, casa VII indica tipul de partener care va atrage cel mai mult.

Casa VII este reflectarea acelei parti a fiintei noaste (complementara partii noastre exprimate si constiente) care se cauta in exterior, in timp ce ea porneste din interior. Reprezinta o amintire a inconstientului colectiv dintr-o epoca in care oamenii traiau in armonie, in cupluri de suflete gemene.

Sufletele gemene sunt doua individualitati care au trait in armonie in epoca Gradinii din Eden si a Varstei de Aur si care sunt suflete perfect complementare. Dupa perioada Ispitei sau a Caderii Omului, sufletele gemene au fost separate in fazele de incarnare pentru a trai experiente noi si pentru a evolua spiritual.

Sufletele gemene nu se mai intalnesc, de regula, in plan terestru. Dar daca, totusi, intalniti propriul suflet geaman (de sex opus si de o varsta apropiata cu a dvs), veti trai in totala armonie cu el si nu veti mai face nici cel mai mic efort pentru a evolua si pentru a va rezolva karma. Exista, uneori, cazuri in care se poate intalni sufletul pereche pe Pamant cand individul are o karma grea si are nevoie de sustinere. In acest caz, sufletul geaman se incarneaza intr-un corp de acelasi sex, la o mare diferenta de varsta (ex: bunic/ nepot). Soarele unuia va fi in cuadratura cu al celuilalt.

A nu se confunda sufletele gemene cu sufletele surori. Acestea din urma sunt doua individualitati care s-au cunoscut si iubit in alte existente si care se regasesc, o data in plus, in aceasta viata. Va exista o mare atractie reciproca. In general, karma intre doua suflete surori este, mai curand, pozitiva, desi exista, desigur, unele probleme de rezolvat (in general, ele se regasesc pentru a se ajuta reciproc). Cei care se casatoresc nu sunt neaparat suflete surori.

Casa VII in semne:

Berbec: uniunea este foarte importanta pentru nativ. Atrage un partener activ, dominator si sigur pe sine. Frecvent, casatoria este precipitate, de unde rezulta riscul de eroare. Are nevoie sa se afirme in casnicie.

Taur: atrage un partener senzual, fermecator si practic. Doreste o casatorie reusita financiar, un partener demn de incredere, care sa aduca securitate si stabilitate in camin. Fizicul este, de asemenea, important.

Gemeni: atrage un partener intelectual, fermecator si care ii stimuleaza capacitatile de comunicare. Uneori, se intampla sa il cunoasca inca din adolescenta. Simte nevoia sa studieze, sa invete, sa scrie, sa citeasca si sa vorbeasca fara incetare cu partenerul. De asemenea, ii plac calatoriile, detesta rutina si apreciaza originalitatea ideilor si faptul ca partenerul ii permite anumite libertati.

Rac: atrage un partener sensibil care isi doreste un trai bun in camin. Il poate intalni prin intermediul familiei. Are nevoie de afectiune si de recunoastere.

Leu: atrage un partener calduros, stralucitor, generos si demonstrativ. Partenerul trebuie sa fie increzator in sine si ambitios, loial si creativ, chiar inspirat si spiritual.

Fecioara: atrage un partener modest, rezervat si metodic. Trebuie sa impartaseasca aceleasi idei despre sanatate si igiena vietii. Cauta pe cineva capabil sa analizeze personalitatea sa complexa.

 Balanta: atrage un partener fermecator, artist, sociabil si relaxat. Doreste sa imparta cu aceasta persoana totul, tratandu-l de la egal la egal. Doreste partenerul mai mult pentru intelect decat pentru fizic. Persoana aleasa trebuie sa aiba o viziune globala a situatiilor, sa aduca armonie si echilibru.

Scorpion: atrage un partener misterios, secret, pasional, intens si foarte sexual. Intalneste pe cineva care sa il fascineze, sa il invaluie cu farmecul sau personal. Aceasta unire este fondata pe raporturi de forta care pot lega banii de sexualitate.

Sagetator: atrage un partener optimist, de viata, caruia ii plac calatoriile. Poate fi un strain. Il doreste tolerant si sa ii poata impartasi libertatea si aventurile; unirea va fi, totusi, instabila.

Capricorn: atrage un partener responsabil, matur, rabdator si ambitios. Are mare nevoie de un partener autoritar care sa fie stapanul in camin. Doreste o uniune durabila. Uneori, casatorie tarzie.

Varsator: atrage un partener original, modern. Amical si detasat. Partenerul trebuie sa fie capabil sa deschida portile viitorului. Impartaseste experiente ezoterice si spirituale cu el sau, cel putin, interese intelectuale originale. O mare nevoie de independenta marcheaza aceasta uniune.

Pesti: atrage un partener misterios, sensibil si compatimitor. Il doreste calm, visator si creator. Impartaseste cu el o cercetare interioara. Adesea, asteapta prea mult de la partener.

Planetele in casa VII:

Cand casa VII este goala, nu inseamna ca nu va fi casatorie, ci ca ea nu va fi unul dintre sectoarele cele mai importante ale vietii si ca influenta patenerului va fi mai putin puternica decat in cazul unei case VII ocupate.

Se va cerceta, totusi, daca absenta planetelor in casa VII nu este contrabalansata de planete in Balanta sau guvernatorul acestei case se situeaza in casele III, V, VIII sau XI. Daca nu, se va interpreta guvernatorul casei VII ca si cum s-ar gasi in casa VII.

Soarele: va exprimati individualitatea prin intermediul altuia. Atrageti usor pe altii, dar aveti tendinta de a va amesteca in problemele lor fara sa aveti permisiune. Lectia consta in a invata armonia si relatiile umane. Casatoria este foarte importanta. Pentru o femeie, ea poate atrage un partener care se aseamana cu tatal sau.

Luna: aveti tendinta de a fi prea dependent emotional de celalalt. Cautati popularitatea, un partener care sa va protejeze si de care sa fiti foarte legat emotional. Partenerul este relativ instabil. Pentru un barbat, el poate atrage o femeie asemanatoae mamei sale.

Mercur: cautati raporturi intelectuale si un partener care sa va stimuleze mental. Comunicarea este pivotul casniciei dvs. Partenerul este relativ instabil, iubind schimbarea. Casatoria poate avea loc de timpuriu. Cautati pe cineva care sa lucreze in domenii ce au legatura cu comunicarea.

Venus: aveti nevoie sa gasiti un echilibru emotional in casnicie. Va place un partener demonstrativ si tandru in plan sentimental. Adesea, el are calitati artistice. Frumusetea fizica este importanta pentru dvs. Castiguri financiare prin casatorie.

Marte: viata in comun va fi o perpetua lupta. Casnicia se aseamana cu o competitie in care nimic nu este castigat pe vecie. Va place un partener puternic, ambitios si dominator. Aveti nevoie de un partener pasionat, care sa fie mandru de dvs. Cheltuiti multa energie in casnicie. Riscuri de certuri.

Jupiter: aveti o viziune foarte optimista a casatoriei. Cautati un partener de viata protector si generos. O evolutie spirituala poate fi angajata cu acesta. Va doriti o casatorie prestigioasa. Uneori, patenerul dvs are tendinta de a fi prea satisfacut de sine. Excese de tot felul pot aduce probleme in casnicie.

Saturn: aceasta pozitie este caracteristica, ea arata ca principalul test al existentei dvs priveste casatoria si raporturile cu altul. Indica o legatura karmica delicata cu partenerul, care se arata responsabil, ambitios, dar si rigid si rece. El poate fi mai in vasta sau mai matur in gandire. Aveti nevoie de siguranta in casnicia dvs.

Uranus: cautati un partener original si magnetic cu care sa fiti pe aceeasi lungime de unda. Puteti sa il intalniti prin intermediul prietenilor sau printr-o intalnire neprevazuta. Aveti un schimb intelectual si intuitiv surprinzator cu acesta. Aveti nevoie de o mare independenta. Daca ea nu este respectata, exista riscul unei despartiri bruste.

Neptun: sunteti foarte sensibil cu altii, dar aveti tendinta sa va idealizati partenerul si sa va faceti multe iluzii. Sunteti atras de un partener cu care sa aveti afinitati spiritual si ezoterice. Aveti nevoie de un partener care va activeaza inspiratia si imaginatia si care poseda un farmec misterios si fascinant.

Pluton: cautati un partener extremist, pasionat si puternic. Aveti nevoie de cineva care sa va ajute sa dezvoltati tot potentialul ascuns din dvs, sa posede un puternic magnetism si calitati analitice. El trebuie sa fie initiatorul, revelatorul si transformatorul dvs. Uneori, pasiune sexuala.

Lilith: aduce, in general, perioade de neintelegere, chiar respingerea partenerului. Adesea exista o atitudine negativa fata de casatorie. Semnifica deseori vaduvie sau divort. Sunt necesare autocunoasterea si automodelarea inainte de a va angaja intr-o casatorie. Datorie karmica fata de partener. Conflicte. Va trebui sa invatati toleranta si daruirea de sine.

Junon: cautati un partener fermecator, fidel si rafinat. Doriti o casatorie traditionala. Aveti nevoie de un partener inteligent si artist. Doriti egalitatea in casnicie. Partenerul dvs are tendinta de a va dirija destinul.

Chiron: toate relatiile personale reprezinta lectii importante. Participarea la viata sociala are o deosebita importanta. Aveti nevoie de egalitate si armonie in casnicie. Cautati un partener care sa va poata ghida si sa va ajute sa realizati o cautare a justitiei. Uneori, casatorie in circumstante neconventionale.

Observatii:

  1. Semnele mutabile (Gemeni, Fecioara, Sagetator, Pesti) pe DS indica, adesea, mai multe casatorii.
  2. Marte, Uranus, Neptun sau Pluton in casa VII indica, adesea, mai multe casatorii.
  3. Cuadraturile casei VII cu casa IV sau opozitiile intre casa I si casa VII pot conduce la divort.
  4. Guvernatorul casei VII care primeste cuadraturi sau opozitii (in special de la Uranus, Pluton sau Marte) poate semnifica un divort.
  5. Soarele, Luna, Venus sau guvernatorii AS sau DS care primesc aspect conciliator de la Saturn indica durabilitatea si, eventual, fidelitatea.
  6. Uranus nu este planeta divortului, ea arata doar nevoia de independenta si de libertate, care se acomodeaza mai mult uniunii libere, decat casatoriei. Este dificil pentru un uranian sa aprecieze avantajele casatoriei, mai ales daca el nu obtine libertatea de care are nevoie.
  7. In general, persoanele cu axa AS – DS in Taur si Scorpion ori in Rac si Capricorn nu divorteaza, chiar daca nu mai exista intelegere. Pentru Taur – Scorpion, persoanele sunt foarte posesive, iar pentru Rac – Capricorn, ele respecta traditia si le este teama sa nu fie judicate de catre familie.
  8. Faptul de a nu avea nicio planeta in casa VII nu este in mod obligatoriu defavorabil casniciei.
  9. O ipotetica a doua casatorie se judeca dupa casa IX, guvernatorul sau si planetele care se gasesc in ea. O ipotetica a treia casatorie se judeca dupa casa XI, guvernatorul ei si planetele continute. Casa IX, pentru cea de-a doua uniune, nu aduce decat elementele aditionale.
  10.  In tema unui barbat, daca Luna si/ sau Venus formeaza aspecte cu planetele transpersonale (Uranus, Neptun sau Pluton), aceasta subliniaza necesitatea de a ridica relatiile sale sentimentale la un nivel spiritual. Aceste relatii trebuie sa il ajute sa creasca in spirit si sa nu isi satisfaca egoul.
  11. In tema unei femei, regasim acelasi principiu daca Soarele si/ sau Marte formeaza aspect cu planetele transpersonale amintite.

Pozitiile guveratorului casei VII in case:

Casa I: aveti nevoie sa va identificati cu partenerul dvs. Cautati aprobarea altuia pentru a dobandi increderea in sine, aratandu-i de ce sunteti capabil. Uneori, aceasta pozitie releva o forma de exhibitionism si aduce mult farmec si magnetism.

Casa II: casatoria trebuie sa va aduca o mare siguranta. Casatorie din interes. Problemele financiare capata o importanta deosebita, fie prin reusita, fie prin preocupare.

Casa III: patenerul poate fi o iubire din adolescenta, un vecin sau cineva pe care il intalniti prin intermediul unui frate sau unei surori. Comunicare va juca un rol capital in casatoria dvs. Parteneul poate fi un intelectual sau cineva care se deplaseaza mult.

Casa IV: va intalniti partenerul prin intermediul familiei, cu ocazia unei reuniuni sau sarbatori. Va casatoriti datorita familiei. Cautati intimitatea si linistea in casatorie. Uneori, exista o legatura foarte puternica intre partener si parintii dvs. Alteori, el poate tine locul parintilor dvs. Lipsa de maturitate in timpul casatoriei. In unele cazuri, nu exista casatorie sau aceasta va fi tarzie, din cauza obligatiilor familiale.

Casa V: casatorie din dragoste. Sunteti romantic si idealist si alegeti cu grija partenerul. Partener creativ.

Casa VI: va intalniti partenerul in cadrul serviciului dvs si/ sau in mediul sanatatii. Uneori, lucrati impreuna dupa casatorie. Alteori, un partener cu sanatate fragila. Adesea, trebuie sa aveti grija de el si sa il serviti.

Casa VII: puteti crea o mare complicitate cu partenerul dvs. Casatoria este foarte importanta. Puteti sa fiti indecisi in alegerea partenerului. Uneori, determina cautarea unei reusite artistice.

Casa VIII: acordati importanta finantelor in casatorie. Poate fi vorba de o casatorie din interes sau pentru o mostenire. Uneori, reusita personala se datoreaza, financiar, partenerului. Puternic magnetism sexual. Casatoria este fondata pe relatii sexuale bune cu partenerul. Poate da crize periodice si remodelari ale casniciei dvs. In unele cazuri, exista un risc de divort sau de vaduvie.

Casa IX: partenerul poate fi un strain sau putieti sa il fi intalnit intr-o calatorie sau cu ocazia studiilor (stagiu). Impartasiti evolutia dvs intelectuala si spirituala cu sotul dvs. Uneori, casatorie intre doua persoane in conditii sociale foarte diferite. Partenerul poate sa aiba rol de ghid pentru dvs.

Casa X: leaga casatoria de cariera, uneori indica un partener care va ajuta sa reusiti pe plan social sau sa va insusiti o cariera care va place. Va doriti o casatorie grandioasa sau un partener cunoscut. Aspectele guvernatorului casei VII vor arata daca aceste posibilitati sunt realizabile sau nu.

Casa XI: cautati un partener fidel si care poate fi, in acelasi timp, si un bun prieten. Aveti nevoie de independenta in uniune. Posibilitatea de a lucra cu un prieten care, apoi, sa devina partener. Adesea, doriti sa va realizati proiectele cu partenerul dvs. In general, nu primiti atata iubire cat va doriti.

Casa XII: aveti nevoie sa va impartasiti viata interioara si experienta evolutiei partenerului dvs. Subliniaza importanta evolutiei spiritual in uniune. Va place sa fiti secretos si acceptati ca partenerul sa va ghiceasca si sa patrunda in universul dvs sensibil. Daca el nu va fi capabil, veti fi foarte deceptionat. Aveti nevoie de un loc linistit pentru a medita, pentru a fi in pace. Patenerul trebuie sa inteleaga acest lucru. Aveti tendinta de a va indoi de fidelitatea si de valoarea nevoilor partenerului dvs. Fiti pozitiv in uniune, daca reusiti.

Planetele in casele V, VIII si XI

Casa V indica iubirea oferita, in timp ce casa XI arata iubirea primita. Casa V releva povestile sentimentale, flirturile, placerea, este casa creativitatii, a caldurii si a energiei. Nu este nici iubirea – sentiment a axei I – VII, nici iubirea – sexuala a axei II – VIII, ci iubirea inimii, iubirea – caldura ce este oferita in casa V si primita in XI.

Casa VIII este cea a sexualitatii, a transformarii, a banilor altora si a mortii. In timp ce casa V arata ceea ce aduceti partenerului sexual, casa VIII indica ceea ce asteptati de la el.

Casa XI este cea a prietenilor si a relatiilor, a proiectelor si a sperantelor, dar si a libertatii si surprizelor.

Soarele in casa V: aduce numeroase povesti de dragoste, caci sunteti gata de a da multa caldura si dispuneti de un puternic magnetism. Favorabil cuplurilor cu multi copii.

Soarele in casa VIII: sexualitate si magnetism.

Soarele in casa XI: primiti mult de la celalalt, va serviti de el pentru a reusi sau va plac doar relatiile prietenesti.

Luna in casa V: va place sa jucati teatru si dispuneti de un farmec irezistibil, ceea ce va aduce multe povesti de dragoste sunteti romantic si iubiti copiii.

Luna in casa VIII: aveti nevoie de iubire profunda si foarte senzuala. Sunteti secretos si misterios.

Luna in casa XI: aveti multi prieteni gata sa va ajute si relatii, dar mai curand instabile. Prieteni sunt mai mult femei sau persoane imature.

Mercur in casa V: seduceti prin discurs si facultati intelectuale. Pentru a fi sedus este nevoie sa vi se stimuleze intelectul.

Mercur in casa VIII: curiozitate sexuala. Precocitate sexuala. Aveti nevoie de fantasme.

Mercur in casa XI: aveti numerosi prieteni intelectuali si, adesea, tineri. Va place sa va alaturati unui grup pentru a afla noi idei.

Venus in casa V: sunteti foarte atractiv. Farmec. Noroc in dragoste. Iubiti placerile, sunteti calduros si va intelegeti bine cu copiii.

Venus in casa VIII: sunteti foarte senzual. Puternic magnetism. Cautati armonia prin relatiile dvs sexuale.

Venus in casa XI: aveti multi prieteni, mai ales femei, care sunt gata sa va ajute si sa va iubeasca. Aveti prieteni artisti, creatori.

Marte in casa V: va place sa seduceti si sa cuceriti. Sunteti prea sexual si idealist. Uneori, certuri cu copiii.

Marte in casa VIII: sunteti foarte senzual si dispuneti de un puternic magnetism sexual. Va place seductia.

Marte in casa XI: stiti sa antrenati oamenii dupa dvs si va faceti multi prieteni. Uneori, cereti prea mult de la altii, de unde se isca riscuri de certuri.

Jupiter in casa V: favorabil iubirilor. Intelegere fata de copii. Sunteti creativ, generos si iubiti in grandoare.

Jupiter in casa VIII: aveti importante nevoi sexuale. Preferati cantitatea in locul calitatii. Puteti intalni un ghid in acest domeniu.

Jupiter in casa XI: aveti multi prieteni si oameni gata sa va ajute. Va plac grupurile, cluburile si organizatiile umanitare.

Saturn in casa V: pentru dvs, dragostea este un lucru foarte serios si nu va legati de cineva fara a fi sigur de sentimentele proprii si ale fiintei iubite. Se intelege gresit aparenta dvs raceala si aceasta poate sa va aduca unele deceptii sentimentale sau de la copii.

Saturn in casa VIII: atitudinea fata de sexualitate este serioasa si responsabila. Nu va daruiti primului venit. Puteti deveni un veritabil specialist al sexualitatii.

Saturn in casa XI: cautati prieteni seriosi, cu care sa discutati subiecte grave. Aveti putini prieteni, dar ei sunt fideli si, adesea, mai in varsta sau foarte maturi in gandire si le purtati mult respect.

Uranus in casa V: cautati povesti de dragoste romantice si aventuroase. Uneori, iubirea si prietenia sunt legate, ca in cazul lui Venus in casa XI.

Uranus in casa VIII: ideile dvs despre sexualitate sunt nonconformist. Uneori, aventuri sexuale de scurta durata. Leaga prietenia de sexualitate. Uneori, tendinta homosexuala.

Uranus in casa XI: aveti prieteni originali, gata a se devota pentru cauze umanitare si spirit de libertate. Intalniti prieteni in conditii surprinzatoare.

Neptun in casa V: sunteti foarte romantic si foarte idealist, de unde riscuri de iluzii asupra partenerilor si a copiilor dvs. Uneori, iubiti fara speranta.

Neptun in casa VIII: aveti multe fantasme. Posedati un farmec ciudat si fascinant, dar acesta poate sa va atraga neplaceri in relatiile sentimentale, unde se va incerca sa se profite de dvs.

Neptun in casa XI: visele va sunt foarte idealiste si, uneori, vizionare si va place sa le impartasiti prietenilor dvs inspirati. Atentie la riscul tradarii.

Pluton in casa V: puternic magnetism. Sunteti foarte posesiv cu oamenii care va iubesc. Sunteti gata sa va asumati riscuri pentru a-l seuce pe alesul inimii.

Pluton in casa VIII: sunteti foarte senzual si dispuneti de un puternic magnetism sexual. Multe fantasme.

Pluton in casa XI: prietenii sunt importanti in ochii dvs, si acestia pot fi persoane cu o puternica personalitate, ce pot incerca sa va influenteze.

Utilizarea energiei sexuale

Ca si moartea, sexualitatea este, inca, in Occident, un subiect fie tabu, fie disecat la rece, de o maniera analitica, fara nicio implicatie emotionala sau spirituala.

Poate ca o boala tipic sexuala, ca SIDA, a carei cauza consta pur si simplu in poluarea emotiilor si sentimentelor noastre il va determina pe om sa se remodeleze si sa inteleaga mai bine rolul sexualitatii in viata si in evolutia sa.

Energia sexuala se afla stocata in chakra sacrala (in analogia cu Pluton) si provine din energia de baza, terestra, feminina a chakrei radacina (in analogie cu Saturn) fiind extrasa la randul ei din energia vitala a fiintei Gaia.

De fiecare data cand energia sexuala este prost utilizata, apare un dezechilibru al chakrei sacrale. Cum toate chakrele sunt legate intre ele si cum fiecare le contine, in ea insasi, pe celelalte sase, acest dezechilibru produce reactie la diferite nivele, cu consecinte neplacute asupra echilibrului sanatatii.

Sexualitatea in astrologie se exprima prin analogie cu o calatorie cosmica: se considera ca omul ar fi imaginea universului care ne inconjoara si ca el ar contine deci planetele sistemului solar, in mod simbolic.

Sexualitatea isi incepe calatoria sa prin trezirea energiei sexuale stocate in chakra sacrala, reprezentata prin Pluton. Calatoria este cosmica, in sistemul solar, si in acelasi timp umana, traversand chakrele sau centrii energetici si corespondentele lor astrologice.

Urmeaza etapa Neptun, care reprezinta imaginarul, fantasmele, inspiratia sexuala. Caci sexualitatea este si o problema de imaginatie.

Apoi se deruleaza etapa Uranus, cea a magnetismului sexual care atrage doua persoane, una catre cealalta. Uranus reprezinta campul magnetic particular al aurei unei persoane, care agata pe cel al altei persoane, pentru ca ambele campuri vibreaza pe aceeasi lungime de unda.

Ajungem la etapa Saturn, unde se decide totul: sau persoanele raman in atractie fara concretizare, datorita convenientelor si multiplelor bariere pe care acestea le creeaza sau ele incearca contactul pentru a demara o legatura.

Etapa saturniana fiind depasita, ajungem la cea a lui Jupiter. Cei doi indragostiti au decis sa devina amanti pentru a exprima pe deplin ceea ce simt unul pentru celalalt, incercand inflorirea totala, gratie energiilor sexuale.

Cu etapa Marte, incepe actul sexual propriu-zis. Marte reprezinta prima planeta individuala pe care o intalnim: dorinta se implineste.

Cu etapa Venus, cei doi amanti traiesc unirea fizica, armonia corpurilor, echilibrul masculinului cu femininul, in atingerea orgasmului fizic. Aici, el poate constientiza ce trebuie sa concretizeze in interiorul fiintei lor (echilibrul polaritatilor).

Etapa urmatoare poate fi atinsa simultan sau succesiv, in functie de intensitatea schimbului si evolutia celor doua fiinte. Este vorba de orgasmul mental sau etapa Mercur, rezultand dintr-o fuziune telepatica sau dintr-un schimb mental total al celor doua fiinte care au impresia unei gandiri asemanatoare, emisa pe aceeasi lungime de unda. Un asemenea orgasm mental se poate obtine si ca urmare a unei iluminari intr-o meditatie, care se caracterizeaza printr-o revelatie puternica, insotita de o explozie de bucurie si fericire intelectuala.

Apoi, cei doi amanti pot incerca orgasmul emotional sau etapa Lunii, in care se atinge sanctuarul interior al celuilalt, unde se simte trairea celuilalt, intr-un stadiu in care cuvintele nu mai exista si in care persista numai emotia in stare pura, care absoarbe si contopeste.

Acum toate barierele au cazut si se poate atinge etapa ultima, cea a Soarelui, care reprezinta orgasmul spiritual. El se produce atunci cand fiecare partener devine unul cu celalat, cuplul fiind unul cu intreg universul.

Daca atingeti aceasta etapa finala, deveniti in acelasi timp totul si centrul totului. Aceasta reprezinta sublimarea totala a iubirii si sexualitatii, implinirea expresiei energiei sexuale terestre, care se contopeste cu energia cosmica.

Cele trei etape finale (Mercur, Luna si Soare) nu pot fi traite decat daca aveti un partener cu care va intelegeti perfect la toate cele trei niveluri: fizic, sentimental si intelectual. Formati astfel in forul dvs interior un triunghi echilateral, care este simbolul iubirii si armoniei.

De remarcat ca, in ultima analogiei intre chakre si planete, acest zbor cosmic poate fi foarte bine asemanat cu urcarea energiei kundalini de la baza, prin chakre, pana la chakra coronala.

Karma sexuala

Persoanele avand o conjunctie, o cuadratura, o inconjunctie sau o opozitie intre Saturn si Venus (pentru femei) sau Marte (pentru barbati) sufera din cauza unei karme sexuale, care antreneaza dificultati in obtinerea orgasmului si in atingerea ultimelor etape ale zborului cosmic.

Aceste persoane se simt incapabile sa depaseasca barierele lor saturniene si nu isi elibereaza complet energia sexuala; chiar daca depasesc etapa Saturn, aceasta nu a fost niciodata complet asimilata, ceea ce blocheaza expresia deplina si intreaga a etapelor urmatoare. Fiecare relatie sexuala reprezinta pentru ele o ocazie de a invata sa utilizeze Jupiter – Marte pentru a asimila lectiile lor karmice saturniene de expresie a energiei lor sexuale. Ele trebuie sa invete a lasa sa curga liber aceasta energie.

Teme de intalniri si casatorii

Doua persoane nu se intalnesc niciodata intamplator. Astrologia poate arata daca o anumita intalnire este importanta sau nu si de ce.

Este interesant de calculat harta cerului corespunzatoare primei intalniri. Prima oara cand se intalnesc doua persoane marcheaza nasterea unei relatii (intalnire care antreneaza ulterior o relatie).

Este important de notat ora (dar si data si locul) primei intalniri.

Harta cerului primei intalniri trebuie interpretata in doua etape:

  1. Se observa aspectele cele mai semnificative (mai ales conjunctiile care sunt sinonime inceputului, nasterii), observa casele V, VII si VIII (pentru o intalnire sentimentala) sau casele III, VII si XI (pentru o intalnire amicala), daca sunt foarte ocupate sau nu si se observa pozitia si aspectele astrelor individuale Soare, Luna, Mercur, Venus si Marte.
  2. Se studiaza harta cerului intalnirii in raport cu temele de nastere ale indivizilor respectivi. In orice intalnire importanta, exista mai multe planete ale temei primei intalniri care se suprapun planetelor temelor de nastere ale celor doua persoane.

Exemple de intalnire importanta:

Conjunctie Venus – Pluton pe NS in casa VII, care arata o mare atractie si o regasire din trecut. Guvernatorul AS (Marte) se gaseste in Balanta (semnul uniunii). Triunghiul minor intre conjunctiva Mercur – Uranus (comunicare intuitive), Marte si Jupiter amplifica impactul acestei intalniri in care cele doua persoane au avut impresia de a fi imediat pe aceeasi lungime de unda. Conjunctiva Venus – Pluton este legata printr-un sextil de conjunctia Luna – Neptun, ceea ce sporeste impactul emotional si romantic al acestei intalniri. De notat ca Luna se suprapune peste Venus natala a femeii si peste NN al barbatului (temele natale nu au fost prezentate). AS se suprapune peste Marte natal al femeii si peste AS natal al barbatului. Marte se suprapune peste DS natal al barbatului. Aceasta harta ilustreaza intalnirea a doua suflete surori.

Un alt exemplu se realizeaza cu Soarele in casa VII, incadrat de Venus si Marte, de asemenea in casa VII. In plus, Luna se gaseste in casa VIII. Nodurile lunare se situeaza in axa caselor V/ XI, cea a sentimentelor. Guvernatorul casei VII, Neptun, care reprezinta casatoria, este in casa IV (Jupiter), este in Balanta (semnul casatoriei). Intr-adevar, aproximativ dupa un an si jumatate de la aceasta prima intalnire, aceste doua persoane s-au casatorit intr-o zi cu Luna in Pesti, suprapunandu-se peste Venus si peste DS temei primei intalniri.

Tema casatoriei acestui cuplu prezinta o magnifica piramida in semne de apa (planul sentimental) intre Luna, Mercur si Jupiter, ceea ce aduce o excelenta comunicare, impregnata de sensibilitate, emotie si sentiment.

Comparand tema primei intalniri cu temele de nastere ale celor doua persoane (teme neprezentate), se poate observa ca Venus se suprapune peste Soarele feminin, iar acesta se suprapune peste Soarele masculin, Marte se suprapune peste Mercur feminin, iar acesta se suprapune peste Mercur masculin. Luna se suprapune peste AS masculin si Venus feminin.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin