Interaspectele Soarelui

In urmatoarele randuri, denumirile planetelor si NS/ NN cuprind, ca inteles, si persoanele care au aceste elemente in tema lor natala.

Cand se face comparatie intre astrogramele a doua persoane, se verifica suprapunerea (superpozitia, juxtapunerea, etc) planetei Mercur din astrograma uneia dintre persoane peste NS din astrograma celeilalte.

Interaspectele Soarelui

Soare conjunct Luna: excelenta pozitie pentru o uniune, deoarece exista o complementaritate remarcabila. Intelegere si mare atractie.

Soare sextil/ trigon Luna: mai putin atractiv, dar excelent pentru a obtine o armonie intre cele doua persoane.

Soare cuadrat/ opozitie Luna: cuadratura este foarte conflictuala; opozitia este foarte atractiva si poate indica o complementaritate. Partenerul Soare are tendinta de a fi prea egocentric.

Soare conjunct Mercur: intelegere excelenta si interese intelectuale comune. Soarele il ajuta pe Mercur sa se exprime.

Soare sextil/ trigon Mercur: aceeasi interpretare. Sextilul aduce comunicare si trigonul creatie.

Soare cuadrat/ opozitie Mercur: dificultati de intelegere. Soarele il gaseste pe Mercur superficial si instabil. Uneori, opozitia poate aduce stimulare mentala.

Soare conjunct Venus: interaspect foarte atractiv si foarte pozitiv pentru orice forma de relatie. Satisfactie sentimentala, inflorire.

Soare sextil/ trigon Venus: armonie mare intre parteneri.

Soare cuadrat/ opozitie Venus: atractia dintre parteneri poate persista, dar durabilitatea este problematica, mai ales in cazul cuadraturii. Dezechilibrul survine dintr-o frustrate sentimentala sau sexuala.

Soare conjunct Marte: magnetism puternic si o mare atractie sexuala. Pozite foarte stimulanta pentru orice relatie. Ea degaja multa energie. Permite rivalitatea.

Soare sextil/ trigon Marte: interaspecte mai putin riscante decat conjunctia, favorabile oricarei realizari si intelegeri, avand nevoie de energie pentru a duce la bun sfarsit un proiect.

Soare cuadrat/ opozitie Marte: pozitii explozive. Ele aduc multa agresivitate, tensiuni si certuri, fiind indiciul unei suprastimulari si a unei competitii acerbe intre cei doi parteneri.

Soare conjunct Jupiter: pozitie agreabila si infloritoare. Multa caldura si generozitate. Pentru orice forma de relatie, Soarele il ajuta pe Jupiter sa infloreasca, iar Jupiter stie sa il ghideze pe acesta.

Soarele sextil/ trigon Jupiter: interaspect analog cu cel anterior, dar mai pasiv.

Soarele cuadrat/ opozitie Jupiter: pozitiile nu sunt conflictuale, ci ele subliniaza unele neintelegeri intre cei doi parteneri pentru idealurile si evolutia lor.

Soare conjunct Saturn: aceste interaspecte releva o legatura karmica in care Soarele are o datorie fata de Saturn. Ea aduce stabilitate, durabilitate si oarecare armonie fizica, dar Soarele poate resimti aceasta relatie ca frustranta. Saturn joaca un rol de invatator.

Soare sextil/ trigon Saturn: interaspect analog celui anterior, dar mai atenuat. Favorabil asociatiilor profesionale.

Soare cuadrat/ opozitie Saturn: cuadratura este mai delicata decat opozitia, caci aduce prea multe critici, severitate si frustrare. In opozitie, Saturn confera calitati constructive Soarelui.

Soare conjunct Uranus: puternic magnetism atractiv, dar si o mare instabilitate. Uranus poate trezi Soarele pentru a-l impinge spre o expresie originala a capacitatilor sale.

Soare sextil/ trigon Uranus: aceste interrelatii sunt mai stabile decat conjunctia, dar indica o relatie originala si schimbatoare.

Soarele cuadrat/ opozitie Uranus: partenerii se situeaza pe pozitii explozive si total necontrolate, care aduc multa tensiune. Mare nerabdare de o parte si de alta.

Soare conjunct Neptun: mare fascinatie reciproca. Pozitie foarte inspirata, dar si purtatoare de iluzii. Ea este favorabila pentru doua persoane care studiaza ezoterismul sau spiritualitatea.

Soare sextil/ trigon Neptun: puternica legatura psihica favorizand o evolutie spirituala comuna. Ea aduce o atractie romantica si potenteaza interesele comune pentru muzica si ezoterism.

Soare cuadrat/ opozitie Neptun: iluzii si deceptii. Risc de tradare din partea lui Neptun. Lipsa de incredere reciproca.

Soare conjunct Pluton: puternica atractie fizica, putand conduce la o legatura pasionala, chiar distructiva. Pluton hipnotizeaza Soarele pentru fericirea sau nefericirea sa. Legatura karmica.

Soare sextil/ trigon Pluton: pozitii mai favorabile decat conjunctia, caci ele permit transformarea si expresia pozitiva a ambitiilor fiecarui individ.

Soarele cuadrat/ opozitie Pluton: pozitii foarte delicate. Pluton vrea sa transforme Soarele, care insa nu apreciaza acest lucru. Opozitia indica o puternica atractie fizica, dar cuadratura se arata violenta si distructiva.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin