Sinastria planetelor individuale

Soarele

Sorii in acelasi semn: cele doua persoane se inteleg usor, dar intelegerea generala tinde sa fie neutra, neexistand stimulare si nici reincarcare de energie intre ele.

Sorii in semne adiacente: compatibilitate redusa, combinatie nerecomandabila.

Sorii in sextil (in elemente compatibile, de aceeasi polaritate): foarte favorabil, permite o excelenta intelegere si o buna comunicare, cele doua persoane au impresia ca sunt pe aceeasi lungime de unda. Ele fac un schimb de energie reciproc favorabil.

Sorii in cuadratura (elemente incompatibile): este o pozitie foarte delicata ce aduce riscuri de conflicte. Cele doua persoane isi extrag energia unul din celalalt. Relatia se poate arata stimulanta la inceput, dar ea devine repede epuizanta. A se evita.

Sorii in trigon (in acelasi semn): este cea mai buna pozitie, caci cele doua persoane se reincarca reciproc si isi aduc energie, iubire, entuziasm si posibilitati de evolutie si de inflorire. Mare intelegere.

Sorii in inconjunctie: este o pozitie dificila, care releva adesea o datorie karmica intre cele doua persoane. In general, ele trebuie sa se serveasca reciproc sau sa se ajute reciproc pentru o transformare psihologica. Poate fi favorabil, eventual, intr-o relatie terapeut – pacient.

Sorii in opozitie (in elemente complementare): reprezinta o relatie dificila si sursa de conflict. Cele mai delicate sunt acelea care se formeaza intre semnele fixe, adica Taur – Scorpion sau Leu – Varsator. Daca nu se ajunge la un compromis, atunci infruntarea dintre cele doua persoane va duce la rupturi.

Luna

Se studiaza cele doua teme pentru a decela cum functioneaza planul emotional intre cele doua persoane. Luna reprezinta tipul de ambianta, de camin sau locul unde se simte cel mai in largul sau.

Lunile in acelasi semn: pozitie foarte favorabila, caci cele doua persoane apreciaza acelasi timp de ambianta si au nevoie de acelasi tip de intimitate. Emotiile lor se exprima in acelasi mod. Cele doua persoane au impresia ca se simt bine impreuna acolo unde se gasesc. Daca alte interaspecte le confirma, sunteti in prezenta a doua suflete surori.

Lunile in sextil sau trigon: interaspect foarte favorabil, aduce o mare intelegere la nivelul sensibilitatii. Confera o comunicare foarte intuitiva, uneori telepatica.

Lunile in cuadratura: arata doua persoane carora le plac ambiante si conditii diferite, de unde risc de conflicte.

Lunile in opozitie: reprezinta un interaspect favorabil, caci simbolizeaza sensibilitati complementare care au mult de schimbat si impartit. Celelalte interaspecte se interpreteaza ca pentru Soare.

In mod analog, pentru planetele individuale se interpreteaza astfel, cu unele exceptii:

  • Mercur reprezinta intelectul, comunicarea, planul mental, al ideilor si al expresiilor. El este fundamental pentru orice relatie. Interpretarea lui Mercur in interaspect este favorabila pentru sextil, caci acest interaspect impinge facultatile de comunicare si de expresie la maximul posibilitatilor lor.
  • Venus reprezinta planul sentimental, al uniunii, al partajului, al echilibrului si al nevoilor afective (arte). Opozitia intre cele doua Venus pare a fi foarte atractiva si pozitiva, la prima vedere. In schimb, ea nu poate asigura durabilitatea relatiei.
  • Marte reprezinta dorinta, sexualitatea si ceea ce se doreste sa se obtina, sa se castige sau sa se cucereasca. Opozitia pare a fi atractiva, la prima vedere, mai ales in cazul relatiilor sexuale, dar ea este foarte instabila si poate genera rapid in conflicte (se gaseste in sinastria sportivilor adversari).
  • Avem ca exemplu cazul in care cei doi Sori sunt in trigon, in acelasi element si se hranesc reciproc. Cele doua Luni se afla in sextil: sensibilitatile lor se acordeaza si se inteleg. Cei doi Mercuri se gasesc in pozitie de cuadratura; acest interaspect de conflict puternic (sub 2°) face comunicarea dificila si le impiedica efortul de intelegere mutuala. Cele doua Venus sunt in interaspect de cuadratura, ceea ce aduce dificultati pe plan sentimental si probleme pentru partaj si gasirea unui echilibru. Cele doua planete Marte sunt in elemente incompatibile (Apa cu Aer), lucru care provoaca certuri si compromite durabilitatea relatiei. In concluzie, gasim puternice legaturi cu Sorii si Lunile, ceea ce pledeaza in favoarea sentimentelor profunde si reactualizeaza un trecut indepartat. Dar, cu celelalte trei astre individuale exista probleme in trei planuri: Mercur (planul mental), Venus (planul sentimental) si Marte (planul fizic).

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin