Interpretarea interpozitiilor

Este important sa stim cum se comporta cele doua persoane intr-un anumit sector de viata. Pentru aceasta, se utilizeaza un zodiac de case in care se vor nota planetele celor doua persoane. Interpozitia reprezinta pozitia unei planete a unei persoane care cade intr-o casa a celeilalte persoane.

Zodiacul are douasprezece case. Se vor dispune planetele celor doua persoane asa cum sunt ele reprezentate in tema lor natala.

Se interpreteaza astfel:

  1. Casele care contin planete de la ambele persoane sunt sectoarele de viata comuna cele mai importante si, in acelasi timp, sectoarele in care cele doua persoane isi impart sarcinile. Fiecare intalnire de doua planete apartinand celor doua persoane se interpreteaza ca o superpozitie.
  2. Casele care contin planete ale unei singure persoane indica sectoarele vietii comune in care aceasta persoana cauta sa isi impuna propria sa maniera de a actiona sau sa rezolve singura problemele casei respective.
  3. Casele vide reprezinta sectoarele de viata comuna cele mai putin importante pentru aceasta relatie.
  4. Zodiacul comun al semnelor permite evaluarea intelegerii energetice, compatibilitatea aurelor, in timp ce zodiacul comun al caselor defineste modul de actiune al celor doua persoane, in diferite sectoare de viata comuna.

AS, DS si guvernatorii lor

Axa AS – DS simbolizeaza orizontul si axa relationala, de unde rezulta importanta sa deosebita in sinastrie. Indiferent de relatie, atractia reciproca va fi semnificativa daca si numai daca exista interaspecte intre AS si DS al unei teme si o planeta individuala a celeilalte teme. Orice relatie importanta, cu posibilitati de durabilitate, prezinta cel putin o planeta individuala situate in semnul AS sau DS celeilalte teme. In rare cazuri, aceasta lipsa este compensate de faptul ca axa MC – FC sau cea a nodurilor lunare a unei teme se suprapune cu axa AS -DS a celeilalte teme (de ex: axa MC – FC a lui Liz Taylor se situeaza in aceleasi semne ca si axa AS – DS a lui Richard Burton).

Guvernatorii AS si DS sunt, de asemenea, important.

Cazuri in care pozitiile guvernatorilor AS sau DS indica o relatie semnificativa si durabila:

  1. Guvernatorul AS sau DS unei teme cade in semnul AS sau DS celeilalte teme.
  2. Planeta guvernatoare a AS sau DS unei teme se afla in AS sau DS celeilalte teme (de ex: persoana X are AS in Rac si Luna persoanei Y se situeaza in semnul AS sau DS persoanei X).
  3. Guvernatorii AS sau DS celor doua persoane sunt suprapusi (in acelasi semn; de ex: X este Leu, avand guvernator Soarele, iar Y este Sagetator avand guvernator pe Jupiter; Soarele X este in Pesti si Jupiter Y este, de asemenea, in Pesti).
  4. Guvernatorii AS si/ sau DS celor doua persoane sunt in semne opuse (de ex: Mercur, guvernatorul AS lui X, este in Varsator, iar Venus, guvernatorul DS lui Y este in Leu).
  5. Cele doua AS sau AS unei teme si DS celeilalte teme sunt sub stapanirea aceleiasi planete (utilizand guvernatorii traditionali, numai cele sapte planete, Soare, Luna, Mercur, Venus, Marte, Jupiter, Saturn).

Deci, cand:

  • Berbecul si Scorpionul sunt pe AS sau unul este pe AS si celalalt pe DS, caci ambele sunt sub guvernarea lui Marte
  • Taurul si Balanta sunt pe AS sau unul este pe AS si celalalt pe DS, caci ambele sunt sub guvernarea lui Venus
  • In mod analog, Gemeni – Fecioara, Sagetator – Pesti, Capricorn – Varsator.
  • Acelasi semn se gaseste pe AS celor doua teme sau pe AS unuia si DS celeilalte.
  • Guvernatorii AS celor doua teme sau guvernatorii DS celor doua teme sau guvernatorul AS unei teme si guvernatorul DS celeilalte teme sunt in interaspecte de conjunctie, sextil sau trigon

De asemenea, planetele de pe cealalta asa MC – FC sunt importante si indica o relatie semnificativa.

Prezenta guvernatorilor semnelor solare situati in semnele solare ale partenerilor este un indice de compatibilitate (de ex: Soarele lui X este in Balanta si Venus, guvernatorul zodiei solare, se afla in Varsator; Soarele lui Y este in Varsator si guvernatorul sau, Uranus, se afla in Balanta).

De notat si importanta vertexului, care este legat de intalnirile predestinate, de cele karmice. Cand vertexul sau antivertexul se suprapune peste o planeta individuala sau peste o axa (AS/ DS/ FC/ MC) a celeilalte teme, aceasta reprezinta un indice al unei relatii importante si foarte atractive in raport cu relatiile din precedentele existente comune. Tipul relatiei anterioare intre cele doua persoane este relevat prin pozitia in casa a vertexului (sau antivertexului) implicat in aceasta superpozitie.

Sinastria prin studiul interpozitiilor

Metoda interpozitiilor este o metoda complementara interaspectelor. Astfel, planetele individuale indica sectoarele de viata pe care ele le influenteaza cel mai mult in viata altuia. Daca tema X prezinta mai multe planete ce se suprapun caselor V si VII ale temei Y, este probabil ca, daca X si Y sunt de sex opus si de varsta apropiata, aceasta relatie sa fie foarte atractiva si sa duca la o uniune. Daca AS si planetele individuale ale temei X se suprapun caselor III si IX ale temei Y, com avea cu siguranta o relatie intelectuala, samd.

Interpretarea interpozitiilor

  1. Casa in care cade AS celeilalte persoane indica sectorul din viata proprie cel mai influentat de catre aceasta persoana. Aceasta casa va fi prima marcata de intalnirea cu aceasta persoana.
  2. Casa in care se inscrie Soarele celuilalt va fi dinamizata, vitalizata si isi va exprima mai bine continutul. Va fi un sector mai creativ si mai calduros.
  3. Casa in care se inscrie Luna celeilalte pesoane se va exprima cu mai multa sensibilitate si emotie. Luna creeaza o ambianta, o calitate emotionala in stare sa miste inimile. Ea indica insa si o anumita instabilitate, favorizand schimbarile in sectorul in care se inscrie.
  4. Casa in care se inscrie Mercur al celeilalte persoane reprezinta sectorul in care se vor schimba cele mai multe idei si comunicarea ca fi cea mai stimulanta. Persoana Mercur aduce analiza si rationamentul sau. Mercur poate sa se dovedeasca a fi superficial si sa il sufoce pe celalt cu o mare cantitate de informatie. Se va judeca dupa aspect si interaspecte.
  5. Casa in care se inscrie Venus a celeilalte persoane subliniaza sectorul in care, datorita ei, poate exista cea mai mare gratie. Atractia, afectiunea, gusturile estetice, farmecul, iubirea si creatia artistica stralucesc in acest sector. In cazul unui Venus disonant, ea va genera gelozie si un interes material si venal (expl. Lipsit de scrupule).
  6. Casa in care se inscrie Marte al celeilalte persoane este puternic stimulanta si energizata. Marte creeaza un spirit de initiativa, de decizie, de dorinta, chiar de riscuri (mai mult sau mai putin) in acest sector. El ajuta avansarea si autodepasirea, conferind curaj, ambitie si tendinta de realizare a dorintelor in raport cu acest sector. Uneori, atractia sexuala este intensa.
  7. Casa in care se inscrie Jupiter al celeilalte persoane va fi favorizata in realizarea sa. Jupiter este generos, entuziast si de viata. Aceasta pozitie a unui Jupiter puternic indica o persoana care poate ghida aceasta casa. Un Jupiter slab aduce exces si megalomania, care pot aduce unele prejudicii.
  8. Casa in care se inscrie Saturn al celeilalte persoane este aceea in care va fi cel mai mult de invatat de la acesta. Chiar daca aceasta interpozitie este resimtita ca limitativa si frustranta (mai ales la inceputul acestei relatii), ea subliniaza ca persoana Saturn a venit sa o invete pe cealalta, pentru a o ajuta sa evolueze. Saturn o face mai responsabila si mai detasata in raport cu sectorul implicat. Saturn aduce securitate, incredere in sine si durabilitate. Un Saturn negativ creeaza culpabilitate, frustrare si teama.
  9. Casa in care se inscrie Neptun al celeilalte persoane este un loc acoperit de un voal de mister, avand un farmec fascinant. Reprezinta un sector propice iluziilor, dar si deceptiilor. Cu Neptun, totul este enigmatic si vag. Dar el creeaza o comunicare de suflet si o latura mistica ce sunt favorabile unei cercetari spirituale pline de inspiratie si intuitie. Totusi, Neptun reprezinta mai ales eroarea.
  10. Casa in care se inscrie Pluton al celeilalte persoane reprezinta un sector in care aceasta ajuta la transformare. Acest sector poate fi trait in suferinta, in cazul unui atasament fata de forma veche a acestuia. Pluton ghideaza spre o renastere totala, dupa ce a distrus vechile structuri ale acestui sector. Pluton joaca un rol initiator.
  11. Studiul lui Uranus, Neptun si Pluton se dovedeste fara interes pentru persoanele aceleiasi generatii care prezinta acelasi AS.

Reactia caselor

  1. Planetele inscrise in casa I prezinta un puternic impact asupra personalitatii si persoana respectiva va avea tendinta sa se identifice cu ele.
  2. Planetele inscrise in casa II au un impact remarcabil asupra simtului valorilor si al posesiunilor. Ele pot sa indice o legatura cu finantele sau sa declanseze o mare senzualitate. Ele inspira interes practic si material.
  3. Planetele inscrise in casa III au tendinta de a stimula capacitatile de comunicare si calitatile intelectuale. Ele sunt legate de scris, de studii si de evolutie mentala. Ele stimuleaza nevoia de miscare, de calatorie si de cautare de informatii, de instruire.
  4. Planetele in casa IV influenteaza ceea ce este mai intim. Ele sensibilizeaza si vulnerabilizeaza. Ele au impact asupra ambiantei impartasite cu altul si asupra posibilitatii de a realiza un camin linistit si armonios.
  5. Planetele inscrise in casa V influenteaza capacitatile de creatie, a disponibilitatilor sentimentale si de distractie. Ele arata tipul de atractie si de comportament rezultant.
  6. Planetele inscrise in casa VI tind sa modifice viata cotidiana in bine sau in rau. Aceasta influenta este la fel de intensa ca si in casa opusa XII (axa karmica). Fie ca persoana care poseda planetele respective o ajuta pe cealalta sa iasa din rutina cotidiana si din limitarile ei, determinand-o sa se purifice si sa infloreasca, fie ca ea o va limita mai mult, blocandu-o si frustrand-o. Fie o va stimula in activitatile sale, fie ii va suge energia.
  7. Planetele inscrise in casa VII stimuleaza pozitiv imaginea personala in societate (daca planetele sunt pozitive) sau determina schimbarea acestuia in rau (daca planetele sunt negative). Aceste planete aduc un schimb, o impartasire intima a experientelor cu altul. Ele cresc nevoia de echilibru, de armonie si de uniune sau de asociere.
  8. Planetele inscrise in casa VIII stimuleaza dorinta sexuala (Marte) sau o frustreaza (Saturn). Ele ajuta in transformare si subliniaza o posibilitate de trezire si de reformulare a mortii si reincarnarii, a ezoterismului. Sunt legate de natiunea de putere si de posesiune; ca si astrele in casa IV si casa XII, ele sunt marturie a unei legaturi profunde intre cei doi, care este de natura karmica. Soarele, Luna sau Venus arata o iubire dintr-o alta viata.
  9. Planetele inscrise in casa IX influenteaza ideile intelectuale, religioase, politice, filozofice, ezoterice sau spiritual. Ele ajuta evolutia spirituala sau o blocheaza (dupa interaspecte). Aceasta persoana poate sa orienteze sau sa ghideze. Calatorii importante.
  10. Planetele inscrise in casa X modifica comportamentul social si influenteaza cariera. Ele ajuta la realizarea sociala si in atingerea scopurilor. Uneori indica o cariera comuna. Desemneaza tipul de ambitie, de imagine publica si de cariera pe care doresc sa il realizeze impreuna, cu ajutorul persoanei posesoare a planetelor. Capacitatea de influenta se poate manifesta prin rolul de ghid social.
  11. Planetele inscrise in casa XI influenteaza dorintele si sperantele, precum si raporturile prietenesti. Persoana posesoare a planetelor va fi un prieten si un sustinator al proiectelor personale ale celuilalt. Planetele slabe creeaza tot felul de iluzii, de deceptii cu privire la prieteni sau proiecte. Planetele puternice favorizeaza prieteniile, realizarea proiectelor, relatiile de cluburi, asociatii si scopuri umanitare.
  12. Planetele inscrise in casa XII privesc emotiile cele mai interiorizate, calitatile de inspiratie, de vis si de creativitate. Aceasta relatie este profunda si karmica. Ele favorizeaza o transformare interioara si o evolutie spirituala. Anumite calitati se pot revela. Uneori, se realizeaza o legatura telepatica intre cei doi. Alteori, persoana posesoare a planetelor poate crea confuzie si un sentiment de teama si culpabilitate in sufletul celuilalt. Uneori, ea va sti sa indrume, dar, alteori, ea va inspira teama si un complex de fuga.

De retinut! Mai multe planete care cad in casele II, IV, VI, VIII, X si XII permit o relatie mai durabila decat o prezenta a lor in casele I, III, VII, IX si XI.

Regasirile karmice

Orice relatie importanta este, in esenta, karmica. Ea rezulta datorita unei parti karmice negative mai mult sau putin evidenta. Cele doua persoane au un bagaj comun, anterior acestei existente, si el contine unele lectii relationale esentiale cresterii spirituale a fiecareia.

Regasirile karmice indica intalniri intre doua persoane care s-au cunoscut in alte existente, in care au experimentat deja alte relatii impreuna. Aceste regasiri prezinta mai multe beneficii sau mai multe inconveniente in functie de fiecare caz in parte.

Chiar si fara a utilliza astrologia, se pot recunoaste regasirile karmice. Cele care sunt pozitive se traduc printr-o simpatie reciproca spontana, de la prima intalnire. Rezulta o prietenie sau o iubire care se dezvolta foarte rapid. Faimosul coup de foudre este indicele regasirile karmice, dar rareori genereaza o relatie durabila.

Intalnirea dintre doua suflete surori (doua entitati care s-au cunoscut si iubit in alte vieti si care au legatura karmica pozitiva) se caracterizeaza printr-un sentiment de recunostinta, prin impresia ca aceasta persoana este cunoscuta, prin faptul ca exista o buna intelegere din primele momente ale intalnirii, printr-o mare atractie fizica, intelectuala si sentimentala, prin senzatia de a iubi acelasi tip de ambianta si prin senzatia unei perfecte intelegeri reciproce.

Scopul sufletelor surori consta intr-o evolutie comuna si pentru aceasta ele trebuie sa stie ceea ce pot sa realizeze impreuna. Sufletele surori sunt acordate pe aceeasi lungime de unda si este fara indoiala ca ele vor invata impreuna mult despre relatiile umane, se vor motiva unul pe altul si se vor regenera reciproc. Intalnirea cu un astfel de suflet este un privilegiu, o sansa care nu trebuie irosita.

Se intampla rar ca, in cursul vietii, sa nu se intalneasca cel putin un astfel de suflet. Unele pesoane intalnesc mai multe! Daca in tema natala Soarele, Luna sau Venus sunt in aspect de conjunctie, sextil sau trigon cu Pluton sau se gasesc in casa VIII, sunt posibile mai multe intalniri cu suflete surori.

Exista si regasiri karmici negative in care, intr-o viata anterioara, cei doi au stabilit relatii deficitare, creandu-si datorii karmice. Interaspecte de cuadratura si de opozitie (si chiar inconjunctie) releva probleme de rezolvat intre cei doi indivizi. Daca aceste interaspecte implica planete individuale, pe de o parte, si pe Saturn sau pe Pluton pe de alta parte, sau casele VIII si XII, putem spune ca relatia reprezinta o regasire karmica delicata. Deseori, in ciuda ansamblului sinastriei, care se dovedeste negativa si descurajanta, cuplul rezista de mai multi ani. Motivatia este karmica. Cele doua persoane au, desigur, experiente si incercari de trait impreuna (precum si conturi de reglat!). Chiar daca astrologul i-ar fi intalnit anterior uniunii, este probabil ca el nu ar fi putut sa ii impiedice sa se casatoreasca (de altfel, el nu are dreptul nici sa influenteze, nici sa intervina in karma altuia; el s-ar fi multumit sa prezinte punctele slabe ale acestei relatii, sa permita constientizarea problematicii uniunii).

In cazul regasirilor karmice negative, este aberant si chiar periculos pentru evolutia lor spirituala sa ramana casatoriti toata viata (in sensul indepartarii de la propria cale). Regasirile karmice exista in scopul unei cresteri spirituale, rezolvand in acelasi timp unele probleme relationale. Dar, in epoca actuala, cand planul astral (si sentimental) este atat de perturbat la nivel planetar este dificil de rezolvat o karma sentimentala si cei mai multi esueaza. In acest caz, cel mai intelept lucru este separarea. La capatul catorva ani de casatorie (in general 7, 9, 14 sau 18 ani care reprezinta ciclurile majore), daca karma negativa nu va fi rezolvata (ceea ce va fi usor de judecat dupa intelegerea cuplului), va fi mai bine ca ei sa se separe. Adesea, dupa ani de convietuire, cele doua persoane au evoluat spre cai total diferite si ramanerea impreuna ii blocheaza pe amandoi.

Adesea, unele persoane spun: “Sunt casatorit cu X si uniunea noastra este dificila, pentru ca aceasta este karma noastra”. Aceasta este o opinie nefondata si ridicola. Nimeni nu este obligat sa traiasca cu cineva anume. Singurul scop este evolutia si, daca exista o situatie care o impiedica, ea va trebui schimbata (situatia).

Fiecare are mai multe ocazii de regasiri karmice pozitive sau negative, in epoca actuala, in care intalnirile sunt mai frecvente decat in trecut. Blocarea pe o singura intalnire dificila reprezinta o grava eroare de judecata. Individul evoluat incearca sa sesizeze importanta fiecarei relatii, pentru a creste cat mai mult posibil (si pentru a ajuta in crestere) si sa traiasca relatii armonioase in cazul regasirilor pozitive, avand grija sa isi regleze cat mai bine problemele karmice in cazul regasirilor negative, pentru a nu-si inceta evolutia. Aceasta nu implica schimbarea de nenumarate ori a partenerului, ci doar responsabilitate si maturitate in aceste relatii, dand si primind cat mai mult si cat mai bine posibil.

Observatie: regasirile karmice se prezinta in diferite forme: iubire, prietenie, relatii copil – profesor, frate – sora, colaborari profesionale, etc.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin