Interaspectele nodurilor lunare

In general, intr-o relatie importanta, nodurile lunare ale unei teme sunt in contact cu planetele individuale sau cu guvernatorul AS sau DS ori cu Saturn al celeilalte teme. Aceasta arata o legatura karmica. Cele doua persoane s-au cunoscut deja in alte existente si ele urmeaza astazi calea unul alaturi de celalalt.

Nodurile lunare fiind opuse, o planeta in conjunctie cu unul dintre noduri, va fi, in mod automat, in opozitie cu celalalt.

Cnd ambele NN sunt in acelasi element (conjunctie sau trigon), cele doua persoane au aceeasi conversie karmica de realizat, ceea ce va facilita intelegerea faptului ca au cai similare in aceasta viata.

Cand cele doua NN se siteaza in elemente complementare (sextil sau opozitie), exista o posibilitate de intelegere, caci cele doua persoane isi pot oferi un ajutor reciproc in evolutia lor.

In caz de opozitie, cele doua persoane au cunoscut alte existente comune si ele se pot completa si antrena in evolutia lor in aceasta viata, precum si in urmatoarele (de notat ca intre cele doua persoane va exista o diferenta de varsta de 9 ani).

Cand cele doua NN se situeaza in cuadratura sau in elemente incompatibile, indivizii au cai diferite si aceasta poate determina o intelegere destul de delicata. Ele pot sa se blocheze reciproc si sa conduca la o situatie frustranta. Rareori se declanseaza procesul de constientizare ce determina o importanta transformare pentru fiecare.

In interaspectele cu nodurile lunare:

  • Orice conjunctie cu NS se refera la existente comune ale celor doua persoane implicate, in care persoana a carei planeta este implicata a contractat o datorie karmica fata de persoana cu NS. Tipul de datorie karmica este legat de planeta acestui interaspect si de casa pe care aceasta o guverneaza in tema natala a individului caruia ii apartine.
  • Orice suprapunere peste NN subliniaza o actiune comuna de trait intre cele doua persoane in aceasta viata. Uneori, este vorba de o legatura karmica pozitiva, din alte vieti sau dintr-o prima intalnire (importanta) in aceasta viata. In general, reprezinta indicele unei relatii ce va continua si urmatoarea viata.
  • O planeta in sextil/ trigon cu NN al altei teme il ajuta pe individul NN sa isi canalizeze energiile in evolutia sa actuala.
  • O planeta in cuadratura cu axa nodurilor lunare a unei teme determina persoana respectiva sa isi reformuleze atitudinea fata de viata si sa isi aleaga calea buna, utilizandu-si bine cunostintele trecute (NS) pentru implinirea programului sau de viata (NN). Uneori, acest interaspect poate fi frustrant.

Soare conjunctie NN: favorizeaza evolutia spirituala a celor doua persoane. Atractie puternica si incredere reciproca. Fiecare poate sa il ajute pe celalalt sa creasca. Arata o excelenta intelegere in aceasta viata si in urmatoarea.

Soare conjunctie NS: arata o legatura karmica dintr-o alta viata, care face relatia dificila, in ciuda unei mari atractii. Soarele isi poate plati datoria in raport cu casa al carei guvernator este el. Relatia risca sa fie frustranta pentru Soare.

Luna conjunctie NN: puternica legatura karmica pozitiva a unei vieti precedente. Foarte atractiva si da posibilitatea uniunii. Cele doua persoane se stimuleaza emotional si creeaza legaturi pozitive pentru vietile comune viitoare.

Luna conjunctie NS: arata legaturi karmice anterioare familiale sau conjugale, dificile pe plan emotional si cotidian. Luna are o datorie fata de NS pe care si-o poate plati in raport cu casa guvernata de ea.

Mercur conjunctie NN: buna intelegere intelectuala si interese comune. Aceste persoane se inteleg bine si pot sa se antreneze reciproc in sectoarele Gemenilor si ale Fecioarei la Mercur si in raport cu casa NN al celeilalte teme.

Mercur conjunctie NS: individul cu NS are o invatatura de transmis individului cu Mercur. Uneori, aceste persoane urmeaza o legatura profesor – elev dintr-o viata precedenta. Mercur se simte obligat sa aduca un serviciu persoanei cu NS datorita unei datorii contractate anterior si legata de casele ale caror guvernator este. Uneori, relatie anterioara intre doi frati sau intre o sora si un frate.

Venus conjunctie NN: interaspect favorabil casatoriei. Atractie fizica si sentimentala. Afectiune sincera si incredere mutuala. Aceste persoane se sprijina reciproc si sunt in armonie. Activitatile lor sunt in legatura cu casele pe care Venus le guverneaza si cu casa care contine NN al celeilalte teme. Uniune in viata urmatoare.

Venus conjunctie NS: releva o legatura care nu s-a desfasurat bine intr-o existenta anterioara. Venus a contractat o datorie fata de NS. Casnicia din aceasta viata nu va fi durabila. Casele guvernate de catre Venus indica sectoarele in care ea va activa pentru a seduce NN si a se apropia de acesta.

Marte conjunctie NN: superpozitie foarte stimulanta si foarte atractiva. Marte ajuta NN sa atinga succesul. Exista un mare schimb de energie si multa pasiune intre cele doua persoane. Marte ajuta NN sa isi dezvolte ambitia. Sectorul de actiune principal este reprezentat de catre casele pe care le guverneaza Marte si prin casa care contine NN.

Marte conjunctie NS: acest interaspect aduce rivalitate si certuri si nu este favorabil unei relatii de lunga durata (adesea pasionala). Marte are o datorie karmica fata de NS, contractata dintr-o casnicie care s-a terminat in violenta sau ca umare a unor raporturi intre frati sau intre sportivi ori intre soldati inamici. Interaspect violent, care poate fi resorbit in casele pe care le guverneaza Marte.

Jupiter conjunctie NN: acest schimb este favorabil si creeaza o mare toleranta reciproca. Aceste doua persoane urmeaza, in special, o evolutie spirituala. Interaspect de incredere, de sperante realizate si de protectie. Idealurile si credintele ezoterice sau spirituale ale acestor doua persoane sunt asemanatoare si se vor intalni in viata lor urmatoare pentru a urma o evolutie comuna.

Jupiter conjunctie NS: Jupiter il va putea ghida pentru a se impune. Adesea, persoana cu Jupiter aduce avantaje materiale persoanei cu NS. Jupiter incearca astfel sa isi rascumpere greselile dintr-o viata precedenta. El poate sa actioneze pentru a repara o nedreptate comisa anterior. Maniera in care poate sa se achite este relevata de casa pe care el o guverneaza.

Saturn conjunctie NN: persoana cu Saturn detine o invatatura pe care trebuie sa i-o dea persoanei cu NN sau el doreste sa invete simtul datoriei, rabdarea si responsabilitatea. Interaspect favorabil relatiilor profesionale. NN il ajuta oe Saturn sa isi ealizeze ambitiile in casa pe care el o guverneaza si Saturn aduce o anumita Securitate si/ sau elevare lenta, dar stabile pentru NN (in raport cu casa sa).

Saturn conjunctie NS: NS poate sa ii ceara prea mult lui Saturn, rezultand uneori un blocaj reciproc. Acest interaspect este frustrant, dar poate functiona favorabil daca Saturn este ghidul, profesorul. Aceste persoane trebuie sa invete din vietile lor comune si, mai ales, sa nu intreprinda nicio actiune de limitare unul asupra celuilalt. Casa pe care o guverneaza Saturn indica sectorul de viata in care el poate ghida NS.

Interaspectele cu Uranus, Neptun sau Pluton sunt colective si nu prezinta prea mult interes. Dimpotriva, superpozitiile cu axele sunt importante.

AS conjunct NS: mare compatibilitate, dar NS are tendinta de a suge energia AS. AS se achita de datorie, desi el nu primeste prea mult in schimb. NS limiteaza si frustreaza AS. Este necesar sa se analizeze semnul si casa NS.

MC conjunct NN: exista o puternica legatura familiala datata din vietile anterioare. In general, cele doua persoane pot lucra in vederea unei cariere. Se va observa semnul si casa NN.

MC conjunct NS: exista si aici o legatura karmica familiala, datand din alta existenta. MC ajuta NS sa stabileasca structuri solide in viata actuala. Se vor observa semnul si casa NS.

Vertex/ antivertex conjunctie NN/ NS: cele doua persoane se completeaza foarte bine. Vertexul in conjunctie cu NN este profitabil pentru o buna evolutie. Pozitia in casa a vertexului arata ce tip de legatura uneste cele doua persoane din alte vieti si ce tip de karma pot ele sa echilibreze: in casa V – karma sentimentala, in casa VI – karma profesionala, in casa VII – karma cu privire la casatorie sau diferite asociatii, in casa VIII – karma sexuala sau a implicarii financiare.

Chiron conjunctie NN: aceste doua persoane au o cale foarte originala si se antreneaza reciproc pentru a evolua si pentru a dezvolta talente unice. Chiron poate ghida NN pe calea sa. Evolutie spirituala comuna.

Chiron conjunctie NS: releva o relatie profesor – elev sau guru – discipol, datand din alta existenta. Chiron are ceva sa ii comunice sau sa ii dea NS si doreste sa se ocupe de acesta de o maniera originala. Evolutie spirituala comuna (inceputa intr-o existenta comuna).

Lilith conjunctie NN/ NS: Lilith aduce o anumita fatalitate celor doua persoane in relatie. A se evita.

Junon conjunctie NN: poate indica o uniune posibila intre cele doua persoane; aceasta legatura poate sa ajute NN in evolutia sa.

Junon conjunctie NS: releva o casatorie care nu a fost bine derulata intr-o viata anterioara. Junon are o datorie fata de NS si ea trebuie sa se arate mai toleranta si mai supla in raport cu casa in care este situata.

Observatii:

  • Orbul permis este superior celui din tema natala: 10° pentru toate interaspectele si chiar 15° pentru interaspectele ce implica Soarele sau Luna.
  • Interaspectele importante au un orb mai mic de 5° si determina o experienta impartasita sau o comuniune energetica. In general, orice relatie importanta beneficiaza de doua sau trei superpozitii de comuniune.
  • Interaspectele cele mai semnificative sunt cele realizate intre planetele individuale.
  • Interpretarea trebuie sa se faca in ansamblu (interpretare holistica) si nu pentru cele cateva aspecte favorabile sau nefavorabile.
  • Se intalnesc adesea interaspecte contradictorii. Nu uitati ca indivizii sunt facuti din contradictii, deci si relatiile lor, asemenea.
  • Este necesara prudenta in evaluarea diferitelor interaspecte si rabdare in a le gasi.
  • Este recomandabila alcatuirea unui tabel al interaspectelor in care se vor nota cu verde cele favorabile si cu rosu cele nefavorabile. Astfel, intr-o singura privire se va putea judeca potentialul global al relatiei.
  • Se evidentiaza importanta elementelor in sinastrie. O persoana dominata de Apa nu se va intelege cu alta dominata de Foc. Focul se intelege cu Aerul si Apa cu Pamantul. Se va observa repartitia planetelor in elementele celor doua teme, punandu-se in evidenta un echilibru sau un dezechilibru intre ele. Astfel, elementele combinate Foc/ Aer trebuie sa fie numeric aproximativ acelasi in ambele teme (de ex: daca o tema contine cinci planete Foc/ Aer, cealalta trebuie sa aiba intre patru si sase planete in aceste elemente; la fel si pentru Pamant/ Apa). Acest echilibru determina durabilitatea relatiei.
  • Echilibrul modurilor vibratorii (cardinal, fix, mutabil). Repartitia aditionala a planetelor in cele trei moduri vibratorii trebuie sa fie echilibrata (de ex: daca prima persoana are doua planete cardinale, cinci fixe si trei mutabile, iar a doua are cinci planete cardinale, una fixa si patru mutabile, repartitia in cele trei moduri vibratorii este de 2+5=7 planete cardinale, 5+1=6 planete fixe, 3+4= planete mutabile, asigurand un echilibru vibratoriu si, implicit, durabilitatea relatiei).

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin