Importanta Soarelui si a AS

In tema natala, Soarele reprezinta viata, fortele in contact cu viata, orice fenomen al vietii fiind in imaginea Soarelui combustie si oxidare, ca si transfer de forte electrice – repulsie si atractie – la nivel celular.

In tema, Soarele reprezinta fortele vietii, ceea ce este vital si, in acelasi timp, misiunea care ii este data individului, posibilitatea de a incarna ceea ce ii este cerut prin vointa divina. Cu cat Soarele este mai puternic, cu atat vointa este mai puternica si liberul arbitru la fel.

AS joaca un rol aproape exclusiv in plan fizic, dar prin acesta determina si tendintele profunde de temperament si de caracter.

AS reprezinta mostenirea biologica ce il leaga pe individ de ascendentii sai. Reprezinta un capital de forta sau un ansamblu de slabiciuni, exact ca o mostenire ce suprinde datorii, imobile in stare buna sau in ruina, valori destinate sa urce sau sa duca la faliment: putine bunuri, putina vitalitate sau o sansa importanta (multa utilitate). In practica, se observa adesea ca semnul AS corespunde unuia din semnele solare ale parintilor (sau ale bunicilor ori ai unui unchi/ unei matusi).

Astfel, un bunic avand Soarele in Pesti da fiicei sale AS in Pesti, Soarele in Taur; aceasta, la randul sau, naste o fiica cu AS in Taur, etc.

In general, pentru o nastere normala, copilul va avea semnul AS de aceeasi polaritate cu unul din semnele solare ale parintilor. De aici rezulta ca termenul AS are si un sens biologic, indicand o linie continua, care urca dinspre inaintasi catre urmasi.

Cand AS este pur de orice planeta, adica nu exista nicio planeta in casa I, experienta permite adesea sa se recunoasca triplicitatea pamant, apa, aer sau foc a AS sau chiar acesta insusi ori faptul ca semnul solar exercita o influenta secundara considerabila.

Masivitatea unui Taur nu poate fi confundata cu trasaturile aristocratice si usoara calvitie (la un barbat) ale AS Sagetator. Usoara obezitate a AS Rac constrasteaza cu formele aplecate si umerii cazuti ai AS Pesti. Privirea fixa si magnetica ai AS Scorpion, semnul sarpelui, te face efectiv sa te gandesti la un sarpe, in timp ce AS Leu este marcat adesea prin ochi gri-bleu si un ten clar.

Caracteristicile psiho-fizice date de AS

AS Berbec: guverneaza capul, creierul, nasul. Fizicul aduce adesea cu un cap de oaie sau de berbec. Nasul este, in general, acvilin. Un astfel de AS confera multa initiativa pe plan moral; exista tendinta de a prelua conducerea in orice actiune. Din punct de vedere patologic, bolile de rinichi, surditatea, tulburarile oculare, febra cerebrala si accidentele se intalnesc in acord cu afectiunile planetare.

AS in Taur: guverneaza gatul, dintii, laringele, organele de vorbire, traheea, maxilarul. Fizicul se aseamana, prin tenta sau foarte colorata si umerii foarte puternici, cu animalul care a dat numele semnului. Un astfel de AS confera multa soliditate. Tenacitatea si puterea de lucru sunt trasaturi marcante pe plan psihologic, ca si senzualitatea si apetitul sau pentru mancare. Nativul pare sa tina la putine lucruri, dar, cand este atacat in acestea, el le va apara cu violenta. In general, AS in Taur confera calitati oranizatorice sau garante si posibilitatea de a infaptui un anumit lucru sau de a construi, cu perspective de durata. Fidelitate puternica a instinctelor. Din punct de vedere patologic, bolile gatului si ale rinichilor sunt cele mai frecvente si, de asemenea, tulburarile oasoase ale coloanei vertebrale. Un astfel de fizic este unul dintre cele mai puternice ale zodiacului.

AS in Gemeni: guverneaza plamanii, bratele, degetele si mainile, nervii. Fizicul este, de multe ori, fragil, cu o mare finetele a trasaturilor si o reala frumusete. Este recunoscut cu usurinta deoarece titularul acestui AS nu poate ramane pe loc si incearca mereu nevoia unei stimulari exterioare. Contrar AS in Taur, ii este dificila concentrarea. Un astfel de AS, desi instabil, prezinta abilitate si gratie. Nativul nu poate sustine un efort timp mai indelungat. Nervii lui sunt fragili si, in cazul in care viata sa sexuala este nesatisfacatoare, el este expus la tot felul de stari depresive. Din punct de vedere patologic, in caz de afectiune, bolile cele mai frecvente sunt tulburarile nervoase, tuberculoza, paralizia, bolile pulmonare. Afectiunile sistemului nervos central conduc la tulburari sexuale (impotenta sau frigiditate).

AS in Rac: guverneaza stomacul, marele simpatic, ochiul stang si procesele de digestie si de nutritie, diastazele. Fizicul se remarca printr-o relativa obezitate, cauzata mai ales prin retentie de apa. Nativii marcati printr-un AS Rac detesta sportul, cu exceptia inotului, avand o placere deosebita pentru repaos si viata sociala. Sunt nativii cei mai sociabili din zodiac. Ei poseda un mare simt familial. Circumstantele exterioare ii fac sa se schimbe enorm; poseda o doza considerabila de emotivitate. Hrana reprezinta o mare importanta pentru ei, un fel de ritual social, o comunicare. Au, de asemenea, o mare fecunditate si o sansa pasiva ce se manifesta in orice. Din punct de vedere patologic, ei au afectiuni grave, bolile cele mai frecvente fiind tulburari de nutritie, tumorile si bolile de degenerescenta. Curele termale si oligoelementele, dar si postul, le pot reda sanatatea. Din nefericire, ei prefera in general un tratament mai simplu, constand in administrarea de numeroase medicamente.

AS in Leu: guverneaza ochiul drept, coloana vertebrala si inima. Fizicul Leului prezinta asemanare suprinzatoare cu animalul cu acelasi nume: par bogat, fata larga, fizic puternic sau fin, ochi gri-albastrui sau prezentand puncte aurii. Acest AS confera vitalitate medie. Racul fiind in casa XII pentru Lei, pot avea tulburari frecvente de nutritie. Pestii in casa VIII pentru ei aduc o tendinta catre tulburari endocrine. Daca niciun aspect violent nu atinge Soarele, vitalitatea lor va fi excelenta, desi prodigalitatea Leului se manifesta in toate domeniile si o uzura organica tinde sa se manifeste de timpuriu. Acest AS acorda importanta vietii sentimentale, dar este rareori fericit, semnul Leului fiind, prin definitie, solitar, caci Soarele nu corespunde niciunui alt astru. Idealul si rafinamentul sau nu ii permite sa se complaca in aventuri vulgare. Pe plan patologic, afectiunile cele mai frecvente sunt tulburarile cardiace si afectiunile coloanei vertebrale; de asemenea, pot avea tulburari oculare.

AS Fecioara: guverneaza intestinul si splina. Fizicul Fecioarei se recunoaste, ca semn mercurial, printr-o mare finete a trasaturilor. Nativul este inteligent, dar dezvolta un exagerat simt critic si cade in negativism. El nu poate comunica usor cu altul, mai ales cu sexul opus, din pricina spiritului sau si a obiceiurilor pe care nu le abandoneaza usor. Este predispus la nevroze si revine fara incetare la ceea ce, pentru oricare alt semn, este dobandit sau depasit. Un astfel de AS este, deci, mai bun pentru o femeie decat pentru un barbat, Leul fiind pentru el in casa XII. Excelent critic si profesor si, daca aspectele temei ii confera talentul creativ (ceea ce, in sine, nu ii este caracteristic, semnul Fecioarei fiind steril), un astfel de AS ii va permite sa claseze, sa organizeze si sa colectioneze. Se intereseaza mult de sanatate, dar cu pesimismul sau caracteristic. Viata sa sexuala nu e usoara (mai ales pentru un barbat care prezinta o astfel de configuratie), el avand teama de boli si putand chiar deveni ipohondru. O frecventare sexuala il face adesea sa adopte o morala de cenzura si sa abandoneze orice indulgenta si orice consimtamant la bucuriile vietii. Din punct de vedere patologic, bolile cele mai frecvente sunt tulburarile hepatice si intestinale, afectiunile cerebrale, nefritele si tulburarile sexuale.

AS Balanta: guverneaza rinichii, vezica, prostata si unele glande care regleaza schimburile organice. Orice mecanism de epurare a organismului apartine acestui AS (si acestui semn). Fizicul Balantei, fie ca este barbat, fie ca este femeie, este adesea foarte frumos, cu un profil de medalie, trasaturi regulate si o mare finete care, in tinerete, mai ales, atrage simpatia anturajului lor. Este unul din AS cei mai favorabili din tot zodiacul, iar, in sprijinul acestei idei, vedem ca nativii sunt plasati in circumstante fericite, uneori chiar fara ca acestia sa isi idea seama; acceptarea lor continua ii face sa beneficieze de o putere de simpatie si de o sansa remarcabila. Ei sunt moderati si adopta in orice lucru o pozitie mediana. Se recunoaste un AS Balanta prin frumusetea sa si, din punct de vedere al caracterului, prin sociabilitatea si dezinvoltura sa. Din punct de vedere patologic, ei au serioase afectiuni, fiind expusi tulburarilor vezicii (pentru ambele sexe) si ale prostatei la barbati. Gatul si gura sunt punctele lor slabe si, de asemenea, intestinul.

AS Scorpion: guverneaza penisul, testiculele, uterul, vulva, vaginul, rectul si hormonii sexuali, puterea de regenerare a organismului si forta sexuala (la barbati) si orgasmul (la femei). Dorinta sexuala si puterea de procreatie depind, deci, de acest semn. Fizicul Scorpionului este unul dintre cele mai usor de recunoscut din intreg zodiacul. Adesea, nasul prezinta o ridicatura la mijloc. Ochii par a fi acoperiti de un val de plumb incins sau sunt ficsi, intr-o privire rapace. Parul este adesea foarte negru si forta sa nervoasa este considerabila. Acest AS confera un dispret spartan fata de durere, o mare energie si o tendinta catre abuzuri in toate domeniile, cu o vointa de a spune un nu energic la orice limitare. Pe plan patologic, el are serioase probleme, fiind predispus la otraviri prin auto-intoxicare, prin seroterapie, vaccinoterapie, etc; ii sunt indicate postul si oligoelementele. Hemoroizii, inflamatiile, tumorile sunt frecvente in cazuri violente.

AS Sagetator: guverneaza ficatul, sangele, coapsele si arterele. Fizicul Sagetatorului este foarte usor de recunoscut, dar dificil de regasit si de identificat atunci cand Soarele este in acelasi semn. Chipul are adesea un caracter putin cabalin, cu o mare noblete a liniilor, un nas bourbonian. Barbatii prezinta o calvitie timpurie. Tenul este viu colorant, adesea atins de cuperoza. Membrele prezinta o suprafata mare, in raport cu toracele. Mersul ii este nervos si rapid. Dupa 40 ani, apare o implinire a trupului (mai putin pentru Jupiter in semne saturniene, mai ales in Capricorn). Acest semn dublu la AS depinde enorm de pozitia guvernatorului sau, dar confera stapanire si profetie daca latura sa umana este dezvoltata. Un astfel de AS confera o mare dorinta de aventuri, si, mai mult decat oricare alt semn, confera in acelasi timp aprobarea sociala si popularitatea. Pe plan patologic, predispozitii la tulburari hepatice, de nutritive si intoxicatii. Protectie in accidente, mai putin in cazul celor cauzate de apa.

AS Capricorn: guverneaza oasele, pielea si genunchii. Fizicul Capricornului se remarca printr-un chip putin deformat si rareori armonios. Fruntea este foarte bombata, cu o calvitie avansand in mijloc. Un astfel de AS face riduri de timpuriu. Poate avea dureri artritice precoce care ii provoaca un mers lipsit de suplete si de eleganta. Frigul este adesea foarte viu resimtit. Oasele sunt groase. AS Capricorn confera o doza considerabila de ambitie, care se poate rasfrange asupra lucrurilor materiale (avaritie), asupra cunostintelor (aviditate de cunostinte, elevare, filozofie, intelegerea planului universal) sau asupra puterii (responsabilitati politice importante). Prudenta si perspicacitatea, subtilitatea si rabdarea cresc cu varsta. Un nativ Capricorn da intreaga sa masura dupa 50 ani. Este rar cazul in care familia sa nu cedeaza diferitelor sale ambitii. Pe plan patologic, vitalitatea sa se amelioreaza cu timpul; serioase probleme creeaza reumatismul, bolile de rinichi si ale articulatiei genunchiului. Tulburari de nutritie.

AS Varsator: guverneaza electricitatea cerebrala, nervii (alaturi de AS Gemeni), arterele, circulatia periferica, gleznele. Fizicul Varsatorului, ca semn uman, este adesea foarte frumos, cu trasaturi regulate. O trasatura caracteristica este culoarea ochilor, in general bleu, ce evoca culoarea cerului de vara. Ochii violet sunt mai rar intalniti. Este sesizat un oarecare magnetism. Adesea, nervozitatea este foarte vizibila. Un astfel de AS confera o doza apreciabila de sansa. Circumstante neprevazute, dar fericite, tind sa scoata nativul din sfera sa initiala. O mare sociabilitate ii asigura ajutorul prietenilor. Alaturi de AS Rac, creeaza cel mai usor un public. Este privilegiatul modei. Pe plan patologic, afectiunile cele mai frecvente sunt cele cardiace, ale sangelui si cele nervoase.

AS Pesti: guverneaza picioarele, psihicul in ansamblul sau, fluidele organice, limfa, etc. Fizicul Pestilor are tendinta de a se prabusi, fiind adevarat mai ales pentru barbat (ingrasare, umeri cazuti, moliciunea carnii cese acopera cu celulita). Un anume farmec este emanat, caci ei stiu instinctiv sa curga, sa gliseze, sa se insinueze in orice mediu, ca un peste in apa. Ochii sunt adesea albastrui, privirea inspirata este nuantata de mila si de atentie pentru altul. Acest AS confera o natura ce prefera sa fuga din fata obstacolelor, decat sa le infrunte. Este necesar intr-adevar un Soare puternic, care sa contrabalanseze tendinta lor spre descurajare si delasare. Astrologia poate sa il ajute mult, determinandu-I sa abandoneze obiceiurile lor proaste: alcool, tutun, droguri, etc. Vointa lor are tendinta de a se estompa in fata uneia mai puternice (cosmice); de aici si atractia lor catre viata si comunitate(in ciuda independentei lor caracteristice). Pe plan patologic, este necesar ca nativii sa se fereasca de medicamente, abordand homeopatia si fitoterapia, sa se retina de la droguri si sa se increada in marile surse de reechilibrare (apa marii, de exemplu). Exista tendinta catre nervozitate, tulburari neurologice si psihice, catre tuberculoza si tumori.

Toate aceste observatii sunt valabile si in cazul prezentei guvernatorului AS in semnul respectiv (de exemplu: AS in Taur, cu Venus in Fecioara, determina caracteristicile fizice ale Taurului si ale Fecioarei, de asemenea, tendintele lor morale si volitive). In practica, se constata ca individul este foarte influentat de casa si de semnul in care se gaseste guvernatorul AS. De asemenea, un stelium intr-un semn ce contine si Soarele, influenteaza infatisarea individului.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin