Chakrele corpului eteric

Chakrele sunt centri de energie situati in dublul eteric al corpului fizic; exista chakre principale, care sunt situate de-a lungul coloanei vertebrale, si alte chakre secundare.

Prima chakra – radacina, situata aproape de coccis, este legata de sexualitate, de securitatea de baza, de vitalitate si este conectata la Terra (cea care ne hraneste si din care ne extragem energia, chiar daca nu suntem constienti de acest lucru).

Planete: Soare, Uranus, Pluton

Numerologie: 11, 9

Culori: auriu, violet, alb

Nota Si

Metale: aur

Minerale: diamant, topaz, ametist, fluorit

Organe: creier, ochiul drept, glanda pineala (epifiza)

A doua chakra – sacrala, situata in abdomen, deasupra primei chakre, este legata de senzualitate, de familie, de trecut, de constienta colectiva, de hrana si de emotii.

Planete: Luna, Neptun

Numerologie: 7, 33

Culori: indigo

Nota La

Metale: argint, platina

Minerale: safir, indigo, azurit, cristal de roca

Organe: creier, ochiul stang, glanda pituitara (hipofiza)

A treia chakra – solara, situata la nivelul plexului solar, reprezinta principalul centru de distributie si este, de asemenea, creierul arhaic sau mentalul primitiv si instinctiv; reprezinta centrul puterii personale.

Planete: Mercur, Uranus

Numerologie: 3, 11

Culori: bleu

Nota Sol

Metale: mercur

Minerale: safir bleu, acvamarin, turcoaz, lapislazuli

Organe: sistemul nervos si respirator, coardele vocale, tiroida si paratiroida

A patra chakra – a inimii este situata in mijlocul pieptului si este legata de o iubire neconditionata, de pace, de intuitie si de vindecare; ea este, de asemenea, poarta ce conduce la suflet.

Planete: Venus, Neptun

Numerologie: 6, 33

Culori: verde, roz

Nota Fa

Metale: cupru

Minerale: smarald, jad, rubelita, cuart roz, malachit

Organe: inima si sistemul circulator, timusul

A cincea chakra – a laringelui se situeaza la nivelul gatului si este legata de comunicare, de expresia de sine si de creativitate; este chakra – ghid si de individualizare.

Planete: Marte, Luna

Numerologie: 1, 8

Culori: galben

Nota Mi

Metale: fier, magnetit

Minerale: topaz, ambra, citrin

Organe: energia de baza, sistemul muscular, stomacul, ficatul, pancreasul, vezica biliara, splina

A sasea chakra – frontala, denumita impropriu al treilea ochi, este legata de viziunea despre viata, de cunoastere de sine, de vizualizare, de imaginatie, de intuitie si de vindecare.

Planete: Jupiter, Pluton, Luna

Numerologie: 2

Culori: oranj

Nota Re

Metale: staniu

Minerale: perla, cornalina, opal de foc

Organe: intestinele si gonadele

A saptea chakra – coroana se situeaza deasupra capului si este legata de cunoasterea divinului, de univers, de intuitia pura ce permite sa “stii”.

Planete: Saturn, Pluton, PF

Numerologie: 4, 22

Culori: rosu

Nota Do

Metale: plumb

Minerale: rubin, granat, turmalina neagra, onix negru

Organe: organele sexuale, sistemul de eliminare si sistemul de reproducere, glandele suprarenale.

Aceste corespondente constituie o baza de lucru pentru vindecare. Unii vindecatori utilizeaza pietrele, punandu-le direct in dreptul unei anumite chakre sau cerand pacientului sa le tina in mana.

Unele tehnici sunt eficace mai ales daca pacientul este apt sa mediteze asupra integrarii calitatii acestor pietre si daca vindecatorul a pregatit in prealabil pietrele prin purificare, incarcare, programare, etc. Exista si posibilitatea administrarii metalelor si a pietrelor pretioase sub forma lichida (oligoterapie), ceea ce permite un tratament mai eficace.

Chakrele sunt ca niste spirale care se rotesc in sensul acelor de ceasornic. Ele au drept scop transformarea energiilor care intra in individ pentru ca acestea sa fie assimilate in functie de nivelul de constiinta al trupului.

Daca energiile penetreaza corpul fara sa treaca prin chakre, individul nu le va putea integra caci ele sunt prea puternice. Este nevoie sa fii la un anumit nivel de constiinta pentru ca toate chakrele sa fie deschise, permitand absorbtia energiilor. Cu cat nivelul de constiinta creste, cu atat chakrele se deschid mai mult. Pentru a prilejui acest lucru, este suficient sa se lucreze pe sine si pe cele sapte planuri ale constiintei, pentru a progresa si a eleva nivelul de constiinta.

Deschiderea chakrelor este o chestiune de timp si cele mai puternice tehnici de lucru pe sine existente astazi necesita intre 6 luni si un an minimum pentru a obtine rezultate notabile.

Fiecare chakra corespunde unui plan de constiinta. Daca individul nu este in largul sau cu sexualitatea (culpabilitate din pricina unor tabuuri existente, in ciuda pseudo-libertinajului), el va avea chakra sexuala blocata. Daca nu isi va exterioriza emotiile, fiind in acelasi timp constient de acestea, el va avea chakra solara blocata, samd.

Individul va trebui sa lucreze pe fiecare plan de constiinta si pe fiecare sector de viata pentru deblocarea chakrelor. Pentru a se eleva in planurile constiintei, el va trebui sa isi purifice mai intai primele trei chakre (de jos in sus); daca nu, el va fi victima iluziilor.

Uranus, Neptun si Pluton actioneaza asupra a doua chakre diferite, in functie de evolutia individului. Un individ putin evoluat utilizeaza Pluton doar la nivelul sexualitatii, al chakrei sacrale, in timp ce un discipol utilizeaza Pluton la nivelul chakrei coroana pentru putere si creativitate spirituala.

O fiinta umana de o evolutie medie utilizeaza in special chakrele radacina (instinctele), solara (emotiile) si cardiaca (limitand-o, insa, la sentimente egoiste).

Un individ relative evoluat (aspirant) utilizeaza in principal chakrele radacina (instinctele), cardiaca (pentru a exprima sentimente mai elevat decat tipul precedent) si pe cea a laringelui (mental, comunicare).

Discipolul, fiinta evoluata, utilizeaza in principal chakrele cardiaca (iubire christica), pe cea a laringelui (mental superior, clarauditie) si cele ale capului (spiritualitate).

Tema natala indica chakrele cele mai fragile, care se datoreaza precedentelor incarnari. Un suflet, inainte de a se incarna, isi alege viitoarea sa familie pentru a trai unele experiente; daca acest suflet reproduce de mai multe vieti o schema ce il va conduce la o anumita boala, el se incarneaza intr-o familie in care mama (sau tatal) prezinta aceeasi schema. Odata incarnat, va fi un individ care va reproduce o schema de familie si care va duce, in mod obligatoriu, la aceeasi boala ca si a parintelui sau; medicii vorbesc de ereditate, in timp ce, de fapt, este vorba despre o reproducere a unei scheme karmice identice.

Cand o chakra se roteste prea rapid (ceea ce corespunde in tema natala unui aspect de cuadratura, inconjunctie sau opozitie , dar si conjunctii ale lui Jupiter), exista o hiperfunctie a planului de constiinta respectiv, deci exces, dispersie si dezechilibru (ce poate conduce la o boala a organului chakrei respective).

Exista exercitii de yoga ce permit reechilibrarea chakrelor. Pentru a intelege mai bine functionarea chakrelor, este interesant a se urmari tranzitele lui Jupiter si Saturn (primul accelereaza, al doilea incetineste).

Pluton are tendintade a transforma fundamental, satisfacand planul de constiinta respectiv si chakra aferenta.

Uranus aduce un fel de socuri electrice ce pot deschide porti (sau o chakra), iar individul va trebui sa fie in stare sa stapaneasca aceste noi valori (ceea ce nu este intotdeauna evident).

Neptun actioneaza asemanator lui Jupiter (crestere sau deschidere), dar mai subtil, putand duce insa la o lipsa de discernamant, la iluzie. Pentru a-l stapani mai bine pe Neptun, interiorizarea este indispensabila (intuitia, vizualizarea creatoare si meditatia) in scopul perfectionarii de sine.

Copyright: Armand Constantinescu, Dan Ciuperca

Author: admin